Muzičari

Sergej Ćetković – Biografija 2020 Visina, Težina, Godište

Sergej Ćetković je poznati crnogorski pevač i kantautor, koji je omiljen i na našoj estradi, i iza sebe ima brojne hitove, a tradicionalno održava osmomartovske koncerte u beogradskom „Sava Centru“, te će u nastavku teksta biti nešto više reči o karijeri i privatnom životu ovog vrhunskog i harizmatičnog pevača.

Sergej Ćetković – biografija

Popularni pop pevač Sergej Ćetković je rođen 8. marta 1976. godine u nekadašnjem Titogradu, a današnjoj Podgorici, u Crnoj Gori, te je svoju zvaničnu karijeru počeo u muzičkoj grupi „Vatrena srca“, a zvanično se smatra da je njegova muzička karijera počela 1998. godine, učešćem na festivalu „Sunčane skale“ u Herceg Novom.

Sergej Ćetković je u rodnoj Podgorici završio osnovnu i srednju muzičku školu „Vasa Pavić“, te je potom upisao Muzičku akademiju na Cetinju, smer muzička teorija.

Popularni pevač Sergej Ćetković ima dva rođena brata, Igora i Srđana, a njegovi roditelji nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa muzikom, te mu je majka Dragica po zanimanju farmaceut, a otac mu je Slobodan Ćetković, nekada poznati automobilista i reli vozač, koji je bio i šampion Jugoslavije u ovom sportu kao i osvajač Kupa Jadrana.

Za sebe Sergej Ćetković kaže da je kao dete bio uvek vrlo nestašan, te se stalno povređivao, i tada je njegov otac Slobodan morao da pokaže svoj „šampionski talenat“ u brzoj vožnji ali do najbližeg Doma zdravlja.

Da je Sergej Ćetković veliki talenat za muziku, shvatila je pevačeva majka Dragica, te su mu na kredit i kupili prvi klavir, a sa svega deset godina je pevač pobedio na muzičkom takmičenju „Naša radost“, i od tada je bilo jasno u kom će pravcu krenuti njegova karijera.

Mada je bio veoma srećan što je dobio klavir, ipak su roditelji poznatog pevača zbog dosta loše materijalne situacije pomenuti instrument morali da prodaju, pa je Sergej Ćetković vredno i marljivo vežbao u školi, i nije želeo da odustane od svog sna i postane vrhunski muzičar, kakav i jeste danas.

Kada je u pitanju privatni život poznatog pevača, on ga marljivo čuva od očiju javnosti, i poznato je da je u srećnom braku sa suprugom Kristinom, i da imaju dve usvojene ćerke koje su usvojili iz Doma za nezbrinutu decu u Bijeloj, i kojima su dali imena Lola i Mila.

Muzička karijera Sergeja Ćetkovića

Popularni pevač je prvi susret sa muzikom imao kada je sa svega deset godina pobedio na jednom muzičkom festivalu, a ozbiljnije je počeo da se bavi muzikom uz svog starijeg brata, kada je tada Sergej postao član benda „Vatrena srca“ krajem osamdesetih godina, da bi posle završenog svog srednjeg obrazovanja počeo da peva kao prateći vokal u pop grup „Amfiteatar“.

No kako se 1998. godine, grupa „Amfiteatar“ raspala, Sergej Ćetković je odlučio da počne solo karijeru, i nastupio je iste te godine na festivalu „Sunčane skale“ u Herceg Novom, gde se on i predstavio pesmom „Bila si ruža“.

Manje je poznato da je talentovani muzičar bio primljen na prestižnu Muzičku akademiju u Holandiji, ali kako nije uspeo da reši problem sa vizom, nije ostvario svoj san da se obrazuje na toj svetski poznatoj Akademiji, te je upisao Muzičku akademiju na Cetinju.

2000. godine u decembru mesecu, a nakon učešća na festivalu u Budvi sa pesmom „Sati, dani, godine“, je Sergej Ćetković izdao svoj prvi solo album, pod imenom „Kristina“, na kome su se našle numere „Zaustaviću vrijeme“; „Grad“; „Probudi me“ i mnoge druge, koje su postale vrlo slušane pop numere i brzo našle put do publike.

Dve godine kasnije, u decembru 2002. godine je Sergej Ćetković izdao svoj drugi solo album pod imenom „Budi mi voda“, na kome se našlo dvanaest nodih pesama, a koje su mu obezbedile status tada najpopularnijeg mladog pop pevača na prostoru Srbije i Crne Gore.

2003. godine je Sergej Ćetković na muzičkom festivalu u Budvi, osvojio prvo mesto i nagradu za najbolji aranžman za numeru „Postojim i ja“ i ta numera je postala hit leta, te je pevač počeo da nastupa i održava solističke koncerte izuzetno posećene i uspešne.

Naredne 2004. godine je Sergej Ćetković izdao dva hit singla, numere „Ne mogu da ti oprostim“, sa kojom se predstavio na muzičkom takmičenju „Evropjesma“, i „Ljubavi prokleta“, da bi već 2005. godine izdao i svoj treći po redu solo album imena „Kad ti zatreba“, na kome se našlo deset novih numera.

Među najpoznatijim pesmama sa trećeg studijskog albuma Sergeja Ćetkovića je bila i pesma koja je pisana za film „Pogled sa Ajfelovog tornja“, a koja se zvala „Pogledi u tami“, te je ona postala jedan od najvećih hitova poznatog kantautora u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

2006. godine je Sergej Ćetković održao niz koncerata u Crnoj Gori, i to u Budvi, Podgorici, te u Herceg Novom, Baru, Nikšiću, kao i u Srbiji i to u većim gradovima kakvi su Vršac, Novi Sad, Subotica, Niš, kao i tri rasprodata koncerta u Beogradu u velikoj dvorani „Sava Centra“.

