Moda

Snežana Dakić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Snežana Dakić se ubraja u jedne od naših najpoznatijih Tv lica, koja je još u javnosti poznata i kao veliki poznavalac mode i ljubitelj brendirane gardarobe. Na našoj estradi ova voditeljka je dobila nadimak “voditeljka sa najboljim nogama“, što je još jedan od atributa, pored savršene linije koju drži, koji je krase.

Nikada nije imala skandale u svojoj karijeri, ali svakako da nije lako prolazila kroz razvod sa tadašnjim suprugom, biznismenom Vladimirom Mikićem, koji je uhvaćen u preljubi sa tadašnjom sekretaricom, sa kojom je danas u braku. Snežana iz ovog braka ima jedno dete.

Snežana Dakić- Biografija

Popularna srpska voditeljka rođena je 19. marta 1969. godine u Beogradu, gde je prvo završila Osnovnu školu “Stepan Stevo Filipović“, u kojoj je bila jedna od troje vukovaca u svom odeljenju. Nakon osnovnog stepena obrazovanje, Snežana upisuje Petu beogradsku gimnaziju, novinarski smer.

Nastavila je i tokom srednje škole da ostvaruje odličan uspeh u školi, tako da je i tokom srednje škole bila vukovac. U časopisu “NIN“ spremala je svoj maturski rad pod mentorstvom Aleksandra Tijanića.

Snežana se kao mala bavila umetničkim klizanjem, nakon čega se odlučila za atletske discipline skok u vis i skok u dalj, koje je trenirala pet godina. Za to vreme bila ja nagrađivana raznim nagradama, a kako kaže najčešće je osvajala bronzane i srebrne medalje, ponekad i po koju zlatnu.

Još dok je pohađala srednju školu počela je da radi na radiju, da bi nakon završetka srednje škole upisala Filozofski fakultet u Beogradu, smer španski jezik i književnost, gde je diplomirala 1998. godine, stičući zvanje “profesor španskog jezika i književnosti“.

Snežana je upisala doktorske studije na Univerzitetu Megatrend iz oblasti komunikoloških nauka, gde ostaje asistent pune tri godine na predmetu radio i TV novinarstvo, kao i Agencijsko novinarstvo. Treba naglasiti da ova talentovana voditeljka pored španskog i engleskog, govori francuski, italijanski i ruski jezik.

Poznata voditeljka se smatra začetnikom “modernog novinarstva“ u našoj zemlji, a najveći trag u svetu novinarstva ostavila je svojom autorskom emisijim “U trendu“.  Za početak njene voditeljske i novinarske karijere uzima se 1992. godina.

Novinarska i voditeljska karijera Snežane Dakić

Kao što smo već pomenuli, još kao srednjoškolka počela je da radi kao voditeljka na tada poznatim stanicama Radio “Studio B“ na kom je vodila emisiju “Prekobrojni čas“, i Radio “Index 202“, kao i na Radio Beogradu na kom je vodila emisiju “Niko kao ja“.

U periodu od 1991. godine do 1996. godine Snežana Dakić je na Radiju “Politika“ radila kao autor, voditelj i novinar u emisijama noćnog kontakt- programa “Strogo poverljivo“, takođe je radila i na emisijama “U trendu“ i “Teleordinacija“. Pored ovoga Snežana je bila voditelj raznih radio kvizova, kao i informativnih emisija.

Svoju karijeru na TV “Studio B“ započinje 1992. godine, gde je radila kao urednik i voditelj emisije “Stil“, ovu emisiju danas vodi Jelena Gajšek. Naredne godine Snežana uporedo sa radom na radiju, čini veoma važan korak za svoju karijeru, prelazi na TV “Politika“ na kojoj na početku radi kao voditeljka u informativnoj redakciji, takođe je bila i prezenter vesti.

1993.godina bila je pun pogodak za nju, tad smišlja koncept emisije koju vodi skoro 22 godine, pod nazivom “Život u trendu“, danas samo “U trendu“, koju je vodila na raznim TV stanicama. Na početku je ova emisija prikazivana na TV “Politika“ po nekoliko puta tokom dana u trajanju od po 10 minuta, kao repriza, da bi tek 1997. godine dobila svoj status nedeljne emisije po tipu kolažnog Tv magazina.

Snežana Dakić 2000. godine prelazi na TV “BK“ gde radi, vodeći ovu emisiju, sve do 2006. godine. Emisija je često menjala svoj koncept, nekada je bila kolažni šou koji je trajao 35 minuta, jedno vreme “talk show“, da bi nakon toga bila nedeljna emisija.

Snežana je svoj najveći uspeh upravo postigla u ovoj emisiji, snimajući je imala je priliku da putuje širom sveta obilazivši brojne prestižne kulturne i modne događaje sa kojih nas je izveštavala, prilikom čega je intervjuisala mnoge poznate ličnosti od kojih ćemo izdvojiti velike modne kreatore kao što su: Karl Lagerfild, Džon Galian, Robert Kavali, zatim mnogobrojne glumce i glumice: Izabelu Roselini, Hali Beri, Žan Klod Van Dama i Džona Travoltu.

Takođe je intervjuisala poznatog reditelja Džejmsa Kameruna, poznatog muzičara Malkolma Meklarena, kao i poznatog slikara Vladimira Veličkovića i mnoge druge zvezde.

Prelazi na TV “Pink“ 2007. godine, gde ime njene emisije “Život u trendu“ biva promenjen i dobija novi format takoznanog “life & style“ magazina. Na televiziji “Pink“ ostaje sve do 2015. godine.

Takođe je bila stalna članica modnog žirija u tada popularnoj emisiji “Šopingoholičarke“ takom sezone 2011-2012 kao i 2012-2013 koja je emitovana na televiziji “Pink“.

Privatni život Snežane Dakić

O privatnom životu ove lepe brinete vrlo malo se zna, pogotovo pre njene veze sa biznismenom Vladimirom Mikićem. Ni o toj vezi se nije znalo mnogo, Snežana se oduvek trudila da čuva svoju privatnost od medija.

Kako se zna, njih dvoje su bili u vezi 10 godina, takođe se zna da je on iz braka koji je imao pre Snežane  dobio dvoje dece. Njih dvoje su važili za jedan od najskladnih parova na našoj estradi.

U medijima se dugo pisalo o tome kako Vladimir vara Snežanu sa svojoj sekretaricom, međutim na kraju se ispostavilo da su sve te spekulacije bile tačne, što je potvrdio njihov razvod 2014. godine.

Snežana ima ćerku Lauru iz braka sa Vladimirom, zbog čega je inicirala  da njihovoj ćerki i njoj ostavi stan u centru Beograda u kom su svi nekada zajedno živeli. Vladimir plaća alimentaciju od 350 000 dinara mesečno, što uopšte nije mala suma.

Vladimir Mikić se po treći put oženio, ovog puta sa sekratericom, za koju su i kružile priče da sa njom vara Snežanu, Jovanom Miljković i to 2017. godine, a koja je od njega mlađa čak 21 godinu. Ovaj bivši par koliko god tvrdio da se nalazi u dobrim odnosima, trude se da se izbegnu na javnim događajima.

Ime i prezime: Snežana Dakić

Nadimak: Sneki Daki

Datum i mesto rođenja: 19. mart 1969. godine, Beograd

Zanimanje: TV voditeljka, urednik, producent, filolog i novinar

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...