Muzičari

Jadranka Barjaktarović – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook, Youtube

Svoje mesto na estradnoj sceni, Jadranka Barjaktarović je zauzela sada već davne 2005. godine i to kroz učešće u drugoj sezoni takmičenja “Zvezde Granda”. Pomenute godine, Jadranka Barjaktarević se našla među ukupno šest finalista takođe pomenutog takmičenja i shodno toj činjenici dobila je priliku da se brojnoj publici predstavi kroz učešće na finalnom takmičarskom koncertu, koji je održan na Tašmajdanu 18. jula 2005. godine.

Na finalnom takmičarskom koncertu, Jadranka Barjaktarević je zauzela treće mesto, a ispred nje, našli su se Aca Ranđelović sa osvojenim drugim mestom i Milica Todorović koja je odnala titulu pobednika te sezone takmičenja. Saša Jovanović, Jovana Pajić i Nenad Jovanović, zauzeli su četvrto, peto i šesto mesto na rang listi takmičara finalista.

Nakon učešća na finalnom takmičarskom koncertu, Jadranka je kao i preostalih pet finalista, od “Grand” produkcije dobila priliku da snimi dve pesme i snimila je pesmu “Laka” i pesmu “Neotporna” koje su objavljene u formi zajedničkog CD-a svih takmičara finalista druge sezone “Zvezda Granda”

Pesma “Laka”, posebno se izdvojila i privukla pažnju publike, a ta činjenica, uticala je na to da Jadranka Barjaktarević i po završetku takmičenja i po završetku učešća na finalnom takmičarskom koncertu i dalje ostane jedna od aktuelnih zvezda na takozvanom “grandovom nebu”.

Ukoliko vas zanima da saznate više o tome u kom pravcu se dalje razvijala Jadrankina karijera, predlažemo vam da nastavite sa čitanjem teksta koji je pred vama, a kroz koji ćemo vam predstaviti Jadrankinu biografiju.

Jadranka Barjaktarović – biografija

Jadranka Barjaktarović, rođena je 11. oktobra 1981. godine u opštini Berane u Crnoj Gori gde je odrasla i gde je završila osnovno i srednje obrazovanje. Pored Jadranke, Jadrankini roditelji imaju još dve ćerke i jednog sina, tako da je ova pevačica rasla u porodici u kojoj se uvek mogla čuti vesela dečija graja. Upravo ta činjenica, u velikoj meri je uticala na to da Jadranka odraste u jednu pozitivno nastrojenu i optimistički raspoloženu mladu ženu.

Naime, u kući u kojoj je Jadranka rasla sa još dve sestre i sa bratom, uvek se mogao čuti odjek dečijeg smeha, koji bi tek ponekad smenili zvuci nevinih i bezazlenih dečijih rasprava koje bi se povele oko igračaka. Jadrankini odnosi sa sestrama i sa bratom, bili su toliko prisni, da ova pevačica i danas u njima prepoznaje i nalazi ogromnu podršku za sve ono što radi i čemu je kroz svoj posao i kroz svoju karijeru već više od jedne decenije posvećena.

Kao što smo već i napomenuli, Jadranka je svoje osnovno obrazovanje završila u Beranama gde je i rođena, a po završetku osnovne škole, tu je upisala i završila i srednju školu i to konkretno gimnaziju.

S obzirom da potiče iz vrlo uzorne crnogorske porodice, Jadranka je od svojih roditelja nasledila mahom pozitivne i pohvale vredne osobine, pa je tako i kroz period školovanja uvek pridobijala pohvale svojih nastavnika i profesora i osnovno i srednje obrazovanje, završila je kao dobar i uzoran đak.

Ipak, kako je veoma rano u sebi prepoznala želju da postane pevačica, Jadranka nikada nije imala ambicije o započinjanju nekakve drugačije karijere i shodno tome, nije se trudila da upiše i da završi fakultet, iako je shodno svojim intelektualnim sposobnostima to svakako mogla da uradi.

Od početka karijere do danas

Kada je imala dvadeset tri godine, tačnije 2005. godine, vođena svojom željom da postane pevačica, Jadranka Barjaktarović se prijavila za učešće na takmičenju za “Zvezde Granda”. U okviru pomenutog takmičenja, Jadranka je veoma često birala da se u takmičarskom delu programa, publici, ali i žiriju predstavi kroz izvođenje pesama Svetlane Cece Ražnatović. Takav njen izbor, pokazao se kao ispravan jer je doveo do samog finala takmičenja i do učešća na finalnom takmičarskom koncertu na kojem je osvojila zapaženo treće mesto i priliku da snimi i da izda svoje prve dve pesme i to pesmu “Laka” i pesmu “Neotporna” koje su kao što smo to već i napomenuli objavljene na grupnom CD-u svih finalista druge sezone takmičenja “Zvezde Granda”.

Jadrankina pesma “Laka”, toliko je dobro prilagođena njenim vokalnim sposobnostima i njenom vokalnom senzibilitetu, da je Jadranka pevajući je uspela da osvoji naklonost brojne publike, ali i da sebi obezbedi ostanak među aktuelnim pevačima “Grand” produkcije.

Već po završetku snimanja i po objavljivanju prvih pesama, Jadranka je počela da dobija brojne ponude za saradnju i sa svojim kolegama i koleginicama, inače takođe predstavnicima i predstavnicama “Zvezda Granda”, počela je da održava svoje prve javne nastupe od kojih je svaki bio vrlo zapažen i vrlo posećen.

Takva činjenica, Jadranku je dodatno ohrabrila i podržala pri odluci da nastavi da se bavi stvaranjem pevačke karijere.

