Muzičari

Nina Badrić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Poznata hrvatska pop pevačica Nina Badrić je jedno od omiljenih lica u zemlji i u regionu, a svoj vrhunski glas i raskošni talenat je iskoristila kako bi izgradila pevačku karijeru, na kojoj joj mogu pozavideti brojne kolege, jer se „okitila“ brojnim priznanjima, ali nikada na osnovu skandala nije gradila svoje ime i imidž u javnosti.

Pogledajmo za početak Nininu biografiju.

Nina Badrić – biografija

Nina Badrić je rođena u Zagrebu u Hrvatskoj, 4. jula 1972. godine, od oca Sima i majke Mile, te ima i stariju sestru Dijanu i mlađu sestru Sunčicu, za koje je veoma vezana, te i prema njima vrlo zaštitnički nastrojena.

U rodnom Zagrebu, u kome i dan danas živi i radi, Nina je završila osnovnu školu koja se danas zove „Dr Ivan Merz“ (a kada je Nina išla u istu školu ona je nosila ime OŠ „Otokar Keršovani“), da bi takođe i pevala u dečijem horu „Zvijezdice“, te je sa samo devet godina pa sve dok je Nina u njemu pevala, sa horom proputovala svet i da snimi neke dečije albume, te i da shvati da će muzika biti njeno životno opredeljenje.

Kao tinejdžerka, dok je pohađala srednju školu, Nina Badrić je sa svega 16 godina bila i prateći vokal grupama „Parni valjak“ i „Prljavo kazalište“, a za njenu karijeru je zaslužan ni manje ni više nego preminuli legendarni pevač Dino Dvornik.

Naime, kada je on slučajno u jednom butiku u kome je ona radila, čuo Ninu Badrić kako peva, te se Dino kao tada velika zvezda u Hrvatskoj založio za talentovanu pevačicu i angažovao se pak u nekim od poznatih prodzcentskih kuća u Zagrebu.

Muzičku karijeru je Nina Badrić zvanično započela 1994. godine na takozvanoj „Croviziji“, kada je sa pesmom „Ostavljam te“ osvojila prvo mesto, da bi kasnije na popularnoj hrvatskoj „Dori“, sa numerom „Godine nestvarne“, osvojila tek deseto mesto.

Nina Badrić je više puta dobila prestižnu nagradu „Porin“, pa je postala jedna od najtraženijih i najpopularnijih pop pevačica kako u Hrvatskoj, tako i u zemljama regiona.

U septembru 2006. godine, Nina Badrić se udala u Istri za svog dugogodišnjeg momka, poznatog ugostitelja Bernarda Krasnića, ali se od njega razvela 2012. godine.

Muzička karijera Nine Badrić

Prelepa hrvatska pop zvezda, jedno je od najprepoznatljivijih lica iz sfere pop muzike, te je ona svoj prvi solo album izdala 1995. godine, pod nazivom „Godine nestvarne“, a te godine se Nina pak ponovo pojavila na hrvatskoj „Dori“ (koja je kvalifikaciono takmičenje za učešće na „Pesmi Evrovizije“), sa numerom „Odlaziš zauvjek“, ali je imala na žalost još lošiji plasman nego kada je učestvovala prvi put, te je osvojila tek 18. poziciju.

Na sledećem solo albumu koji je Nina Badrić snimila 1997. godine, pod nazivom „Personality“, posebno je uspešna bila numera „Ja za ljubav neći moliti“, koja je i danas jedan od najpoznatijih hitova lepe pevačice, a za koju je ona pak osvojila dve nagrade „Porin“ – za najbolju vokalnu interpretaciju i za najbolji pop album godine.

Treći album je Nina izdala 1999. godine, pod imenom „Unique“, koji i nije ostvario neke naime zapaženije uspehe, a već 2000. godine izlazi i njen novi album „Nina“, na kome se izdvojio veliki broj hitova, kao što su pesme – „Ako kažeš da me ne voliš“ i „Nek ti bude kao meni“, a Nina je na pomenutom albumu je sarađivala sa brojnim velikim muzičkim imenima kao što su Miroslav Lesić; Aleksandra Radović;Ivana Husar; kao i Predrag Martinjak, i za ovaj album joj je uručena nagrada „Porin“, za najbolju žensku vokalnu interpretaciju.

Poznato je da je 2002. godine Nina Badrić u duetu sa Emilijom Kokić, otpevala numeru „Ja sam vlak“, koja je dobila nagradu u Bosni i Hercegovini, gde je Nina Badrić proglašena za najboljeg regionalnog izvođača, te je i nagrada „Oskar“ samo povećala njenu popularnost u zemljama pak našeg regiona.

Naredne 2003. godine je Nina Badrić izdala najpre kompilaciju svojih najvećih hitova koju je pak nazvala „Collection“, a iste godine je izašao i njen novi solo album „Ljubav“, koji je imao hitove kao što su – „Sreću duguješ meni“; „Čarobno jutro“ i pesmu „Takvi kao ti“, koja je i imala preko 10 miliona pregleda na sajtu „YouTube“.

Nina Badrić je odlučila da treći put učestvuje na festivalu „Dora“, te je sa pesmom „Čarobno jutro“ osvojila drugo mesto, ali je već naredne godine osvojila čak četri nagrade „Porin“ i to – za izvođenje pesme „Čarobno jutro“; za najbolju pop pesmu godine „Čarobno jutro“; za najbolji pop album „Ljubav“ te i za album godine „Ljubav“.

