Muzičari

Bora Santana – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Bora Santana je bio poznati učesnik prve sezone „Zadruge“, kada je u reality ušao kao član benda „Evrokrem barabe“ u kome nastupa sa DJ Vujom, i sa kojim je za malo i ušao u superfinale vrlo popularnog takmičenja „Ja imam talenat“.

Popularni pevač je postao učesnik i „Zadruge 2“, a javnosti je postao poznat i po duetskoj numeri sa pop-folk pevačem Darkom Lazićem iz 2016. godine, a koju su snimili on i njegov partner iz već pomenutog benda, DJ Vuja.

Bora Santana – biografija

Mladi pevač je rođen kao Bora Marinković, u beogradskom naselju Železnik, te je sa 20 godina ostao bez majke i odrastao je sa dva brata, ocem i bakom, pa je kao pripadnik romske nacionalne manjine, često bio suočen sa napadima i uvredama, iako je i sam pokazao da je sasvim miran i povučen momak, koji ne voli konflikte ukoliko nije isprovociran.

Borin brat Stefan je istakao da je naročito Bori smrt majke najteže pala, jer mu je ona ispunjavala svaku želju, te mu je kao malom uvek kupovala najnovije harmonike, kako bi iskoristio svoj velik talenat i naučio da svira i peva, pa mu je ona ne retko plaćala i privatne časove na kojima je učio da svira i da peva.

Naime, majka Bore Santane je preminula kada je on imao svega 20 godina, te je on takav gubitak teško podneo, ali je uspeo da uz njenu pomoć sa 7 godina upiše i završi osnovnu muzičku školu, te je svirao harmoniku ispred crkve u Železniku, ali ne kako bi prosjačio već ga je tada porodični prijatelj pop Dragan, pozivao jer je talentovan i muzički obrazovan, da uveliča neka slavlja i da tako zaradi za svoju porodicu.

Iako su mnogi mediji pisali da je nakon majčine smrti Bora morao da prosi za svoju porodicu, i on sam i njegovi najbliži su takve navode demantovali, te su istakli da se mladi Bora uvek trudio da pošteno zaradi svaki dinar, i kako je od svoje majke za 16. rođendan dobio klavijature, počeo je da prati brojne pevače na nastupima i da zarađuje pristojan novac za izdržavanje svojih ostalih članova porodice.

Učešće u reality programu „Zadruga 1 i 2“ i muzička karijera Bore Santane

Iako je Bora Santana imao perspektivu kao pevač, te je sa prijateljem osnovao bend „Evrokrem barabe“ i za malo je ušao u superfinale poznatog šou programa „Ja imam talenat“, te je snimio pak i duet sa Darkom Lazićem, te i numeru „Bankrot“ nakon izlaska iz prve sezone „Zadruge“, ipak je mladi pevač odlučio da svoju karijeru promoviše ulaskom u reality „Zadruga 1“.

Međutim, činjenica je da je u prvoj sezoni najpoznatijeg reality programa na Balkanu, Bora Santana ostao upamćen kao duhovit i zabavan momak, te ga je narod i zavoleo kao neposrednog i iskrenog, ali je ipak pažnju gledalaca privukla njegova romansa sa Sanjom Stanković i starletom Macom Diskrecijom.

U prvoj sezoni „Zadruge“, sa Borom Santanom se sukobio i učesnik Miljan Vračević, koji ga je fizički napao, te je Bora poručio da će po izlasku ovaj korpulentni vozač od 130 kg morati da se suoči sa Borinim bratom Stefanom, kojije po profesiji bokser.

Nakon izlaska iz reality programa „Zadruga 1“, Bora Santana je bio u vezi sa majkom Mine Vrbaški, Ivanom Vrbaški, koja je pevačica, ali je istakao da mu se jako dopada i majka Sare Reljić, Indira, za koju je u šali rekao da mora da je po svaku cenu i osvoji, ali je na kraju shvatio da je suviše mlad, pa je ona za njega postala „teta Indira“.

