Muzičari

Vesna Djogani – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Lepa pevačica Vesna Đogani, poznata je kao lepša polovina dueta „Đogani“, i supruga densera Đoleta Đoganija, sa kojim je u braku od 2001. godine i sa kojim ima dvoje dece, sina Adriana i ćerku Lauru.

Vesna Đogani – biografija

Vesna je rođena u Beogradu, septembra 1982. godine, kao Vesna Trivić, i to pak kao vanbračno i neželjeno dete od strane svog oca, pa pamti samo svoju majku Sretenu, koja nije imala sredstava da je izdržava, te ju je sa samo godinu dana ostavila u domu za nezbrinutu decu u „Zvečanskoj“ u Beogradu.

Nakon izvesnog vremena koje je provela u pomenutom sirotištu, Vesnu je usvojio jedan mladi bračni par koji nije mogao da ima dece, ali je ona stalno održavala kontakt sa svojom biološkom majkom Sretenom, koja je donela najtežu odluku u životu, kada se zbog siromaštva odrekla svog deteta kako bi mu pružila bolji život.

Kao tinejdžerka je Vesna zbog ljubavi prema plesu i muzici, odlučila da se upiše u poznatu dens školu koju je držao Đole Đogani, te je ubrzo postala jedna od najboljih i najtalentovanijih polaznica u pomenutoj školi plesa, a kada se Đole i zvanično razveo od supruge Slaše Delibašić, njegova nova pevačica je postala upravo Vesna Trivić, koja je i u ovom slučaju imala puno sreće.

Naime, kada se Đole razveo od Slađe, odlučio je da kao novu pevačicu svoje grupe angažuje tada malo poznatu Katarinu Ostojić Kaju, te je sa Venom krenuo u Novi Sad, a kako bi Kaju čuo kako peva i kako bi ugovorili dalju poslovnu saradnju.

Međutim, sudbina je Vesni i ovog puta bila naklonjena, te je ona dok su putovali autom za Novi Sad, sasvim spontano počela da pevuši neke pesme grupe „Đogani“, te kada je Đole čuo koliko ona ima talenta, odmah je odlučio da baš nju angažuje kao svoju novu pevačicu u grupi Đogani.

Vesna i Đole su danas u skladnom i srećnom braku, u koji su uplovili još 2001. godine, te imaju dvoje dece, starijeg sina Adriana i mlađu ćerkicu Lorenu.

Pevačka karijera Vesne Đogani

Vesna je sa grupom „Đogani“, najpre snimila pesmu „Ponekad“, koju je Đole imao spremnu i trebalo je kako je i navedeno da je ponudi Kaji Ostojić, te da nastavi da radi sa grupom i sa pak i svojom novom pevačicom, ali kada je čuo kako je pomenutu pesmu otpevala Vesna odmah joj je ponudio saradnju, ali se prelepa plavuša na početku kaže dvoumila pre svega zbog Slađe Đogani, koju je i pre toga poznavala, jer je bila jedna od vodećih plesačica grupe „Đogani fantastico“.

Međutim, Đole Đogani je odlučio da najpre promeni ime grupe u „Đogani“, te je 2001. godine odmah izašao i njihov prvi album „Novi dani“, a iste godine su se Vesna i Đole venčali, iako je to vrlo isprovociralo njegovu bivšu ženu Slađu, koja je Vesnu i optužila da je sa Đoletom pak imala aferu još dok su njih dvoje bili zvanično u braku.

Kasnije su Vesna i Đole snimili albume – „Dok ja ljubim“ (2003. godine); „Đogani“ (2005. godine); „The Best Of“ (2006. godine); „Ljubav moja“ (2007. godine) i album „Svila“ (2009. godine).

Neki od najvećih hitova grupe „Đogani“, od kada je u grupu ušla Vesna kao vokal su – „Gljiva ludara“; „Ženske suze“; „Čaša puna tebe“; „Nema više cile mile“ (duet sa Miletom Kitićem); „Znam ja“; „Hej tugo moja“; „Kralj diskoteka“ (ili „Tata, treba da častiš“); „Hladno, hladno“; „Oženi me“; „Takva kao ja“; „Para na paru“; „Zrno soli“; „Zagrli me“; „Vrati se“; „Veo sreće“; „Urnebes“; „Tebi trebam“; „U ovom gradu“; „To nije to“; „Svila“; kao i „Sve bih dala“ (duet sa Janom); „Super sredstvo“; „Svaki naš tren“; „Snovi od čokolade“; „Slaba na tebe“; „Sama“; te i „Ritam ljubavi“; „Sayonara“; „Srušio si mi sve“; „Sobar“; „Sećam se“; „Selo“; „Pređi me“; kao i „Pratim tvoj trag“; „Prekinimo ovaj film“; „Pilule roze“; „Pepeljuga“; „Povratak sa Marsa“; te i „Ola, ola e“; „Odlazim zauvek“; „Neću“; „Ne veruj“; „Ne može niko“; „Od 1 do 10“; „Na silu“; „Nazdravlje“; „Ne gledaj u pravcu mom“; „Jagode sa šlagom“; „Snovi od čokolade“; „Dežurna“, i mnoge druge pesme.

