Muzičari

Danijela Martinović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Popularna hrvatska pop pevačica je našoj publici najpre postala poznata kao vokal zabavne grupe „Magazin“, a potom se istakla i stasom i glasom u solo karijeri, pa je omiljena već duže vreme u zemlji i regionu, i o privatnom životu i muzičkoj karijeri prelepe plavuše Danijele Martinović, biće više reči u nastavku teksta koji sledi.

Danijela Matrinović – biografija

Hrvatska pop pevačica Danijela Matrinović je rođena u Splitu, 15. jula 1971. godine, i potiče iz bogate porodice jer su joj roditelji vlasnici lanca mesara u rodnom gradu, a ima i stariju sestru Izabelu (koja je takođe pevačica benda „Stijene“), kao i dva mlađa brata Denisa i Ivana.

Prve muzičke početke, Danijela Matrinović je napravila već sa svojih četrnaest godina kada je počela da peva u crkvenom horu crkve Svetog Dominika u Splitu, te je tada imala i ideju da postane časna sestra ali je shvatila da ipak više voli da peva.

Za sebe Danijela Matrinović ističe da je u ranom detinjstvu bila vrlo vesela i nametljiva, ali je onda sa pubertetom postala stidljiva i mirnija, ali je nastupala u mnogim školskim aktivnostima, te je svirala čak i mandolinu u osnovnoj školi kod profesora Nenada Vesanovića Keke (koji je tada bio bas gitarista grupe „Magazin“), a u srednjoj školi je Danijela Matrinović svirala čak i harfu.

Početkom devedesetih godina, tačnije 1990./1991. godine Danijela Matrinović je donela odluku da se pridruži tada popularnoj grupi „Magazin“, i tako je i počela njena pevačka karijera, te je kao vokal ovog regionalno popularnog benda doživela i sama veliku slavu.

Danijela Matrinović – muzička karijera

Kao muzički počeci prelepe pevačice Danijele Matrinović, navode se pre svega njeni nastupi u grupi „Delfini“, poznatoj kao prateća grupa legendarnog Olivera Dragojevića (a gde je Danijela Matrinović bila jedini ženski član), te je takođe pevačica sa svojih sedamnaest godina pevala kao pred-vokal, na koncertu Vice Vukova.

Mada kaže kako je volela da peva pre Vice Vukova i da se publika zagreje, Danijela Matrinović nije nikako bila svesna da publika aplaudira i skandira njoj, jer je mislila da oni zapravo dozivaju glavnu zvezdu, pa je kada je jedne prilike sišla sa bine i shvatila da nekoliko hiljada ljudi njoj aplaudira, kako sama kaže bila u isti mah i presrećna i prestrašena.

Manje je poznato da je Danijela Matrinović sa bendom „Magazin“ 1995. godine učestvovala i pobedila na muzičkom festivalu „Dora“, što je bio izbor za festival „Pesma Evrovizije“, te su oni numeru „Nostalgija“ izvekli na pomenutom takmičenju sa operskom pevačicom Lidijom Horvat, te su osvojili šesto mesto.

Nakon nekoliko godina, 1996. godine, Danijela Matrinović je odlučila da napusti poznatu grupu „Magazin“ te da počne solo karijeru, ali je svakako nastavila saradnju sa Tončijem Huljićem te se 1998. godine Danijela Matrinović samostalno predstavila na „Dori“ i pobedila je sa numerom „Neka mi ne svane“, sa kojom je na „Evrosongu“ u Birningemu te iste 1998. godine, ona i osvojila odlično peto mesto.

U to vreme je album Danijele Matrinović nazvan po hit singlu „Neka mi ne svane“, prodat u preko sto hiljada primeraka, a pevačica je i sa sledećim solo albumom „I po svijetlu i po mraku“ doživela veliki uspeh, jer je isti za svega mesec dana dostigao tiraž od preko 45 hiljada kopija.

U tom periodu 1998./1999. godine je Danijela Matrinović postala najtiražniji muzički izvođač u Hrvatskoj kao i u Sloveniji, te je održala i veliki solistički koncert u makedoniji 1999. godine, kada je rasprodala pet uzastopnih koncerata u „Univerzalnoj dvorani“ u Skoplju.

Do sada je Danijela Matrinović snimila sledeće solo albume – „Oaza“ (iz 2005. godine); „Pleši sa mnom“ (iz 2001. godine); „ Neka mi ne svane“(iz 1998. godine); „I po svijetlu i po mraku“ (iz 1999. godine); „To malo ljubavi“; „Najbolje godine“; „Božić sa Danijelom“ (iz 2003. godine, na kome je Danijela Matrinović otpevala najlepše Božićne pesme); „Hitovi“; „Canta y baila con Daniella“ (iz 2006. godine, sa dominantnim latino ritmom i nekim obradama), te je ekranizovala spotovima neke od svojih najvećih hitova.

