Muzičari

Jelena Tomašević – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Jelena Tomašević- Bosiljčić važi za jedan od najboljih vokala na srpskoj sceni. Vešto skriva svoj privatni život od očiju javnosti, te je poznato da je njena karijera praćena uz vrlo malo skandala, što nije slučaj sa većinom pevačica.

Pevanjem je počela da se bavi još dok je bila mala, a sa svega osam godina je osvojila svoju prvu nagradu.

Predstavljala je našu zemlju na Evroviziji 2004. i 2006. godine.

Pored sjajnih vokalnih sposobnosti, popularna pevačica je uspešan tekstopisac.

Od 2014. godine bila je član žirija megapopularnog muzičkog takmičenja “Pinkove zvedice“, na tom mestu se zadržala četiri sezone.

U braku je sa jednim od najpoželjnijih i najangažovanijih glumaca na našoj sceni, Ivanom Bosiljčićem, čije je prezime prisvojila nakon sudbonosnog “Da“.

Važe za jedan od najlepših parova, a svega godinu dana nakon venčanja par je dobio svoje prvo dete, ćerku Ninu.

Jelena Tomašević – Bosiljčić- Biografija

Jedna od najlepših pevačica na našoj sceni, a i u okuženju, Jelena Tomašević, rođena je 1. novembra 1983. godine u gradu Negotinu.

Jelena je mlađe dete, ima dve godine starijeg brata Darka, sa kojim se kako kaže, odlično slagala, te da joj je on bio velika podrška tokom odrastanja.

Zajedno sa svojim roditeljima i bratom, još kao veoma mala, preselila se u Kragujevac.

Kada je imala svega sedam godina pokazala je svoju veliku želju za bavljenjem muzikom. Godinu dana kasnije, prijavili su je roditelji na učešće na poznatom dečijem muzičkom festivalu “Šarenijada“, na kom je na iznenađenje njenih roditelja i nje same osvojila prvo mesto.

Nastavila je da se pojavljuje na brojnim dečijim muzičkim festivalima, a još jedan veliki uspeh postigla je kada se sa jedanaest godina pojavila na “Jugoslovenskom dečijem festivalu“, na kom je odnela prvu nagradu.

Mnogi poznati pevači, producenti i kompozitori primetili su Jelenin ogroman talenat kada je pevala i igrala u KUD- u “Abrašević“.

Nastavila je da ređa uspehe, kada je napunila trinaest godina pojavila se na Republičkom takmičenju folklornih ansambala Srbije, na kom je odnela pobedu.

Uspesi su se ređali jedan za drugim, Jelena Tomašević je nastavila da dominira na muzičkim takmičenjima, te je odnela i prvo mesto u muzičkom kvizu “3K Dur“.

Iako danas važi za jednu od naših najboljih pop pevačica, tokom takmičenja pevala je tradicionalnu srpsku muziku, te je tako 1996. godine proglašena za najboljeg vokalnog solistu na koncertima na kojima je izvodila pomenutu vrstu muzike.

Lepa pevačica je u Kragujevcu završila osnovnu školu, nakon koje je upisala i uspešno završila Prvu kragujevačku gimnaziju, i to društveno- jezički smer.

Nakon završene gimnazije, Jelena odlučuje da nastavi u istom smeru, te 2002. godine upisuje engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu. Zbog brojnih nastupa koje ima, kao i zbog nove uloge u njenom životu- uloga majke, Jelena nije još uvek završila fakultet, ali ne odbacuje opciju da se jednog dana vrati na njega i da diplomira.

Sarađivala je sa brojnim zvezdama, pevajući prateće vokale, neki od najpoznatijih su: Zdravko Čolić, Željko Joksimović, Vlado Georgiev, Kornelije Kovač, Bora Dugić i mnogi drugi.

Muzička karijera Jelene Tomašević – Bosiljčić

Na festivalu koji se održava u Zrenjaninu 2002. godine se predstavila sa numerom “Ovo nije ljubav“, sa kojom je pridobila pažnju publike.

Godinu dana kasnije, sa svojom novom numerom “Rano da veruješ“ odlazi na Budvanski festival. Takođe je na popularnom festivalu Slavjanskom bazaru koji se održava u Belorusiji osvojila drugo mesto.

