Muzičari

Viki Miljković – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Popularna pop- folk pevačica iza sebe ima bogatu karijeru, a samo neki od hitova koji su ostavili najveći trag na publiku su: “Godine“; “Mahi, mahi“; “Mariš li, mariš li“; “Ti muškarac“; “Da li si dobro spavao“ i mnoge druge.

Viki Miljković je jedna od retkih zvezda na estradi koja je muzički obrazovana.

Od kada je postala stalni član žirija poznatog muzičkog takmičenja pod nazivom “Zvezde Granda“ nalazi se u središtu medijske pažnje.

Viki Miljković je u braku sa Draganom Taškovićem Tašketom, sa kojim ima jedno dete.

Viki Miljković – Biografija

Violeta Miljković, poznatija kao “Viki“Miljković, rođena je 18. decembra 1974. godine u jugoistočnoj Srbiji, u gradu Nišu.

Odrasla je uz oca Svetomira i majku Zoricu, koji nisu bili najzadovoljniji Violetinom odlukom da se bavi pevanjem, pored roditelja Viki ima i brata Vladicu Miljkovića, koji je danas veoma poznat hermonikaš.

U svom rodnom gradu, Viki je pohađala osnovnu školu “Maršal Tito“, nakon uspešno završene osnovne škole, 1989. godine upisuje Srednju muzičku školu “Dr Vojislav Vučković“, takođe u Nišu.

Viki odlučuje da se ne zaustavlja na ovom, već konkuriše za upis na akademiju, koji uspešno prolazi. Odlazi u Prištinu gde završava Muzičku akademiju, nakon čega je i jedno vreme radila kao profesor muzičkog.

Kako smo već pomenuli, njeni roditelji nisu pružali punu podršku Viki u nameri da joj pevanje bude posao, ali ona odlučuje da sluša svoje srce, te stoga snima svoj prvi album, odmah po završetku Muzičke akademije, 1993. godine pod nazivom “Loša sreća“. Njen prvi album nije napravio nikakav značajniji uspeh, a na njemu se pored naslovne pesma, našlo još šesnaest pesama.

Međutim, ona nije želela da odustane od svog profesionalnog bavljenja pevanjem, tako da danas važi za jednu od najpopularnijih pevačica na našoj estradi.

Pored odabira njenog životnog poziva, njeni roditelji je nisu podržavali u još jednoj stvari, pogotovo njen otac Svetomir, a to je njeno zabavljanje sa harmonikašem Draganom Taškovićem Tašketom, kog je upoznala 1994. godine. Ono što je smetalo njegovom ocu je činjenica da je Viki znatno mlađa od Dragana, kao i to što Dragan već iza sebe ima brak iz kog ima dete.

Viki i Dragan bez obzira na sve nastavljaju svoju romansu, venčavaju se 2007. godine u maju mesecu. Za vreme ceremonije Viki je bila u drugom stanju, te samo nekoliko meseci nakon venčanja par dobija sina Andreja. I dan- danas važe za jedan od najskladnijih parova na estradi, a poznato je da je Viki u dobrom odnosu sa Draganovom ćerkom Jelenom iz prvog braka.

Muzička karijera Viki Miljković

Muzička karijera sada popularne srpske pevačice zvanično je započeta onog trenutka kada je snimila svoj prvi album 1993. godine, pod nazivom “Loša sreća“. Sa njenog prvog albuma, koji, kako smo već rekli, nije ostavio značajniji utisak, ipak se izdvojila jedna pesma, a to je “Mene loša sreća prati“, koja je svoje mesto našla među publikom.

Viki naredne, 1994. godine izdaje svoj drugi po redu album, ovoga puta pod nazivom “Hajde vodi me odavde“, koji je ostavio znatno veći utisak od prvog, te su se sa njega izdvojili hitovi poput: naslovne numere “Hajde vodi me odavde“, kao i “Nikom nije lepše nego nama“, pesma koja je među publikom poznatija kao: “Koka kola, Marlboro, Suzuki“.

Nastavlja sa svojim radom u studiju, izbacuje u naredne dve godine dva albuma, prvi “Svadbe neće biti“ (iz 1995. godine) i drugi “Tunel“ (iz 1996. godine). Nažalost, osim naslovnih numera, ni jedna pesma se nije posebno izdvojila sa ova dva albuma, međutim, 1997. godine Viki Miljković izdaje svoj peti po redu album, koji nosi naziv “Kud puklo da puklo“. Album je bio pravi pogodak, a na njemu su se našli hitovi poput: “Ćerka“; “Ne znam šta si tugo moja“; “Kud puklo da puklo“; kao i “Ženske bubice“ poznatija pod nazivom “Ljubomorna sam na sve“. Pesma “Ženske bubice“ i dan- danas se smatra jednim od najvećih hitova popularne pevačice.

Izdaje dva solo albuma, prvi “Okrećem ti leđa, tugo“ 1998. godine, a nekoliko godina kasnije, 2001. godine, izdaje i album “Godine“. Sa ova dva albuma izdvojilo se svega nekoliko pesama, poput: “Okrećem ti leđa tugo“; “Bež’ Milane moja ružo“; “Goro, sestro“; “Pet minuta“; “Godine“; kao i “Udri brigu na veselje“.

Nakon snimanja albuma “Godine“ 2001. godine, Viki Miljković pravi potez koji je ubrzo dovodi na vrhunac karijere, naime, ona odlučuje da snimi album za, našu najpoznatiju muzičku produkciju, “Grand produkciju“, za koju snima album 2003. godine pod nazivom “Mariš li“, ujedno njen najuspešniji album u karijeri. Na ovom albumu, pored naslovne numere, izdvajaju se pesme: “Crno na belo“; “Ovog vikenda“; “Narukvice“; i “Bajadere“.

