Muzičari

Jelena Karleuša – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook, Youtube

Od trenutka kada je sada već davne 1995. godine snimila i objavila svoj prvi muzički album pod nazivom “Ogledalce” i od kada je zauzela svoje mesto na domaćoj estradnoj sceni, Jelena Karleuša ne prestaje da intrigira javnost i da privlači pažnju kako predstavnika sedme sile, tako i šire javnosti. Ono što se može reći za Jelenu Karleušu, jeste da je ona jedna od retkih pevačica pred kojima publika jednostavno ne može da ostane ravnodušna.

Naime, Jelenu ljudi ili vole i obožavaju ili se deklarišu kao protivnici onoga što ona radi, ali pred njom, tačnije pred njenim pesmama, definitivno niko ne može da ostane ravnodušan. Tu činjenicu, Jelena objašnjava kao nešto što je svojstveno samo velikim muzičkim zvezdama i zbog te činjenice, Jelena je svesna svog statusa velike muzičke zvezde. O tome da Jelena Karleuša zaista jeste velika muzička zvezda, zvedoči i podatak da ona ima čitavu armiju svojih obožavalaca, ali i podatak da njeni brojni obožavaoci toliko predano i toliko posvećeno prate njen lik i delo da se čak i poistovećuju sa njom.

Ukoliko želite da saznate više o muzičkoj karijeri Jelene Karleuše, ali i o njenom privatnom životu, predlažemo vam da pročitate njenu biografiju.

Jelena Karleuša – biografija

Jelena Karleuša, rođena je 17. avgusta 1978. godine u Beogradu, gde je i odrasla, završila školovanje i gde i danas živi i radi.

Svoje detinjstvo, Jelena opisuje kao bezbrižno i veoma sadržajno. Naime, Jelena je rasla i odrastala kao jedinica i sva pažnja i ljubav njenih roditelja pripadale su samo njoj. Jelenina majka, Divna Karleuša, koja je po zanimanju bila radio voditeljka i koja je i danas veoma popularna u javnosti i Jelenin otac Dragan Karleuša, koji je po zanimanju bio policijski inspektor i instruktor nautičkih sportova, davali su sve od sebe da Jelena raste u jednoj zdravoj porodičnoj atmosferi u kojoj će biti ušuškana sigurnošću i toplinom doma. Čak i kada su se razveli, dok je Jelena bila još uvek veoma mala, Divna i Dragan su zbog nje nastavili da žive zajedno i na taj način, nisu joj uskratili pravo i mogućnost da uživa u činjenici da pored sebe ima oba roditelja na koja u doslovno svakom trenutku i u potpunosti može da računa.

S obzirom da su Jelenini roditelji Jeleni poklanjali zaista puno pažnje, ona je rasla i odrastala kao jedna veoma lepo vaspitana i pravilno usmerena devojčica koja je u svakoj prilici i u svakom društvu umela da se ponaša lepo i pristojno.

Onda kada su je roditelji vodili u posete kod svojih porodičnih prijatelja ili kod rođaka, Jelena ih ni u jednom trenutku i ni na koji način nije obrukala i uvek se ponašala ozbiljnije i starije nego što je zaista bila.

Zbog činjenice da se uvek ponašala, ali i osećala ozbiljnije i starije nego što je zaista bila, Jelena je u detinjstvu više volela da se druži sa odraslima ili bar sa starijima od sebe, dok se kada je bila okružena svojim vršnjacima, kako kaže najčešće osećala kao vanzemaljac među kokoškama.

Ono po čemu Jelena Karleuša takođe pamti svoje detinjstvo, jeste to da je bila veoma aktivna i da je svemu što je zanimalo pristupala sa velikom radoznalošću i vođena avanturističkim duhom.

Naime, Jelena je uživala u tome da što više vremena provodi napolju i to vreme, koristila je uglavnom za brzu vožnju bicikla ili za penjanje po drveću. Kako se priseća i kako navodi, Jelena je pri penjanju na drveće, ali i pri izvođenju različitih drugih “vratolomija” bila toliko vešta da je čak u jednom trenutku počela da veruje da ima natprirodne moći. Verovanje u to da ima natprirodne moći, kod Jelene je proisteklo iz njene bujne mašte i iz činjenice da je stvarima uvek pristupala na neki neobičan i sebi svojstven način.

