Muzičari

Bojan Vasković – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Bojan Vasković ili Bojan Lexington, je popularni pevač i frontmen „Lexington banda“, a njegov život je pun dramatičnih detalja i obrta pa i kako on sam kaže, o njemu se može pak napisati baš jedan veoma zanimljiv roman.

Pogledajmo u nastavku njegovu biografiju.

Bojan Vasković – biografija

Popularni pevač Bojan Vasković je rođen 1983. godine u Sarajevu u Bosni i Hercegovini, u kome je sa porodicom živeo sve do svoje desete godine, kada je 1993. morao da napusti svoj rodni grad i da se preseli u Podgoricu (uz posredovanje „Crvenog krsta“, kao ratna izbeglica), sa svojim sada već preminulim ocem, majkom i sestrom, a potom i u Beograd u kome i danas živi sa suprugom Aleksandrom i ćerkom Anđelinom, te i radi sa svojom grupom „Lexington band“.

Pevač Bojan Vasković u Beogradu živi preko 20 godina, i kako je Sarajevo njegov rodni grad, on takav status daje i Beogradu, a poznato je da je pevač inače veliki ljubitelj malog fudbala, kao i da obožava pozorište i da je omiljen među svojim kolegama na estradi.

Privatni život popularnog Bojana Vaskovića

U julu 2015. godine su se Bojan Vasković i njegova dugogodišnja devojka, inače studentkinja medicine, a danas uspešna mlada doktorka, Aleksandra Jeličić venčali u Beogradu u crkvi na Topčideru, a par se upoznao upravo na snimanju spota za pesmu „Lexington banda“..

Svadbenom slavlju su pored članova Bojanovog benda, prisustvovale i brojne Aleksandrine kolege, kao i Bojanovi prijatelji iz sveta estrade, Mia Borisavljević, voditeljka Aleksandra Gudelj, Predrag Peđa Jovanović i mnogi drugi.

U Septembru 2016. godine Bojan je postao otac male Anđeline, koja se rodila pre vrenmena te su on i njegova supruga u tajnosti držali detalje o porođaju, sve do trenutka kada su shvatili da je sa malom Anđelinom sve u najboljem redu.

Danas mladi roditelji ističu da nikuda ne idu bez svoje mezimice, koja je centar njihovog sveta, te da se trude da što više vremena provode zajedo u prirodi ili na nekim putovanjima, i najduže vreme koje su bili odvojeni od Anđeline je na svega nekoliko sati, izuzev kada imaju poslovnih obaveza, te angažuju pomoć da čuva njihovu devojčicu koja je skoro napunila dve godine.

Inače, manje je poznato da je Bojan Vasković bio optužen za skrivanje ratnog zločinca Ratka Mladića, sa svojim roditeljima i sestrom u Beogradu 2002. godine, te da je nakon punih 11 godina otkriveno da su oni nevini i da je u suštini nekadašnji general Marko Lugonja od 2002. godine bio jatak Ratku Mladiću.

Do dovođenja poznatog pevača i njegove porodice u vezu sa skrivanjem Ratka Mladića, došlo je zbog toga što je prvi optuženi oficir za jataka Mladiću, bio iz Vojske Srbije Jovo Đogo, u bliskom srodstvu sa porodicom Vasković, ali je on u toku postupka i preminuo, 2006. godine.

Pevača Bojana Vaskovića je pred Uskrs ove godine, zatekla porodična tragedija, kada mu je i preminuo otac, te je bend otkazao zakazani nastup u Kotoru, pa se pevač dugo borio sa bolom zbog gubitka, ali je ipak kao pravi profesionalac već mesec dana kasnije odrađivao sve unapred zakazane nastupe sa svojom grupom.

Muzička karijera Bojana Vaskovića kao frontmena „Lexington banda“

Bojan Vasković je svoju muzičku karijeru započeo sa osnivanjem grupe „Lexington band“, 2004. godine, koja je danas postala jedna od najpoznatijih pop-rok grupa u našoj zemlji i regionu, i koju pored Bojana koji je pevač, čine i Predrag Jovanović, Dejan Krstić, Dragoljub Stević, kao i Miloš Vuksanović i Filip Krvavac.

Od svojih početaka pa sve do danas, grupa je izdala četri albuma – prvi 2010. godine „Kako je tako je“, te potom i 2012. godine drugi album „Ma sretno 2012“, pa onda i albume 2014. godine „Balkanska pravila“ i 2017. godine „Noć pod zvijezdama“.

Neke od najpoznatijih pesama „Lexington banda“ su numere – „Miris karmina“; „Dobro da nije veće zlo“; „U srce udaraj“; „Prišla“; „Potraži me“; „Dođi ove noći“; „Donesi“; „Godinama“; te i „Treznili me prijatelji“; „Ne postoji razlog“; „Letnje kiše“; „Ja te srećom častim“; „Kako je, tako je“; „Cvijeće“; „Nema šanse“; „Ma, sretno“; „Ti, nevoljo moja“ (duetska je numera sa prelepom Ildom Šaulić), kao i „Dve čaše“ (duetska numera sa „Tribal“ bendom) i „Stranac“ (duetska pesma sa Šakom Polumentom, koja je izašla ove godine).

Pored učešća na raznim muzičkim festivalima, pre svega na „Radijskom festivalu“, 2006.; 2007.; 2010. i 2013. godine, sa pesmama – „Ne zovi me“; „Nisam ti ja drug“; „Bol je uvek ista“; „Nina“ i na „Pink music festivalu“, 2014. godine sa numerom „Godinama“, „Lexington band“ je 17. juna 2017. godine održao i svoj veliki koncert u Beogradu na stadionu „Tašmajdan“, na kome je bilo oko 13 hiljada ljudi.

Danas popularni pevač živi sa porodicom u Beogradu, i kaže da se seća ratnih užasa iz Sarajeva iako je bio tek mali dečak, da ga nerviraju natpisi u pojedinim medijima da nije imao ništa, iako je kao izbeglo lice u Podgorici, a potom i u Beogradu imao zahvaljujući „Crvenom krstu“ i odeću i smeštaj i hranu, iako kako kaže on i sestra nisu imali da tada kupe najskuplje patike i odelo, ipak nije istina da su u bilo čemu oskudevali i da su se mučili.

Među svojim kolegama, Bojan Vasković važi za osobu koja je iskren i jako dobar prijatelj, te pak uvek vrlo srdačan i prostodušan u ophođenju prema svima, i svi ističu da ga slava ni malo nije ni promenila, a od pevača sa estrade se najviše druži sa Dženanom Lončarevićem, kao i sa prelepom koleginicom Miom Borisavljević.

U rodno Sarajevo, Bojan ide na nastupe sa svojom grupom, te se trudi da zapamti samo ono lepo i dobro, jer je to ipak njegov rodni grad, i niko nije kriv što su ratna dešavanja kao takva bila pak presudna da pevač i njegova porodica prebegnu iz svog rodnog mesta.

Ime i Prezime: Bojan Vasković

Nadimak: Boki; Bojan „Lexington“

Datum i mesto rođenja: 1983. godine, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop pevač; frontmen „Lexington band“-a

Visina: 190 cm

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/Lexington-Band-126857451707/

Instagram: https://www.instagram.com/lexingtonbend_official

Twitter: https://twitter.com/lexingtonbend

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...