Muzičari

Ana Nikolić – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook, Youtube

Svoju muzičku karijeru, Ana Nikolić je započela 2003. godine sa svojim učešćem na čuvenom muzičkom festivalu “Beovizija”, na kojem je tada po prvi put, pred ogromnim brojem publike izvela svoju prvu pesmu koja nosi naziv “Januar”.

Od tada, pa sve do danas, Ana je stekla zapaženu popularnost i zahvaljujući svojim pesmama plasirala se u sam vrh estradne scene. Početkom ove, dakle 2017. godine, svoje brojne fanove, Ana Nikolić je obradovala potvrdom vesti da je u drugom stanju i da će se u veoma skoroj budućnosti ostvariti u ulozi majke.

Ana Nikolić – biografija

Ana Nikolić, rođena je 27. septembra 1978. godine u Jagodini, ali se odatle, sa svojom porodicom ubrzo preselila u naselje Donja Mutnica koje pripada opštini Paraćin gde je provela detinjstvo i period odrastanja.

Ana Nikolić, ima par godina mlađeg brata Marka, sa kojim je danas osim rodbinskog vezuje i poslovni odnos jer je on po profesiji menadzer.

Svoje detinjstvo, Ana Nikolić pamti po nizu kvalitetnih i bezbrižnih trenutaka koje je provela sa svojim bratom, kao i sa svojom majkom Miljanom i sa svojim, sada na žalost pokojnim ocem Dušanom.

Sećanja na brojna sa porodicom provedena letovanja, sećanja na brojna sa porodicom provedena zimovanja, ali i sećanja na dane provedene u toplini svog porodičnog doma, samo su neka od sećanja koja Anu vraćaju u period detinjstva i koja Ana čuva od zaborava. Ponekad, pomenuta sećanja Anu Nikolić toliko preplave i obuzmu, da poželi čak i da ih podeli sa svojim fanovima. U jednom od takvih momenata, želeći da svoje uspomene iz detinjstva podeli sa svojim fanovima, Ana Nikolić je na jednom od brojnih profila koje ima na društvenim mrežama, podelila fotografije na kojima su ona, njen mlađi brat Marko i njihovi roditelji na letovanju. Nakon što ih je Ana objavila, pomenute fotografije, privukle su pažnju ne samo njenih fanova, već i brojnih novinara koji su ih uvrstili u sadržaj svojih časopisa, kao i portala.

U gradu u koji se preselila ubrzo nakon rođenja, tačnije u Paraćinu, Ana Nikolić je završila svoje osnovno, kao i srednje obrazovanje.

Po završetku srednjeg obrazovanja, tačnije po završetku jezičkog smera u gimnaziji u Paraćinu, Ana Nikolić se preselila u Beograd gde je upisala i završila Višu politehničku školu, smer dizajn. Od tog perioda, pa sve do danas, Ana Nikolić živi u Beogradu.

Od početka karijere do danas

Iako je šira javnost dobila priliku da je upozna tek 2003. godine kada je učestvovala na čuvenom muzičkom festivalu “Beovizija” i kada je izvela i predstavila svoju prvu pesmu “Januar”, Ana Nikolić je pevanjem počela da se bavi nekoliko godina pre toga.

Naime, prvo televizijsko pojavljivanje Ane Nikolić, jeste njeno pojavljivanje u nekada vrlo poznatoj i vrlo gledanoj takmičarskoj emisiji “3K Dur”, koja se emitovala na takođe čuvenoj televiziji “Treći kanal”. U pomenutoj emisiji, Ana je nastupila i takmičila se 1998. godine i to sa pesmom “Kolačići” koju u originalnoj verziji izvodi Marina Perazić.

Dve godine nakon toga, dakle 2000. godine, Ana Nikolić je počela da se bavi pevanjem i u tom periodu, njeni nastupi bili su vezani za diskoteke i za noćne klubove koji se nalaze na prostoru Beograda.

Već tada, Ana Nikolić je postala veoma zapažena i vrlo rado slušana pevačica, omiljena među mladom populacijom koja redovno izlazi u diskoteke i u noćne klubove.