Srazmerno prethodno pomenutoj činjenici da je njen otac Dragan bio instruktor nautičkih sportova, Jelena je već u najranijem detinjstvu, tačnije dok još nije ni pošla u osnovnu školu, savladala umeće ronjenja, kao i umeće skijanja na vodi. U društvu i uz nadzor svojih roditelja, Jelena je kao mala takođe veoma često proučavala podvodni svet Jadranskog mora i bila je fascinirana svim onim što je na taj način mogla da otkrije i da vidi.

Osim životinja koje pripadaju vodenom svetu, Jelena je u najranijem detinjstvu jako zavolela i pse i mačke, pa se iz te ljubavi prema njima izrodila njena želja da jednom kada odraste otvori azil za napuštene životinje i da se posveti njihovom spasavanju. Toj želji, Jelena je bila privržena jako dugo, pa je kada je god bila u prilici pomagala kucama i macama koje je sretala na ulici i to tako što ih je hranila.

Nešto što Jelena takođe pamti kao sastavni deo svog detinjstva i svog odrastanja, jeste da je ljubav prema muzici u sebi prepoznala jako rano i to već u periodu pohađanja obdaništa.

Naime, već u tom periodu, Jelena je uživala u pevanju i u igranju pred svojim drugaricama i drugovima, a posebno je radovalo to što su oni redovno pristajali da budu njena publika i da joj aplaudiraju. Već tada, Jelena je kako navodi shvatila da želi da postane pevačica i na njenu veliku radost i sreću, sa samo 17 godina, uspela je da ostvari svoju želju.

Vođena odgovornošću koju je stekla u najranijem periodu detinjstva, Jelena Karleuša je svoj polazak u prvi razred osnovne škole shvatila veoma ozbiljno i od prvog dana školovanja, pa sve do završetka školovanja, bila je jako posvećena učenju, što je rezultiralo time da je svaki razred završavala sa odličnim uspehom. Jedini školski predmet koji Jelena nije volela i koji joj je moglo bi se reći predstavljao problem, bila je matematika.

Ono što je interesantno i vredno spominjanja, a tiče se perioda Jeleninog školovanja, jeste to da ona nikada nije trošila puno vremena na učenje i da je odlične ocene uspevala da dobije zahvaljujući tome što je posvećeno i predano pratila svako predavanje na času.

S obzirom da je bila neko ko je voleo da uvek bude u pravu i neko ko se nije ustručavao da u svakom trenutku otvoreno iznese svoje mišljenje, Jelena u periodu školovanja nije bila omiljena među svojim drugaricama i drugovima iz odeljenja i samim tim nije imala puno prijatelja. Ipak, ta činjenica je ni u najmanjoj meri nije potresala i ona je odrastala kao neko ko je bio dosledan svojim principima i kao neko ko je bio dovoljan sam sebi.

Po završetku osnovne škole, Jelena Karleuša je upisala Zemunsku gimnaziju koju je završila takođe sa odličnim uspehom, a uporedo sa Zemunskom gimnazijom, pohađaja je i muzičku školu u kojoj je svirala flautu i u kojoj je bila član hora.

Od početka karijere do danas

Svoju muzičku karijeru, Jelena Karleuša je započela veoma rano, tačnije pre nego što je završila srednju školu.
Naime, ona je svoj prvi muzički album snimila i objavila 1995. godine, kada je imala samo 17 godina i kada je bila treći razred srednje škole. Taj muzički album, Jelena je snimila i objavila u saradnji sa produkcijskom kućom “Diskos” i on nosi naziv “Ogledalce”. Na tom muzičkom albumu, našlo se ukupno osam pesama, a posebno se izdvojila istoimena pesma, kao i pesma pod nazivom “Najbolja drugarice” i pesma pod nazivom “Suze devojačke”. Na Jeleninu ogromnu radost, njen prvi muzički album, prodat je u čak neverovatnih 100.000 primeraka i upravo ta činjenica, dala joj je “vetar u leđa” pri odluci da nastavi da gradi svoju muzičku karijeru.

