Sportisti

Edin Škorić – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook, Twitter

Edin Škorić je bivši odbojkaški reprezentativac koji je, na žalost, u javnosti ostao upamćen ne toliko po sportskim rezultatima, koliko po brojnim ljubavnim vezama i tabloidnim naslovnicama, kao i po učešću u rijaliti programima „VIP Survivor – Filipini“ i „Farma 5“.

Međutim, nakon svih proteklih godina, čini se da se Edin nije odrekao svoje prve i jedine prave ljubavi – odbojke, pa je tako otvorio privatnu školu odbojke u Beogradu, u kojoj radi kao trener.

Biografija

Edin Škorić je rođen 1. decembra 1975. godine u gradu Bihaću u Bosni i Hercegovini, ali se, kada je Edin imao samo dve godine, njegova porodica preselila u Zagreb. Edin je u Zagrebu završio osnovnu i upisao srednju školu, a u istom gradu je sa nepunih 8 godina aktivno počeo da trenira odbojku i košarku, jer je, kako sam kaže, „bio najviše dete u svom razredu“.

U glavnom gradu Hrvatske Edin je živeo sve do početka rata 1991. godine, kada je sa svojih 16 godina proteran iz Zagreba i sa svojom porodicom se preselio u Beograd. Po dolasku u Srbiju Edin je potpisao ugovor sa odbojkaškim klubom „Crvena Zvezda“ i tako započeo svoju uspešnu odbojkašku karijeru, a nastupao je i za reprezentaciju tadašnje SR Jugoslavije. Edin je u svojoj bogatoj sportskoj karijeri igrao i za brojne klubove u inostranstvu, sve do 2010. godine kada se povukao iz odbojke.

Iz braka sa bivšom manekenkom Ivanom Nikolić, sa kojom se razveo 2009. godine, ima dvoje dece, stariju ćerku Andreu Škorić, koja ima 11 godina, i mlađeg sina Aleksu Škorića, od 8 godina.

Edin Škorić trenutno živi u Beogradu gde je otvorio školu odbojke za decu „Hot Volley“ u kojoj svoje znanje i talenat prenosi na najmlađe sugrađane koji žele da se bave ovim sportom, a vlasnik je i poznatog restorana „Love Sushi“.

„Hvala Srbijo“

Povodom svog progona iz ratom zahvaćene Hrvatske, posle punih 20 godina od nemilog događaja, Edin je na društvenim mrežama objavio dirljivu poruku u kojoj je istakao da Srbiju smatra svojom jedinom i pravom domovinom, jer se u njoj nikada nije osećao kao stranac i jer je njega i njegovu porodicu „primila pod svoje okrilje“, a srpski narod mu je uvek pružao bezrezervnu podršku. U to ime poznati odbojkaš je „u čast Srbije“ objavio fotografiju na kojoj je oko vrata okačio sve medalje koje je osvojio sa odbojkaškim klubom „Crvena Zvezda“ za koju je na samom početku karijere igrao, kao i one koje je osvajao na prvenstvima kao član reprezentacije i u nastavku posta velikim slovima napisao – „HVALA SRBIJO“.

Sportska karijera Edina Škorića

Prvi profesionalni odbojkaški ugovor Edin Škorić je potpisao 1992. godine sa odbojkaškim klubom „Crvena Zvezda“, u kojoj je igrao do 1997. godine, nakon čega je dve godine igrao u OK „Vojvodina“.

Inostranu karijeru Edin Škorić je uspešno započeo igrajući za grčki OK „Panelinios“ u periodu od 1999-2002. godine, da bi nakon toga prešao u italijanski OK „Volley Lube“ u kome je igrao godinu dana.

U narednih nekoliko godina, Edin Škorić se vraća u Grčku, gde igra za nekoliko grčkih odbojkaških klubova, i to od 2003.-2004. godine, za grčki OK „Orada“, a zatim ponovo u OK „Panelinios“ od 2004.-2006.godine.

Poznati odbojkaš je na svoju profesionalnu karijeru stavio tačku 2010. godine, kada je igrao za OK „Dinamo Romprest“ iz Bukurešta.

Na Evropskom prvenstvu koje je 2001. godine održano u Češkoj, Edin Škorić je sa „ekipom iz snova“ SR Jugoslavije u finalnom meču protiv reprezentacije Italije, osvojio zlatnu medalju. Ekipu „plavih“ koju je predvodio selektor Zoran Gajić, pored Edina su činili i: poznata braća Nikola i Vanja Grbić, Ivan Miljković, Đula Mešter, Andrija Gerić, Goran Vujević, Igor Vušurović, Slobodan Boškan, Vasa Mijić, Rajko Jokanović i Goran Marić.

