Muzičari

Mia Borisavljević – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook, Youtube

Prošlo je gotovo punih deset godina od trenutka kada je 2008. godine Mia Borisavljević snimila i objavila svoj prvi muzički album koji nosi naziv “Prvi stepen ludila”. Pomenuti muzički album, Mia je snimila i objavila u saradnji sa Grand produkcijom, a od tog perioda do danas, ona je stekla izuzetno veliku popularnost i važi za jednu od mnogima omiljenih pevačica mlađe generacije.

O tome kako se od početka do danas razvijala karijera Mie Borisavljević, ali i o tome ko je i kakva je Mia privatno, moći ćete da saznate čitajući njenu biografiju.

Mia Borisavljević – biografija

Mia Borisavljević, rođena je 8. juna 1984. godine u Valjevu. U Valjevu, Mia je odrasla i tu je živela sve do završetka svog srednjeg obrazovanja i do upisa Fakulteta poslovnih studija na Univerzitetu “Megatrend” zbog kojeg je odlučila da se preseli u Beograd.

Mia je imala jako lepo i srećno detinjstvo i rasla je pored svog oca, pored svoje majke i pored svoje nekoliko godina starije sestre Ive.

S obzirom da su Miine bake i deke takođe iz Valjeva, Mia je osim sa roditeljima i sa sestrom trenutke svog detinjstva, tačnije odrastanja često provodila i sa njima.

Miini roditelji, uložili su puno nesebičnog truda u Miino vaspitanje kao i u vaspitanje njene rođene sestre, a ono što su takođe postigli, jeste da su između njih dve izgradili jaku povezanost i čvrstu prisnost.

Naime, još od najranijeg perioda detinjstva Mia svoju rođenu sestru Ivu, smatra najbitnijom figurom u svom životu.
Mia, koja danas važi za jednu od najlepših i najzgodnijih devojaka ne samo na muzičkoj, već i na celokupnoj javnoj sceni, svoju lepotu je nasledila od svoje majke Lidije, koja je davne 1979. godine bila Miss Valjeva.

U periodu osnovnog, ali i srednjeg obrazovanja, Mia je bila izuzetno uzoran đak i njena posvećenost učenju, rezultirala je time da je po završetku srednje škole odlučila da nastavi svoje obrazovanje i da upiše fakultet.

Konkretno, po završetku srednje škole u Valjevu, Mia je upisala Fakultet poslovnih studija na Univerzitetu “Megatrend” i zbog želje da bude posvećena studiranju, preselila se u Beograd.

Nakon što se preselila u Beograd, Mia je živela u Studentskom domu i to sa svojom rođenom sestrom Ivom, koja je takođe studirala u Beogradu i to na Muzičkoj akademiji.

Zdravstveni problemi zbog razdvojenosti od porodice

Period koji je usledio neposredno nakon njenog započinjanja života u Beogradu, Mia je izuzetno dobro i lako podnela i to u najvećoj meri zahvaljujući činjenici da je pored nje bila njena starija rođena sestra.

Međutim, nakon što je Miina rođena sestra završila Muzičku akademiju, ona je zbog poslovne ponude koju je dobila, odlučila da se preseli na drugi kraj sveta, tačnije u Australiju.

Period u kojem se Miina sestra preselila u Australiju i u kojem je Mia ostala “sama” u Beogradu, doneo je Mii mnogo emotivnih problema, zbog kojih joj je postalo teško da funkcioniše i da se bori sa svim izazovima pred kojima se našla.

Naime, pomenuti period, u kojem je Miina sestra započela život u dalekoj Australiji i u kojem su Miini roditelji bili u Valjevu, Mia je doživela kao veliki stres i izložena tom stresu osećala se kao da je sama na svetu.

Prepuštena negativnim emocijama koje su se tada probudile u njoj, Mia je počela da oseća i zdravstvene probleme koji su bili izraženi kroz njen drastičan gubitak apetita, koji je ubrzo rezultirao i njenim drastičnim gubitkom kilograma.

Pomenuti zdravstveni problemi, koji su nastali i koji su se razvili na psihičkoj bazi, kod Mie su bili toliko izraženi da je ona gotovo u potpunosti prestala da konzumira hranu i da je od prelepe devojke koja se može pohvaliti oblinama za samo nekoliko meseci postala ekstremno mršava devojka kojoj je trebalo čak šest meseci mukotrpne borbe da ponovo uspostavi normalnu ishranu i da svoj životni ritam ponovo dovede do nivoa na kojem je bio pre nego što se razdvojila od svoje sestre koja je otišla u Australiju.

