Muzičari

Maya Berović – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook, Youtube

Prošlo je tačno deset godina od trenutka kada je Maya Berović 2007. godine prvi put zakoračila na estradnu scenu i od kada je postala poznata široj javnosti. Od tada, pa do danas, Maya Berović je snimila i objavila je pet muzičkih albuma i nekoliko singlova, sa kojih su se brojne pesme izdvojile kao zapaženi i među publikom vrlo popularni hitovi.

Pre nego što je zakoračila na estradnu scenu, Maya je iza sebe već imala pozamašno pevačko iskustvo. O tome kako je Maya to iskustvo stekla, o tome na koji način se njena muzička karijera razvija od početka do danas, ali i o tome ko je i kakva je Maya Berović privatno, pročitajte u nastavku teksta.

Maya Berović – biografija

Maya Berović, rođena je 8. jula 1987. godine u gradskom naselju Malešići koje pripada opštini Ilijaš koja se nalazi u blizini Sarajeva u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da je Bosnu i Hercegovinu ranih devedesetih godina zadesio ratni vihor, Maya Berović je bila prinuđena da u ranom detinjstvu, tačnije sa svega 8 godina, 1995. godine promeni svoje mesto stanovanja i da se sa svojom porodicom, tačnije sa nekoliko godina starijim bratom i sa majkom preseli u opštinu Bratunac, koja se nalazi u severoistočnom delu Bosne i Hercegovine.

Iako je prvi razred osnovne škole upisala i završila u svom rodnom mestu, tačnije u opštini Ilijaš, Maya Berović je preostalih sedam razreda osnovne škole završila u Bratuncu, gde je i odrasla.

Kada se sada, sa vremenske distance osvrne na period u kojem je morala da napusti svoj rodni dom i da se preseli u Bratunac, Maya Berović navodi da je taj period za nju bio izrazito stresan i da je već tada na sopstvenoj koži osetila šta znači boriti se za sopstveni život i za egzistenciju.

Ta činjenica, uticala je na to da Maya veoma rano svhati značenje dragocenosti života i da nauči šta predstavljaju prave vrednosti u životu za koje se treba i vredi boriti.

Uprkos nevoljama koje je pretrpela pogođena i nošena ratnim vihorom, Maya Berović je zahvaljujući ljubavi koja joj je bila upućena od strane majke, ipak uspela da oseti i da zapamti i onu lepšu i vedriju stranu detinjstva.
Naime, Mayina majka, veoma uporno i predano, trudila se da Mayi i njenom nekoliko godina starijem bratu pokloni izobilje pažnje i da im obezbedi sve ono što je bilo u njenoj moći.

Znajući da prepoznaju trud svoje majke i znajući da cene sve ono što im je sa njene strane bilo omogućeno i pruženo, Maya i njen brat nisu sebi dozvoljavali da imaju prohteve koje njihova majka nije mogla da im ispuni i koji bi je kao takvi učinili tužnom i nesrećnom.

Njih troje, funkcionisali su kao jedna srećna porodica kojoj zahvaljujući slozi, nije nedostajalo ništa drugo.

Veoma rano, tačnije dok je još bila đak osnovne škole, Maya je u sebi prepoznala talenat za muziku i već tada, poželela je da počne da se bavi muzikom.

Shodno tome, Maya je već sa 12 godina počela da peva i da nastupa tokom vikenda u diskotekama i u noćnim klubovima u gradu u kojem je odrasla.

Novac koji je na taj način zarađivala, Maya je nesebično davala svojoj majci i tako joj je pomagala da obezbedi sve ono što je njihovoj porodici bilo neophodno i potrebno.

Iako su nastupi u diskotekama i u noćnim klubovima za nju ponekad bili izuzetno naporni jer je imala veoma malo godina, Maya od njih nije želela da odustane jer je razlog da treba da nastavi, prepoznavala i nalazila u svojoj želji da jednom, kada odraste započne ozbiljnu muzičku karijeru.

Kada je imala 17 godina, dakle 2004. godine, na jednom od svojih brojnih nastupa, Maya Berović je upoznala svog sadašnjeg supruga Alena.

