Muzičari

Aca Lukas – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Poznati srpsiki pop- folk pevač rođen je u Beogradu 3. novembra 1968. godine. Pravo ime Ace Lukasa glasi Aleksandar Vuksanović, a on je još poznat kao “neartikulisani kralj splavova“.

Još kao dete pokazivao je sklonost ka muzici, kojom je ozbiljnije počeo da se bavi kao dvadesetogodišnjak. Naime, svoje prve nastupe imao je početkom 90- ih godina prošlog veka na splavu “Lukas“, po kom je i dobio nadimak.

Sa svojim roditeljima živeo je na Karaburmi, nije bio naročito zainteresovan za školu. Lukas je pohađao i završio osnovnu školu “Filip Višnjić“, nekon koje je završio srednju muzičku školu.

Svoju popularnost stekao je nastupajući u klubu “Hogar“, tokom svojih nastupa upoznao je Sašu Lunginovića i Milana Šćepovića sa kojima je odlučio da izvodi ciganske i džez pesme, koje su odlično prihvaćene među publikom.

Tokom jednog od nastupa zapazila ga je Snežana Mišković Viktorija, naša popularna rok pevačica, koja ga je pozvala u svoj bend. Kako je Lukas postao član popularnog benda, imao je priliku da nastupa sa njom širom bivše Jugoslavije, prilikom čega je upoznao i nastupao sa Dinom Dvornikom i Mladenom Vojičićem Tifom.

Nakon nekog vremena Lukas započinje solo karijeru.

Muzička karijera Ace Lukasa

Svoj prvi album pod nazivom “Ponos i laž“ snimio je 1995. godine pod pokroviteljstvom ITV Melomarket. Jedna pesma se naročito izdvojila sa ovog albuma, a to je “Kuda idu ljudi kao ja“, koja je postala veliki hit među publikom. Na svom prvencu sarađivao je sa Marinom Tucaković, koja važi za jednog od naših najpoznatijih tekstopisaca, a koja je tokom svoje karijere napisala bezbroj hitova. Pored Marine, sarađivao je i sa Aleksandrom Radulovićem Futom.

Dve godine kasnije izdaje CD pod nazivom “Pesme od bola“ u izdanju Komune i Lucky Sound- a, na ovom CD- u našle su se obrade popularnih numera: “Miris tamjana“ koju je 1991. godine izveo Halid Bešič, kao i pesma koju je prvobitno otpevala grupa Nervozni pošta pod nazivom “Ja živim sam“.

1998. godine, ovoga puta u izdanju Vujin Trade Line AG, izbacuje svoj treći album “Lična karta“. Na albumu se nalazi istoimena pesma koja je i dan- danas podjednako tražena u klubovima, a svakako da je jedan od njegovih najvećih hitova koji je obeležio njegovu karijeru. Pesmu “Lična karta“ u originalu peva Anna Vissi, njen naziv je zapravo “Trauma“.

Svoj prvi koncert održao je u Hali Pionir 1999. godine, a na njemu se pojavilo 10 000 ljudi. Koncert je prošao veoma uspešno, stoga je Lukas u okviru te turneje oduševio publiku i na stadionu Tašmajdan.

Na samom početku 21. veka započinje saradnju sa poznatom “Grand produkcijom“, za koju 2000. snima CD “Rođendan“. Godinu dana kasnije, za istu kuću, izdaje album pod nazivom “Nešto protiv bolova“, sa kog su skoro sve numere postale veliki hit. Pored naslovne numere, na albumu se nalaze sledeće pesme: “Ista kao ja“; “Samo ona zna“; “Koma“; “Suncokreti“; “Pustinja“; “Tuđa si odavno“; “Burbon“; “Dijabolik“; kao i pesma “Poslednje pijanstvo“.

Aca Lukas dve godine kasnije izbacuje CD  “Istina je da te lažem“, sa kog su se pored naslovne numere najviše proslavile pesme: “Digla si mi cenu“; “Nisam preživeo“; “Počnite bez mene“; i “Sa ljubavi se skidam“.

Poznati pevač je u međuvremenu, u periodu o kom je malopre bilo reči, snimio i izdao veći broj “repriznih albuma“, čak dva albuma sa “live nastupa“, kao i kompilacijske albume u koje spadaju: “Jedno veče u kafani“ iz 1998. godine; naredne godine “Drugo veče u kafani“, “Još sam tu za drugove“ i “Zora beli“; 2000. godine izdaje “Aca Lukas & OK band“. Što se tiče dva albuma sa pesmama uživo, tu spadaju: “Najveća žurka na Balkanu“ iz 2000. godine, kao i “Žurka“ koji je nastao dve godine kasnije (2002. godine). Kompilacije “The best of Aca Lukas“ potiču iz 2000. godine i 2014. godine.