1996. godine, u saradnji sa produkcijskom kućom “PGP-RTS”, Jelena Karleuša je snimila i objavila svoj drugi po redu muzički album, koji nosi naziv “Ženite se momci” i sa kojeg se izdvojila istoimena pesma, kao i pesma pod nazivom “Tvojom ulicom”. Kao i njen prethodno snimljen i objavljen muzički album i ovaj album, Jelenina publika je odlično prihvatila.

1997. godine, ovog puta u saradnji sa produkcijskom kućom “ZAM” Jelena je snimila i objavila i svoj treći muzički album koji nosi naziv “Veštice vile”. Na tom muzičkom albumu, našlo se ukupno osam novih pesama, a posebno su se izdvojile pesma pod nazivom “Oko crno”, pesma pod nazivom “Ko ovu dramu režira” i istoimena pesma. Pesmu pod nazivom “Ko ovu dramu režira”, mnogi i danas smatraju najlepšom baladom u Jeleninoj karijeri.

1998. godine, Jelena je snimila i objavila svoj muzički album koji nosi naziv “Jelena 1998”. Za veoma kratak vremenski period, pesme koje su se našle na ovom muzičkom albumu, naišle su na odličnu prihvaćenost od strane publike, a posebno veliku popularnost stekla je pesma pod nazivom “Jelena”, pesma pod nazivom “Kume” i pesma pod nazivom “Žene vole dijamante”. Iste godine, dakle 1998. godine, Jelena je snimila i objavila i pesmu pod nazivom “Preživeću”, koja predstavlja obradu popularne pesme koja nosi naziv “I will survive”. Za pomenutu pesmu, Jelena je u saradnji sa popularnim rediteljem spotova Dejanom Milićevićem, snimila spot, koji je od strane javnosti prokomentarisan i ocenjen kao prilično provokativan.

1999. godine, u saradnji sa produkcijskom kućom “Grand”, Jelena Karleuša je snimila i objavila muzički album pod nazivom “Gili, gili”. Sa ovog albuma, put do srca publike, najbrže je pronašla pesma pod nazivom “Oro osomoro”, ali i pesma pod nazivom “Sve joj moje daj”, pesma pod nazivom “Lepa mlada” i istoimena pesma.

2001. godine, u saradnji sa produkcijskom kućom “Best records” Jelena Karleuša je snimila i objavila i svoj šesti po redu muzički album koji nosi naziv “Za svoje godine”, a sa kojeg su se izdvojile brojne pesme, kao što su pesma pod nazivom “Ludača”, pesma pod nazivom “Nije ona nego ja”, pesma pod nazivom “Pregorela” i pesma pod nazivom “Balada za Zorana”. Pesmu pod nazivom “Balada za Zorana”, Jelena je posvetila svom tragično preminulom vereniku Zoranu Davidoviću zvanom Ćenda, zbog kojeg se nakon što je ubijen na neko vreme povukla iz javnosti. Zahvaljujući uspehu koje su doživele pesme sa njenog albuma “Za svoje godine”, Jelena je 2001. godine osvojila brojna muzička priznanja, kao što je priznanje za pevačicu godine, ali i brojna druga priznanja. Ta činjenica, Jeleni je vratila volju i želju da nastavi da gradi svoju uspešnu muzičku karijeru.

2002. godine, Jelena Karleuša je snimila i objavila još jedan u nizu svojih muzičkih albuma i to je album koji nosi naziv “Samo za tvoje oči”. Ovaj Jelenin album, smatra se jednim od najuspešnijih albuma u čitavoj Jeleninoj karijeri i sa njega, izdvojila se istoimena pesma, ali i pesma pod nazivom “Moj dragi”, pesma pod nazivom “Još te volim”, pesma pod nazivom “Manijak” i pesma pod nazivom “Zar ne”.

2005. godine, Jelena je snimila i objavila muzički album pod nazivom “Magija” i ono što je karakteristično za ovaj album, jeste da su pesme koje su se našle na njemu doživele toliko dobru prihvaćenost od strane publike da je ta činjenica u potpunosti opravdala naziv albuma. Naime, na ovom muzičkom albumu, nije se našla doslovno ni jedna pesma koja se nije dopala publici. Pesma pod nazivom “Slatka mala”, pesma pod nazivom “Ide maca oko tebe”, pesma pod nazivom “Upravo ostavljena” i pesma pod nazivom “Nisi u pravu”, samo su neke od pesama sa muzičkog albuma “Magija”.