Popularna grupa “Biber“ ju je pozvala da gostuje na njihovom albumu, na kom je izvela čak četiri kompozicije.

Kao što je ranije pomenuto, Jelena Tomašević je 2004. godine nastupala na prestižnom takimičenju “Evropesma“, sa numerom “Kad ne bude tvoje ljubavi“.

Godinu dana kasnije pojavljuje se na Beoviziji sa svojom numerom “Jutro“, sa kojom je osvojila prvo mesto, međutim, kada se pojavila na takmičenju za predstavnika Evrovizije za nekadašnju Srbiju i Crnu Goru, na kom je završila drugom mestu s obzirom da joj crnogorski članovi žirija nisu dali ni bod.

Nakon ovoga, Jelena Tomašević je odlučila da se preseli za prestonicu Srbije, Beograd, gde živi i dan- danas.

Dobila je priliku da sarađuje sa jednim od naših najpoznatijih reditelja, Zdravkom Šotrom, u čijem je filmu otpevala nekoliko numera. Reč je popularnom filmu “Ivkova Slava“, koji je rađen po romanu Stevana Sremca, a u kom su glavne uloge igrali Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Anica Dobra, Dragan Bjelogrlić, Velimir Bata Živojinović i mnogi drugi.

Kada se Evropsko prvenstvo u košarci održavalo u Srbiji, tačnije u Beogradu, Jelena je imala čast da peva na samom otvaranju prvenstva.

Pre dvanaest godina je napisala pesmu koja je pripala pevačici Mileni Vučić, a koja nosi naziv “Gotova stvar“.

Dejan Ivanović i Željko Joksimović su radili pesmu “Oro“, koju je Jelena Tomašević imala čast da predstavi na muzičkom takmičenju “Beovizija“ 2008. godine. Žiri i publika su bili očarani, te je prelepa pevačica odnela prvo mesto.

Sa pomenutom numerom, iste godine, pojavila se na Evroviziji kao naša predstavnica, a koji se iste godine održao nakon dugo vremena u našoj zemlji, u Beogradu. Uspela je da u finalu ostvari značajan plasman, te je na samom kraju završila na šestom mestu, ne razočaravši ni publiku, a ni sebe.

Jelena je nakon predstavljanja naš zemlje na ovako prestižnom takmičenju postala široj javnosti još prepoznatljivija.

Uledio je pravi trenutak za njen prvi album koji je snimila pod pokroviteljstvom muzičke kuće “Minakord“.

Svoj prvi studijski muzički album izdala je pod nazivom “Panta Rei“ 2008. godine, a na njemu su se pored naslovne numere našle sledeće pesme: “Košava“; “Okeani“; “Ako opet odlaziš“; “Med i žaoka“; “Oro“; “Ne dam na tebe“; “Nemam koga“; “Zovi me danima“; “Jutro“; i “Noćas dođi mi“.

Skoro svaka pesma sa albuma postala je hit, te je album postao najprodavaniji album kako u našoj zemlji, tako i u regionu, te godine. Publiku je na albumu čekalo iznenađenje, a to je bila pesma “Oro“ otpevana na portugalskom, španskom i grčkom jeziku.

Atraktivna pevačica je zaslužena za većinu tekstova pesama na svom prvom albumu.

Nekoliko godina nakon objavljivanja svog prvog albuma, Jelena Tomašević je svojim koncertom otvorila poznati 41. Praznik Mimoze koji se održava u Herceg Novom.

Godinu dana kasnije spremala je veliku turneju po Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, međutim, plan nije uspeo da se realizuje s obzirom da je imala problem sa vizom, te je nastupala samo u Torontu.

Na popularnom takmičenju “Ja imam talenat“, promovisala je svoju pesmu “Melanholija“.

Poznata pevačica Emina Jahović je 2013. godine napisala i komponovala pesmu “Vertigo“, koja je pripala Jeleni Tomašević, a koja je veoma brzo postala veliki hit.

Iste godine je u Barseloni snimila spot za još jedan hit “Radio svira za nas“.

Kako je već pomenuto Jelena Tomašević je postala članica žirija muzičkog takmičenja “Pinkove zvezdice“, čije je emitovanje počelo 4. jula 2015. godine. Pored Jelene članovi žirija su bili: Milan Stanković, Sale Tropiko, Goca Tržan koja je zajedno sa Leontinom Vukomanović od prve sezone pa i dan- danas na mestu žirija. Tomaševićeva je bila na tom mestu četiri sezone, a trenutno se na njenoj stolici nalazi Nataša Bekvalac.