Iste te 2006. godine je pevač izdao i hit singl „Kad bi htjela ti“, koja je bila najava za njegov novi solo album koji je izašao 2007. godine pod nazivom „Pola moga svijeta“ , a iste te 2007. godine kao i naredne 2008. godine je Sergej Ćetković na muzičkom festivalu „Beovizija“ proglašen za pop pevača godine.

2008. godine je Sergej Ćetković održao pet uzastopnih koncerata u sasvim unapred rasprodatom „Sava Centru“ u Beogradu, i pored brojnih priznanja i nagrada koje je dobio, najavio je svoj veliki koncert u „Beogradskoj areni“.

Četvrti solo album je Sergej Ćetković objavio 2010. godine, pod nazivom „Dva minuta“, te je iste te godine proslavio deceniju uspešne muzičke karijere i ortžao niz koncerata u zemlji i regionu, a posebno je veliki uspeh postigao sa spotovima za dve pesme sa pomenutog albuma koje je uradio u Engleskoj.

Naredne 2011. godine je popularni pevač izdao peti studijski album pod nazivom „Balade“, te je pored niza rasprodatih koncerata u zemlji i regionu, uspeo da napuni i „Beogradsku Arenu“ u kojoj je održao spektakularan koncert, i sam navodi da je ova godina za njega bila zaista posebna.

Sergej Ćetković je izabran 2013. godine bez takmičenja, da predstavlja Crnu Goru na festivalu „Pesma Evrovizije“ koji je održan 2014. godine u Danskoj, i gde je pevač nastupio sa pesmom „Moj svijet“ sa kojom je osvojio zapaženo devetnaesto mesto.

Naredne 2015. godine je Sergej Ćetković izdao novi album imena „Moj svijet“, a od 2016. godine je postao član žirija muzičkog takmičenja „Pinkove zvezdice“, sa kolegama Leontinom Vukomanović, Jelenom Tomašević, Gocom Tržan i Aleksandrom Cvetkovićem.

2017. godine je Sergej Ćetković radio muziku za telenovelu „Istine i laži“, te je iste te godine održao dva koncerta u Zagrebu u dvorani „Vatroslav Lisinski“, te je sa članom hrvatskog dua „2 Cellos“ Stjepanom Hauserom, snimio singl „Oči koje ne stare“, a ova dva vrsna umetnika je tada upoznala hrvatska pop pevačica Jelena Rozga, koje je tada bila u romansi sa poznatim čelistom, a koja je velika prijateljica Sergeja Ćetkovića.

Sergej Ćetković je 2018. godine osmislio i uradio muziku za crtanu seriju „Lola i Mila“, za koju su ga inspirisale njegove dve ćerke, u kome je on lično i pozajmio glas medvedu Miši, te je on i takođe napisao knjigu za decu „Što je slađe od kolača“ u formi slikovnice.

Smatra se da su do sada najpopularnije pesme Sergeja Ćetkovića numete – „Znaj da moja si“; „Dva minuta“; „Pogledi u tami“; „Zbog nas“; „Moj svijet“, a pevač je nedavno snimio i duetsku numeru sa popularnim crnogorskim dvojcem „Who see“ pod nazivom „Pusti probleme“, koja je osmišljena da postane lagani letnji hit.

Između ostalih uspeha u karijeri, Sergej Ćetković je ostvario učešća na mnogim takmičenjima i festivalima, a najbolja je postignuća ostvario 2000. godine kada je proglašen pevačem godine u Crnoj Gori, 2003. godine kada je učestvovao i pobedio na festivalu „Sunčane skale“ sa pesmom „Probudi me“, te iste godine na festivalu u Budvi dobio prvu nagradu za pesmu „Postojim i ja“.

2011. godine je album „Dva minuta“, u Hrvatskoj proglašen za regionalni pop album godine, a iste te godine je Sergej Ćetković dobio i „Oskara popularnost“ kao najbolji pop pevač, te je 2017. godine u Hrvatskoj dobio prizanje za najboljeg pop pevača u regionu.

Privatni život Sregeja Ćetkovića

Kako je napred i navedeno, pevač je u dugom i srećnom braku sa suprugom Kristinom, sa kojom je 2010. godine usvojio ćerki Lolu, a 2012. godine i tada četvoromesečnu bebu kojoj su dali ime Mila.

Danas Sergej Ćetković ističe da je za njega uvek bila i ostala najvažnija porodična toplina i ljubav koju dobija od supruge i ćerki, te nijs sklon nikakvim skandalima, i svoju karijeru uvek gradi samo na talentu i dobrom glasu, ali o privatnom životu ne voli da govori za medije.

Inače je poznati pevač poznat i po humanitarnom radu, ali nikada ne želi da hga upotrebljava za svoju ličnu promociju, a takođe je i poznat kao prijatelj kampanje „UNICEF“-a pod nazivom „Svako dete treba portodicu“, koja za cilj ima da se svakom detetu obezbedi dom, i da je bolje da odrastaju u porodičnim domovima, umesto u socijalnim ustanovama i Domovima za nezbrinutu decu.

Ime i Prezime: Sergej Ćetković

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 8. mart, 1976. godine, Podgorica, Crna Gora

Zanimanje: pop pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/sergejcetkovicofficialpage/

Instagram: https://www.instagram.com/cetkovics/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC7jchggy0HYAH2WrMSs3BIg

Web stranica: http://sergejcetkovic.me/

Sponzorisano:

Loading...
loading...