Muzičari

Ivan Zak – Biografija 2020, Visina, Težina

Ivan Zak je poznati hrvatski muzičar, koji peva pretežno pesme iz pop ili folk žanra, a pored zemlje u kojoj je rođen, veoma brzo je stekao popularnost i u zemljama regiona.

Pesme po kojima je ovaj umetnik najpoznatiji našoj publici su  – „Adrenalin“; „Tetovaža“; „Bolja od najbolje“; „Sve sam joj krao“; „Dar mar“; „Opasna“; „Pretjerujem“, i mnoge druge.

Ivan Zak – biografija 

Ivan je rođen u Zagrebu, 26. aprila 1979. godine, od oca Josipa i majke Mirjane Volarić, a ima i rođenu sestru Anu.

Svoje detinjstvo, poznati pevač je proveo u mestu Donji Desinci, u naselju Jastrebarsko, koje je u neposrednoj blizini njegovog rodnog Zagreba, a završio je osnovnu, te i srednju školu iz oblasti hortikulture.

Međutim, kako je već sa samo šest godina, Ivan shvatio da voli pevanje i muziku uopšte, upisao je i završio i Muzičku školu, i već sa 14 godina je osnovao svoj prvi bend, u kome je svirao gitaru i bio glavni vokal.

Pored bavljenja muzikom, nakon završene srednje škole za hortikulturu, poznati pevač je najpre otvorio firmu koja se bavi uređenjem parkova i eksterijera uopšte, a kasnije je uspeo da otvori čak tri noćna kluba od kojih je najpoznatija bila diskoteka „Lampaši“, u Jastrebarskom naselju, gde je dovodio na nastupe najveće zvezde iz regiona.

Iako je istoimeni noćni klub otvorio nekoliko godina kasnije i u neposrednoj okolini Zadra, ipak mu taj projekat nije uspeo, te je ubrzo i zatvorio klub.

Muzička karijera Ivana Zaka 

Od početka svoje muzičke i pevačke karijere, za koji se zvanično smatra 1996. godine, Ivan Zak je snimio nekoliko solo slbuma, učestvovao na brojnim muzičkim festivalima, te izdao i veliki broj hit singlova.

Najpre je kako je i napomenuto sa samo 14 godina osnovao svoj muzički bend, a potom je sa 17 godina (1996. godine), učestvovao i na muzičkom festivalu „Trešnjevački dječiji festival“, sa hit pesmom „U meni živiš Julija“.

Od najpoznatijih muzičkih festivala na kojima je popularni pevač učestvovao, ističu se „Dora“, 2002. godine; te na „Hrvatskom Radio Festivalu“, 2003. i 2009. godine, kao i na vrlo popularnom „Hercegovačkom Radijskom Festivalu“, 2008. godine, i na „CMC festivalu“ u Vodicama 2016. godine, sa pesmom „Sve si moje“.

Smatra se da je najveće postignuće i ujedno pravi uspon u njegovoj karijeri, donelo upravo učešće na „Hrvatskom Radijskom Festivalu“, 2009. godine, kada se sa pesmim „Sve sam joj krao“, čiji je on sam kompletni autor, uspeo da se plasira u finale i da pesmu predstavi publici sa odličnim muzičkim spotom koji je kasnije snimio.

Prvi solo album Ivan Zak je snimio već 2008. godine, pod nazivom „Kao metak“, koji je bio vrlo slušan i zapažen u javnosti.

  1. godine, pevač je snimio singl „Adrenalin“, a zatim 2010. godine i svoj drugi album, imena „Adrenalin“, sa koga se pored istoimene pesme, i izdvojilo još nekoliko numera („Sve sam joj krao“; „Vodu ne pijem“; „Svjedok“), a pomenuti hit „Adrenalin“, je jedno duže vreme bio među vodećim hitovima na listama pesama u Hrvatskoj i regionu.

Na pomenuti drugi album, Ivan je uvrstio i svoj veliki hit „Tetovaža“, koji je otpevao u duetu sa velikom zvezdom domaće scene, Nedom Ukraden, te za nju i snimio spot u Beogradu, u režiji Dejana Milićevića, i tako se približio i publici u našoj zemlji, te stekao veliki broj fanova.

