Muzičari

Jelena Broćić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Jelena Broćić je jedna od poznatih domaćih pevačica narodne muzike, koja na žalost nakon hit pesme „Bele rade“, kojom je osvojila publiku, nije imala druge zapaženije uspehe, te se povukla sa scene i nastupa samo povremeno, na raznim svadbama i privatnim proslavama u zemlji, kao i u regionu i inostranstvu.

U nastavku pročitajte biografiju Jelene Broćić.

Jelena Broćić – biografija 

Nekada popularna pevačica, rođena je u Guči, 11. avgusta 1975. godine, gde je završila osnovno i srednje obrazovanje, kao i Srednju muzičku školu, te sa samo 14 godina, objavila pesmu „Umiri mi srce“, sa kojom je postigla veliki uspeh, te najavila početak muzičke karijere.

Jelena Broćić je u toku svoje pevačke karijere objavila nekoliko velikih hitova, i izdala ukupno 11 albuma, a učestvovala je i na velikom broju muzičkih festivala.

  1. godine, jelena se razvela od supruga sa kojim je bila u braku nepunih devet godina, i sa kojim ima sina Vasilija.

Sada ćemo videti kako se razvijala muzička karijera Jelene Broćić.

Muzička karijera Jelene Broćić 

Poznata pevačica narodne muzike, pojavila se na sceni sa samo 14 godina, 1989. godine, sa hit pesmom „Umiri mi srce“, ali se danas kao njena najlepša pesma i najveći hit, ipak smatra numera „Bele rade“.

Pored pomenutih pesama, neke od Jeleninih najpoznatijih numera su i pesme – „Ko ostavlja ruže“; „Zvezda Danica“; „Okrenuću te za 360 stepeni“; „Leptir“; „Jedna ljubav, više ljubav nije“; „Velika ljubavi moja“; „Od života jače“; „Stani samo pet minuta“; „Hajde idi“; „Boli“; kao i „Ja sam se zaljubila“; „Svadbene kočije“; „Dala sam ti ljubav“; „Zaljubi se u neku drugu“, i mnoge druge pesme.

Od 1989. godine, kada je izašao Jelenin prvi album, ona je do 2011. godine snimila ukupno 11 solo albuma, a sarađivala je sa velikim muzičkim kućama – „Jugoton“; „Diskos“; PGP RTS; te „Grand“; „Gold“ i „BN Music“.

Albumi Jelene Broćić su hronološki navedeno – „Sedam suza“ (iz 1989. godine); „Zaljubi se u mene“ (iz 1991. godine); „Zaljubljeni do ušiju“ (iz 1992. godine); „Romeo i Julija“ (iz 1993. godine); „Devojačko srce“ (iz 1995. godine); „Mnogo mi je stalo“ (iz 1996. godine); „Vraćam ti se majko“ (iz 1998. godine); „Devojački snovi“ (iz 1999. godine); „Stani samo pet minuta“ (iz 2003. godine); „Zaljubi se u neku drugu“ (iz 2007. godine) i „Moja sliko“ (iz 2011. godine).

Kao veoma poznat interpretator narodnih pesama, Jelena Broćić je učestvovala na velikom broju muzičkih festivala – „Šumadijski sabor“ (1990. godine, sa pesmom „Ko ostavlja ruže“; 1991. godine sa pesmom „Zašumite šume Šumadije“; 1992. godine, sa numerom „Sunce ljubavi“; kao i 1994. godine sa pesmom „Srce najvernije“); „MESAM“ (1991. godine, sa pesmom „Ja sam se zaljubila“; 1992. godine sa numerom „Zvezde su plakale“); „Moravski biseri“ (1994. godine sa pesmom „Zapalite vatre“; 1996. godine, sa numerom „Tri bunara“; 1997. godine, sa pesmom „Potraži drugu“; 1998. godine sa numerom „Priča života mog“; 2000. godine, sa pesmom „Još uvek te volim“; 2001. godine sa pesmom „Zvezda Danica“; 2006. godine sa numerom „Ljubavna pesma“; 2010. godine sa pesmom „Oče moj“ i 2013. godine, sa pesmom „Kad’ Morava uzvodno poteče“); festival „Vrnjačka Banja“ (2006. godine, sa pesmom „Ne budi me nano“ i 2007. godine sa pesmom „ Zaljubi se u neku drugu“); festival „Zlatiborska pesma“ (2006. godine sa pesmom „Na ljubav otporna“); „Grand festival“ (2010. godine, sa numerom „Od života jače“) i „Lira“ festival narodne muzike (2012. godine, sa pesmom „Želja mi je“).

Na pomenutim festivalima, Jelena je osvojila tri prve nagrade, kao i nagradu na „Lira“ festivalu koja se zove – „sveukupni pobednik“ (za interpretaciju; po glasovima publike i po oceni stručnog žirija za najbolju pesmu festivala).

Za Jelenu Broćić je karakteristično to da se nikada nije preterano medijski eksponirala, te da nije bila u „estradnom vrhu“, pre svega jer je oduvek negovala pravu narodnu muziku, a nije snimala i pevala komercijalne pesme, ali je ona i danas ostala jedna od omiljenih pevačica „za narod“, te i često nastupa na raznim veseljima.

Privatni život Jelene Broćić 

Poznata pevačica se čak ni u vreme svoje najveće popularnosti, nije previše medijski eksponirala, već je svoju privatnost čuvala za sebe, te je nerado davala intervjue i odavala informacije koje su bile lične prirode.

Među kolegama i poznanicima, Jelena važi za veoma skromnu i povučenu osobu, ali i pravog prijatelja i velikog humanistu, te je sa svojim brojnim kolegama učestvovala na humanitarnim koncertima.

Kako je i napomenuto, nakon devet godina braka, Jelena se razvela od svog supruga, sa kojim ima sina jedinca Vasilija, te kako ističe sa svojim bivšim suprugom vodi brigu o vaspitavanju njihovog sina.

Iako su brojne estradne zvezde na svojim svadbama i razvosima, pravile velike medijske pompe, Jelena Broćić se i udala i razvela bez ikakvog uplitanja novinara, te se oglasila tek nakon dve i po godine od razvoda i potvrdila da se rastala od supruga, ali da je sa njim u odličnim odnosima, te da se slažu čak i bolje nego kada su bili u bračnoj zajednici.

Kako danas poznata pevačica ističe, najviše uživa da sa sinom Vasilijem provodi svaki slobodan trenutak, te da mu i pomaže oko školskih obaveza, a vodi ga i na treninge aikida i fudbala.

Vasilije, koji danas ima 13 godina, uspešno pohađa i muzičku školu, a da li je talenat nasledio od svoje majke i da li će se opredeliti za muzičku karijeru, pokazaće godine koje su pred njim.

 Ime i Prezime: Jelena Broćić

Nadimak: Jeca

Datum i mesto rođenja: 11. avgust 1975. godine, Guča, Srbija

Zanimanje: pevačica narodne i folk muzike

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/Jelena-Brocic-690543684304890/

Instagram: https://www.instagram.com/jelena.brocic/?

Twitter: https://twitter.com/jelenabrocic

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...