O svojim podvizima sa devojkama, Bora je često voleo da priča u „Zadruzi 1“, te se u tada pak u brojnim medijima pronela informacija da je pevač HIV pozitivan što je on brzo demantovao, a pre svega jer su takve vesti veoma potresle njegovu baku, koja je za njega veoma vezana, i koja je teško podnela i Borinu vezu sa Senadom Nurkić odnosno Macom Diskrecijom tokom trajanja prve sezone pomenutog reality programa.

I u drugoj sezoni „Zadruge“, čini se da je mladi pevač nastavio po starom, te je počeo da se udvara mnogim učesnicama, ali je njegova izabranica Nataša Moskva, sa kojom se spekuliše da je već bio intiman pred kamerama, i da joj je priznao da je u nju zaljubljen, mada je jasno da nije imun ni na Lunu Đogani, koju je u direktnom prenosu poljubio u rame, čime je i ona sama ostala zatečena.

Bora je inače omiljen kod pripadnica lepšeg pola, jer u šali ističe da baš njega „jure“ sve učesnice „Zadruge“ i da on ne zna kako da se odbrani, ali je Nataši Moskvi obećao da će dobiti i ključ od stana i ključ od njegovog srca, jer mu je ona „zapala za oko“.

Mladi pevač je zbog svojih avantura pred kamerama, i zbog veza za koje se čulo i izvan reality programa, dobio nadimak „Kazanova iz Železnika“, a nakon izlaska iz prve sezone „Zadruge“ je u šali istakao da nikada nije bio intiman sa ženama, te je šokirao sve u studiju izjavom da je još uvek sasvim nevin i neiskusan.

Inače, iako su Bora i njegov prijatelj iz Mostara DJ Vuja, imali veoma uspešan bend „Evrokrem barabe“, te su snimili duete sa brojnim poznatim pevačima (sa Jelenom Vučković su oni snimili pesmu „Barabe“, a sa Darkom Lazićem i numeru Najbolje godine“), ali je osnivač benda DJ Vuja sasvim razočaran Borinom nekorektnošću, te smatra da ga je izdao i da ga je „ponela slava“ posle učešća u „Zadruzi 1“, pa se nije javio svom muzičkom partneru iako su trebali da po Borinom izlasku iz reality programa objave dva singla, pa se čini da je do prekida saradnje definitivno došlo i da pak mladi Bora nije više dobrodošao u svoj nekadašnji bend.

Nakon završetka „Zadruge 1“, Bora Santana se izgleda nije previše potresao zbog optužbi DJ Vuje, te je snimio solo numeru „Bankrot“, a zatim i nastupao sa svojim nekadašnjim cimerkama u diskotekama širom dijaspore, te je pevao sa Kijom i sa Teodorom Džehverović, a posle svojih napornih nastupa je sebi priuštio odmor u Italiji.

Iako se u „Zadruzi 1“, Bora Santana često verbalno sukobljavao sa Miljanom Kulić, on je među prvima čestitao rođenje njenog prvenca Željka, te je pevao na žurci koju je Kulićka organizovala u svojoj kući u Nišu.

Inače, Bora je imao i jednu smešnu situaciju kada je gostovao u emisiji „Narod pita Zadrugare“, kada je jedna godpođa iz Novog Sada uporno insistirala da mu njen suprug kupi auto, jer ga je na instagramu videla da se vozi gradskim prevozom, i smatrala je da jedna zvezda ne sme to sebi da dopusti, ali je mladi Santana odbio ljubaznu ponudu, istakavši da voli sam da zaradi sve što ima, te da nema potrebe za tako skupim poklonima.

Ime i Prezime: Borivoje Bora Marinković (umetničko ime Bora Santana)

Nadimak: Santana; Boki; „Kazanova iz Železnika“

Datum i mesto rođenja: Železnik, Beograd, Srbija

Zanimanje: pevač; reality takmičar

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/borasantana/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...