Muzičari

Sladjana Mandić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Poznata plava pevačica iz „jata Granda“, Slađana Mandić, postala je poznata kao finalistkinja takmičenja „Zvezde Granda“, te kao bivša emotivna partnerka popularnog folkera Dejana Matića, ali i po tome što je njen suprug Ajlin Ahmić, bio 2017. godine i uhapšen u velikoj policijskoj akciji „Piramida“, a zbog iznude novca od bogatog biznismena na području Bosne i Hercegovine.

U nastavku pogledajte njenu biografiju.

Slađana Mandić – biografija

Poznata pevačica je rođena u Sarajevu, 2. januara 1984. godine, a gde je sa roditeljima i mlađom sestrom živela sve do početka ratnih dešavanja, kada su bili prinuđeni da se svi i presele u Banja Luku.

U Banja Luci je Slađana Mandić pohađala osnovnu i srednju školu, te je pevala u horu „Vrapčići“ da bi već sa 17 godina bila zapažena kao veliki talenat za pevanje, te je i dobila poziv za učešće na festivalu u Zrenjaninu, i bila je najmlađa učesnica u takmičarskom delu programa.

Nakon pomenutog „Zrenjaninskog festivala“, Slađana ja učestvovala i na festivalu u Budvi, te i dva puta na izboru za predstavnika „Evrovizije“ u Bosni i Hercegovini, ali joj je „vrata u svet estrade“ otvorio poziv popularnog Saše Matića, koji ju je zapazio na „Budvanskom festivalu“, da na njegovoj turneji bude gostujuća pevačica.

Nakon pomenutih nastupa sa Sašom Matićem, koji su uključivali veliki broj gradova u Srbiji i Crnoj Gori, kao i veliki koncert u „Sava Centru“ u Beogradu, Slađana Mandić nastavlja da nastupa po klubovima u zemlji i regionu, te 2005. godine izdaje i svoj prvi album, te nastavlja da radi i živi u Beogradu.

Posle punih šest godina se 2011. godine, pevačica Slađana Mandić preselila u rodno Sarajevo, te i gde je upisala i završila Ekonomski fakultet, ali i nastavila da nastupa po klubovima u regionu i u inostranstvu sa pratećim bendom „Čao“ iz Tuzle, sa kojima je sredinom 2012. godine snimila i singl i uradila muzički spot.

Muzička karijera Slađane Mandić – zvezda i pre „Zvezda Granda“

Iako se za takmičenje „Zvezde Granda“, prelepa plavuša prijavila u sezoni 2012./2013. godine, ona je u to vreme već iza sebe imala i jedan solo album, kao i veliko pevačko iskustvo, te je lako ušla u finale popularnog takmičenja, kao jedna od najperspektivnijih učesnica.

Posle albuma iz 2005. godine „300 čuda“, popularna pevačica sa nadimkom Nikita, snimila je dva singla za „Grand“ i to oba 2017. godine – „Drhtala, ginula“ i „Osluškujem“, kao i numeru „Ovo malo duše“, te 2018. godine i najnoviji singl „Kap u moru“.

Manje je poznato da se Slađana Mandić na takmičenje prijavila upravo na nagovor svoje mlađe sestre Nine, te i da se i ona sama takmičila, ali da je manje iskusna i mlada, te da je ispala pre finala za razliku od svoje starije sestre.

Pevačica je napravila petogodišnju pauzu u pevačkoj karijeri kako bi se posvetila porodici i ulozi majke, te je rodila prelepog sina kana, ali se vratila na scenu 2017. godine, i danas živi na relaciji Beograd – Sarajevo, te vredno radi na pesmama za svoj novi album.

Privatni život Slađane Mandić

Iako je popularna pevačica Slađana Mandić, jedna sasvim obična i normalna devojka iz Sarajeva, koja je potpuno imuna na slavu i kaže da se nikada nije promenila, o njoj se u medijima puno pisalo, najpre zbog romanse sa Dejanom Matićem, a potom i zbog pomenutog hapšenja njenog muža Ajlina, za koga se u tajnosti udala, te 2014. godine rodila i sina Kana.

Naime, Slađana je rodila sina Kana na isti dan kada je i sama rođena, te uvek kaže ima razlog za „dvostruko slavlje“, te da rođenje svoga sina slavi kao svoj drugi rođendan, a posle pauze tokom koje se posvetila odgajanju sina, popularna Nikita se vratila na scenu singlom „Osluškujem“.

Inače, popularna bosanska pevačica pod nadimkom Nikita, je pre sadašnjeg braka, bila poznata kao dugogodišnja devojka pevača Dejana Matića, te se spekulisalo da je u „Zvezdama Granda“ prekršila pravila, jer se za omot svog albuma prvenca, koji je izdala za „Gold produkciju“, slikala sasvim naga, tačnije prekrivena samo laticama ruža.

Naime, tada je album Matićevoj devojci, koja je njegovog brata Sašu pratila na velikoj koncertnoj turneji, uradio popularni Slavkoni, te se spekulisalo i da je Slađana u međuvremenu i uradila nekoliko estetskih intervencija na svom licu i telu.

Sa današnjim suprugom se Slađana Mandić upoznala još i pre takmičenja za „Zvezde Granda“, i on joj je tada bio najveća podrška, a od muzičkih uzora prelepa pevačica izdvaja Lepu Brenu; kao i Zdravka Čolića i Šabana Šaulića, dok sa bivšim dečkom Dejanom Matićem više nije u kontaktu.

Iako je imala brojne ponude da učestvuje u reality programima, pevačica je to uvek odbijala, a planove nikada ne voli unapred da iznosi, te je Slađanina parola „o tom, po tom“, i nada se da će u narednom periodu da pronađe dobre pesme i da uradi jedan zaista kvalitetan solo album.

Ime i Prezime: Slađana Mandić

Nadimak: Slađa; Nikita

Datum i mesto rođenja: 2. januar 1984. godine, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop i turbo folk pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/sladjana.mandic

Instagram: https://www.instagram.com/mrssladjanamandic/

Twitter: https://twitter.com/sladjanamandic

Sponzorisano:

Loading...
loading...