Muzičari

Jana Todorović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Pevačica Jana Todorović, poznatija samo kao Jana, poznata je srpska folk pevačica, koja nije toliko zastupljena na TV ekranima, ali je pravi „štimung“ majstor na raznim veseljima i brojnim gostovanjima u diskotekama i klubovima širom zemlje, regiona i inostranstva.

U nastavku pročitajte biografiju Jane Todorović.

Jana Todorović – biografija 

Popularna folk zvezda, rođena je u mestu Babin Most, 15. marta 1974. godine, kao Dragana Jana Stanojević, a ima rođenog brata Dejana, sa kojim je još kao mala zavolela pesmu, te je počela da peva već sa svojih 14 godina.

Jana je u rodnom mestu završila osnovno i srednje obrazovanje, da bi potom u Prištini završila i Srednju muzičku školu „Stevan Mokranjac“, te je jedan perid i radila kao nastavnica muzičkog.

Folk zvezda je svoj prvi album objavila 1992. godine, a u Nemačkoj u kojoj i živi u Minhenu od 1997. godine, se udala za vlasnika današnje „BN Music“, Ivana Todorovića, sa kojim je u braku već preko dve decenije, i kome je u Americi 2006. godine rodila i ćerku Kristinu Džulijen.

Muzička karijera Jane Todorović 

Jana je sa svojim ocem i bratom Dejanom, nastupala kao vrlo mlada, te se mikrofona „latila“ sa svega 14 godina, u kafani u mestu Obilić, te je svojim raskošnim glasom oduševila sve prisutne goste, kada je interpretirala pesme „Odakle si, sele“ i „Što me pitaš kako živim“.

Pevačica je od zvaničnog početka svoje muzičke karijere 1992. godine, pa do danas, izdala deset albuma, koji imaju veliki broj hitova.

Najpoznatije pesme Jane Todorović su – „Šta će ti pevačica“; „Ostavi mi drugove“; „Barabar“; „Robinja“; „Kući, kući“; „Prolaznica“; „Crna kutija“; „Piješ, ne nudiš“; „Evo ja ću“; „Tuge mi dovoljno“; „Odvedi me srećo“; „Lune, Lune“; „Tužni se smeju najlepše“; „Koje li su boje njene oči“; „Troši me ove noći“; „Samica“; „Ko visoko leti“; „Pa, nek’ sama večera“; „Za mene se zna“; „Kad slavuji zapjevaju“; „Malo magije“; „Imam pravo“; „Cena tuge“; „Sunce sjalo“; „Pozajmljeno srce“; „Zabranili ženi piće“; „I lomi, i moli“; „Sokolica“; „Moj je život kao pesma kafanska“; „Sipaj mi duplo“ (duetska pesma sa DJ Denijem); „Prevara do prevare“; „Princeza“; „Pevačica“ (duet sa Đanijem i MC Stojanom); „Rame uz rame“; „Svi dignu ruke“, i mnoge druge hit pesme.

Pomenutih deset albuma koje je Jana izdala u svojoj karijeri su, hronološki – „Imam moć“ (iz 1992. godine); „Sokolica“ (iz 1998. godine); „Prolaznica“ (iz 1999. godine); „Ostavi mi drugove“ (iz 2000. godine); „Prevara do prevare“ (iz 2001. godine); „Jana 5“ (iz 2002. godine); „Koje li su boje njene oči“ (iz 2003. godine); „Ne pitaj“ (iz 2005. godine); „Kući, kući“ (iz 2007. godine) i „Jana“ (iz 2011. godine).

Za neke od svojih najpoznatijih pesama, Jana je snimila i video spotove, i to – za pesme „Ostavi mi drugove“ i „Tuge mi dovoljno“ (2001. godine); „Koje li su boje njene oči“ (2003. godine); te i za pesme „Crna kutija“ (2005. godine); „Princeza“ (2011. godine); „Ti i ja“ (2012. godine); kao i „Muči me“; „Anđele moj“ i „Lude godine“ (2013. godine); „Sve bih dala“ (2015. godine); „Sipaj mi duplo“ (2016. godine); „Pevačica“ (2017. godine) i „Vesti“ (2018. godine).

Pevačica je svoje albume izdavala za „ZAM“ i „Grand“ produkciju, sve dok njen suprug 2003. godine nije osnovao sopstvenu muzičku produkciju „VIP Music“ (koja se danas pak zove „BN Music“), za koju je Jana i izdala svoje ostale albume, a onda se ponovo vratila u „Grand“, za koji je izdala svoj album „Jana“, 2011. godine.

Privatni život Jane Todorović 

Jana je radila kao pevačica po svadbama i proslavama u Srbiji, te je posle prvog albuma, 1992. godine, koji nije postigao veći uspeh, radila i kao nastavnica muzičkog u svom rodnom mestu.

Poznanstvo sa suprugom Ivanom Todorovićem, datira još od 1995. godine, kada ju je tad poznata pevačica Marina Živković, preporučila da peva u jednom njegovom lokalu u Mičigenu, te je i iste godine, Jana odlučila da se preseli u Nemačku, pa da tamo gradi svoju karijeru pevačice.

Sa Ivanom Todorovićem se venčala 1995. godine, a on je kako pevačica i danas ističe, u njenu karijeru uložio i novac i pomogao joj da postane popularna i velika zvezda kakva je danas.

U braku koji traje već 23 godine, Jana i Ivan Todorović su 2. novembra 2006. godine, dobili kćer Kristinu Džulijen Todorović, koja je rođena u Americi, u Las Vegasu.

Danas je Jana jedna od najzaposlenijih pevačica narodne i folk muzike, te kako i ističe nastupa četiri puta nedeljno, pa iako je retko na malim ekranima, ona je poznata po svojim nastupima na svadbama i u diskotekama i klubovima u inostranstvu.

Pevačica sa ćerkom i suprugom živi u Minhenu, u Nemačkoj, te zbog posla često dolazi u srpsku prestonicu, ali i putuje širom Evrope i sveta.

Prelepa crnka sa ponosom ističe da sa suprugom ima idiličan odnos, te da im je ljubav ista kao i od prvoga dana kada su se upoznali, ali navodi i da upravo zbog njegovog protivljenja, nikada nije išla na estetske intervencije, iako je želela da koriguje sitne bore i nepravilnosti koje su joj se sa godinama pojavile na licu.

Ime i Prezime: Jana Todorović (rođena kao Dragana Stanojević; udata Todorović)

Nadimak: Jana

Datum i mesto rođenja: 15. mart 1974. godine, Babin Most, Srbija

Zanimanje: folk pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/janavip2011/

Instagram: https://www.instagram.com/janavip2011/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...