Moda

Marijana Mateus – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Marijana Mateus je modna kreatorka, spisateljica, ujedno jedna od najuspešnijih poslovnih žena na našim prostorima. Svestrana i veoma talentovana, postigla je ogroman uspeh u mnogim segmentima umetnosti.

Tokom svoje dugogodišnje karijere vrlo često je bila dovođena u vezu sa brojnim poznatim ličnostima, što ne čudi s obzirom da važi za jednu od najlepših žena na ovim prostorima.

Marijana iza sebe ima dva neuspešna braka, iz kojih ima troje dece, a o njenim romansama će malo kasnije biti reči.

Napisala je knjigu koja nosi naziv “Amouage“ u kojoj je opisala svoj život, kao i stvari koje su dovele do značajnih prekretnica u njenom životu…

Marijana Mateus – Biografija

Marijana Čolić, poznatija kao Marijana Mateus, rođena je 27. septembra 1971. godine u Srbiji, tačnije u gradu Vrbasu. U ranom uzrastu počinje da pokazuje svoje interesovanje za modu, zbog čega ju je majka vrlo često vodila na modne revije koje su se održavale u Beogradu.

Nije dugo živela u Beogradu, sa svojim porodicom se odselila za New York (Nju Jork) gde je pohađala srednju školu. Marijana je u New York- u upisal srednju poslovnu školu. Poslovnu školu, odnosno Lubin School of the Bussiness uspešno je završila 1999. godine.

Bila je sigurna čime želi da se bavi, te se stoga odmah nakon srednje škole posvetila izgradnji svoje karijere.

Dosta godina je prošlo od kada je završila srednju školu do završetka Akademije umetnosti u Londonu (University of Arts London- London Collage of Fashion). Akademiju umetnosti završila je 2014. godine, a u međuvremenu je stekla diplomu iz pedagogije.

Poznato je da Marijana Mateus govori tečno pet jezika: srpski, engleski, nemački, italijanski i mađarski jezik. Bez obzira na ogroman uspeh koji je postigla, još kao vrlo mlada, mnogo je radila na svom obrazovanju.

Početak karijere, modne revije- Marijana Mateus

Svoju karijeru započela je veoma rano, sa svega 19 godina, 1990. godine, osnivanjem “Obuća Metro“, danas jedne od najprodavanijih linija za obuću. Kako su svuda dominirale cipele sa plaformom, starke i martinke, Marijani ja pelo na pamet da stvori obuću koja će naći posebno mesto među ljubiteljima cipela.

Prva prodavnica Metro Obuće otvorena je upravo u rodnom gradu Marijane Mateus, u Vrbasu pomenute godine. Cilj ovakve prodavnice bio je prvenstveno da najrazličitiji modeli budu dostupni svima. Uspešno je vodila ovu kompaniju šest godina, od 1990. godine do 1996. godine, za vreme njene kampanje ovo je bila jedna od najpoznatijih robnih marki u našoj zemlji.

Vremenom se ovaj lanac proširio, trenutno u Srbiji postoji 95 prodavnica Metro Obuće, a u poslednjih nekoliko godina, svoje mesto su našle i u Sarajevu, Bijeljini, Bosni i Bračkom.

Nakon nekoliko godina otvorila je sopstveni butik ekskluzivne odeće koji nosi naziv “My Style“. Prvi butik je otvoren u Budimpešti 2003. godine. nakon uspešnog poslovanja, odlučila je da otvori istoimeni butik, drugi po redu, u Austriji u Salcburgu 2007. godine. Za vreme otvaranja svog drugog butika “My Style“ živela je sa svojim tadašnjim suprugom u Austriji.

Prelepa srpkinja bila je zaštitno lice poznate TV korporacije Samsung 2006. godine.

Kako je iza sebe imala dva braka, sa uticajnim ličnostima, bilo joj je teško da skine njihovu senku sa svog imena, te da se svojim imenom ostvari kao zasebna ličnost.

2009. godina je bila poprilično uspešna za Marijanu Mateus, te godine je osnovala svoju modnu liniju koja je nosila naziv “Marijana Mateus Collection“. Svoju prvu modnu reviju na Danima mode u Beogradu održala je iste godine, takođe veoma uspešno.

2009. godine kreirala je svoju novu kolekciju kupaćih kostima, koje je prvog juna predstavila u “Seatovom“ salonu “Porche Ada“. Njene modele kupaćih kostima ponelo je petnaest finalistkinja izbora za mis turizam naše zemlje. Modna agencija “Take Five“ po treći put je organizovala ovu manifestaciju, a pobednica na ovom takmičenju dobila je priliku da predstavlja našu zemlju na mis turizma planete u Solunu.

U međuvremenu radila je na svojoj prvoj knjizi, koju je objavila 2010. godine pod naslovom “Amouage“ (Amoaž). Megatrend univerzitet je objavio njenu knjgu, a neke od naslova koje sadrži su: “Životni ožiljci“; “Lotar“; “Kraj bajke“ i mnogi drugi.