Iste 2001.godine na Svetskom kupu u Japanu, Edin Škorić je još jednom učestvovao, i sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio bronzanu medalju na pomenutom takmičenju.

Učešće Edina Škorića u rijaliti programima

Poznati odbojkaš je 2010. godine prihvatio da učestvuje u rijaliti programu „VIP Survivor – Filipini“, a pre svega jer je osoba koja voli izazove i spreman je da se oproba u ekstremnim uslovima života na pomenutom ostrvu. U pomenutom šou je pobedio Andrej Maričić, a pored Edina za glavnu nagradu od 50 000 evra su se borile i druge poznate ličnosti, među kojima i pevačica Goca Tržan, Nikola Rokvić i Bojana Barović, Vesna Zmijanac i mnogi drugi. Edin je u „VIP Survivoru“, od strane saigrača, a pre nego što je izbačen sa ostrva, okarakterisan kao spletkaroš i osoba koja je spremna na sve da bi došla do pobede i ostvarila svoj cilj. Iako se odbojkaš nije pokazao u pravom svetlu, nakon završetka rijalitija ostao je u prijateljskim odnosima sa nekoliko takmičara.

2013. godine poznati odbojkaš ponovo je prihvatio učešće u još jednom rijaliti formatu, poznatoj „Farmi 5“ koja se emitovala na TV „Pink“. Edin je u ovom rijalitiju potpuno drugačijeg formata od „Survivora“, pokušao da se prilagodi seoskom načinu života, ali i da igra na kartu vrednog farmera i velikog zavodnika. Tako je udvaranjima pokušao da osvoji srce brojnih učesnica, ali je na kraju njegovo učešće u ovom šou ostalo upamćeno najpre po velikom prijateljstvu, a kasnije i emotivnoj vezi sa mladom pevačicom Jelenom Jovanović. Ovaj par je uspeo da do kraja održi gledanost svojim prepirkama, izlivima ljubavi, pa čak i Jeleninom sumnjom da je u drugom stanju, ali ni jednom od njih nije pošlo za rukom da ostvari pobedu iako su dospeli u superfinale, jer je ovaj put pobedila „rijaliti kraljica“, rediteljka Jelena Golubović.

Ljubavni život poznatog odbojkaša

Pored uspešne sportske karijere, Edin Škorić je važio za jednog od najvećih zavodnika među sportistima, a prvu ozbiljnu vezu ostvario je sa bivšom miss Jugoslavije, Jelenom Jakovljević (udatom Bin Drai).

Međutim, zbog poznanstva sa lepom plavušom manekenkom Ivanom Nikolić, u koju se, kako je kasnije često isticao, „zaljubio na prvi pogled“, Edin je ostavio tadašnju devojku i bivšu misicu Jelenu Jakovljević. Posle kratkotrajne veze, par se venčao, a iz sedmogodišnjeg braka sa lepom manekenkom, Edin ima dvoje dece, stariju ćerku Andreu i sina Aleksu, a kako oboje ističu, posle sporazumnog razvoda koji se dogodio 2009. godine su ostali u prijateljskim odnosima, i zajedno donose odluke koje se tiču budućnosti njihove dece.

Iako se u medijima spekulisalo da se brak poznatog odbojkaša raspao zbog njegovog neverstva dok je igrao u Grčkoj, bivši supružnici su to u više navrata demantovali, i kao jedan od glavnih razloga razlaza naveli stalnu udaljenost zbog Edinovih sportskih angažmana u inostranstvu. Nakon razvoda Edina su mediji povezivali sa brojnim manekenkama i pevačicama, počev od pevačice Katarine Sotirović, preko manekenke Marije Šarčević, pa sve do jedne od najpoznatijih srpskih starleta Stanije Dobrojević. Na sve ove navode medija, Edin se nije oglašavao, a svoj privatni život se trudio da sakrije od očiju javnosti.

