Muzičari

Elvira Rahić – Biografija 2020, Visina, Težina

Elvira Rahić je poznata turbo-folk pevačica poreklom iz Makedonije, koja se proslavila pevajući u Bosni i Hercegovini, kada se u Sarajevo preselila 1991. godine.

Elvira se danas smatra jednom od najuspešnijih mladih bosanskih pevačica, a koja je do danas izdala ukupno deset albuma, te je snimila duetske numere sa nekim od najpoznatijih imena sa bosanske estradne scene kao što su – Šerif Konjević (sa kojim je i snimila svoju prvu duetsku poesmu); Mladen Vojičić Tifa (sa kojim je snimila veoma popularanm suet „Baraba“); Hari Varešanović i Al Dino.

Elvira Rahić – biografija 

Poznata mlada pevačica je rođena 1. septembra 1975. godine u Skoplju u Makedoniji, ali je ipak odrasla i školovala se u Sjenici, pa je nakon toga prešla da živi i radi u Sarajevu, gde je i ostvarila današnju muzičku karijeru.

Nakon što je objavila svoj poslednji album „Cura sa čaršije“, Elvira Rahić se 2011. godine vrlo nenadano povukla sa muzičke scene, a tome su doprinele dve privatne tragedije – smrt njenog oca, te i Elvirine dbe operacije – najpre operacija dojke, a zatim i bubrega kojoj je nedavno hitno podvrgnuta.

Pevačica se ponovo vratila na scenu 2016. godine, te kako sama kaže, vredno radi na pesmama za svoj jedanaesti po redu solo album, na kome sarađuje sa velikim estradnim imenima kao što su – Peđa Medenica; Endži Mavrić i Elvir Uzunović.

Muzička karijera Elvire Rahić 

Na estradi ova popularna bosanska pevačica važi za veliku damu, koja osvaja publiku ne samo svojim glasom, već i energijom i neposrednošću kojom zrači, a za razliku od brojnih koleginica, ona se nikada nije podvrgla ni jednoj estetskoj korekciji.

Kako je i napomenuto, Elvira je muzičku karijeru započela u Sarajevu, 1991. godine, ali u tada nije bila posebno primećena kao pevačica, sve dok nije potpisala ugovor sa izdavačkom kućom „Intact records“, za koju je i snimila svoj prvi album.

Do 2011. godine, Elvira je kako je i nevedeno, objavila ukupno deset albuma – „Nema žara“ (1991. godine); „Želim te“ (1992. godine); „Želim ti sreću“ (1993. godine); „Sada znam“ (1994. godine); „Šta ako se zaljubim“ (1996. godine); „Izbriši sve uspomene“ (1998. godine); „Ljubav gospodine“ (2000. godine); „Hotel „Čekanje““ (2005. godine); „Miraz“ (2008. godine) i „Cura sa čaršije“ (2011. godine).

Takođe je u toku svoje dosadašnje karijere, Elvira učestvovala i pobedila na dva festivala – 2000. godine na festivalu „Bihać“ i 2007. godine na festivalu „Vogošća“, te je i snimila dva singla „Bivši moj“ i Legendi sevdaha“, koji je „ispunio pauzu“ između njenog albuma iz 2005. godine „Hotel „Čekanje““, i albuma „Miraz“ iz 2008. godine.

Pesma „Miraz“ sa istoimenog albuma, za kratko vreme je imala beliki odjek kod publike, te je i odmah nakon objavljivanja prikupila oko 40 hiljada pregleda.

Elvira Rahić nastupa kako u Bosni i Srbiji, tako i u rodnoj Makedoniji, ali i ima nastupe koji su vrlo posećeni i u inostranstvu, a posebno u Nemačkoj i Americi.

Pored muzičke karijere, Elvira Rahić se uspešno bavi i marketingom, te poseduje agenciju „ER Management“, koja je zadužena za organizacijukoncerata naših pevača širom Evrope, te je kao svoje klijente mlada preduzetnica imala i velika imena poput Enesa Begovića; Safeta Egrlića kao i Nihada Alibegovića.

Elvira je takođe i jedno od zaštitnih lica švajcarske firme za proizvodnju satova „Delma“, koju u svetu predstavljaju takođe i Gabriela Sabatini i poznati brazilski fudbaler Pele.

Privatni život Elvire Rahić 

Elvira je svoju muzičku karijeru u usponu, na pauzu stavila nakon smrti svoga oca, kada je tužnu vest dočekala na jednom nastupu u Americi, te kaže kako je svoj prvi nastup u nemačkom gradu Hannau, nakon samo dva meseca od očeve smrti, koji joj je bio uzor i „zvezda vodilja“, odradila sasvim profesionalno, a zatim otrčala iza scene kako bi se isplakala.

Nakon očeve smrti, poznata pevačica se ubrzo suočila i sa sopstvenim zdravstvenim problemima kada je najpre operisala benignu izraslinu na grudima, da bi već ubrzo nakon toga zbog baš jakog bola u bubrezima koji su bili uzrokovani kamencem, bila ponovo podvrgnuta operaciji.

Mlada zvezda pored planova na novom albumu, ostvarila se učešćem i na još jednom festivalu, 2017. godine, na popularnoj „Ilidži“ u Sarajevu (gde je nastupila sa pesmom Silvane Armenulić), te je postala i supruga Šabana Forića, koji nije javna ličnost i koji se medijski ne eksponira.

Takođe, Elvira se ostvarila i u ulozi majke, te sa suprugom ima sina Dina, sa kojima danas zbog posla svog supruga, živi na relaciji nemačka (Minhen) – Austrija (Beč) – Bosna (Sarajevo).

Kako pevačica često ističe, pored velikih imena sa domaće estrade koje veoma ceni, kao što su Safet Isović; Lepa Lukić; Šaban Šaulić; Šerif Konjević i Ceca Ražnatović, njen najveći muzički idol i uzor je ipak poznata pevačica Hanka Paldum.

Po tekstu Peđe Medenice, 2017. godine je objavljen Elvirin veliki hit „Crni zidovi“, a za koji je snimljen i visoko-budžetni muzički spot.

Ime i Prezime: Elvira Rahić

Nadimak: Ela; Elica

Datum i mesto rođenja: 1. septembar 1975. godine, Skoplje, Makedonija

Zanimanje: folk pevačica

Visina: 168 cm

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/RahicElvira/

Instagram: https://www.instagram.com/elvirarahic/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...