Kako Maya tvrdi, a kako je i Alen nebrojeno mnogo puta potvrdio, zaljubljenost između njih dvoje, rodila se već na prvi pogled.

Od trenutka kada su se Maya i Alen upoznali, više nije postojao ni jedan Mayin nastup na koji Alen nije došao i na kojem je nije bodrio i podržavao.

Alenov ulazak u Mayin život, promenio je mnogo toga i pružio joj je razlog više da veruje u svoje ambicije i u svoj san da će jednog dana početi da stvara ozbiljnu muzičku karijeru.

Od početka karijere do danas

Iako je svoje prve muzičke nastupe imala već sa dvanaest godina, Maya Berović je svoju ozbiljnu muzičku karijeru počela da gradi sa 20 godina, tačnije 2007. godine.

Pomenute godine, Maya Berović je uz ogromnu i uz nesebičnu podršku svoje porodice i svog dugogodišnjeg emotivnog partnera Alena, a u saradnji sa vrlo istaknutom i uticajnom izdavačkom kućom “Grand Production” snimila i objavila svoj prvi muzički album pod nazivom “Život uživo”. Sa pomenutog Mayinog albuma, posebno se izdvojila i publici se posebno dopala pesma pod nazivom “Dzin i limunada” za koju je Maya snimila i video spot.

Neposredno nakon objavljivanja albuma, pomenuta pesma se “zavrtela” na svim vodećim radio i televizijskim stanicama kako na prostoru Srbije, tako i na prostoru Bosne i Hercegovine, pa je Maya shodno tome već sa objavljivanjem svog prvog muzičkog albuma postala jedna od zapaženijih i prilično popularnih pevačica širom regiona.

Ta činjenica, ne samo da je za Mayu predstavljala ostvarenje možda najvećeg i dugo sanjanog sna u njenom životu, već joj je i omogućila da izgradi svoju poziciju na estradnoj sceni i da nastavi uspešno da se bavi poslom koji voli.

Već nakon godinu dana od snimanja i od objavljivanja svog prvog muzičkog albuma, Maya Berović je snimila i objavila je svoj drugi muzički album pod nazivom “Crno zlato”. Ovaj album, Maya je snimila i objavila u saradnji sa izdavačkom kućom “IN Music s.r.o.”, a sa njega izdvojila se istoimena pesma, kao i pesma pod nazivom “Sedativ” i pesma pod nazivom “Uspomene”. Po objavljivanju ovog albuma, Maya Berović je stekla još veću popularnost.

2009. godine, Maya Berović je snimila i objavila je i svoj novi singl, pod nazivom “Koliko te ludo volim ja”. Ovaj singl, naišao je na takođe dobru i značajnu prihvaćenost od strane publike i po njegovom objavljivanju, Maya je kako kaže više nego ikada dobijala ponude za gostovanja i za održavanje nastupa u brojnim diskotekama i noćnim klubovima, ne samo u regionu, već i u inostranstvu.

Posvećena nastupima, koji su bili vrlo brojni i učestali, Maya Berović je napravila dvogodišnju pauzu na polju snimanja i objavljivanja novog muzičkog materijala, pa je tek 2011. godine snimila i objavila svoj novi, treći po redu muzički album pod nazivom “Maya 2011”. Ovaj album, Maya je snimila i objavila u saradnji sa bosanskom izdavačkom kućom “BN Music” Sa ovog albuma, posebno su se izdvojile pesma “Djevojačko prezime” i pesma “Ženski mangup”. Obe pesme, Maya je podržala i ispratila video spotovima koji su od strane publike, ali i od strane Mayinih brojnih kolega i koleginica ocenjeni kao visokobudzetni i vrhunski dobro osmišljeni.

2012. godine, Maya Berović je u saradnji sa izdavačkom kućom “City Records” snimila i objavila i svoj četvrti po redu muzički album pod nazivom “Djevojka sa juga”. Sa pomenutog Mayinog albuma, izdvojilo se čak nekoliko pesama, kao što su istoimena pesma, ali i pesma “Vjeruj ženi koja pije”, pesma “Mama, mama”, pesma “Leti ptico slobodno” i pesma “Jedan pravi”.