Shvativši da je ljubav koju je osećala prema muzici i prema pevanju ne prolazi i shvativši da je dobro prihvaćena od strane publike u diskotekama i u noćnim klubovima širom Beograda, Ana Nikolić je nakon par godina amaterskog bavljenja muzikom, odlučila da se ozbiljno posveti kreiranju svoje muzičke karijere.

Vođena tom odlukom, Ana Nikolić je oko sebe okupila kvalitetan tim autora i uopšteno ljudi iz sveta estrade i uz njihovu pomoć i sama je uplovila u “estradne vode” i to kroz prethodno pomenuto učešće na muzičkom festivalu “Beovizija”. Pesma “Januar” koju je Ana izvela na festivalu, doslovno je ovladala pažnjom publike, kao i pažnjom žirija i ta činjenica, rezultirala je time da je Ana osvojila nagradu za najbolje debitansko izvođenje na festivalu “Beovizija 2003.” Već prvog dana po završetku festivala, Anina pesma “Januar”, zavrtela se na doslovno svim vodećim televizijskim i radijskim stanicama u državi.

Navedene okolnosti, probudile su u Ani želju da iste, dakle 2003. godine snimi i objavi i svoj prvi muzički album koji nosi naziv upravo po njenoj debitanskoj numeri “Januar”. Pomenuti muzički album, Ana je snimila i izdala u saradnji sa poznatom izdavačkom kućom “City Records”. Pored pesme “Januar”, sa istoimenog muzičkog albuma izdvojile su se brojne druge Anine pesme, kao što su pesma

“Atina”, pesma “Ptica skitnica”, pesma “Hoću da te gledam”, pesma “Moj klub” i pesma “Vatra”. Za pesmu “Vatra” i za pesmu “Hoću da te gledam”, Ana je snimila i video spotove, a to je značajno doprinelo tome da Ana dospe i da ostane u samom vrhu popularnosti.

O tome koliko je Anin muzički album “Januar”, ocenjen kao kvalitetan i kao uspešan projekat, dovoljno svedoče podaci da je Ana iste godine kada je album objavljen proglašena za pop pevačicu godine, da je za pesmu “Januar” dobila i nagradu za hit godine i da je na osnovu kvaliteta čitavog albuma dobila nagradu za album godine.

Već 2004. godine, Ana Nikolić je zahvaljujući svom muzičkom albumu “Januar” dobila još jednu muzičku nagradu, a to je nagrada za muzičko otkriće godine.

Enormni uspeh koji je Ana Nikolić postigla sa svojim muzičkim albumom “Januar”, postavio je ispred nje prilično veliki i reklo bi se težak zadatak, a to je zadatak da sa kvalitetom svog narednog muzičkog materijala nadmaši ili bar dostigne kvalitet prethodno snimljenog i objavljenog muzičkog materijala.

Ta činjenica, rezultirala je time, da Ana nije želela da žuri sa snimanjem i sa objavljivanjem novog muzičkog materijala, već da je napravila pauzu od gotovo tri godine. U vreme Anine pauze na polju snimanja i na polju objavljivanja njenog novog muzičkog materijala, njena popularnost je i dalje bila veoma izražena i pesme sa prethodno objavljenog muzičkog albuma i dalje su bile veoma slušane i često emitovane na programima svih vodećih televizijskih i radijskih stanica u državi. Ta činjenica, sačuvala je Anu Nikolić od zaborava u vreme pripremanja novog muzičkog materijala.

Nakon gotovo tri godine pauze, Ana Nikolić je prikupila novi muzički materijal i kada je konačno postala sigurna u svoj stav da je reč o kvalitetnom muzičkom materijalu, odlučila je da prekine svoju pauzu i da napravi novi iskorak na putu stvaranja svoje muzičke karijere.

Naime, 2006. godine, Ana Nikolić je najpre napravila uvod za objavu svog novog i ujedno drugog po redu muzičkog albuma i to kroz svoje ponovno učešće na muzičkom festivalu “Beovizija”. Ovog puta, Ana je na festivalu nastupila sa pesmom “Romale Romali” i osvojila je četvrto mesto. Ipak, nasuprot osvojenom četvrtom mestu, pesma je postala izuzetno dobro prihvaćena od strane publike, a samim tim i izuzetno popularna i slušana.