Posle ovog uspešnog albuma, sledi još uspešniji pod nazivom “Mahinalno“, sa kojim Viki uspeva nakon dugogodišnje karijere da poprimi status velike zvezde naše estrade. Na ovom megapopularnom albumu izdvojile su se pesme: “Mahi, mahi“; “Prazan stan“; “Ti muškarac“; “Da li si dobro spavao“; “Razlika“; “O, kako boli“; “Obeležena“; “Curice“; i “Nesanica“.

Naredne godine pred oko 8 000 fanova održala je svoj prvi veliki solistički koncert u Beogradu, nakon kog je imala “mini“ turneju po pojedinim gradovima bivše Jugoslavije. Zanimljivo je da je u to vreme samo pevačica Indira imala uspešniju koncert turneju od nje.

Kada se udala za Dragana Taškovića ubrzo je dobila svog sina jedinca, stoga je odlučila da se posveti porodičnom životu i svojoj novoj, do tada nepoznatoj, ulozi majke zbog čega je napravila pauzu u svojoj muzičkoj karijeri od 2007. godine do 2009. godine.

Pauza je pruzrokovala značajniji pad njene popularnosti, stoga joj je trebalo nešto veliko kako bi se povratila na muzičku scenu. Viki se vraća u studio 2009. godine, gde snima svoj povratnički album “Ovde se ne plače“, koji je uspeo da je vrati u žižu javnosti. Na pomenutom albumu, pored naslovne numere koja je postigla veliku popularnost, izdvajaju se i pesme: “Dođavola sve“; “Hej, ko te pita“; kao i kompozicija Željka Joksimovića pod nazivom “Idu mi, idu“, on je takođe napisao i tekst za istoimenu pesmu.

Sa kolegom Halidom Bešlićem snima duet “Ne zna juče da je sad“ 2011. godine, a iste godine izbacuje singl “Ko to zna“. Obe pesme su bile lepo prihvaćena, a Viki je već sledeće godine snimila i izbacila duet sa rumunskim pevačem Costijem “Rumba“, u prodicijskoj kući “DM Sat“, čija je vlasnica Dragana Mirković.

Pesma “Rumba“ postala je veliki hit, i to ne samo u našoj zemlji, već i u Rumuniji, Bugarskoj, Albaniji, Grčkoj, Makedoniji čime je i stekla status hita na Balkanu. Pored pomenutih država, slušala se i u Nemačkoj, Austriji, Španiji i Švajcarskoj, čime je Viki Miljković vratila slavu koju je imala tokom 2006. godine.

Nastavila je sa hitovima, pesmu “Čiki, čiki lajla“ objavila je 2013. godine, zajedno sa duetom “Samo namigni“, koji je otpevala sa poznatim pevačem Dadom Polumentom.

Prvo mesto na muzičkom festivalu “Pink“ osvaja 2014. godine sa pesmom “Flaster na usta“, koja je postala veliki hit.

Pesmu “Dosadno“ snima iste godine, a naredne godine izdaje singl “Ono nešto“ koji je takođe veoma uspešno prihvaćen među publikom.

Jedna od najznačajnijih godina u njenoj karijeri bila je i 2015. godina kada je postala članica žirija, najpopularnijeg muzičkog show- a na našim prostorima, “Zvezda Granda“.

Snimila je još četiri pesme: “Mogu, mogu“; “Meni loše dobro zna“; “Rođendan“; kao i “Opa, opa“, sve četiri pesme su iz 2016. godine.

Privatni život Viki Miljković

Vrlo malo se zna o privatnom životu ove popularne pevačice, naime, ona se oduvek trudila da je skandali ne prate kroz karijeru, te samim tim nije bila posebno interesantna medijima.

Već smo pomenuli njen brak sa suprugom Draganom Taškovićem iz kog Viki ima jedno dete, par se kako je poznato zabavljao od 1994. godine pa sve do danas, stim što su se venčali 31. maja 2007. godine u Beogradu, u crkvi Vasilija Ostroškog. Najveća zvezda na našoj muzičkoj sceni Svetlana Ceca Ražnatović je kuma s njene strane, dok je njenom suprugu kumovala, takođe poznata pevačica, Sanja Đorđević.

Na prestižnom brodu “Sirona“ održano je slavlje za nešto više od stotinu zvanica.

Kada je njen sin imao osam godina zbog virusne infekcije je dobio veoma visoku temperaturu, zbog čega je došlo do upale nerava i oduzimanja motornih funkcija, te mali Andrej nije mogao da hoda. Ovo je bio jedan od najtežih perioda u njenom životu, ali na svu sreću zahvaljujući brzoj i dobroj dijagnozi, lečenje je otpočeto i on je ubrzo mogao ponovo da hoda.

Viki Miljković je izjavila da ne bi volela da se njen sin bavi muzikom, bez obzira na to što je od malih nogu pokazao neverovatan talenat za istu. Kako kaže, pored muzike veoma je dobar u sportu, stoga će se možda opredeliti za profesionalnu sportsku karijeru.

Veliki broj koncerata održala je u humanitarne svrha, a poznato je da je 2014. godine izgradila jednoj ugroženoj porodici iz Novog Pazara kuću.

Kako je članica već pomenutog muzičkog takmičenja, Viki je često na meti popularne pop dive Jelene Karleuše, kao i Marije Šerifović, tako da su njihove svađe, pored izuzetog muzičkog talenta, ono što je obeležilo prethodne sezone pomenutog takmičenja.

Ime i Prezime: Violeta Miljković

Nadimak: Viki

Datum i mesto rođenja: 18. decembar 1974. godine, Srbija, Niš

Zanimanje: pop- folk i narodna pevačica

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...