Marijana kaže da je inspiraciju za naziv knjige našla u svom životu, s obzirom da naziv potiče od arapske reči amouage=talas, jer kako kaže njen život je nepredvidiv i brz kao talas.

Knjiga se bavi periodom od 90- ih godina do 2007/8. godine, s obzirom da je dug period u pitaju, bilo joj je potrebno nekoliko godina da obradi događaje, te je pisanje knjige potrajalo.

Modnu reviju održala je 2011. godine u prestižnom hotelu “Moskva“ gde je prisutnima predstavila svoju kolekciju “proleće- leto“. Najveću pažnju izazvao je dolazak njenog drugog bivšeg supruga Lotara Mateusa.

Bivši suprug je sedeo u prvom redu sa njom i njenim ćerkama, odakle je veoma pažljivo posmatrao još jednu Marijaninu uspešnu reviju. Mnogo je zvanica bilo, a među njima najpoznatije su: Biljana Obradović, Isidora Bjelica, Milica Miliša, Ivan Bekjarev, Biljana Ristić i drugi.

Njenu narednu kolekciju “Flora Fashion Collaction“ prikazala je 2012. godine u Novom Sadu, u poznatom Srpskom Narodnom pozorištu.

Marijana Mateus je takođe osnivač poznate firme “Lux uniforms“. Ova firma je specifična jer se bavi identitetima i dizajnom uniformi i poslovne odeće.

Pored našeg tržišta pozabavila se i svetskim tržištem, na koje se odnosi njen projekat “Andaj“, namenjen tržištu Velike Britanije.

Naše najpoznatije estradne ličnosti koje nose njene kreacije su: popularna pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, Snežana Dakić, Vesna Dedić, Milena Vasić, Katarina Radenković, Jelena Jovičić i druge.

Privatni život Marijane Mateus

Skandali su poprilično opsedali Marijanu Mataus, kako smo već naveli, često su je mediji povezivali sa drugim poznatim ličnostima, spekulisalo se o njenoj vernosti kako u prvom, tako i u drugom braku. Lepa plavuša bila je udata dva puta.

Ljubavna romansa započeta sa Miodragom Kostićem, poznatim srpskim privrednikom, po obrazovanju diplomiranim ekonomistom, pretvorila se u brak. Miodrag je predsednik kompanije “MK Group“, koja se bavi proizvodnjom i trgovinom poljoprivrednih proizvoda, kao i proizvodnjom šećera.

Miodrag i Marijana su stupili u brak 1990. godine, a brak je trajao devet godina, sve do 1999. godine kada su odlučili da ga okončaju usled višegodišnjih nesuglasica. Par iz ovog braka ima troje dece.

Kako se udala sa samo 19 godina, ubrzo je rodila prvo dete, ćerku Dajanu.

Odmah upisuje pedagogiju za vreme koje dobija drugo dete u svojoj 22 godini, sina Aleksandra. Studije završava u roku, a u svojoj 26 godine dobija poslednje dete iz ovog braka, ćerku Angellu.

Njen drugi brak bio je sa Lotarom Mateusom, poznatim nemačkim fudbalerom. Lotaru je ovo bio treći brak, on se ženio čak četiri puta, prvi put davne 1981. godine sa Silvijom Mateus, koji je trajao sve do 1992. godine. Iz prvog braka ima dve ćerke, ubrzo posle razvoda usledio je novi brak, i to 1994. godine sa Lolitom Morenom, poznatim švajcarskim modelom. Ni ovaj brak se nije proslavio, trajao je sve do 1999. godine. Treći brak je upravo brak sa prelepom Marijanom Mateus, sa kojom se venčao pre 15 godina, a trajao je sve do 2007. godine. Vrlo brzo je preboleo Marijanu, te se po četvrti put upustio u bračne vode godinu dana kasnije (2008. godine) sa Lilianom Čudinovom koja je 26 godina mlađa od njega.

Marijana Mateus iz ovog braka nema decu, a poznato je da trenutno živi na više lokacija. Njene trenutne adrese su Beograd- Budimpešta- London.

U medijima su često kružile priče da joj bivši suprug Miodrag Kostić pomaže oko svega, što je ona u jednom od intervjua osporila, rekavši da sve svoje projekte finansira kako sama, tako uz pomoć sponzora, te da on nema ništa sa tim. Jedinu pomoć koju dobija od njega je alimentacija za decu, koja joj naravno omogućava finansijsku stabilnost.

Marijana je uvek isticala da joj je njoj na prvom mestu uloga majke, te da ne postoji nijedan poslovni angažman koji bi joj mogao biti važniji od toga.

Ime i Prezime: Marijana Mateus

Datum i mesto rođenja: 27. septembar 1971. godine, u Srbiji, grad Vrbas

Trenutno prebivalište: relacija London- Budimpešta- Beograd

Zanimanje: modni dizajner, pisac, preduzetnik, model

Visina: 177 cm

Težina: 67 kg

Sponzorisano:

Loading...
loading...