U periodu Miine borbe da pobedi zdravstvene probleme koje je imala i da ponovo počne normalno da konzumira hranu, njoj nisu mogli da pomognu ni lekari ni medikamenti koje je koristila, pa čak ni razgovori sa ljudima koji su je okruživali i koji su svojim savetima želeli da joj pomognu.

Izlaz iz svojih već velikih zdravstvenih problema, Mia je pronašla tek u trenutku kada je Miina sestra doputovala iz Australije i kada je više od mesec dana provela u Beogradu, pored Mie.

Naime, kada je Miina sestra doputovala iz Australije, svojim prisustvom, ali i svojim trudom da joj pomogne, pomogla je Mii da ponovo bude ona stara i da prebrodi probleme sa ishranom.

Kako bi joj pomogla, Miina sestra je Mii punih četrdeset dana, svakog jutra i svake večeri pripremala čaj od kantariona i taj čaj, doprineo je tome da Miin želudac ponovo počne da funkcioniše, to jest da prihvata i da vari hranu. Na taj način, ali i zahvaljujući brojnim razgovorima sa sestrom kroz koje je ponovo osetila sestrinu podršku, Mia je počela normalno da jede i konačno je vratila izgubljene kilograme.

Nakon nekoliko godina koje je provela u Australiji, Miina sestra Iva, dobila je sina Nemanju i zajedno sa njim i sa svojim suprugom, na Miinu ogromnu radost i sreću, vratila se u Beograd.

Trenutak sestrinog povratka u Beograd, Mia i danas opisuje kao jedan od najradosnijih trenutaka u svom životu.

Ipak, njena radost nije potrajala dugo, jer su njena sestra i njen suprug, dobili ponudu da se zbog posla presele u Kinu, tačnije u Peking u kojem i dalje žive.

Ponovno razdvajanje od sestre, Mia je takođe teško podnela, ali ono što nije dozvolila sebi, jeste da ponovo dospe u fazu u kojoj je prethodno bila i u kojoj se suočila sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Naime, ovog puta, Mia je znatno spremnije i moglo bi se reći zrelije prihvatila svoju razdvojenost od sestre i podnela je čak i to da joj se i majka iz Valjeva preseli u Kinu, kako bi svojoj starijoj ćerci, a Miinoj sestri pomogla u odgajanju deteta.

Kako bi joj pomogla da ponovo ne upadne u psihičku krizu i da ne izazove razvoj novih zdravstvenih problema, Miina majka je po odlasku u Kinu, počela da vodi česte i dugotrajne telefonske razgovore sa Miom, ne obazirući se čak ni na vremensku razliku koja je prisutna između Srbije i Kine.

Na toj činjenici, na pažnji i na trudu, Mia je svojoj majci veoma zahvalna i u znak zahvalnosti koju oseća, sebe je doslovno naterala da životne promene prihvati normalno i da zbog njih ne upada u zdravstvene i u psihološke probleme.

Neko ko se takođe izuzetno često čuje sa Miom i kojoj bez obzira na razdvojenost pruža nesebično mnogo podrške, jeste njen otac koji i dalje živi u Valjevu.

Od početka karijere do danas

Svoju muzičku karijeru, Mia Borisavljević je započela 2008. godine, kada je u saradnji sa Grand produkcijom snimila i objavila svoj prvi muzički album koji nosi naziv “Prvi stepen ludila”. Nakon što se pomenuti muzički album našao na tržištu, Mia je pesme koje su se sa njega izdvojile podržala i ispratila video spotovima. Konkretnije, prvi video spot koji je Mia snimila, jeste video spot za istoimenu pesmu, a drugi video spot koji je snimila, jeste video spot za pesmu koja nosi naziv “Kako da ne”. Nakon što je snimila pomenute video spotove, Mia je najveću pažnju publike skrenula zahvaljujući video spotu za pesmu pod nazivom “Kako da ne” u kojem se pojavljuje potpuno naga i to tako što hoda po teretani i po auto-putu.

Već naredne, 2009. godine, Mia Borisavljeviće je uspostavila saradnju sa svojom popularnom koleginicom Anabelom i njih dve snimile su i objavile su duetsku pesmu pod nazivom “Sto ratova”.

