Muzičari

Ibro Bublin – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Jedan od najmlađih i najpopularnijih bosanskih pevača, Ibro Bublin, javnosti je postao poznat kao pobednik X sezone takmičenja „Zvezde Granda“, ali je u svojoj rodnoj Bosni i Hercegovini već i pre toga postao popularan zbog svog vrsnog talenta i nazivali su ga naslednikom najpoznatijeg pevača sevdalinki svih vremena, Safeta Isovića.

Iako je mladi Ibro pobedio na pomenutom takmičenju sa samo 17 godina, danas je sa svojih 19 leta jedan od najpoznatijih mladih zvezda, te ima iza sebe već nekoliko singlova, i omiljen je pak i popularan kako u svojoj zemlji, tako i u zemljama regiona, kao izvanredno talentovan i najpre veoma skroman mladić.

Ibro Bublin – biografija

Mlada „Zvezda Granda“, Ibro Bublin, rođen je u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, 28. maja 1999. godine, a ima i starijeg brata Armina, te je u rodnom gradu završio najpre osnovnuškolu, a potom i srednju Muzičku školu, teorijski smer.

Inače, iako je ta činjenica javnosti manje poznata, mladi Ibro Bublin je počeo da peva sa samo pet godina, te su mu omiljene pesme bile sevdalinke, a svoju ljubav za muziku je kako je sam istakao nasledio od svoje majke koja je bila pevačica, ali tada nije imala prilike da se profesionalno bavi pevanjem, jer tada nisu postojale brojne šanse koje se mladim zvezdama današnjice ukazuju.

Kao dečak je Ibro učestvovao na brojnim takmičenjima u pevanju sevdalinki i izvornih narodnih pesama, a rano je snimio i svoj prvi samostalni CD (koji je sadržao obrade tada najvećih hitova izvornog bosanskog melosa), a u saradnji sa Omerom Pobrićem, koji mu je veoma pomogao u daljem nastavku karijere, ali i u tome da shvati da je veoma talentovan i da muziku odabere kao svoje definitivno životno opredeljenje.

Kao dečaka koji je sa samo sedam godina izvanredno pevao i uz to svirao harmoniku, u Bosni su Ibra prozvali „čudo od deteta“, a pored muzike se mladi pevač bavi i sportom, te sa svojim nešto starijim bratom Arminom, redovno ide u teretanu.

I pre svoje velike pobede u finalu „Zvezda Granda“, 2016. godine, koje je održano u Sarajevu u dvorani Zetra, mladi Ibro je na sajtu „YouTube“, postavljao svoje muzičke izvedbe, te ima i svoj muzički kanal, a pobeda na pomenutom takmičenju mu je samo doprinela još većoj popularnosti.

Muzička karijera Ibra Bublina – početak velikog uspeha mladog bosanskog pevača

Iako je generalno, mladi Ibro Bublin svestan svog talenta, te je u toku svih emisija X sezone „Zvezda Granda“, oduševljavao svojim nastupima i vrsnim interpretacijama stručni žiri, kao i brojnu publiku, a posebnu podršku je imao od velikog Dragana Stojkovića Bosanca, mladić pak skromno ističe da se ipak nije nadao da će te 2016. godine u finalu takmičenja u Sarajevu, baš on pobediti, jer je konkurencija takmičara te sezone bila više nego jaka.

Kada je proglašen za pobednika Ibro Bublin je kao nagradu dobio stan u Beogradu i auto marke „Škoda“, ali je tada istakao da kako je maloletan i nema dozvolu, ipak će svoj auto na korišćenje dati ocu i bratu, dok on sam ne položi vozački ispit.

Ibro Bublin je na svom zvaničnom „YouTube“ kanalu, pre učešća na pomenutom takmičenju, pak veoma često onjavljivao obrade poznatih sevdalinki, te je i snimio svoj prvi pomenuti CD, a onda je od „Grand produkcije“ dobio i nagradu da snimi solo album, a proslavio se hitovima kao što su – „Bolujem ti od sevdaha“; „Samo ljubav njena“; „Luče“; Sve ću ti dati“ i „Emina“, te su navedene lepe numere mešavina pop i narodnog žanra, koje naravno za sada i najviše priliče njegovim „mladim godinama“.

Mladi pevač Ibro Bublin je iskreno uvek isticao da je njegov muzički uzor i svojevrsni idol uvek bio poznati Safet Isović, te da privatno voli i Šabana Šaulića i Zdravka Čolića, i da bi voleo da on jednoga dana ima takve karijere kao pomenuti veliki pevači, a već u toku takmičenja su mladog Sarajliju mnogi i nazivali naslednikom „kralja narodne muzike“, Šabana Šaulića, zbog čega je on bio veoma srećan.

U toku takmičenja u „Zvezdama Granda“, Ibro Bublin je imao kako je i pomenuto veliku podršku svog zemljaka Dragana Stojkovića Bosanca, koji je neskriveno podržavao i njega i mladog Uroša Živkovića, a mladi pevač je više puta istakao da su mu veoma pomogli i saveti Šabana Šaulića i Snežane Đurišić, koje kao umetnike veoma ceni i poštuje.

Ibro Bublin – privatni život

Mada je Ibro Bublin zbog svojih poslovnih obaveza i velikog broja angažmana, često u srpskom gradu Beogradu, on ističe da ne planira da se u skorije vreme preseli u srpsku prestonicu, te da je veoma vezan za svoje rodno Sarajevo, u kome je odrastao i u kome je njegova porodica i veliki broj prijatelja, te je za sada izabrao da putuje na relaciji Sarajevo – Beograd.

Mladi pevač uživa u svojoj novo stečenoj popularnosti, ali je i dalje skromni mladić iz Sarajeva gde živi u porodičnom domu sa majkom Jasminom, ocem Devrom i bratom Arminom, te i pak i sa svojim psom rase šarplaninac, Burdijem, u naselju Vrace, te ističe da nema devojku, jer je još uvek mlad i da za to ipak ima vremena.

Manje je poznato da se i stariji Ibrov brat Armin bavio pevanjem, ali je ipak otac Devro shvatio da Ibro Bublin ima veći potencijal i talenat te ga je on i prijavio za audiciju „Zvezda Granda“.

Ime i Prezime: Ibro Bublin

Nadimak: Bosanac; „čudo od deteta“; „novi Šaban Šaulić“

Datum i mesto rođenja: 28. maj 1999. godine, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop i narodni pevač; interpretator sevdalinki; pobednik X sezone takmičenja „Zvezde Granda“

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/IbroBublinOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/ibro_bublin/

Twitter: https://twitter.com/ibrobublin

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...