2014. godine, ponovo u saradnji sa izdavačkom kućom “City Records”, Maya Berović je snimila i izdala je još jedan u nizu svojih muzičkih albuma, ovog puta pod nazivom “Opasne vode”. Na pomenutom albumu, između ostalog, našla se pesma pod nazivom “Alkohol” sa kojom je Maya učestvovala na prvom “Pinkovom festivalu” i koja je postala izuzetno slušana i popularna.

2016. godine, Maya Berović je snimila i objavila je dva nova singla i to singl pod nazivom “To me radi” i singl pod nazivom “Pauza”. Oba singla, Maya je podržala i ispratila video spotom.
Ove, dakle 2017. godine, Maya Berović je snimila i objavila je još jednu novu numeru pod nazivom “Izvini tata”. Ova numera, takođe je propraćena i podržana je video spotom.

Ono što je takođe važno napomenuti, a tiče se karijere Maye Berović, jeste da je Maya jedna od retkih pevačica koje za deset godina svoje karijere iza sebe nemaju skandale. Naime, Maya se nikada nije trudila da pažnju javnosti privuče nečim drugim osim svojim glasom i svojom pesmom.

Shodno tome, Maya čak ne voli ni da gostuje u emisijama, niti da daje izjave i intervjue, ukoliko nema da kaže nešto novo što je povezano sa njenom karijerom. Kako navodi, Maya smatra da previše bezrazložnog pojavljivanja u medijima, može više da oduzme nego da pruži, osobi koja ozbiljno želi da započne da gradi ili da nastavi da gradi estradnu karijeru.

Jedina situacija koja se donekle otrgla kontroli, a u kojoj se Maya našla kao glavni “akter” i to mimo svoje krivice, jeste situacija u kojoj je deo javnosti donekle osuđivao zašto peva na ijekavici, kada već svoj muzički materijal najčešće snima i objavljuje u saradnji sa izdavačkim kućama koje se nalaze na teritoriji srbije u kojoj se govori ekavica.

Međutim, na pomenute prozivke, koje na svu sreću nisu trajale dugo, Maya se nije posebno trudila da odgovori i sve što je na tu temu rekla, jeste da svi mi u regionu govorimo isti jezik i razumemo isti jezik, bez obzira da li koristimo ijekavicu ili ekavicu.

Maya Berović privatno

Maya Berović, pre nešto manje od godinu dana, tačnije u avgustu 2016. godine, izgovorila je sudbonosno “Da” i u braku je sa svojim dugogodišnjim emotivnim partnerom Alenom. Naime, kao što smo u prethodnom delu teksta to već i naveli, Maya i Alen su u srećnoj emotivnoj vezi još od Mayine sedamnaeste godine. Njihovo venčanje, obavljeno je u Grčkoj, na ostrvu Rodos, a venčanju je prisustvovao samo najuži krug Mayinih i Alenovih članova porodice i prijatelja.

Ono što za razliku od mnogih koleginica, Maya ne krije i o čemu javno govori, jeste da se u svojoj prošlosti, tačnije neposredno nakon započinjanja muzičke karijere, podvrgla estetskim operacijama. Naime, Maya je operisala nos i usne i ta činjenica, kako kaže, donela joj je mnogo više samopouzdanja u život. O tome koliko pažnje Maya Berović ulaže u sopstveni izgled, svedoči i činjenica da se ona trudi da uvek bude lepo i sa stilom obučena.

Kada joj god to obaveze dopuste, Maya Berović voli da se posveti kulinarstvu i pripremanju hrane. Ljubav prema kulinarstvu, Maya je nasledila od svoje majke i ono što posebno voli da priprema, kao i da konzumira, jesu čuvene bosanske pite, koje je kako kaže često imala prilike da jede i koje je zavolela u detinjstvu.

Ime i prezime: Maja Berović (Maya Berović)

Datum i mesto rođenja: 8. jul 1987. godine, Malešići, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: Pevačica

Visina: /

Težina: /

YouTube:

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...