Muzičari

Nino Rešić – Biografija

Nino je bio velika zvezda narodne i folk muzike devedesetih godina. Kada se njegova ćerka, Sandra Rešić, prijavila za takmičenje u ,,Zvezdama Granda’’ koji je najpopularniji i najgledaniji talenat šou na Balkanu, njegovo ime došlo je ponovo u javnost.

Devedesetih godina Nino je uspeo da dođe do samog vrha estrade i bio je veoma popularan i plaćen pevač, da bi kasnije zbog porodičnih i ličnih problema naglo izgubio popularnost, koju nikada više nije dostigao.

Nino Rešić – Biografija

Amir Rešić, poznat kao Nino Rešić, rođen je u Bosanskoj Dubici, tadašnjoj Jugoslaviji, 22. januara 1964. godine. Poznati pevač je nakon svog školovanja u Bosni i Hercegovini otišao u Kruševac, u Srbiju, i tada je promenio svoju veru, islamsku, u hrišćansku, kao i svoje ime iz Amir u Nikola Rešić.

Spekulisalo se da je pevač promenio svoju veru zbog toga što je njegova supruga bila pravoslavne vere, kao i da je to uradio kako bi uspešnije izgradio svoju karijeru na našem tržištu. Nino Rešić nikada zvanično nije objasnio razloge zbog čega je promenio veru.

Poznati pevač se ukupno ženio tri puta i u svakom braku dobio po jednu ćerku- Amelu, Sandru i Tamaru.

Njegova ćerka Sandra je tri godine uzastopno učestvovala u Zvezdama Granda. U prvom krugu takmičenja, u novembru 2016. godine, izvela je pesmu svog oca ,,Udahni duboko’’ na koju su svi članovi žirija emotivno reagovali.

Usled dugogodišnjeg prekomernog konzumiranja alkohola, preminuo je 18. oktobra 2007. godine zbog perforacije pankreasa izazvane alkoholizmom  u Opštoj Bolnici u Bijeljini, u svojoj 43 godini života.

Sahranjen je u Bosanskoj Dubici, na groblju Urije, u prisustvu ožalošćene porodice.

Muzička karijera Nina Rešića

Na prostorima bivše Jugoslavije, Nino je bio veoma popularan pevač. Svoju muzičku karijeru započeo je 1991. godine. Na jednom njegovom kafanskom nastupu čula ga je Dragana Mirković, tada već popularna pevačica, koja ga je preporučila svojim tadašnjim saradnicima, zahvaljujući kojoj je snimio svoj prvi album pod nazivom ,,Žena je žena’’.

Nino 1992. godine snima svoj drugi album za ,,ZAM’’, pod nazivom ,,Što mi noći nemaju svanuća’’, na kom su se nalazila dva hita, pored pesme koja je nosila naziv samog albuma, nalazila se još i pesma ,,Noć ne noćim’’.

Album ,,Zbogom mala’’ koji je izašao 1993. godine je najpopularniji album Nina Rešića, na kojem je bilo čak 8 hit pesama: ,,Od kada te nema’’; ,,Usne vrele kao žar’’; ,,Ne voliš me više ti’’; ,,Ne brini se’’; ,,Da li veruješ’’; ,,Vatra i vino’’; ,,Daj mi tvoje crne oči’’ i ,,Zbogom mala’’.

Poznati pevač napušta ,,ZAM’’ i 1994. godine prelazi u PGP RTS. Iste godine izdaje album pod imenom ,,Šta ću mala s’ tobom’’, na kom se pored naslovne pesme našlo i još nekoliko popularnih numera: ,,Donesi divlje mirise’’; ,,Udahni duboko’’; ,,Zaćutale sve gitare’’ i ,,Oči bez sjaja’’. Iste godine, za naslovnu pesmu ,,Šta ću mala s’ tobom’’ pevač osvaja nagradu ,,Oskar popularnosti’’.

Za diskografsku kuću ,,Diskos’’, 1995.godine izdaje novi album pod nazivom ,,Tvoje oči’’, na kom su se posebno idvojile pesme: ,,Idi, moram da ti kažem’’; ,,Otrovana grehom’’; ,,Nemirna si kao čigra’’ i pesma ,,Nije meni’’.

Vratio se u PGP RTS 1996. godine, i za ovu diskografsku kuću je snimio album ,,Tebe želim noćas’’, zatim 1997. godine album ,,Za prošlu ljubav’’. Sa ovih albuma publici su se najviše dopale pesme: ,,Kao vetar lak’’; ,,Za prošlu ljubav’’; ,,Imala pa nemala’’; ,,Prijatelji gde ste’’; ,,Kada odem’’; ,,Ljubav je slepa’’ i pesma ,,Ne mogu više’’.

Poznati Nino, 1998. godine izdaje album ,,Ko te samo takne’’.

Ne njegovom albumu 1999. godine ,,Kraljica Balkana’’, koji je imao više uspeha, hitovi su postale numere: ,,Ti si ćerko, tatin sin’’; ,, Ružo mirisna’’ i ,,Kraljica Balkana’’.

Sa albuma iz 2000. godine ,,Trebaš mi’’, Nino je pored naslovne numere imao samo još jedan hit, pesmu ,,Kunem ti se’’.

2001.godine izdao je album pod nazivom ,,12 meseci’’.

Pevač je 2003. godine snimio album ,,Opet onaj stari’’; 2005. godine album ,,Novembar 05’’ i 2006. godine njegov poslednji album ,,Jedan na jedan’’.

U toku svoje muzičke karijere Nino Rešić je snimio ukupno 14 albuma, tri kompilacije sa najvećim hitovima 1993.; 1995. i 2004. godine.

Njegov najpoznatiji dueti su: ,,Divlja devojka’’ sa koleginicom Draganom Mirković, kao i duet sa Snežanom Đurišić pod nazivom ,,Tanka žica tanke niti’’, koji je bio veliki hit i emitovan je na svim radio-stanicama i televizijama u bivšim jugoslovenskim republikama. Snimio je i duet ,,Ja ljubim druge’’ sa Sonjom Mitrović Hani.

Privatni život Nina Rešića

Ranije je spomenuto da se poznati pevač ženio tri puta i da ima tri ćerke. Njegov prvi brak bio je sa pevačicom Sarom Marković, njih dvoje su se upoznali na snimanju jedne novogodišnje emisije.

Njihov brak trajao je sedam godina, a iz tog braka dobili su ćerku Tamaru. Nino i Sara su snimili duet ,,Pogodak u metu’’.

Poznati povač je kao razlog razvoda braka naveo to da je njegova supruga želela da se preseli u Nemačku, kako bi mogla da živi blizu svojih roditelja, što on nije mogao da prihvati, delimično i zbog toga jer je gradio svoju muzičku karijeru u Srbiji.

Nakon razvoda od svoje prve supruge Sare, Nino se ubrzo oženio po drugi put, sa Jasnom Konjević, bivšom suprugom Šerifa Konjevića, tada poznatog pevača. Poznati pevač je sa njom bio u braku četiri godine.

Njegova treća žena, Slavica, rodila mu je ćerku Sandru.

Ime i prezime: Nikola Nino Rešić

Datum i mesto rodjenja: 22. januar 1964. godine, Bosanska Dubica, Jugoslavija

Datum i mesto smrti: 18. oktobar 2007. godine, Bijeljina, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pevač folk i narodne muzike

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...