Privatni život Vesne Đogani

Za život prelepe plavuše i uspešne majke i pevačice, moglo bi se slobodno reći da ima „filmsku priču“, te je Vesna od deteta iz sirotišta postala jedna od velikih pevačkih zvezda, i uspešna pak i supruga i majka dvoje dece.

Kako je napred i navedeno, Vesna i Đole su se venčali 2001. godine i dobili su dvoje dece, sina Adriana (koji je dobio ime po fudbaleru), a kasnije i ćerku Lauru, koje Vesna Đogani čuva tokom radne nedelje, dok obično vikendima nastupa sa svojim suprugom u inostranstvu, a kao pak tajnu svog uspešnog braka pak ona navodi samo jasan dogovor i uzajamno poštovanje i razumevanje.

Naime, Vesna ističe da su se ona i Đole još na početku veze i braka, dogovorili da jasno odvoje privatni i profesionalni deo života, te da nikada ne dozvioljavaju da im bilo koja „treća osoba utiče na bračnu zajednicu i da im se meša u odluke i dogovore, te oni uvek zajedno odlučuju o svemu i donose najbolje odluke i popušta uvek onaj koji smatra da je manje u pravu.

Danas Vesna i Đole najviše nastupaju u regionu i u dijaspori, gde su veoma traženi kao grupa, dok u Srbiji imaju samo povremene nastupe, a kako Vesna kaže, ona najviše vremena provodi sa decom, jer su im nastupi uglavnom ugovoreni preko vikenda, a kako kaže Đole joj obično zamera što previše novca troši na garderobu i akcesoare u inostranstvu, jer kao i svaka druga žena ona „nikada nema dovoljno toga da obuče“, i nikada joj nije dovoljno pari cipela ili komada nakita i firmiranih torbica.

Familija Đogani je oduvek bila zanimljiva medijima, te ih nekada u šali pak nazivaju i „srpski Kardašijanovi“, a zanimljivo je da je Đole Đogani postao u isti mah i deda i po drugi put otac, jer je njegova ćerka iz braka sa Slađom Delibašić, Silvija u novembru 2013. godine postala majka prelepu ćerkicu Tiu, da bi se Vesna Đogani porodila već 4. januara 2014. godine i na svet donela ćerku Lauru.

Danas Vesna i Đole Đogani u javnosti spadaju u najskladnije estradne parove, a jednom prilikom je sama pevačica otkrila kako je uspela da se uzbori za sadašnjeg supruga te istakla da je ona vrlo samouverena ali da Đoletu uvek pruža razumevanje i podršku, te da ne dopušta da bude pored takvog nuškarca nesređena, jer i sam denser u svojim šezdesetim izgleda besprekorno, i mnoge mlađe devojke pokušavaju da ga na Vesnine oči osvoje.

Međutim pevačica ističe da je u sebe i više nego sigurna, te da radi na svom telu i da se redovno podvrgava tretmanima kod kozmetičara, a da je spremna da se sa svakom ženom obračuna, jer je Đole njen suprug i neće dozvoliti da im neko poremeti predivan brak koji danas imaju.

U jednoj emisiji je Đole u šali prepričao kako je uspeo da osvoji vesnu koja mu se tada veoma dopadala, ali koja ga je primećivala samo kao poslovnog saradnika i frontmena grupe „Đogani“, te kaže da ju je malo i „prevario“, rekavši joj da mora da na jednom gostovanju deli sa njim sobu, jer su sve ostale zauzete.

Kada su Vesnu pitali o Luni Đogani, koja je danas vrlo aktuelna zbog svog učešća u „Zadruzi 1“, te i po vezi sa oženjenim pevačem, i mnogi smatraju da je narušila reputaciju čitave familije Đogani, pevačica je vrlo jednostavno odgovoriila – „Luna nije naša ćerka“, jednostavno se ograđujući odsvakog daljeg komentara ali i jasno stavljajući do znanja da njena deca nikada tako ne bi mogla da postupaju jer su potpuno drugačije vaspitana, i jer im Vesna posvećuje punu pažnju i vreme, kako bi izrasli u kvalitetne osobe.

Kako je Đole najavio, uskoro sledi dokumentarac o čitavoj porodici Đogani, te možda takav film koji je on režirao i sam napisao scenario, postigne veliku popularnost i Đoganijevi zaista i postanu „srpska porodica Kardašijan“.

Vesna i Đole Đogani, danas ističu da imaju dosta posla i da su vrlo traženi u dijaspori, ali da kada se reflektori ugase oni postaju kao svaki običan par koji sve svoje vreme posvećuje deci i svojoj porodici, te se trude da što kvalitetnije zajednički provedu svaki slobodan trenutak, bilo da biraju da uživaju u porodičnom domu, ili otputuju na neki odmor sa koga često dele slike na društvenim mrežama.

Ime i Prezime: Vesna Đogani (rođena Trivić)

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 1982. godina, beograd, Srbija

Zanimanje: pop i dens pevačica; igračica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/Vesna-Djogani-427400017415843/

Instagram: https://www.instagram.com/djoganivesna/

Twitter: https://twitter.com/djolevesna

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...