Nakon samo nekoliko meseci, dakle 2007. godine, Ana je snimila i objavila je i svoj novi, dugo pripremani, drugi po redu muzički album, pod nazivom “Devojka od čokolade”. Na Aninu veliku sreću, ovaj album, naišao je na odličnu rekciju publike i kvalitet pesama sa tog albuma, dostigao je, a po mišljenju mnogih je čak i nadmašio kvalitet pesama sa Aninog prethodno objavljenog i ujedno prvog muzičkog albuma. Sa albuma “Devojka od čokolade”, izdvojila se istoimena pesma, ali i brojne druge pesme, kao što su pesma “Klovn” i pesma “Plakaćete za mnom oboje”.

Popularnost Aninog drugog albuma, koji je važno je napomenuti Ana snimila i objavila u saradnji sa dve izdavačke kuće, a to su izdavačka kuća “City Records” i izdavačka kuća “Miligram Music”, dovela je do toga da se Ana odluči da započne svoju prvu muzičku turneju.
Anina prva muzička turneja, realizovana je pod nazivom “Čokolada”.

Po završetku muzičke turneje, 2008. godine, Ana Nikolić je objavila muzički CD pod nazivom “The platinum collection” na kojem su se našli svi njeni prethodno snimljeni i objavljeni hitovi, ali i njene dve nove pesme i to pesma “Ekstaza” i pesma “Šizofrenija” koja je snimljena u formi dueta sa Aninim kolegom Acom Lukasom.
2009. godine, Ana Nikolić je odlučila da još jednom učestvuje na muzičkom festivalu “Beovizija” i to ovog puta sa pesmom pod nazivom “Bili smo najlepši”. Međutim, na pomenutom festivalu, ovog puta se dogodilo nešto što Ana nimalo nije priželjkivala i što oslanjajući se na prethodno iskustvo nije mogla čak ni da očekuje. Naime, dogodilo se to da je došlo do greške prilikom brojanja glasova i da je Ani najpre rečeno da nije, a zatim i da jeste prošla u finale takmičenja. Revoltirana takvom činjenicom, Ana je odustala od daljeg takmičenja i samovoljno je odlučila da se povuče iz finala.

Iste, dakle 2009. godine, Ana Nikolić se oprobala i kao glumica i to kroz angažman u seriji “Pare ili život” u kojoj tumači ulogu pevačice Sanele. Anino pojavljivanje u pomenutoj seriji, mnogi su pozitivno prokomentarisali, navodeći da Ana pored talenta za muziku, očigledno ima i talenat za glumu. Ipak, od tada, Ana se nije ponovo oprobala kao glumica i nije dobila novi glumački angažman.

2010. godine, Ana Nikolić je snimila i objavila je svoj novi muzički album, pod nazivom “Mafia caffe”. Kao i dva prethodna Anina muzička albuma i ovaj album, naišao je na odlične reakcije publike i sa njega izdvojilo se nekoliko pesama, kao što su pesma “Zla barbika”, pesma “Mišo moj” i pesma “Dzukelo”.

2012. godine, Ana Nikolić je snimila i objavila novi singl pod nazivom “Baksuze”. Istoimena numera, izuzetno se dopala publici i za veoma kratko vreme, postala je veoma popularna. Popularnosti numere, doprinelo je i to što je bila ispraćena video spotom, koji je Ana realizovala u saradnji sa poznatim britanskim plesačem Tristanom Templom, koji je između ostalog poznat po tome što je svrstan u krug bliskih saradnika poznate australijske pevačice Kajli Minog.

2013. godine, Ana Nikolić je snimila i objavila svoj novi muzički album pod nazivom “Milion dolara”. Sa pomenutog albuma, koji je kao i svi prethodno snimljeni i objavljeni Anini albumi stekao ogromnu popularnost, izdvojila se istoimena pesma, koju je Ana realizovala u saradnji sa svojom koleginicom Nikolijom Jovanović, ali i brojne druge pesme kao što su pesma “Loše ti je bilo”, pesma “Napismeno” i pesma “Đavo”. Za pesmu “Milion dolara”, po kojoj je ovaj njen album i dobio naziv, Ana je takođe u saradnji sa svojom koleginicom Nikolijom Jovanović snimila i video spot, ali je taj video spot nakon što je objavljen na YouTube-u zabranjen za mlađe od osamnaest godina, jer je ocenjen kao neprikladan i suviše provokativan.

