Muzičari

Emir Habibović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Emir Habibović je poznati crnogorski pevač, koji je svoju fudbalsku karijeru zamenio pevačkom, i u tome je postao i više nego uspešan.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o ovom popularnom umetniku, koji nas oduševljava svojim glasom i koji ima fanove među svim generacijama slušalaca.

Emir Habibović – biografija 

Popularni pevač je rođen u Crnoj Gori, u Baru, 8. aprila 1985. godine, te ima dva brata od kojih je jedan fudbaler a drugi se bavi ugostiteljskim poslom.

Možda je manje poznato da je Emir najpre bio veoma mladi i perspektivni fudbaler, ali je i pesma bila njegova velika ljubav, pa kada je došao taj trenutak da mora da bira čime se želi nastaviti baviti u životu, na sreću je odabrao muziku, i počeo je veoma ozbiljno i posvećeno da se njome bavi.

Kako je sam često isticao, Emir je u toku svoje muzičke karijere imao čast da peva sa najvaćim imenima narodne muzike, i sa svojim idolom Šabanom Šaulićem.

Popularni pevač se ženio dva puta, a iz prvog braka koji je završio razvodom 2013. godine, ima sedmogodišnjeg sina Enisa koji je počeo da trenira fudbal i na svog oca i strica je u tome veoma uspešan i predviđa mu se odlična karijera.

Zanimljiva je i činjenica da je mladi Enes Habibović već sa svega trinaest godina, postao član juniorskog tima jednog od najpoznatijih FK na svetu, „Real Madrid“ i da je svet u njemu video jednu novu mladu nadu.

Sa svojom drugom ženom je Emir Habibović 2015. godine dobio ćerku Alinu, te uživa u vremenu sa porodicom, i vredno radio da bi svojoj deci uspeo da omogući sve materijalne stvari i ispuni im želje, ali ističe da je ljubav ono najvrednije i da je posvećen svom sinu i ćerki te da uživa u ulozi oca.

Muzička karijera Emira Habibovića 

Kako je ranije i navedeno, Emir je veoma rano počeo da se zanima za muziku, te je sa 15 godina odlučio da „kopačke okači o klin“ i da ih zameni mikrofonom, pa se ta 2000. godina smatra i zvaničnim početkom pevačeve uspešne muzičke karijere.

Do sada je Emir izdao četri studijska albuma i četri singla, a njegov prvi singl se zvao „Ja vjerovah jednoj ženi“, koja se našla i na njegovom prvom solo albumu iz 2003. godine koji se zvao „Dajte mi jednu bar“.

Na albumu prvencu Emira Habibovića, našle su se neke od veoma lepih i rado slušanih numera kakve su – „Hiljadu rana“; „Deset dana, deset noći“; „Gdje si bila od devet do dva“; „Krvopija“; „Prva i poslednja“; „Tugo moja, tugo“; „Sve je to zbog nje“; „Briši suze“; „Usne tvoje stvorene za moje“.

Pet godina kasnije, za produkcijsku kuću „Mega sound“, Emir Habibović te 2008. godine izdaje svoj drugi album pod nazivom „Ljubav prolazna“, sa numerama kao što su – „Mina“; „Prsten“; „Žena varljiva“; „Dao Bog“; „Gde je žena“; „U život bez tebe“; „Sipaj duplo“, kao i dve duetske numere sa vrsnim pevačima naše estradne scene „Sejo moja“ (sa Snežanom Đurišić) i „Sukob generacija“ (sa pokojnim Šabanom Šaulićem).

2014.godine je Emir Habibović počeo da sarađuje sa „Grand produkcijom“ te je iste godine snimio album „Nisam ja onaj čovek od pre“, sa numerama – „Navika“; „Ne krivi me“; „Volja Božja“; „Živim al nisam živ“; „Svi su noćas tu“; „Ne idi“; „Celo telo prekriću ti zlatom“.

Protekle 2018. godine je Emir Habibović snimio svoj četvrti solo album koji trenutno promoviše, i na kome su se našle numere – „Ne kucaj na vrata“; „Ko te lažno ljubio“; „Oživela me ljubav“; „Čovek kog si volela“; „Ispričaću svima“; Sad je kasno“; „Nije nam dao Bog“; „Idi s njim“; „Prevara“; „Ona je ta“; „Mali dečak moj“; „Žena, majka, kraljica“.

Zanimljiva je i činjenica da je za pomenuti album Emira Habibovića čak dve pesme napisao tragično preminuli „kralj narodne muzike“ Šaban Šaulić, te neki tvrde da je ovaj mladi i perspektivni pevač zapravo jedan od naslednika Šabana Šaulića, i da je i sam izvanredni pevač to izjavio.

Poznatu numeru „Sad je kasno“ Emir je posvetio poznatom muzičaru, kompozitoru i pevaču naše narodne muzike Mići Nikoliću.

Kada ne nastupa u zemlji, regionu i dijaspori, Emir Habibović najradije provodi vreme sa svojom porodicom, ali ne krije da se često i sam opušta u kafani uz dobru atmosferu i tamburaše koje posebno voli da sluša.

Emir je bio i jedan od gostiju na spektakularnom koncertu Šabana Šaulića koji je održan oktobra 2018. godine u prepunoj beogradskoj „Štark areni“, gde je otpevao numeru „kad bi me samo pogledala ti“, gde ga je veliki Šaban i predstavio kao svog naslednika, i sa oduševljenjem je sa njim sarađivao i za njega komponovao pesme.

Inače je Emir omiljen među svojim kolegama kao veoma srdačan i neposredan čovek, pa je tako dobar prijatelj sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišom i Zoricom Brunclik, sa Zlatom Petrović; Darkom Lazićem; Slađom Alegro; Ljubom Aličićem i mnogim drugima.

Pevaču je posebno teško pala smrt velikog Šabana Šaulića koji je početkom ove godine poginuo u saobraćajnoj nesreći na povratku sa nastupa u Nemačkoj, te se od njega emotivnom porukom oprostio na svojim društvenim mrežama.

Ime i Prezime: Emir Habibović

Nadimak: „naslednik Šabana Šaulića“; Habo

Datum i mesto rođenja: 8. april 1985. godine, Bar, Crna Gora

Zanimanje: narodni pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/emir.habibovic.520

Instagram: https://www.instagram.com/emirhabibovicofficial/

Twitter: /

YouTube: /

Web stranica: https://www.emirhabibovic.com/

Sponzorisano:

Loading...
loading...