2015.godine u izdanju City Records- a poznata pevačica je izdala svoj drugi studijski album pod nazivom “Ime moje“, na kom su se našle sledeće numere: “Čovek moj“; “Ime moje“; “Ovo nije ljubav“; “Kad ne bude tvoje ljubavi“; “Da mi je da mi se vrati“; “Melanholija“; “Rano da veruješ“; “Gde da odem da te ne volim“; kao i “Ludo zabludo“.

Drugi album se nije proslavio koliko i prvi, sa njega se izdvojilo svega nekoliko pesama: “Ime moje“; “Da mi je da mi se vrati“; “Gde da odem da te ne volim“ i “Melanholija“.

Publika je željno iščekivala njen prvi veliki solistički koncert koji je održala u Sava Centru 2016. godine.

Tokom svoje muzičke karijere uručen joj je veliki broj nagrada, jedna od najznačajnijih je “Zlatna značka grada Beograda za doprinos srpskoj kulturi“.

Privatni život Jelene Tomašević – Bosiljčić

Jelena Tomašević je svog sadašnjeg supruga Ivana Bosiljčića upoznala za vreme snimanja pesme i spota za humanitarnu organizaciju pod nazivom “Podignimo Stupove“ davne 2008. godine.

Ubrzo nakon toga, Ivan i Jelena su odlučili da započnu vezu. Popularni glumac je pratio svoju lepšu polovinu gde god da je nastupala, pružajući joj veliku podršku. Njihova veza je trajala od maja 2008. godine do juna naredne godine.

Nakon toga, Ivana su spajali sa brojnim glumicama, kao i sa bivšom devojkom Tamarom Blagojević, sa kojom je bio šest godina u vezi. Međutim, Ivan i Jelena su odlučili da se pomire 2011. godine, nakon čega su se veoma brzo verili.

Veridba se dogodila u junu mesecu 2011. godine, a venčanje odmah u avgustu iste godine i to u Gornjem Milanovcu, u Crkvi Svete Trojice.

Svega mesec dana nakon crkvenog venčanja usledilo je i građansko venčanje, ovoga puta u Beogradu, 6. spetembra.

Novovenčani par je odlučio da za medeni mesec ode u Pariz gde se zadržao sedam dana.

Za vreme njihovog venčanja prelepa pevačica je bila u drugom stanju, te je u januaru 2012. godine na svet donela prelepo dete, ćerku, koju su odlučili da nazovu Nina.

Interesantno je da je Ivan Bosiljčić prisustvovao celokupnom porođaju svoje supruge Jelene.

Par se u potpunosti posvetio svom detetu, te su u nekoliko navrata izjavili da su im se mnogi pogledi na život u potpunosti promenili.

Radovali bi se ukoliko bi Jelena ostala ponovo u drugom stanju, jer je uvek lakše imati sestru ili brata pored sebe, a i ne bi voleli mnogo da razmaze za sada svoju jedinicu Ninu.

Kako je Ivan Bosiljčić u dosta navrata imao ponude da glumi u Rusiji, s obzirom da je to jedan od jezika kojim se služi, Jelena je izjavila da bi pratila svog muža, ali da bi joj bilo mnogo teško da napusti zemlju koju toliko voli.

Važe za jedan od najskladnijih i najlepših parova na našoj estradi, ali i u okruženju.

Poznati su po tome da u njihovom ljubavnom životu nema skandala, odnosno da svoju privatnost drže podalje od očiju javnosti. Njih dvoje smatraju da niko ne može bilo kakvim tračevima da poljulja njihovu ljubav, ona se gradi isključivo na poverenju i za nju se treba stalno boriti.

Imali su priliku da rade zajedno ali je nisu iskoristili, jer kako kažu trude se da ne stvaraju nepotrebnu tenziju među sobom.

Ne smatraju sebe strogim roditeljima, ali se trude da Ninu vaspitavaju na odgovarajući način, kako sutra ne bi bila razmažena i nesnalažljiva.

Ime i Prezime: Jelena Tomašević- Bosiljčić

Datum i mesto rođenja: 1. novembar 1983. godine, Negotin

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...