Muzičari

Kaliopi – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Kaliopi je jedna od najpoznatijih makedonskih pevačica, koja je svoju slavu stekla veoma rano.

Svoju slavu je stekla isključivo svojim talentom, njena specifična boja glasa postala je nadaleko prepoznatljiva.

Neki od njenih najvećih hitova su: “Bato“; “Oboi me“; “Rođeni“; “Crno i belo“ i mnoge druge.

Iza sebe ima dva braka, iz prvog braka sa Romeom Grilom ima sina, dok iz drugog braka sa Vasilom Zafričevim nema dece.

Kaliopi Bukle – Biografija

Talentovana pevačica, Kaliopi Bukle, rođena je 28. decembra 1966. godine u Makedoniji, u Ohridu. Još od malih nogu je pokazivala sklonost ka muzici, a veoma brzo se pojavila na dečijem muzičkom festivalu pod nazivom “Zlatno Slavejče“, na kom se odlično pokazala.

Veoma brzo nakon svog prvog nastupa na muzičkom festivalu, počinje intenzivno da se bavi pevanjem, a nešto kasnije se priključuje horu “Razvigorče“, sa kojim nastupa nekoliko godina, u periodu od 1978. do 1980. godine, kako u Makedoniji tako i u inostranstvu.

Kaliopi je pohađala časove pevanja, te se na taj način pripremala za Muzičku akademiju, a uporedo sa tim je uspela da nastupa sa horom. Odlazi na prijemni ispit i upisuje Muzičku akademiju 1984. godine.

Muzička karijera Kaliopi Bukle

Postala je glavni vokal muzičke grupe “Kaliopi“, u kojoj je upoznala svog prvog supruga Romea Grila. Njih dvoje je spojila ljubav prema muzici, zajedno su učestvovali na brojnim festivalima, kako u svojoj zemlji tako i u okruženju, prilikom čega su često bili nagrađivani.

Neke od najprestižnijih nagrada su osvojili na prestižnom Opatijskom festivalu, gde su dobili nagradu za najbolju interpretaciju, zatim su u Tunisu završili na drugom mestu i to kao predstavnici Jugoslavije.

Njihove pesme su puštane na svim radio stanicama, a veoma brzo je usledio i njihov prvi album.

Svoj prvi album nazvali su “Kaliopi“, a obavili su ga 1986. godine, nakon čega su ga predstavili učestvovajući na prestižnom Splitskom festivalu sa pesmom “Da more zna“.

Svega godinu dana kasnije izdaju svoj drugi studijski album, ovoga puta pod nazivom “Rođeni“, a na njemu se nalazilo devet pesama. Naslovna numera je jedna od najpoznatijih pesama koju je Kaliopi otpevala tokom svoje karijere, a upravo im je ona donela veliku slavu postavši jedan od najvećih hitova u to vreme na prostoru bivše Jugoslavije.

Pomenuti hit nastao je iz veoma teških situacija koje je Kaliopi proživela, te je stoga u nekoliko navrata izjavila da ne bi želela ponovo da snimi takvu pesmu. Iako je Kaliopi jedan od najpoznatijih tekstopisaca, ovu pesmu je napisao njen prvi suprug, Romeo Gril koji je bio upoznat sa problemima sa kojima se suočila kada je imala svega 19 godina.

Kao grupa učestvovali su na Jugoslovenskom izboru za pesmu Evrovizije davne 1988. godine, pokušavajući da se plasiraju na to prestižno takmičenje sa pesmom “Emanuel“. Nisu uspeli u svojoj želji, te su tada završili na desetom mestu.

Na samom vrhuncu svoje karijere, kada su mnogi bili u iščekivanju oko njihovog narednog albuma, Kaliopi i njen tadašnji suprug Romeo odlučili su da napuste muzičku scenu, te da započnu svoj novi život u Švajcarskoj.

Za publiku je ovaj potez bio neočekivan, a svakako da je doveo do raspada same grupe.

Popularna pevačica je bila odsutna sa muzičke scena zajedno sa svojim suprugom punih deset godina.

Za sve to vreme za koje je bila odsutna, Kaliopi je dobila sina, koga su ona i suprug nazvali Pako. Anonimno i neprimetno je živela, učeći strani jezik kako bi mogla da radi u Švajcarskoj. Dobila je posao u jednoj srednjoj školi, u kojoj je predavala muzičko. Njeni učenici su je u samom startu nagovarali da se vrati muzičkoj sceni, međutim, ona je oklevala s obzirom da je zajedno sa Romeom donela odluku da započnu nov život.

Kako je ljubav prema muzici bila jača, Kaliopi je odlučila da se vrati svojoj rodnoj zemlji i da nastavi sa svojom muzičkom karijerom. Međutim, Romeo nije delio istu želju, te je samim tim odlučio da nastavi svoj “uobičajan“ život u Švajcarskoj zajedno sa njihovim sinom.

