Muzičari

Semir Jahić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Semir Jahić je bosanski pop-folk pevač, koji se široj javnosti predstavio u takmičenju „Zvezde Granda“, u sezoni 2014/2015 godine, kada je zauzeo odlično drugo mesto.

Zanimljiva je činjenica da je Semir pre pojavljivanja na glamuroznoj sceni pomenutog pevačkog takmičenja, dugo godina živeo i radio u Nemačkoj, u fabrici za proizvodnju bicikala, te se u „Zvezde Granda“, prijavio tek sa svojih 27 godina.

Semir Jahić – biografija 

Mladi bosanski pop pevač, rođen je 15. aprila 1987. godine u Tuzli, u Bosni i Hercegovini, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Srebrenicu gde je završio osnovno i srednje obrazovanje.

U osnovnoj školi, Semir je bio solista hora, jer je njegov tadašnji učitelj primetio njegov pevački talenat, a takođe je bio i član KUD „Mehmed Ibrahimović“ iz Srebrenika.

Mladi pevač se 2008. godine, preselio iz Srebrenika u Nemačku, gde je našao novi posao u jednoj fabrici bicikala, gde je živeo i radio punih sedam godina.

Nakon što je odlučio da se vrati u Bosnu, i da se prijavi za takmičenje „Zvezde Granda“, osvojio je drugo mesto u popularnom pevačkom šou programu, te je njegova dalja karijera pop- pevača i krenula uzlaznom putanjom.

Muzička karijera Semira Jahića 

Svoje prve muzičke početke, Semir Jahić je imao na festivalu „Djeca pjevaju hitove“, ne tako baš ni davne 2000. godine, gde je osvojio prvo msto, i nagradu publike i stručnog žirija.

Na isti festival, mladi pevač se prijavljivao i naredne dve godine, 2001. i 2002. godine, i takođe je oba puta pobeđivao bez konkurencije.

Moglo bi se reći da je Semirov prvi uspeh, bilo učešće u bosanskom pevačkom takmičenju „Folk Show“, gde je osvojio odlično drugo mesto, ali je ostao zapažen kao izuzetan mladi talenat, koji je osvojio publiku svojim izvanrednim vokalom i odličnim interpretacijama.

Učešće na pomenutom takmičenju, donelo je Semiru veliki broj nastupa kako u zemlji i regionu, tako i u inostranstvu, a kako danas kaže, njegova publika je tada većinom bila „ženska“.

Uprkos popularnosti koju je stekao i velikom broju poziva da peva po svadbama i klubovima, ipak je Semir uvideo da njegova pevačka karijera ne ide onako kako je zamišljao, te da će vrlo teško uspeti da se ostvari u svojoj rodnoj Bosni i Hercegovini, te je odlučio da se 2008. godine preseli u Nemačku.

Iako je uspeo da u toku sedam godina života i rada u inostranstvu, sebi i svojoj porodici obezbedi odličnu materijalnu dobit, Semir je shvatio da njegova ljubav prema muzici ipak nije nestala, te je i odlučio da se vrati u Srebrenicu, i da se krajem 2014. godine, prijavi za takmičenje „Zvezde Granda“, u kome je najčešće pevao pesme „kralja narodne muzike“, Šabana Šaulića, te je bio i drugoplasirani u ovoj sezoni takmičenja (pobednik ove sezone je bio Haris Berković).

Od svojih početaka pa do danas, Semir je za „Grand produkciju“ objavio nekoliko singlova – „Sa tobom sam htio“ (2015. godine); „Kako mi je tako mi je“ (2016. godine); kao i „Ono čudo jedno“ (2017. godine); „Na daj da mi srce plače“; „Žig na tjelu“; „Ostavila mi“ (2018. godine); „Daj mi barem broj“; „Ne krijem“.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, Semir je ostvario saradnju sa svojim muzičkim idolom i uzorom, Šabanom Šaulićem, a kako ističe priželjkuje skoru saradnju sa Lepom Brenom (za koju je tokom takmičenja istakao i da mu je rodbina – Brenino devojačko ime je Fahreta Jahić).

Privatni život Semira Jahića 

Semir Jahić danas sa svojom porodicom živi u Srebreniku, a ne poriče da mu je njegov deda Mehmedalija, pričao da je u daljoj rodbinskoj vezi sa ocem Lepe Brene, Abidom, ali kako kaže pre takmičenja za „Zvezde Granda“, nije imao prilike da pevačicu i lično upozna.

Za svoje roditelje, mladi pevač je veoma vezan, a kako je sam izjavio njima je poklonio osvojeni automobil marke „Škoda“, koji je dobio za drugo mesto u pomenutom takmičenju.

Nedavno je pevač objavio sliku svog novog ljubimca, psa po imenu Tisa, koji je brzo pobrao sve simpatije njegovih pratilaca i brojnih fanova na društvenim mrežama.

Duže vreme je mladi pevač pokušavao da sakrije svoj emotivni status, ali je bilo poznato da se do kraja 2016. godine, zabavljao sa izvesnom Šejlom, ali da njihova romansa nije uspela da i potraje.

Iako o svom privatnom životu ne voli da previše priča, Semir je na društvenim mrežama objavio i fotografiju sa svojom novom devojkom, koja javnosti nije poznata, a pored slike je napisao samo – „Ja i moja kraljica“.

Iako se u medijima pojavila informacija da je na jednom svom nastupu u Amsterdamu, mladi pevač i verio svoju devojku, to se nije desilo, te par uživa u zajednički provedenim trenucima, a Semira devojka prati na većini njegovih nastupa.

Danas je Semir stacioniran u Srebreniku, te ima dosta nastupa u zemlji i inostranstvu, a uveliko sakuplja numere za svoj album prvenac, ali i ima želju da uprkos popularnosti ostane prizeman i skroman momak kakav je od malena bio, i kakvim ga svi koji ga poznaju dugo godina i znaju. 

Ime i Prezime: Semir Jahić

Nadimak: „novi Šaban Šaulić“

Datum i mesto rođenja: 15. april 1987. godine, Tuzla, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/semir.jahic.official.page/

Instagram: https://www.instagram.com/semir.jahic/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/c/SemirJahicOfficial

Sponzorisano:

Loading...
loading...