Muzičari

Anabela Atijas ex Bukva – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Anabela Atijas je popularna bosanska dens pevačica, koja je nekada bila deo čuvenog „dvojca“ u dens grupi „Fanky G“, sa bivšim suprugom Gagijem Đoganijem, ali je kasnije postala supruga biznismena Andreja Atijasa, sa kojim je u poslednje vreme dospela u žižu interesovanja zbog porodičnog nasilja, te se spekuliše da postoji mogućnost da se od njega razvede u skorije vreme, pošto par više ne živi zajedno, što je u medijima potvrdio i sam Andrej.

Inače, Anabela je već duže vreme okupirana medijskom pažnjom, pre svega zbog učešća svoje najstarije ćerke Lune Đogani, u reality programima „Zadruga 1 i 2“, te izložena linču javnosti zbog veze njene ćerke sa sada već razvedenim pevačem Slobodanom Slobom Radanovićem, koju je pevačica podržala.

Anabela Atijas (Bukva) – biografija

Poznata pevačica je rođena kao Anabela Bukva (iakosu mnogi mediji spekulisali da je njeno pak pravo ime Razija), a u mešovitom braku od oca bošnjaka Ahmeda Bukve i majke srpskog porekla Jadranke Polutak, u mestu Goražde u Bosni i Hercegovini, 26. januara 1975. godine.

Kako su se Anabelini roditelji razveli kada je ona imala svega sedam godina, pevačica je ostala da živi sa svojim ocem, jer njena majka nije mogla da joj obezbedi izdržavanje, te je sa njom pak i izgubila svaki kontakt.

Kada se Anabelin otac ponovo oženio, ona je po ocu dobila još dve sestre Ildu i Aidu, a ljubav ka pesmi i muzici je nasledila upravo od oca Ahmeda koji je svirao gitaru, koju je i sama kasnije naučila da svira dok je pohađala osnovnu Muzičku školu.

Anabela Atijas je u rodnom Goraždu završila osnovno obrazovanje te je uporedo pohađala i nižu muzičku školu, a potom se sa 14 godina preselila u Sarajevo gde je završila srednju turističku školu.

U mladosti se Anabela zaljubila u poznatog mladog rukometaša Nikolu, zbog koga se preselila na jedan period i u Švajcarsku, ali je pak nesrećnim okolnostima njen izabranik poginuo u ratu u Bosni, što je ostavilo veoma bolan trag na Anabelu, i od tog gubitka se ni dan danas nije potpuno oporavila.

Kako Anabela tada nije imala na koga da se osloni, ona se preselila u Beograd gde se zaposlila kao sekretarica a kasnije i kao kafe kuvarica u poznatom prestoničkom restoranu, te kako je imala baš veliku ljubav za ples i muziku, počela da pohađa tada popularnu plesnu školu koju su držala braća Đogani.

Početak nove karijere i ljubav sa Gagijem Đoganijem

Kada je pošla u pomenutu plesnu školu „Đogani“, Anabela nije ni slutila da će jopj to potpuno i promeniti život, te je tada upoznala svog budućeg supruga Gagija Đoganija, sa kojim je počela i da peva u grupi „Fanky G“, koja je bila jedna od najpopularnijh muzičkih dens grupa devedesetih godina.

Mada Anabela nije imala apsolutno nikakvog pevačkog iskustva, kako je bila vrlo talentovana za ples a uz to i veoma atraktivnog izgleda, gagi je zamolio da sa njim snimi spot za pesmu „Samo u snu“, a za koju joj je glas pozajmila izvesna Tamara, tadašnja pevačica grupe.

Međutim, te 1993. godine, Anabela je stupila u kontakt sa svojom majkom, koja se nalazila u jednom izbegličkom kampu u Švedskoj, pa je otputovala kod nje, i otpočela život u stranoj zemlji, dok nije ni slutila da je pesma „Samo u snu“ postala veliki hit u Srbiji i u regionu, te ju je Gagi nagovorio da se vrati i da uzme časove pevanja, pa su oni i snimili istoimeni album.

1995. godine, Anabela se udala za Gagija Đoganija, a godinu dana kasnije, 8. marta 1996. godine je dobila u Švedskoj ćerku Lunu, koja je prve dve godine nakon rođenja imala velike probleme sa razvojem bubrežne funkcije, te je Anabela sa svojom tek rođenom bebom, dane i noći provodila u bolnicama.

Iste 1996. godine je pevačica uspela da pronađe i svog oca Ahmeda, koji je srećom preživeo ratna dešavanja u Bosni i Hercegovini, te se nastanio u Sarajevu sa svojom porrodicom.

Kako je u međuvremenu, grupa „Fanky G“ postajala sve popularnija u zemlji i regionu, Anabela i gagi Đogani su snimili i svoj drugi album, „Mi smo tu“, koji je ostvario vrlo značajan uspeh, te su imali brojne nastupe po diskotekama i uživali u slavi.

Već 2002. godien je pevačica saznala da je opet u drugom stanju, te da čeka blizance,. Ali kako se trudnoća značajno iskomlikovala, ona je imala spontani pobačaj, te je upala u tešku depresiju, a tome je dodatno doprinelo i sve češće „govorkanje u javnsoti“ da je Gagi vara sa igračicama, te da konzumira narkotike i da previše i pije.

