Muzičari

Uroš Živković – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Mladi pevač Uroš Živković je široj publici postao poznat kao takmičar desete sezone „Zvezda Granda“ kada je imao ozbiljnu šansu da pobedi, ali je ipak osvojio drugo mesto, te je pomenute sezone odneo pobedu mladi bosanski pevač Ibro Bublin.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o karijeri i privatnom životu mladok i perspektivnog pevača, koji sve više nastupa i postao je omiljena mlada zvezda u zemlji i regionu.

Uroš Živković – biografija 

Mladi i sve popularniji pevač Uroš Živković je rođen u beogradu 1999. godine, te je imao podršku roditelja i starijeg brata fudbalera Miloša Živkovića da se bavi muzikom i da se prijavi za takmičenje „Zvezde Granda“.

Kako često ističe, Uroš je veoma vezan za svoju porodicu, i ima naviku da im se uvek javi kada se nalazi van svog porodičnog doma, zbog nastupa i obaveza koji su sve brojniji nakon napred pomenutog talent programa u kome je učestvovao sa velikim uspehom, te oduševio i žiri i svu publiku.

Sa svega osam godina, Uroš je pšočeo da trenira fudbal uz starijeg brata Miloša, pa je uz muziku i ovaj sport njegova velika ljubav, a od obrazovanja ima završenu Srednju hemijsko tehnološku školu.

Međutim, bilo je jasno da je Urošev pevački talenat izvanredan, te se on i opredelio za muziku, i danas gradi karijeru polako ali sigurno, i ne pravi nikakve skandale zarad popularnosti već se trudi da kao starije kolege koje su mu idoli, svoj put i staze umetnika utaba svojim pevačkim talentom.

Mladi pevač je za vreme takmičenja „Zvezde Granda“ imao romantičnu vezu sa lepom koleginicom pevačicom Aleksandrom Mladenović, koja je od njega starija punih pet godina, ali su oni ubrzo i raskinuli, te su izjavili da jednostavno nije bio pravi trenutak ali da su ostali dobri prijatelji.

Mada Uroš retko govori o privatnom životu za medije, kako je aktivan na društvenim mrežama, objavio je sliku sa devojkom koja mu je bila drugarica još od osnovne škole i izvesno je da je i njihovo prijateljstvo preraslo u nešto više, te je mlada i lepa Kristina osvojila Uroševo srce.

Muzička karijera Uroša Živkovića – mlada nada domaće muzičke scene 

Kako je napred i navedeno, Uroš Živković je pevanjem počeo da se bavi još od malena, u osnovnoj školi, i odluka da se prijavi za takmičenje „Zvezde Granda“ je bila pravi izbor, a za koji je imao podršku i roditelja i starijeg brata Miloša.

Mladi pevač je odrastao uz pesme svojih muzičkih idola Šabana Šaulića i Ljube Aličića, ali je ne retko isticao da mu je drag i pop žanr i da mu je omiljena domaća grupa „Amadeus bend“.

Uroš se u takmičenju „Zvezde Granda“ 2015/2016. godine pojavio sa svega 16 godina, i ostavio je fantastičan utisak na stručni žiri i na publiku, ali je u superfinalu koje je održano u Sarajevu, ipak pobedio Ibro Bublin, mada je Uroš bio favorit do samog kraja takmičenja.

Mada je Urošu izmakla pobeda u pomenutom takmičenju, njenu su se otvoirila nova vrata muzičke scene, i njegova karijera je zapravo tek u usponu, te je počeo da zakazuje nastupe u zemlji i regionu ali i u diskotekama u dijaspori.

Protekle 2018. godine je u izdanju „Grand produkcije“, izašao i prvi singl Uroša Živkovića „Hiljadu puta“, a mladi pevač je potom dobio i svog menadžera i sve njegove nastupe i angažmane objavljuje na društvenim mrežama, na kojima je vrlo aktivan.

Pored pomenutog singla, Uroš je izdao i pesme „Štikle“; „Lutko moja“ i „Stanje za plakanje“, a trenutno sprema i svoj prvi album za „Grand produkciju“.

Medijima na sreću mladi pevač nije preterano interesantan u smislu senzacionalističkih naslova, te se i on posvetio pre svega tome da gradi karijeru i da se dokaže svojim talentom, a u slobodno vreme voli da sa bratom igra fudbal i da se druži sa prijateljima iz detinjstva, koji ističu da se Uroš ni najmanje nije promenio i da je ostao onaj skromni i lepo vaspitani mladić.

Posebno je svojim talentom u „Zvezdama Granda“ mladi Uroš Živković oduševio pokojnog Šabana Šaulića čije je pesme i najčešće izvodio (te se tako u superfinalu predstavio Šabanovim pesmama „Idu dani“ i „Kralj i sluga“), ali i Dragana Stojkovića Bosanca za koga se zna da je veoma strog i da ga retko čija izvedba na sceni može oduševiti.

Uroš je na desnoj nadlaktici uradio i tetovažu tigra, koja je postala jedan od njegovih zaštitnih znakova.

Ime i Prezime: Uroš Živković 

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 1999. godina, Beograd, Srbija

Zanimanje: narodni i pop pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/urosufazonu.zivkovic

Instagram: https://www.instagram.com/zivkovicuros/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=DZF0uYrjJPk&feature=youtu.be

Sponzorisano:

Loading...
loading...