Lukas je poznat po tome da je često imao problema sa kršenjem nekog vida zakona, zbog čega je nekoliko puta bio privođen i kažnjavan. Pre 15 godina uhapšen je u akciji “Sablja“ zbog ilegalnog posedovanja oružja. Iste godine Aca Lukas je osuđen na četiri meseca zatvora, koje je i “odležao“, nakon čega je otišao u Ameriku. U periodu od 2004. godine do 2006. godine Lukas ostaje u Americi, a razlog njegovog ostanka mnogi su spekulisali. Prema većem broju medija, Lukas je bio tamo zbog velikih kockarskih dugova, kao i problema sa narkoticima.

Ovo je bio jedan od najtežih perioda u njegovom životu, zbog čega je i njegova muzička karijera ispaštala. Naime, on je napravio pauzu sve do 2006. godine, kada je snimio svoj povratnički album za Grand produkciju pod nazivom “Jagnje moje“. Nažalost, zbog pomenutih problema u koje je ulazio, Lukasa niko nije želeo da angažuje, zbog čega je njegova karijera nastavila da ide nizlaznim tokom. Ubrzo je upao u nove dugove, zbog čega se ponovo vratio narkoticima.

Trebalo je još dve godine Lukasu da povrati bar približnu slavu koju je uživao pre svega nekoliko godina. Ponovni preokret u njegovoj muzičkoj karijeri dogodio se nakon njegove pobede na jednom od najprestižnijih muzičkih takmičenja “Grand festivalu“ 2008. godine, na kom se pojavio i odneo pobedu sa predivnom baladom pod nazivom “Upali svetlo“.

Svoj osmi solo album “Lišće“ izdaje iste godine za “Grand“ kuću, koji postiže ogroman uspeh među publikom. Zahvaljujući njemu, Aca Lukas uspeva da se vrati na sam vrhunac svoje karijere. Na njegovom osmom albumu, pored navedene pesme sa kojom je pobedio na “Grand festivalu“, nalaze se: “Pao sam na dno“; “By- pass“; zatim “Reci“; “Čivas“ i “Da podnesem bol“, sve pesme su postale ogromni hitovi.

Održao je veliki solistički koncert u “Areni“ 2010. godine, na svoj rođendan, na kom se pojavilo nešto više od 20 hiljada ljudi. Ponovo na svoj rođendan 2011. i 2012. godine održao je koncerte u “Areni“, zbog čega su oni postali tradicija i s razlogom nose naziv “Najveća žurka na Balkanu“.

Svoj album “Stil života“ Lukas izdaje 2012. godine, ovoga puta za City records, a na njemu se posebno izdvajaju numere: “Daleko si“ duet koji je otpevao sa popularnom pevačicom Ivanom Selakov; “Dođi gore“; “Ti si moja bolna rana“; kao i “Ako ti još fali krevet moj“.

Kako je tokom svoje dugogodišnje karijere snimio veliki broj duetskih pesama sa mnogim poznatim kolegama, odlučio je da izda svoj CD na kom se nalazi petnaest duetskih numera. Najpoznatije duetske numere koje je snimio su: “Vrati nam se druže moj“ koji je otpevao sa Mirom Škorić; “Grad naše mladosti“ sa grupom “Medeni mesec“; “Zemun“ sa Goranom Radosavljević Mancetom; pesma “Amajlija“ sa “Akapulko bendom“; dve pesme sa najvećom zvezdom na našoj estradi, Svetlanom Cecom Ražnatović, koje nose naziv “Crni sneg“ i “Ne zanosim se ja“. Pesma “Ne zanosim se ja“ postala je jedan od najvećih hitova u njegovoj karijeri. Pesmu “Kada se ne da, ne da se“ snimio je sa Selmom Bajrami;  “Niko kao ti“ sa Danijelom Vranić; sa jednim od naših najboljih vokala, Marijom Šerifović, otpevao je pesmu “Luda glava balkanska“; “Sedam subota“ sa Dadom Polumentom; “Kraljevi grada“ sa MC Stojanom; sa Miletom Kitićem i Sašom Matićem “Da me je ona volela“; sa našom divom, Jelenom Karleušom, snimio je pesmu “Bankina“, koja je takođe postala veliki hit; među hitovima se nalazi i pesma “Kidaš me“ koju je otpevao sa Milicom Pavlović. Aca Lukas je zajedno sa Ivanom Selakov snimio popularnu pesmu “Daleko si“, a za istoimeni film je snimio pesmu “Ljubav u doba kokaina“.