1996.godine par se razveo i Kaliopi je otputovala za Makedoniju. Kako je izjavila u nekoliko navrata, njen sin joj nikada nije zamerio to što se preselila u Makedoniju kako bi radila na svojoj muzici.

Iste godine osvaja prvo mesto na Skopljanskom festivalu, a svega godinu dana kasnije odnosi pobedu na “Evrofestu“ sa pesmom “Ne plači“.

Godinu dana kasnije izdaje svoj prvi solo album, pod nazivom “Oboi me“. Zanimljivo je da je Kaliopi snimila spot za svaku pesmu sa ovog albuma, koji je odlično prihvaćen među publikom.

Pet godina kasnije, tačnije 2001. godine, popularna pevačica je osnovala svoju muzičku kuću koja nosi naziv “Kaliopi Music Production“. Iste godine izdala je svoj drugi solo album “Ako denot mi e noć“, koji je publika imala priliku premijerno da čuje na koncertu u Bitolju.

Ubrzo je usledio treći album pod nazivom “Najmila- Live and Unreleased“, nakon kog je publika imala priliku da posluša njen četvrti album “Ne mi go zemaj vremeto“.

Pre sedam godina nastupala je na Evroviziji kao predstavnica Makedonije sa pesmom “Crno i belo“, sa kojom je uspela da se plasira u finale, tačnije, da osvoji 12. mesto. Svega tri godine kasnije, 2015. godine, ponovo je predstavljala Makedoniju na istoimenom takmičenju, sa pesmom “Dona“, ali nažalost ovoga puta je ostvarila znatno lošiji plasman, naime, nije uspela ni da se plasira u finale.

Privatni život Kaliopi Bukle

Kako je već ranije pomenuto, Kaliopi je bila u braku sa Romeom Grilom, poznatim makedonskim tekstopiscem i kompozitorom.

Kaliopi ima samo jedno dete, sina Paka, kog je dobila iz braka sa Romeom, sa kojim je ujedno bila u popularnoj grupi “Kaliopi“.

S obzirom da je ljubav prema muzici nešto najjače što postoji u njoj, nije mogla više da živi sa svojim suprugom te je odlučila da se razvede od njega i napusti zemlju.

Na početu joj je bilo izuzetno teško, s obzirom da je punu deceniju živela sasvim drugačijim i mirnijim životom, kao i zbog činjenice da njen sin Pako ne živi sa njom.

Nakon nekog vremena nova ljubav je pokucala na njena vrata. Reč je o glumcu Vasilu Zafireviču, koji je od lepe pevačice mlađi čak trinaest godina. Razlika u godina nije im predstavljala nikakav problem, oboje su rekli da je to bila ljubav na prvi pogled.

Vasil i Kaliopi su ubrzo započeli romantičnu vezu, da bi nakon određenog vremena odlučili da svoju ljubav krunišu brakom. Nažalost, ni ovaj brak nije bio uspešan za Kaliopi. Par je odlučio da se razvede mirnim putem, nakon što su se obe strane složile da je to ono što je najbolje za njih.

Pevačica je često isticala kako su joj bivši muževi zapravo najbolji prijatelji, te kako ima odličan odnos sa obojicom.

U slobodno vreme uživa u sportu, voli da igra tenis, kao i da pešači.

Od kada se po drugi put razvela potpuno se posvetila sebi i svojim prijateljima, za koje smatra da su najveći dar od Boga.

Svaku svoju emociju, svaku situaciju u kojoj se nađe, izražava kroz svoje pesme.

Obožava da se bavi fotorafijom, kao i da svira klavir.

Svakog dana odlazi u prirodu da šeta zajedno sa svojim psima, za koje je veoma vezana.

Jedna je od retkih koje vole svaku svoju boru, jer smatra da je svaka bora priča za sebe, te da nikada ne želi da one nestanu jer bi to značilo da je obrisala tragove vremena sa sebe, odnosno svog lica.

Samim tim veliki je protivnik plastičnih zahvata i nikada nije ništa menjala na sebi.

Bila je aktivni učesnik kompanije koja se zalagala za prestanak sukoba u severnom delu Makedonije. Kako bi dala svoj doprinos, Kaliopi je kampanju nastavljala na svojim turnejama, jedna se nazivala “Na putu do Makedonija“. Ova turneja bila je veoma posećena, a pevačica je svakako svojim glasom uspela da dopre do naroda.

Ime i prezime: Kaliopi Bukle

Datum i mesto rođenja: 28. decembar 1966. godine, Makedonija, Ohrid

Trenutno prebivalište: Skoplje

Zanimanje: pevačica

Žanr: pop

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...