2007. godine je Danijela Matrinović nastupila na muzičkom festivalu u Splitu sa pesmom „Nek živi ljubav“ koju je za nju napisao legendarni Đorđe Novković, samo nekoliko dana pre svoje smrti, pa je pevačica i snimila CD „Danijela peva hitove Đorđa Novkovića“ u čast svog velikog prijatelja.

Danijela Matrinović je potom 2010. godine snimila duetsku numeru sa Halidom Bešlićem „Zarobljenik uspomena“, te je naredne 2011. godine izdala i CD „Unikat“, a onda je 2014. godine izdala singl „Naivno malo pile“, koji je izvela na muzičkom festivalu u Splitu te iste godine.

Najpopularnije numere pevačice Danijele Matrinović su – „Pleši sa mnom“; „Neka mi ne svane“; „Izdali me“; „Zovem te ja“ (Danijelin solo album iz 1996. godine); „Što sam ja, što si ti“; „Dobro je“; „To nije to“; „Ovako ne mogu dalje“; „Danima, godinama, satima“; „Marke nemam“; „Sedma godina“; „Živim da živim“; „Život stati neće“; „Jednom se živi“; „Pola, pola“; „Brodolom“; „Volim barabu“; „Manta me ljubav“ i mnoge druge pesme.

Pevačica Danijela Matrinović je i danas jedna od najvećih muzičkih zvezda u Hrvatskoj, kao i u regionu, te često nastupa i na festivalima (učlestvovala je na „Dori“ i 2005. i 2006. godine), i održala je brojne koncerte, u svojoj zemlji, kao i u regionu.

Danijela Matrinović je 2006. godine na tržište lansirala svoj prvi parfem „La la“, te je naspisala i objavila knjigu za decu „Da Ma“ iste te godine.

Danijela Matrinović – privatni život

Ono što široj javnosti svakako uopšte nije bilo poznato, je činjenica da je prelepa mlada pevačica Danijela Matrinović bila u braku sa kontroverznim političko-desničarski i dan danas pro-ustaški orijentisanim muzičarem Markom Perkovićem Tompsonom, te da su detalji razvoda isplivali u medije, kada je celokupna javnost u Hrvatskoj, okrenuta protiv pevačice, jer se Tompson nije kao samoproklamovani veliki katolik, mogao nikako više oženiti dok je pevačica bila živa.

Naime, Danijela Matrinović i Tompson su se venčali 1995. godine, te je razvod okončan 2006. godine, mada ni jedno ni drugo o braku kao ni o njegoivom krahu nisu uopšte pričali za medije ali je pevačica u rodnoj Hrvtskoj proživljavala pravi medijski teror.

Na kraju je uspešno sve i okončano, te je izbegnuta skoro pa optužba lepe Danijele Matrinović za veleizdaju domovine, jer je Tompson i danas poznat kao veliki i radikalni politički pevač i brak je uz dozvolu katoličke crkve i raskinut 2006. godine, a javnost je smatrala da je tajnu pevačica pak čuvala na zahtev Tončija Huljića, jer on nije želeo da se Tompsonova reputacija meša u rad grupe „Magazin“.

Javnosti je poznato da su Danijela Matrinović i njen kolega i popularni pevač Petar Grašo već preko deceniju, ali iako su najavljivali brak, oni su nekako stalno raskidali poa se ponovo mirili, te su trenutno u skladnoj romansi, nakon raskida koji se desio 2016. godine, pa onda i ponovnog pomirenja.

Generalno, u medijima su i Danijela Matrinović i Petar Grašo, istakli da ne žele da se venčaju, te da funkcuionišu odlično i „bez papira“, pa kao i svaki drugi par imaju dobre i loše trenutke, te se i posvađaju i pomire,ali i dalje funkcionišu kao i prvog dana, jer se neizmerno vole.

Mada su se Danijela Matrinović i Petar Grašo upoznali pre skoro dvadeset i tri godine, oni su iz početka bili samo prijatelji, ali se vremenom desila ljubav i danas važe za jedan od najlepših parova na muzičkoj sceni Hrvatske.

Na pitanja medija zašto su više puta ona i Petar raskidali svoju romansu, Danijela Matrinović je istakla da se oni retko kada svađaju, ali da su oboje vrlo temperamentni, te da u do sada raskidali i mirili se ukupno pet puta, ali da su znali da nikako kraj veze nije definitivan, te da je njeno „sada te stvarno ostavljam“ postala interna šala,. Pošto su nesuglasice obično po pitanju nekih muzičkih neslaganja.

Ime i Prezime: Danijela Matrinović

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 15. jul 1971. godine, Split, Hrvatska

Zanimanje: pop pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/martinovic.danijela

Instagram: https://www.instagram.com/danijelamartinovicofficial/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCsPeSkjRLVIUJ2M-bx0vaYA

Sponzorisano:

Loading...
loading...