Kako je iza sebe imao nekoliko velikih koncerata, Lukas se odlučuje za najpoznatiji stadion “Marakana“ koji se nalazi u Beogradu, na kom održava svoj najveći solistički koncert u karijeri. Na ovom spektakularnom koncertu pojavilo se nešto više od 50 hiljada ljudi, a koncert je održan 8. juna 2013. godine.

Lukas je nastavio da radi na svojoj muzici, te je tri godine kasnije, tačnije 2013. godine, snimio svoj hit singl “Voliš li me“. Na koncertu koji je održan u čast legendarnog Tome Zdravkovića 2013. godine, Aca Lukas je otpevao njegova četiri velika hita: “Žena je plakala“; “Kafana je moja sudbina“; “Za Ljiljanu“; kao i “Umoran sam od života“.

Privatni život Ace Lukasa

Lukas nije samo zahvaljujući svom talentu stekao status zvezde, on je tokom svoje dugogodišnje karijere imao dosta uspona i padova. Što se padova tiče, njegov privatni život imao je najvećeg uticaja, može se slobodno reći da je njegova karijera “muzičko- holivudska“ jer je pored korišćenja psihoaktivnih supstanci, bio jedno vreme i u zatvoru, te je bio ranjavan, a takođe se razvodio nekoliko puta.

Njegovo korišćenje narkotika nije bila tajna, naime, vrlo često je u javnosti otvoreno pričao o problemima koje su mu prouzrokovali narkotici. Kao veoma mlad, sa svega dvadeset godina, prvi put je probao heroin i kokain, nakon čega je počeo redovno da ih konzumira. Kako je njegova zavisnost izmicala kontroli, čime je najviše nepovoljno uticala na njegov privatan život, Aca Lukas je odlučio 2001. godine da se prijavi na kliniku za odvikavanje od droge koja se nalazi u Švajcarskoj. Ova klinika je na dobrom glasu, s obzirom da se u njoj lečio poznati fudbaler Dijego Maradona.

Kako smo već pomenuli, pre petnaest godine Lukas je proveo četiri meseca iza rešetaka zbog posedovanja pištolja bez dozvole. Kružile su razne priče o njegovim dugovima, usled pomenutih problema, Lukas je morao da napravi pauzu u svojoj muzičkoj karijeri. Šest godina nakon njegovog hapšenja, popularni pevač je upucan u nogu dok je izlazio iz svog automobila, u Novom Beogradu.

Aca Lukas iza sebe ima tri neuspešna braka, a tokom karijere često je dovođen u vezu sa velikim brojem svojih koleginica.

Iz prvog braka Aca ima dvoje dece, ćerku Anu i sina Lazara, iz drugog braka sa tadašnjom suprugom Natašom, dobio je sina Andreja. Nataša i Andrej su do skoro živeli u Nemačkoj, a pevač se potrudio da obnovi svoj kontakt sa sinom, te su se on i majka preselili u Srbiju.

Prva dva braka nisu izazivala ogromnu paznju medija, međutim, treći brak je bio prava bomba za medije. Naime, Lukas je tokom 2008. godine započeo romantičnu vezu sa Sonjom Šašić, iako su oboje u to vreme bili u braku. Sonja je tada bila supruga njegovog dobrog prijatelja Željka Šašića za koga je ova prevara, kako njegove supruge, tako i njegovog veoma bliskog prijatelja, bila veliko iznenađenje.

Sonja je u to vreme bila veoma dobra prijateljica Acine tadašnje supruge Nataše, sa kojom je čak zajedno bila u biznisu.

Dve godine kasnije, par se venčao u crkvi Vasilija Ostroškog, u Beogradu. Samo godinu dana kasnije dobili su ćerku Viktoriju. Međutim ni ovaj brak nije potrajao dugo, prve spekulacije o njihovom razvodu javile su se 2015. godine, kada su se javne ličnosti Maca Diskrecija i igračica Una Grujić oglasile da je pevač imao aferu sa njima.

Sonja i Aca su odlučili da se ipak ne razvedu, te da daju drugu šansu svom braku. Ipak par se razveo dve godine kasnije kako se priča zbog toga što je Aca pretukao Sonju jer ga je prevarila.

Njih dvoje su bili u lošim odnosima, čak su se često javno prozivali, međutim, zbog svoje ćerkice odlučili su da ostave iza sebe sve loše, te da pokušaju da imaju korektan odnos.

Aca Lukas je veliki fan Fudbalskog kluba “Crvena zvezda“.

Ime i Prezime: Aleksandar Vuksanović

Nadimak: Lukas

Datum i mesto rođenja: 3. novembar 1968. godine, Beograd

Zanimanje: pop- folk pevač

Težina: 83 kg

Visina: 176 cm

Sponzorisano:

Loading...
loading...