Muzičari

Saška Karan – Biografija 2020, Visina, Težina

Iako je svoju muzičku karijeru, tačnije karijeru pevačice započela još davne 1990. godine i to tako što što je u saradnji sa tada čuvenom izdavačkom kućom „Jugodisk“ snimila i objavila svoj prvi muzički album koji nosi naziv „Osmeh zavarava“, Saška Karan, poslednjih nekoliko godina, televizijskoj publici, značajno je poznatija kao jedna od istaknutih učesnica različitih rijaliti programa.

Naime, od 2013. godine, kada je po prvi put postala jedna od učesnica nekog od rijaliti programa i to konkretno od kada je postala učesnica četvrte sezone rijaliti programa „Farma“, pa sve do danas, Saška Karan je još nekoliko puta bila učesnica različitih rijaliti programa i u javnosti se pojavljuje isključivo u svojstvu učesnice nekog od rijaliti programa, dok je svoju muzičku karijeru u potpunosti zapostavila.

U želji da vam pomognemo da saznate više o karijeri, ali i uopšteno o životu Saške Karan, za vas smo pripremili njenu biografiju.

Saška Karan – biografija

Na samom početku navođenja informacija koje se svrstavaju u biografiju Saške Karan, želimo da napomenemo da je njeno pravo ime Savka Gazivoda, a da je Saška Karan njeno umetničko ime, to jest njen pseudonim.

Savka Gazivoda, poznatija kao Saška Karan, rođena je 6. marta 1964. godine u Vukovaru u kojem je provela detinjstvo i u kojem je živela sve dok se nije preselila u Beograd u kojem i danas živi.

1993. godine, samo tri godine nakon što je započela da gradi svoju muzičku karijeru, Saška je stupila u brak sa svojim suprugom Aleksandrom Sašom Gazivodom koji se u to vreme aktivno bavio politikom.

U braku sa svojim suprugom Aleksandrom, Saška je dobila ćerku Miljanu, koju danas smatra svojim najvećim životnim uspehom i svojim ponosom.

Zbog želje da se posveti svojoj porodici, u periodu kada je bila na samom vrhuncu svoje karijere i kada je smatrana jednom od izuzetno uspešnih i poznatih pevačica na ovim prostorima, Saška je odlučila da se povuče iz javnosti, to jest da napravi pauzu na polju građenja muzičke karijere.

Od početka karijere do danas

Bez obzira što je kao što smo to na samom početku ovog teksta već i naveli, svoju muzičku karijeru započela 1990. godine, Saška Karan se u javnosti prvi put pojavila više od pola decenije pre toga, tačnije 1983. godine i to tako što je u nastavku “Idi mi dođi mi” koji je deo čuvenog filmskog serijala “Lude godine” tumačila ulogu jedne od devojaka na modnoj reviji.

1990. godine, sedam godina od svog prvog pojavljivanja u javnosti, Saška Karan je u saradnji sa tada čuvenom i uglednom izdavačkom kućom “Jugodisk” snimila i objavila svoj prvi muzički album koji nosi naziv “Osmeh zavarava” na kojem se našlo ukupno osam pesama i to pesma pod nazivom “A ti Jovo bekrijo”, pesma pod nazivom “Koga ću da čekam”, pesma pod nazivom “Hej luduško”, pesma pod nazivom “Mačka iz Čačka”, pesma pod nazivom “Osušiće vetar suze”, pesma pod nazivom “Skidaj mlada veo”, pesma pod nazivom “Ti tamo ja ovamo” koja je realizovana u formi dueta sa Bekijem Bekićem i pesma pod nazivom “Osmeh zavarava” po kojoj je ovaj muzički album i poneo naziv.

1991. godine, samo godinu dana nakon što je snimila i objavila svoj prvi muzički album, Saška Karan je ovog puta u saradnji sa izdavačkom kućom “PGP-RTB” snimila i objavila drugi po redu muzički album na kojem se našlo osam novih pesama od kojih se posebno izdvojila pesma pod nazivom “Srce puno baruta”.

1993. godine, Saška Karan je u saradnji sa izdavačkom kućom “ZAM” snimila i objavila i svoj treći po redu muzički album koji nosi naziv “Koliko mi se sviđaš već mi se priviđaš” na kojem se našlo takođe ukupno osam novih pesama.

1994. godine, Saška Karan se vratila saradnji sa izdavačkom kućom “PGP-RTB”, pa je snimila i objavila svoj četvrti po redu muzički album, na kojem se od ukupno devet novih pesama posebno izdvojila pesma pod nazivom “Daću, daću, daću nego šta ću” koja se čak i danas smatra najvećim hitom u Saškinoj muzičkoj karijeri.

1995. godine, još jednom u saradnji sa izdavačkom kućom “PGP-RTB”, Saška Karan je snimila i objavila još jedan u nizu novih muzičkih albuma i to muzički album koji nosi naziv “Obožavam žestoke mladiće” na kojem se našlo ukupno osam Saškinih novih pesama.

2000. godine, nakon pola decenije pauze na polju stvaranja muzičke karijere, Saška Karan se vratila na muzičku scenu i to tako što je u saradnji sa izdavačkom kućom “Renome” snimila i objavila muzički album pod nazivom “Vragolanka” na kojem se našlo ukupno sedam novih pesama.

2001. godine, po prvi put sarađujući sa izdavačkom kućom “Grand Production”, Saška Karan je snimila i objavila muzički album pod nazivom “Ukrštenica” na kojem se našlo ukupno osam njenih novih pesama.

2005. godine, ovog puta sarađujući sa izdavačkom kućom “Gold Music”, Saška Karan je snimila i objavila muzički album sa novih osam pesama koji nosi naziv “Lepa kao greh”. Ovaj muzički album, ujedno je za sada poslednji muzički album koji je Saška Karan snimila i objavila u okviru svoje karijere.

2013. godine, nakon punih osam godina pauze, Saška Karan se na kratko vratila na muzičku scenu i to tako što je bila jedna od učesnica muzičkog festivala “Moravski biseri”. Na ovom festivalu, Saška je nastupila sa pesmom pod nazivom “Srce kuca jelek puca” zahvaljujući kojoj je osvojila treću nagradu publike.

Učešća u rijaliti programima

Iste godine kada je bila jedna od učesnica muzičkog festivala “Moravski biseri”, dakle 2013. godine, Saška Karan je postala takmičarka četvrte sezone rijaliti programa “Farma”. U okviru učešća u ovom rijaliti programu, Saška Karan je dospela do samog finala, ali nije uspela da osvoji prvo mesto i glavnu nagradu.

2015. godine, Saška Karan je postala jedna od učesnica rijaliti programa “Parovi”. Njeno učešće u ovom rijaliti programu, ostalo je upamćeno po čestim verbalnim sukobima sa ostalim takmičarima.

Najčešće, Saška je ulazila u verbalne sukobe sa rediteljkom Jelenom Golubović, kao i sa pevačem Erom Ojdanićem kojem je prilikom samog izlaska iz vile čak i udarila šamar.

2016. godine, Saška Karan je još jednom postala jedna od takmičarki rijaliti programa “Farma”.

2017. godine, Saška je postala jedna od takmičarki novog rijaliti programa, koji nosi naziv “Zadruga” i koji se emituje na programu televizije “Pink”.

Ime i prezime: Saška Gazivoda (Saška Karan)

Datum i mesto rođenja: 6. mart 1964. godine, Vukovar, Hrvatska

Zanimanje: Pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/saska.karangazivoda

Instagram: https://www.instagram.com/saskakaran/ (@saskakaran)

Sponzorisano:

Loading...
loading...