2014. godine, Ana Nikolić je objavila još jednu kolekciju svojih hitova. Ovog puta, CD je nazvan “Ana Nikolić – The best of”.

2015. godine, Ana je snimila i objavila svoj novi singl pod nazivom “Voli me, voli me”.

2016. godine, Ana Nikolić je započela saradnju sa svojim sadašnjim suprugom Stefanom Đurićem Rastom, koji je učestvovao u pripremi materijala za njen novi muzički album pod nazivom “Labilna”. Jednu od pesama sa ovog albuma, a to je pesma koja nosi naziv “Da te vratim”, Ana Nikolić je posvetila svom pokojnom ocu Dušanu.

Ana Nikolić privatno

Ana Nikolić, od 26. jula 2016. godine, u braku je sa svojim suprugom Stefanom Đurićem Rastom. Njih dvoje, upoznali su se u okviru saradnje, tačnije u okviru pripreme materijala za Anin muzički album pod nazivom “Labilna”. Ana je trenutno u drugom stanju i za oko tri meseca, njeni brojni i godinama verni fanovi mogu očekivati vest o tome da je postala majka.

Od prošle, tačnije od 2016. godine, Anu Nikolić i njenog supruga Rastu, možete gledati u ulogama žirija u okviru takmičarskog programa “Ja imam talenat”, koji se emituje svakog četvrtka u večernjem terminu na programu televizije “Pink”. U pomenutom takmičarskom programu, pored Ane Nikolić i njenog supruga Raste, u ulogama članova žirija, nalaze se i poznata domaća glumica Danica Maksimović i poznati domaći glumac Srđan Žika Todorović, dok je uloga voditelja programa poverena Ani Mihajlovski.

Ubrzo nakon što su Ana Nikolić i njen suprug Rasta započeli zajednički život, Ana je od njega dobila jedan od najlepših poklona koje je ikada dobila u svom životu, a to je pas Simba. S obzirom da je Simba pomeranski špic i da je poznato da je ta rasa pasa izuzetno draga i umiljata, on je u Anin život uneo mnogo razloga za smeh i razloga za radost. O tome koliko Ana uživa i koliko se zabavlja dok provodi vreme sa Simbom, svedoče i brojni video snimci koje je Ana podelila sa svojim fanovima na YouTube-u, kao i na društvenim mrežama. Pored Ane, u druženju sa Simbom izuzetno uživa i njen suprug Rasta i sudeći po tome, može se zaključiti da je Simba u doslovnom smislu njihov kućni ljubimac.

Ono što je takođe važno napomenuti, a tiče se privatnog života Ane Nikolić, jeste da Ana svojom ogromnom životnom podrškom smatra svoju majku Miljanu. Njih dve, imaju izuzetno prisan i kvalitetan odnos i kada se pojave zajedno u javnosti, u očima ljudi koji imaju prilike da ih sretnu, izgledaju kao drugarice ili kao sestre. Naime, iako je već odavno zagazila u šestu deceniju života, Anina majka izgleda izuzetno negovano i izuzetno urbano i moderno. Tome, u velikoj meri doprinosi to što je ona vlasnica jednog fitnes centra i što kroz fizičku aktivnost i vežbanje redovno održava fizičku formu i kondiciju. U pomenutom fitnes centru, vreme je pre ostajanja u drugom stanju veoma često provodila i Ana Nikolić i zahvaljujući toj činjenici i ona se, sve do ulaska u trudnoću mogla pohvaliti dobrom kondicijom i vitkom linijom.

Od kada je trudna, Ana Nikolić je na svoju godinama održavanu kilažu dodala nekoliko kilograma, ali to ni u kom smislu ne narušava njen fizički izgled i za nju se i dalje može reći da izgleda veoma lepo. Još kada se u obzir uzme razlog zbog kojeg Ana trenutno ima par kilograma više, jasno je da je ta činjenica i te kako opravdana i zanemarljiva.

Ime i prezime: Ana Nikolić

Datum i mesto rođenja: 27. septembar 1978. godine, Jagodina, Srbija

Zanimanje: Pevačica

Visina: 170 cm

Težina: 64 kg

YouTube:

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...