Muzičari

Marta Savić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Marta Savić je naša poznata pevačica, koja je svoju muzikalnost pokazala od malih nogu. U svojim dvadesetim godinama počinje sa prvim ozbiljnijim nastupima.

Na jednom od njih Marata upoznaje svog sadašnjeg supruga, poznatog pevača, Mileta Kitića, o kom će nešto kasnije biti više reči.

Pored pevanja, folklor je njena velika ljubav.

Neki od njenih najvećih hitova su: “Erotika“; “Ikad ili nikad“; “Ravno do Kosova“; “Idiot“; “Kompleksi“; “Dijamanti brilijanti“; “Nismo pucali jedno u drugo“; “Mama“; “Nemam konkurenciju“ i mnoge druge.

Marta Savić trnutno živi i radi u Beogradu, zajedno sa svojim mužem i ćerkom Elenom.

Marta Savić – Biografija

Naša pop- folk pevačica, Marta Savić, rođena je 7. maja 1966. godine u veoma malom mestu Vranjak, u Bosni i Hercegovini, u opštini Modriča.

U tom malo mestu, koje je ime dobilo po velikom broju vrana koje su ga naseljavale, Marta se nije dugo zadržala. Naime, kada je imala svega dva meseca, njeni roditelji su odlučili da se presele za Srbiju. Otac Miloš sa svojom suprugom, Martinom mamom, odlučio je da se presele u selo Jaša Tomić, koje se nalazi u Vojvodini.

Sa svojih 12 godina, 1978. godine, odlazi u Nemačku, tačnije u Hanover, malu opštinu koja se nalazi  u nemačkoj saveznoj državi Donja Saksonija. U Hanoveru Marta upisuje i završava osnovnu školu, nakon koje upisuje srednju Turističku školu.

Za vreme osnovne i srednje škole Marta se aktivno bavila folklorom, zajedno sa svojom grupom redovno je nastupala širom Nemačke.

Često je isticala da se sve u njenom životu odvijalo spontano, da nikad nije želela da radi nešto na silu, tako je bilo i kada je u pitanju njen susret sa Miletom Kitićem. Mile i Marta su se upoznali na jednom od zajedničkih nastupa, davne 1988. godine.

Njen suprug, Mile Kitić, jedan je od najpoznatijih pevača na našoj sceni. Aktivno se bavi muzikom od 1974. godine, a zaista je jedan od retkih koji je nekoliko puta u svojoj karijeri poneo titulu “najtiražnije muzičke zvezde“.

Muzička karijera Marte Savić

Svoj prvi album pod nazivom “Zaboravi na druge žene“ Marta objavljuje 1988. godine pod pokroviteljstvom diskografske kuće Jugoton. Na albumu se pored naslovne numere nalaze i: “Srušio si ljubav moju“ za koju je tekst pisala Radmila Mudrinić, a muziku Danilo Danilović; “Oprosti mu, ja sam kriva“ za koju je Marta zaslužna za tekst, dok je muziku napisao Predrag Bakočević; tekst i muziku za pesmu “Kunem se srećo moja“ napisao je Stevan Narančić; “Pogledaj me, pogledaj“ za koju je muziku radio Izet Durić, a tekst Mithad Sijamhodžić; “Ti si ono što mi treba“ ponovo je Izet Durić radio muziku, dok je tekst ovoga puta napisao Zeko Halilović.

Pored navednih pesama, na njenom prvencu nalaze se: “Vrati se s kišom“; “Majko Jugo“, kao i “Molim te, sada idi“.

Album nije ostvario značajniji uspeh, Marta nastavlja da radi na svojim pesmama, te svega dve godine kasnije usledio je njen drugi album “Proklet bio“ koji sadrži sledeće numere: “Ko će meni da zapeva“; “Proklet bio dragi moj“; “Nikad neću verovati“; “Volela sam crne oči“; “Jednu si ženu ranio“; “Tiho tiho“; “Zorane, zbogom“; i “Devojačke suze“.

Nakon drugog albuma, bilo je potrebno da prođe nekoliko godina do izbacivanja sledećeg. Treći album pod nazivom “Grešnica“ u saradnji sa “Južnim Vetrom“ usledio je 1993. godine. Na njemu su se nalazile sledeće numere: “Došlo vreme da kažemo da“; “Srećan ti put i piši mi“; “Grešnica“; “Ne mogu bez tebe“; “Duj, duj“; “Idemo dalje“; “Nemaš para da mi platiš“; kao i “Zašto me zoveš“.

Svoj sledeći album “Nemoj bar ti“ snima 1994. godine, ponovo u saradnji sa “Južnim Vetrom“. Pored naslovne numere, sadrži sledeće pesme: “Ti si istina moje mladosti“; “Tako mi trebaš“; “Zašto drugom širim ruke“; “Kao cigareta“; “Izgubljena bitka“; i “Držala me tvoja ljubav“.

1996. godine u saradnji sa “Sava Bojić Set- om“ izdaje album “Kad sam srela“. Album sadrži pesme: “Pet godina“; naslovnu numeru “Kad sam srela“, koja se izvojila sa ovog albuma; “Brodolom“; “Nisi me voleo“; “Voz“; “Kuću gradiš“; “Hajde, suzo“; “Verovala sam“; “Kakav si to čovek“; i “Da znaš, Bože“.