Mada je Anabela bila svesna da će joj biti veoma teško, ona je odlučila da mužu Gagiju oprosti neverstvo, te su pak 2005. godine oni dobili i drugu ćerku Ninu Đogani, a i snimili su svoj treći album „Nedodirljiva“.

Mada je Anabela dugo pokušavala da održi i svoj brak i saradnju sa Gagijem u grupi „Fanky G“, sve češće priče o njegovim neverstvima i porocima, kao i njeni zdravstveni problemi, a uz sve to i fizičko i psihičko maltretiranje koje je proživljavala od strane gagija Đoganija, doveli su do toga da se par razvede 2009. godine, te i da iste godine i prekine poslovnu saradnju.

Ogorčen istinom koju je Anabela iznosila u medijima o njemu, Gagi je uzpodršku brata Đoleta Đoganija, zabranio Anabeli da peva numere koje su zajednički izvodili u grupi „Fanky G“, te je ona morala i da promeni prezime i da vrati svoje devojačko Bukva, kada je počela da nastupa kao solista.

U toku svoje solo karijere, Anabela Bukva je snimila nekoliko hit singlova, te ostvarila saradnju sa pevačem i producentom Mirkom Gavrićem, koji je i danas jedan od njenih najboljih prijatelja, i koji je trenutni učesnik „Zadruge 2“ i velika podrška njenoj ćerki Luni Đogani u ovom reality programu.

Privatni život Anabele Bukve

Još u vreme braka sa Gagijem Đoganijem, Anabela je dovođena u vezu sa pevačem grupe „187“, Markom, ali je on tada bio samo jedan od njenih velikih prijatelja, koji joj je pomogao da lakše i prebrodi težak period u kome se nalazila, nakon pobačaja, te i napisa o Gagijevim avanturama i o opijanjima i korišćenju narkotika.

Kada je ušla u reality program „VIP Veliki Brat“, 2010. godine, Anabela Bukva je pak otpočela romansu pred kamerama sa manekenom Mladenom Radulovićem, koji je javnosti bio poznat po tome što je učestvovao u spotu Seke Aleksić za pesmu „Aspirin“, et i neko vreme bio njen emotivni partner.

Iako su svoju romansu Anabela i Mladen nastavili i nakon izlaska iz reality-ja, ipak su se 2011. godine i rastali, a pevačica je krajem iste godine upoznala biznismena Aleksandra Nedeljkovića, koji je radio i živeo u Rusiji tj u Moskvi, te je i ta veza zbog „velike daljine“ bila osuđena na propast, a Anabela je „propustila priliku“ da postane deo poznate srpske porodice Karić, čiji je Nedeljković potomak.

Naredne 2012. godine, u aprilu mesecu, Anabela je upoznala bosanskog biznismena Andreja Atijasa, sa kojim se najpre verila na rođendanskoj proslevi TV „Pink“ na beogradskom splavu „Fristajler“, da bi se decembra iste godine par i venčao, a naredne 2013. godine im se u maju pak rodila ćerka Blankica, kojoj je biznismen dao ime po svojoj baki.

Iako je tada široka javnost bila preplavljena izjavama nekadašnje Andrejeve nevenčane supruge, kozmetičarke Jasmine Skender, sa kojom je on dobio sina Leona, o tome da je Atijas nasilnik, te da je i alkoholičar i da se drogira, Anabela je prihvatila objašnjenje svog muža da mu se Jasmina samo sveti jer je sumnjao da je Leon njegov sin, te je od nje tražio i DNK test.

U međuvremenu su se „složile sve kockice“, te su se Gagi i Anabela pomirili, i porodice Atijas i Đogani su ostvarile izuzetne odnose i praktično su svi postali prijatelji, a Anabela i Gagi, koji se u međuvremenu izlečio od alkoholizma su počeli ponovo da nastupaju sa starim hitovima grupe „Fanky G“.

Međutim, sredinom septembra ove godine, nekoliko dana nakon što je Luna Đogani postala pak učesnica i druge sezone reality-ja „Zadruga 2“, došlo je do fizičkog sukoba između Andreja i Anabele u njenom stanu na Vidikovcu u beogradu, te su oboje otišli u policiju i pevačica je dala izjavu da ju je suprug Andrej pretukao u alkoholisanom stanju.

Iako su se iz policijske stanice vratili u zajednički stan, Anabela je odlučila da želi da se razvede i od drugog muža Andreja Atijasa, jer je već pretrpela fizičko i psihičko zlostavljanje u braku sa Gagijem Đoganijem, pa se Andrej ubrzo iselio iz stana i otišao u Sarajevo, a pevačica se sada sa ćerkom Blankicom oporavlja od stresa u svom stanu u Beogradu.

Poslednji singl koji je pevačica izdala, izašao je krajem 2017. godine i zove se „Zabranjeno“, a inspirisan je ljubavlju njene ćerke Lune i Slobe Radanovića, te iako se nadala većem uspehu, pevačica Anabela Atijas je zbog ovakvog poteza dobila velike kritike, i označena je kao majka koja podržava preljubu svoje ćerke pred milionima gledalaca.

Ime i Prezime: Anabela Atijas (rođena kao Bukva; nekada udata Anabela Đogani)

Nadimak: Anabelči

Datum i mesto rođenja: 26. januar 1975. godine, Goražde, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop i dens pevačica

Visina: 174 cm

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/AnabelaOfficial

Instagram: https://www.instagram.com/anabelci/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...