Muzičari

Nihad Alibegović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Nihad Alibegović je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih pevača, koji je na estradnoj sceni preko trideset godina.

Rado je viđen gost u muzičkim televizijskim emisijama, te i dalje veoma često gostuje kako u zemljama bivše Jugoslavije, tako i širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Pevač je već dugo u braku sa svojom suprugom, sa kojom ima dvoje dece.

Neke od njegovih najpoznatijih pesama su: “Dvije zime sam bolovao“; “Progone me oči tvoje“; “Ljubile su moje usne“; “Prijatelju moj“ i mnoge druge.

Nihad Alibegović – Biografija

Poznati pevač Nihan Alibegović rođen je 1. jaunara 1962. godine, u Socijalističko Federativnoj Republici Jugosavijia, preciznije u Gornjem Vakufu, na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Nihad je u svom rodnom mestu završio osnovno obrzovanje, nakon kog odlučuje da upiše gimnaziju, kako bi samom sebi dao malo vremena da odluči čime zaista želi da se bavi.

Nakon uspešno završene srednje škole, Nihad upisuje Prirodno- matematički fakultet, ovog puta u Sarajevu.

Kada je imao svega dvadeset godina odlučio je da se oproba u jednom muzičkom takmičenju, reč je o takmičenju pevača amatera koja se održavalo u Domu mladih u Sarajevu. Nihad se nije nadao da će uspeti da se plasira u finale, a na kraju je na veliko iznenađenje osvojio prvo mesto.

Za njega je ovo takmičenje bilo odskočna daska, odnosno prelom između odabira karijere. Ljubav prema muzici je pobedila, te je Nihad odlučio da se aktivno posveti muzici.

Muzička karijera Nihada Alibegovića

Nakon pobede na pomenutom amaterskom muzičkom takmičenju, Nihad Alibegović dobija priliku za ugovor sa Radio televizijom Sarajevo i snimanje svog prvog albuma. Naravno, oberučke prihvata ovu neverovatnu priliku i sklapa ugovor sa već navedenom kućom,

Svoj prvi album snima dve godine nakon pobede na takmičenju. Njegov prvi studijski album nosi naziv “Galebe moj“, a na njemu su se pored naslovne numere našle sledeće pesme: “Emina“; “Poslednja pjesma“; “Ljubile su moje usne“; “Sanja“; “Ali me život često vara“; “Prijatelju moj“; i “Čežnja za zavičajem“.

Sledeći album izadaje 1985. godine, pod nazivom “Plači sa mnom, violino“. Na albumu su se našle numere: “Plači sa mnom, violino“; “Najluđa noć“; “Pjevajte mi tužne pjesme“; “Voljeću te, znaj“; “Tamburaši“; “Oprosti mi, ljubavi“; “Nisam znao“; “Ne, gotovo nije“; “Poljubi me na rastanku“; “Ukrašću te, odvešću te“.

Do sledećeg albuma prošlo je dosta godina, čak sedam godina od njegovog drugog albuma. Treći album je poneo naziv “Tebe nema“, a na njemu su se našle sledeće numere: “Što sam sam“; “Tebe nema“; “Razbi čašu tuge“; “Za srca dva“; “Crne oči“; “Idem kući, a već zora“; “Viđaju nas zagrljene“; kao i “Popio sam mnogo vina“.

Sledeće godine izdaje novi album, ovoga puta pod nazivom “Ljubi, ljubi mene ti“, a na njemu su se pored naslovne numere našle pesme: “Vrati se“; “Ti si jedina“; “Duša ranjena“; “Od Bosne se miris širi“; “Ako nađem sebi sreću“; “O sudbino“ i “Gore tvoja pisma“.

Peti album “Zakletva“ izdaje 1995. godine, svoje mesto su na njemu pronašle sledeće numere: “Crni jastuk“; “Zaletva“; “Progone me oči tvoje“; “Otkida, tvoja pojava“; “Zaljubljen u nju“; “Dvije zime bolovao“; “Šta će meni ovaj život“; i “Hej mala hej“.

Popularni pevač pravi pauzu nešto duže od deceniju, nakon koje je usledio album “Nihad Alibegović“. Na ovom albumu našle su se numere: “Produži moj život“; “Euforija“; “Zar ti“; “Znak pitanja“; “Hormoni“; “Ovo malo duše“; “Nema spavanja“ i “Otvoreno“. Na njemu su se takođe našle bonus pesme: “Uvele su ruže“; “Ko je da znam“; “Gdje je moja ljepotica“ i “Ti ja svijeta dva“.

Dve godine kasnije, 2008. godine, izdaje album ponovo od nazivom “Nihad Alibegović“. Na albumu se našlo osam pesama, a to su: “Zelena“; “Burma“; “Kilometri“; “Snaga ljubavi“; “Ljubavnik i sluga“; “Na svoju sam ruku“; “Gluhi telefoni“ i “K’o nekad u 8“.

Nihad Alibegović je svoj poslednji album “Samo za nju“ izdao 2012. godine u saradnji sa muzičkom kućom BN Music. Na abumu se se nalaze numere: “Samo za nju“; “Ako te ikada izgubim“; “Samo ti mi fališ“; “Golubica“; “Uzmi mi dušu, ali noći nemoj“; “Hana“; “Mimo plana“; kao i “U tri riječi“.

Pre dve godine pevač je objavio svoja nova dva singla, reč je o pesmama “Tri kafane“ i “Ti si zvijezda“.

Godinu dana nakon toga, ne iznenađenje publike, objavio je novu numeru, ovoga puta pod nazivom “Dosta mi je laganja“.

Privatni život Nihada Aliegovića

Nihad Alibegović je preko dve decenije u srećnom braku sa svojom suprugom Šefikom.

Sa svojom suprugom ima dvoje dece, dva sina, kojima su dali ime Amar i Edemir.

Njegov mlađi sin Edemir odlučio je da krene očevim stopama, u čemu ga otac u potpunosti podržava.

Pevač u slobodno vreme voli da igra fudbal, kojim se aktivno bavi čitav svoj život. Generalno je ljubitlj sportova, zbog čega bi voleo da se i njegova deca rekreativno bave sportom.

Ime i Prezime: Nihad Alibegović

Datum i mesto rođenja: 1. januar 1962. godine, Socijalističko Federativna Republika Jugoslavija, Gornji Vakuf

Zanimanje: pevač

Žanr: narodna muzika

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...