2006. godine, u saradnji sa političarem Nenadom Čankom, Jelena je snimila pesmu pod nazivom “Šta to beše ljubav”, ali do promocije te pesme nikada nije došlo.

2007. godine, Jelena je snimila i objavila svoju hit pesmu pod nazivom “Casino” i tom pesmom, pripremila je publiku za svoj novi muzički album koji je objavila sledeće godine.

2008. godine, Jelena je snimila i objavila muzički album pod nazivom “JK Revolution” koji je izazvao doslovnu revoluciju između Jeleninih fanova i kontra fanova te godine. Sa ovog albuma, koji je važno je napomenuti prodat u čak fascinantnih 400.000 primeraka, izdvojila se pesma pod nazivom “Tihi ubica”, pesma pod nazivom “Jedna noć i kajanje”, pesma pod nazivom “Slatka mala” i pesma pod nazivom “Ko ti to baje”. Takođe, na ovom albumu, našla se i pesma koju je Jelena snimila i objavila prethodne godine, a to je pesma pod nazivom “Casino”.

2009. godine u saradnji sa produkcijskom kućom “City Records”, Jelena Karleuša je snimila i objavila muzički album pod nazivom “The Diamond collection” na kojem se našlo čak 35 njenih prethodno snimljenih i objavljenih hitova. Iste godine, dakle 2009. godine, Jelena je snimila i objavila i još jednu u nizu svojih novih pesama, a to je pesma pod nazivom “Insomnia”. Pomenutu pesmu, Jelena je premijerno izvela u finalu čuvenog rijaliti programa “Veliki brat” u kojem je te godine provela 24 sata kao specijalni učesnik.

2010. godine, tačnije 15. mala 2010. godine u Beogradskoj Areni, pred oko 15.000 fanova, Jelena Karleuša je održala svoj prvi solistički koncert koji je nazvala “All about Diva”. Iste godine, dakle 2010. godine, Jelena je objavila i istoimeni DVD na kojem se nalaze najbolji segmenti koncerta.

2011. godine, Jelena je snimila i objavila svoju čuvenu pesmu koja nosi naziv “Muškarac koji mrzi žene”, ali i svoj popularni singl pod nazivom “Šeherezada”.

2012. godine, u saradnji sa produkcijskom kućom “City Records”, Jelena je snimila i objavila muzički album pod nazivom “Diva”. Na ovom albumu između ostalih, našle su se Jelenine hit pesme, kao što je pesma pod nazivom “Krimi rad” koju je realizovala u saradnji sa svojim kolegom Tečom, pesma pod nazivom “Pucaj u ljubav”, pesma pod nazivom “Sodoma i Gomora” i pesma pod nazivom “Nova religija”.

2013. godine, tačnije 15. juna 2013. godine, na Ušću, Jelena Karleuša je održala svoj drugi po redu solistički koncert, koji je ovog puta nazvala “Viva la Diva”.

Jelena Karleuša privatno

Privatno, Jelena Karleuša je već devet godina u braku sa svojim suprugom Duškom Tošićem, koji je po profesiji fudbaler i koji je baš kao i Jelena izuzetno uspešan u svom poslu.

Njih dvoje, upoznali su se 2007. godine, a venčali su se 2008. godine, tačnije 28. juna 2008. godine. Jelenino i Duškovo venčanje, održano je u Kovilovu u čuvenom hotelu “President”, a njihov kum na venčanju, bio je poznati modni kreator i Jelenin dugogodišnji saradnik i prijatelj Darko Kostić.

U septembru 2008. godine, Jelena Karleuša je na svet donela njenu i Duškovu ćerkicu Atinu, a u septembru 2009. godine, na svet je donela i njihovu drugu ćerkicu Niku.

Ime i prezime: Jelena Karleuša

Datum i mesto rođenja: 17. avgust 1978. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: Pevačica

Visina: 180 cm

Težina: 60 kg

YouTube:

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...