Samo nepune dve godine nakon učešća na gore pomenutom takmičenju, tačnije 2007. godine, Jadranka Barjaktarović je snimila svoju čuvenu pesmu “Tvoja noć i moja zora”, koja je brzo postala i koja je i do danas ostala vrlo slušana i vrlo popularna.

Iste godine, sa pomenutom pesmom, Jadranka se prijavila za učešće na čuvenom muzičkom festivalu u Cetinju, na kojem je zasluženo uspela da osvoji prvo mesto i da odnese pobedu.

Od trenutka pobede na cetinjskom muzičkom festivalu, do 2009. godine, Jadranka je oko sebe okupila sjajan tim autora, među kojima se izdvajaju čuveni hitmejker Srđan Simić Kamba, koji je sada već svestki priznat gitarista i kompozitor, kao i Saša Milošević Mare ili Bane Opačić i u saradnji sa njima, pripremila je materijal za izdavanje svog prvog muzičkog albuma.

Jadrankin prvi muzički album, objavljen je 2009. godine pod pokroviteljstvom “Grand” produkcije i pod nazivom “Krv sam tvoja” koji je proistekao iz naziva istoimene pesme.

Na pomenutom albumu, pored šest novih pesama, našle su se i prve dve Jadrankine pesme, tačnije pesma “Laka” i pesma “Neotporna”, ali i pesma “Tvoja noć i moja zora” sa kojom je kao što smo to već i napomenuli, Jadranka odnela pobedu na cetinjskom muzičkom festivalu.

Nekoliko godina kasnije, tačnije 2012. godine, Jadranka Barjaktarović je snimila svoj prvi spot i to za pesmu pod nazivom “Fatalna” koju je iste godine snimila i objavila u formi dueta sa Nenadom Aleksićem koji je javnosti poznatiji kao Sha. U pomenutom spotu, kao glavna akterka, pojavila se lično Jadranka i to je izazvalo oduševljenje njenih brojnih fanova.

U vezi samog snimanja spota, Jadranka kaže da nije imala tremu, jer se prepustila idejama i instrukcijama tima profesionalaca, koji je predvodio Haris Dubić kojem je Jadranka poverila funkciju režisera. Spot obiluje očaravajućim scenama sa crnogorskog primorja, koje su prema mišljenju mnogih u senci scena u kojima dominira lično Jadranka.
Iste godine, dakle 2012. godine, Jadranka je snimila i pesmu koja nosi naziv “Dupla s čemerom”.

Već godinu dana kasnije, dakle 2013. godine, Jadranka je snimila pesmu koja nosi naziv “Prsten”, kao i pesmu koja nosi naziv “Deja vu”. Pesma “Deja vu”, uvršćena je među ukupno šesnaest pesama koje su iste godine objavljene na CD-u koji nosi naziv “Hitovi leta 2013” u izdanju “Grand” produkcije.

2014. godine, Jadranka Barjaktarević je sa pesmom pod nazivom “Linija nadanja” učestvovala na muzičkom takmičenju pod nazivom “5. Grandov festival”. Iste godine, Jadranka je snimila i pesmu pod nazivom “Vrijeme da se volimo”.

2015. godine, sa pesmom koja nosi naziv “Očajna”, Jadranka je učestvovala na muzičkom takmičenju “Pink Music Festival 2015”.

2016. godine, sa kolegom Branom Ivićem, Jadranka je snimila duetsku pesmu i spot za pesmu pod nazivom “Zbog tebe”, a iste godine, snimila je i pesmu i spot za pesmu pod nazivom “Kad ljubav zaplače”. Pesmu “Kad ljubav zaplače”, Jadranka je objavila u izdanju “City Records-a”.

Ove, dakle 2017. godine, Jadranka je snimila pesmu pod nazivom “Boli me”.

Jadranka Barjaktarović privatno

Ono po čemu se Jadranka Barjaktarović veoma izdvaja od svojih brojnih koleginica, jeste to što u javnosti nerado priča o svom privatnom životu i to što kako kaže neke stvari želi da sačuva samo za sebe. Shodno tome, iako je već duže od jedne decenije u vezi, Jadranka pažljivo i u tajnosti čuva informaciju o tome sa kim je u vezi. Ono što je u vezi svog emotivnog života jedino pristala da otkrije i što je u suštini i najvažnije jeste da je pored svog emotivnog partnera jako zadovoljna i ispunjena.

Neke od osobina koje bi Jadranka izdvojila i pripisala ih sebi, jesu upornost i istrajnost u borbi za ono što želi.

Pomenute osobine, Jadranku su dovele do pozicije koju danas zauzima na estradnoj sceni i zbog toga, ona je izuzetno ponosna na njih.

Ono čega se Jadranka najviše plaši, kako kaže jesu samoća i bolest, a ono što najlakše i najviše može da je iznervira, jesu nepravda i licemerje.

Neretko, svoje slobodno vreme Jadranka voli da provede uz dobru i kvalitetnu knjigu i kao svoju omiljenu izdvaja knjigu pod nazivom “Znakovi pored puta” čiji je autor Ivo Andrić.

Jadrankina omiljena pevačica je Nina Badrić, a njen omiljeni pevač je Vlado Georgijev.

Kada izađe u provod sa svojim partnerom ili sa drugaricama, Jadranka uglavnom naručuje neki od voćnih koktela.

Ono što je takođe izuzetno važno naglasiti kao detalj koji se tiče Jadrankinog života, jeste da je ona jedna od retkih pevačica i uopšteno ličnosti sa javne scene, koje iza sebe nekaju nikakav skandal niti “mrlju prošlosti”.

Ime i prezime: Jadranka Barjaktarović

Datum i mesto rođenja: 11. oktobar 1981. godine, Berane, Crna Gora

Zanimanje: Pevačica

Visina: /

Težina: /

YouTube:

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...