Sa ovih albuma samo nekolicina pesma uspela je da ostavi značajniji trag, važan korak u njenoj karijeri je saradnja sa Grand Produkcijom.

Svoj šesti studijski album “Kad zavoliš, pa izgubiš“ Marta Savić snima u saradnji sa Grand Produkcijom. Na albumu se nalaze sledeće numere: “Umirem kraj tebe“; “Kad zavoliš, pa izgubiš“ koja je postala veliki hit; “Život za dan“; “Neka se nebo prolomi“; “Odlazi ljubav“; “Idem s tobom“; “Odlazim“; “Nikog se ne tiče“; “Najbolji drug“; “Bolujem“; “Srećo prokleta“; i “Opet će ti milo biti“.

Veliki uspeh postiže album “Dijamanti, brilijanti“ koji izdaje Grand produkcija 2000. godine. Pored naslovne pesme koja je postigla ogroman uspeh, nalaze se: “Svakom svoje“; “Zar si kukavica“; “Nema zlata“; “Više nisi moj“; “Anđele“; “Rano moja“, koja je takođe uspešno prihvaćena među publikom; “Armija“; “Suze su za žene“.

Godinu dana kasnije izdaje album “Ikad ili nikad“ koji sadrži sledeće numere: “Jedan dan“; “Ikad ili nikad“; “Ne kopaj mi po prošlosti“; “Morava i Drina“; “Da mi život nije maćeha“; “Idi vidi šta je život“; “Ta žena hoće sve“; “Tebi se sve može“. Sa ovog albuma posebno su se izdvojile pesme “Jedan dan“ i “Ne kopaj mi po prošlosti“.

Album “Nismo pucali jedno u drugo“ Marta je izdala 2002. godine, pesme koje on obuhvata su: “Mamin sin“; veliki hit “Nismo pucali jedno na drugo“; “Zeleno u tvojim očima“; “Ne da tebe sestra“; “Lagao si svako slovo“; “Kukavice“; “Crno ti belo“; takođe veoma popularna pesme “Ni živa, ni mrtva“.

2003. godine Grand produkcija izdaje album “Ravno do Kosova“, koji pored glavne numere sadrži: “Svetica“; “Pusto ostrvo“; “Bolja sam od nje“; “Pesmo moja“; “Slaba na tebe“; “Boli ljubav“; „“Živim da preživim“; “Ostavi me na miru“ i “Zakletva“. Skoro sve pesme su postigle veliki uspeh.

Marta Savić izdaje album “Erotika“ 2006. godine, koji postiže ogroman uspeh. Naslovna numera postala je jedan od največih hitova u njenoj karijeri, a među njom svoje mesto kod publike pronašle su i prostale pesme: “Brojiš mi brojiš“; “Da li to ljubav…“; “Papuče“; “Samoodbrana“; “Zbogom je suvišno“; “Delo i nedelo“; “Vernost je prevara“; i “Nova Godina“.

Tri godine kasnije, izdaje svoj studijski album pod nazivom “Muški kompleksi“, koji takođe postiže veliki uspeh. Numere koje se nalaze na njemu su: “Kompleksi“; “Put do sobe“; “Svejedno mi je“; “Zaljubila se mala“; “Žena kad voli“; “Život novi“; “Dobre ribe“; “Dala sam reč“; “Whiskey- Rd Bull“; “Rastanak“; “Diskoteke“ i “Rođendan“.

Na njenom poslednem albumu “13“ iz 2011. godine nalaze se sledeće numere: “Zlatom zlatila“; “Mama“; “Tresi Mesi“; “Idiot“; “Ja nisam takva“; “Feredža“; “Na istoj sam adresi“; “Ne veruj ni jednoj ženi“; “Štikle“ i “Hiljadu jedan“.

Privatni život Marte Savić

Kako smo već pomenuli, Marta Savić je u braku sa popularnim pevačem Miletom Kitićem. Par se upoznao na jednom od zajedničkih nastupa, a odmah pri upoznavanju osetila se privlačnost između njih. Iako je Mile od Marte stariji 14 godina, ubrzo su odlučili da se upuste u romantičnu vezu.

Veoma brzo odlučili su da se venčaju, nakon čega 11. avgusta 1997. godine dobijaju ćerku Elenu.

U medijima su često kružile priče da je Mile Kitić neveran, stoga je njihov brak vrlo često bio na udaru javnosti. Međutim, njih dvoje i dalje deluju zaljubljeno i kako kažu uživaju u uzajamnoj ljubavi i poštovanju.

Pevač je često isticao da uživa u društvu lepih žene, ali da nikada ne bi ponizio svoju suprugu, jer mu je ona uvek na prvom mestu. Njih dvoj su zajedno preko 30 godina, te je dobro poznato da mu je ona bila najveća podrška i oslonac tokom stvaranja karijere.

Njihova ćerka Elena važi za jednu od najlepših devojaka na našoj estradi. Krenula je putem svojih roditelja, a postala je poznata pre dve godine kada je snimila pesmu “Folira“ sa poznatim reperom Džala Bratom, koja na youtube- u ima više od 25 miliona pregleda.

Ime i Prezime: Marta Savić

Datum i mesto rođenja: 7. maj 1966. godine, Vranjak kod Modriče

Zanimanje: pop- folk pevačica

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...