U rijaliti programu „Farma 5“ 2013. godine, Edin je upoznao i otpočeo „tv romansu“sa mladom učesnicom pomenutog rijalitija i jednom od takmičarki za „Zvezdu Granda“ Jelenom Jovanović. Njihova turbulentna emotivna veza, nastavljena je i nakon izlaska iz rijaliti šoua, a bila je propraćena brojnim medijskim natpisima o stalnim svađama, neverstvima i raskidima. Par je nekoliko meseci uspešno odolevao raznim gradskim pričama i natpisima u žutoj štampi, a Jelena je bila prva devojka koju je Edin posle propalog braka sa Ivanom Nikolić predstavio javnosti, ali i svojim roditeljima i deci. Na žalost, i ova veza bivšeg odbojkaša je bila „kratkog daha“, i posle samo četiri meseca romanse, usledio je prijateljski raskid.

Edin u najnovijim intervjuima ističe da je na emotivnom i poslovnom planu zadovoljan i ispunjen, ali ime nove partnerke krije od javnosti, jer je, kako kaže, naučio da medijima previše ne veruje, ali i da bi zaštitio svoju decu koja ni sada nisu dovoljno odrasla da shvate zlonamerne novinske natpise i da se nose sa tračevima.

Nova karijera trenera i ugostitelja

Iako je sve ukazivalo na to da bi Edin Škorić mogao da postane još jedan u nizu „rijaliti igrača“, to se na sreću nije dogodilo.

U septembru 2015. godine, bivši odbojkaški reprezentativac je u Beogradu otvorio privatnu školu odbojke za decu„Hot Volley“, u kojoj je ostvario veliki uspeh kao trener, da bi se kasnije škola proširila i dobila i školu rukometa „Hot Handball“, i školu za razvoj koordinacije i motorike za decu do 8 godina pod imenom „Hot Sportić“. Kako sam poznati sportista ističe, njegova osnovna namera je da deci svih uzrasta približi odbojku i sport uopšte, i da ih nauči da je za sve što rade u životu, pored truda i talenta, potrebna i velika ljubav, jer se jedino na taj način svaka prepreka i napor mogu uspešno savladati.

Edin omladince u svojoj školi sporta ne uči po poznatoj krilatici „da je važno samo učestvovati, a ne i pobediti“, jer je i sam, kako često ističe, u svojoj dugogodišnjoj karijeri, naučio dve bitne činjenice – da bez učešća nema ni pobede, ali da samo učešće na takmičenju bilo koje vrste nema smisla ako se ne teži ka prvom mestu, ili ka postizanju najboljemg rezultata.

Pored uspeha u svom poslu privatnog odbojkaškog trenera , Edin je početkom 2017. godine odlučio da se oproba i kao ugostitelj i preduzetnik, pa je na Novom Beogradu otvorio suši bar „Love Sushi“, čiji je glavni specijalitet suši u obliku srca. Kako sam Edin navodi, ideja za otvaranje ovakvog restorana, koji radi i dostave na kućnu adresu, došla je iz njegove ljubavi prema ovoj ukusnoj japanskoj poslastici.

Humanitarni rad Edina Škorića

Poznati sportista je veoma aktivan u humanitarnom radu, i trudi se da pomogne i priključi se svakoj humanitarnoj akciji, koliko je to u njegovoj moći. Edin je sa Tijanom Dapčević, Katarinom Lazarević, Majom Mandžukom i Katarinom Vučetić, sa kojima je i danas prijatelj, 2014. godine podržao akciju podele paketića deci bez roditeljskog staranja iz Zvečanske, ali i deci bez roditeljskog staranja u brojnim školama u Beogradu.

Edin je vrlo aktivan na društvenim mrežama, a, kako i sam kaže, one su mu veoma korisne, jer predstavljaju savremeni način komunikacije i omogućavaju mu da objavljuje novosti vezane za svoje poslovne poduhvate, rasporede treninga u školi sporta, ali i da ostane u kontaktu sa brojnim prijateljima koje je upoznao u svojoj bogatoj sportskoj karijeri, a sa kojima nema prilike da se često viđa zbog poslovnih obaveza. Bivši odbojkaš takođe i sve svoje humanitarne aktivnosti, ali i apele za pomoć onima koji su u nevolji, veoma često objavljuje na Facebook-u, Twitter-u i drugim društvenim mrežama.

Ime i prezime: Edin Škorić

Datum i mesto rođenja: 01.12.1975. godine, Bihać (Bosna i Hercegovina)

Zanimanje: sportista – odbojkaš

Visina: 197 cm

Težina: 95 kg

Instagram: https://www.instagram.com/edinskoric/

Facebook: https://www.facebook.com/eskoric

Twitter: https://twitter.com/edinskoric

Sponzorisano:

Loading...
loading...