Takođe 2009. godine, Mia je snimila i objavila i pesmu pod nazivom “Ženskaroš”. Pomenuta pesma, baš kao prethodno snimljena duetska pesma sa Anabelom, doživele su ogromnu popularnost i ta činjenica, već tada je svrstala Miu u red mnogima omiljenih pevačica. Za obe pesme koje je snimila i koje je objavila pomenute godine, Mia je snimila i kvalitetan video spot. U spotu za pesmu “Ženskaroš” u glavnoj ulozi našao se popularni Tv voditelj i maneken Vladimir Vlada Stanojević.

2010. godine, Mia je snimila i objavila još jednu u nizu svojih novih pesama i to pesmu pod nazivom “Ja bih se s tobom topila” za koju je takođe snimila video spot.

2013. godine, svoju već mnogobrojnu publiku, Mia Borisavljević je obradovala sa objavljivanjem svog drugog po redu muzičkog albuma. Reč je o muzičkom albumu pod nazivom “Moj Beograde”. Sa pomenutog muzičkog albuma, izdvojila se istoimena pesma, ali i pesma pod nazivom “Lepota balkanska” koju je Mia realizovala u saradnji sa svojim kolegama Nenadom Aleksićem koji je poznatiji kao Sha i DJ Danial-om. Ova pesma, na YouTubu ima blizu neverovatnih 33 miliona pregleda i smatra se jednom od najpopularnijih i najslušanijih miinih pesama koje je ikada snimila i objavila.

2014. godine, Mia je snimila i objavila pesmu pod nazivom “Nije, nije to”, ali i pesmu pod nazivom “Bumerang” koju je realizovala u saradnji sa svojim kolegama Sha i DJ Mlađom.

2015. godine, Mia Borisavljević je snimila i objavila pesmu pod nazivom “Otkidam na tebe” koju je premijerno izvela na drugom Pinkovom festivalu. Iste godine, Mia je uspostavila saradnju sa svojim kolegom Mc Stojanom i njih dvoje, snimili su i objavili su pesmu pod nazivom “Samo me ljubi”.

2016. godine, Mia Borisavljević je snimila tri nove pesme i to pesmu pod nazivom “Ništa lično”, pesmu pod nazivom “Prati me” koju je realizovala u saradnji sa svojom koleginicom i prijateljicom Marinom Visković i pesmu pod nazivom “Nisi svesna” koju je realizovala u saradnji sa svojim kolegom Markom Vanilom.

2017. godine, Mia Borisavljević je snimila i objavila pesmu pod nazivom “Ko je gore prošao”.

Uloga u Tv seriji “Seljaci”

Pre nego što je započela svoju muzičku karijeru, 2006. godine, Mia Borisavljević se pojavila u jednoj od epizoda tada popularne Tv serije “Seljaci” koja je emitovana na programu televizije “Pink”. U pomenutoj Tv seriji, Mia se pojavila u ulozi devojke koja izvodi striptiz pored jezera.

Učešće u rijaliti programu “Veliki brat”

2009. godine, Mia Borisavljević je bila jedna od učesnica treće sezone rijaliti programa “Veliki brat”. Pomenuta sezona, bila je rezervisana za VIP ličnosti, a osnovni motiv Miinog učešća u njoj, bio je da se predstavi svojoj publici nakon što je snimila i objavila svoj prvi muzički album.

Mia Borisavljević kao voditeljka

2016. godine, Mia Borisavljević se oprobala u ulozi Tv voditeljke i to tako što je nekoliko meseci vodila poznatu i veoma gledanu takmičarsku emisiju koja nosi naziv “Pinkove zvezde”, a koje se emituje na programu televizije “Pink”. U okviru svog voditeljskog angažmana, Mia se odlično snašla i na taj način, pokazala je i dokazala je svojoj vernoj i mnogobrojnoj publici da je jedna multitalentovana mlada osoba.

Ime i prezime: Mia Borisavljević

Datum i mesto rođenja: 8. jun 1984. godine

Zanimanje: Pevačica

Visina: 174 cm

Težina: 65 kg

YouTube: https://www.youtube.com/user/MiaVIPPER

Facebook: https://www.facebook.com/borisavljevicmia/

Instagram: https://www.instagram.com/miaborisavljevic/ (@miaborisavljevic)

Twitter: https://twitter.com/borisavljevic_m (@borisavljevic_m)

Sponzorisano:

Loading...
loading...