Na „Valentinovo“ ili „dan zaljubljenih“, 14. februara 2005. godine, u Domu sportova u Zagrebu, Nina Badrić je održala svoj veliki solistički koncert koji je imao humanitarni karakter, jer je pak i sav prihod od prodatih ulaznica išao UNICEF-u, za pomoć nezbrinutoj i napuštenoj deci.

Te iste 2005. godine, Nina Badrić je izdala album sa najvećim hitovima koji su otpevani uživo na njenom koncertu „Ljubav za ljubav – live“, te je i gostovala u TV seriji „Bitange i princeze“, a u TV šou programu „Mijenjačnica“, bila je zamena čuvaru životinja u zoološkom vrtu, a prvu svoju filmsku ulogu je ostvarila 2006. godine kada je igrala krčmaricu i pevačicu u filmu „Libertas“.

Nina Badrić je 2007. godine snimila album simboličnog naziva „07“, na kome je publika od svih jedanaest numera, najbolje prihvatila pesme – „Dodiri od stakla“ i „Da se opet tebi vratim“, te i dva dueta „Ne dam te nikom“ (sa Montelom Jordanom) i „Kralj života moga“(sa romskom dosta poznatom divom Ljiljanom Petrović Butler).

Naredne 2008. godine je Nina Badrić dobila ponovo priznanje „Porin“, za numeru „Da se opet tebi vratim“, te je i snimila hit duet sa Dinom Merlinom „Ti si mene“, a 2010. je imala gostujuću ulogu u hit humorističkoj seriji „Lud, zbunjen, normalan“.

Novi solo album „Nebo“, Nina Badrić je objavila 2011. godine, a sa njega su se izvojile numere „Sanjam da smo skupa“; „Nebo“; „Moje oči pune ljubavi“; „Dat će nam Bog“ i „Sve mi pamti“, a sarađivala je sa imenima kao što su Massimo Savić, Branimir Mihaljević, te Antonija Šola kao i Aleksandra Milutinović i drugi.

Nina Badrić je 2012. godine uspela da sa pesmom „Nebo“, pobedi na hrvatskoj „Dori“, te je na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ u Azerbejdžanu bila predstavnica Hrvatske, ali je pak osvojila u polufinalu dvanaesto mesto, te kako se nije ni plasirala u finale takmičenja, bila je kritikovana i omalovažavana, uprkos svim nagradama koje je u karijeri osvajala u zemlji i regionu.

Iste 2012. godine je Nina Badrić održala koncertnu turneju pod imenom „Nebo“, u Jugoistočnoj Evropi, a nastupala je i u Beogradu u „Areni“, kao i u „Zetri“ u Sarajevu, a potom je naredne 2013. godine postala i zaštitno lice jedne poznate juvelirnice iz Saudijske Arabije.

U periodu od 2013. do 2016. godine, Nina je snimila nekoliko singlova i to – „Duše su se srele“; „Čežnja“; „Lozinka za raj“; „Cipele“; „Više smo od prijatelja“; „Dani i godine“, a 2016. godine je koncertom u pulskoj „Areni“ obeležila dve decenije uspešne karijere.

Poznato je da je jula 2016. godine, Nina Badrić pevala na venčanju teniserke Ane Ivanović i fudbalera Bastijana Švajnštajgera, a takođe je poznato da je jedna od njenih najboljih prijateljica nekadašnja „modelsica“ Sandra Meljničenko.

Privatni život poznate pop pevačice Nine Badrić

Kao što je na početku teksta i napomenuto, sa svojim partnerom Bernardom Krasićem, sa kojim je bila u vezi pet godina, Nina Badrić se venčala 2006. godine, ali je ipak taj brak doživeo krah 2012. godine, te iako kaže da joj je u početku bilo veoma teško, uspela je da preživi „bračni brodolom“, te je danas u dobrim odnosima sa svojim nekadašnjim suprugom.

U međuvremenu su lepu pevačicu Ninu Badrić, mediji dovodili u vezu sa brojnim manje ili više poznatim muškarcima, među kojima su bili i bosanski muzičar Mirza Šoljanin, te hrvatski teniser Goran Ivanišević, kao i srpski biznismen Marko Mišković.

Mediji su 2015. godine objavili vest da je Nina Badrić u vezi sa glumcem Goranom Bogdanom, koji je od nje mlađi punih 12 godina, ali se pevačica tim povodom nije u medijima oglašavala.

Među velikim prijateljima Nine Badrić su pored Aleksandre Meljničenko, te i njenog supruga Andreja, i nedavno preminuli pevač Oliver Dragojević, kao i Željko Joksimović i srpski glumac Vuk Kostić.

Najnovija numera poznate pevačice je singl „Rekao si“, a Nina Badrić već uveliko radi na svom novom solo albumu, kojim će obradovati uskoro svoje brojne fanove.

Ime i Prezime: Nina Badrić

Nadimak: Badrich

Datum i mesto rođenja: 4. jul 1972. godine, Zagreb, Hrvatska

Zanimanje: pop pevačica; glumica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/NinaBadricOfficial

Instagram: https://www.instagram.com/badrich/

Twitter: https://twitter.com/ninabadric7/

YouTube: https://www.youtube.com/user/OfficialNinaBadric

Web stranica: http://www.ninabadric.com/

Sponzorisano:

Loading...
loading...