Nakon velikog uspeha svog drugog studijskog albuma, Ivan Zak potom snima i dva nova pop hit singla – „Rulet“ i „Dinamit“, ali i uporedo radi na svom trećem studijskom albumu.

  1. godine, pod nazivom „Bolja od najbolje“, izlazi i treći album popularnog pevača, gde je on sasvim prešao u pop žanr, te se pored navedene numere, na ovom albumu izdvajaju i pesme – „Tko mi te krade“; „Ilegala“; „Zbogom pameti“; „Naučila si me“; „Kosa s mog kaputa“; „Ruže“; „Nepobjediva“, i mnoge druge pesme, a takođe potvrdu kvaliteta za svoj rad, mladi pevač dobija i osvajanjem priznanja „Platinasti forte“, od vrlo priznatog hrvatskog društva muzičara, za najbolje prodavane albume i autorski rad.

Naredne godine, Ivan Zak u saradnji sa muzičkom grupom „Begini“, snima novu duetsku pesmu „Obriši suze“, koja za kratko vreme postaje veliki hit i jedna od najslušanijih pesama u regionu.

Svoj četvrti album, „Usne varane“, Ivan Zak je snimio 2015. godine, i na njemu se izdvojio vrlo i veliki broj hitova („Pretjerujem“; „Da si tu“; „Duguješ mi ljeto“; „Ne pitaš za mene“; te i „Škripi veza“; „Jedna noć“; „Njeno ime“), a za brojne numere je pevač uradio i visokobudžetne spotove, te i bio nominovan za prestižnu hrvatsku nagradu „Porin“, za pop album godine.

Za album „Usne varane“, pevač je osvojio nagradu „Zlatna ploča“, a koja mu je uručena 2016. godine.

  1. i 2017. godine, Ivan je snimio nekoliko singlova – „Sve si moje“; „Meni se s’ tobom“; „Za ljubav rođeni“; „Da si tu“; „Opasna“; „Ničija“, da bi već u februaru 2017. godine (11. februara), a povodom „Dana Zaljubljenih“, pevač i održao svoj prvi veliki koncert u „Zagrebačkoj Areni“, pred više od 20 hiljada posetilaca.

U 2018. godini, Ivan nastavlja svoju karijeru sa hitovima – „Idu dani“ i „Dar mar“, i planira izdavanje svog petog studijskog albuma, na kome trenutno vredno radi sa svojim starim timom saradnika.

Privatni život Ivana Zaka 

Iako nije sklon da svoju privatnost skriva od medija, popularni pevač ističe da ipak nema nameru da pravi od svoje intime „reality show“ za šire narodne mase, te je javnosti malo poznato sa kim Ivan Zak bio u romantičnim vezama od početka muzičke karijere do danas.

Poznato je da je 2006. godine, pevač bio u vezi sa Sabinom Čedić (a koja je javnosti postala i popularna kao voditeljka takozvanih „Golih vesti“), ali je njihova romansa ubrzo doživela krah, jer je Sabina bila vrlo ljubomorna na Ivanove obožavateljke i prijateljice, te je u medijima istakla da ju je pevač prevario sa svojom dobrom prijateljicom Slađanom Petrušić.

I pevač i njegova najbolja prijateljica Slađa su takve navode oštro demantovali, ali je od tada Ivan shvatio da ne želi da svoje veze eksponira u javnosti, a kako ne bi doživljavao razne skandale, te i koji bi mogli da skrenu pažnju sa njegove muzičke karijere, pa je do danas na novinarska pitanja i odgovarao da ima devojku, ili da je zaljubljen, ali identitet svojih partnerki on nikada više nije ni želeo da otkriva u javnosti.

Ime i Prezime: Ivan Zak (rođen kao Ivan Volarić)

Nadimak: Zakče

Datum i mesto rođenja: 26. april 1979. godine, Zagreb, Hrvatska

Zanimanje: pop i turbo-folk pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/Ivan.Volaric.Zak/

Instagram: https://www.instagram.com/ivanzakofficial/

Twitter: https://twitter.com/ivanzaksluzbeni

YouTube: https://www.youtube.com/user/IvanZakSluzbenikanal

Sponzorisano:

Loading...
loading...