Muzičari

Dara Bubamara – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook, Youtube

Iako je popularnost stekla predstavljajući se javnosti pod svojim pseudonimom, pevačica koja je doslovno svima poznata kao Dara Bubamara, zapravo se zove Radojka Adzić. Muzičku karijeru, ova pevačica je započela davne 1989. godine, kada se priključila muzičkom sastavu “Dara Bubamara i Show band” zahvaljujući kojem je i dobila ovaj, pomalo neobičan nadimak koji je vremenom prerastao u njen pseudonim.

Naime, te 1989. godine, Radojka Adzić, koja je tada bila tek trinaestogodišnja devojčica koja je želela da zakorači u svet estrade, dobila je ponudu da se priključi pomenutom muzičkom sastavu koji su sačinjavali samo muški članovi i kojem je nedostajala pevačica. Muzički sastav o kojem govorimo, nosio je naziv “Dara Bubamara i Show band” po maskoti koja je bila u obliku bubamare i koja je nošena na svaki nastup.

Međutim, kada se Radojka priključila ovom muzičkom sastavu, njegovim članovima, ali i publici, učinila se zanimljivom ideja da upravo njoj pripadne nadimak Dara Bubamara. Tako, vremenom je sve više ljudi Radojku počelo da oslovljava imenom “Dara” i to je rezultiralo time da je “Dara Bubamara” najpre postao njen nadimak, a kasnije i pseudonim.

Da bi ste saznali više o karijeri, ali i o privatnom životu Dare Bubamare, predlažemo vam da pročitate njenu biografiju.

Dara Bubamara – biografija

Dara Bubamara, tačnije Radojka Adzić, rođena je 21. maja 1976. godine u Novom Sadu, gde je provela deteinjstvo i period odrastanja i gde je započela svoju muzičku karijeru.

Dara ima nekoliko godina mlađeg brata Zorana i rođena je kao prvo dete svoje majke Milice i svog oca Petra.
S obzirom da je Darina majka Milica, po profesiji bila servirka u bolničkoj ustanovi u Novom Sadu i da je Darin otac Petar po profesiji bio vozač u novosadskom gradskom prevozu, jasno je da Dara potiče iz porodice, koja je po socijalnom statusu pripadala takozvanoj radničkoj klasi. Uprkos toj činjenici, njeni roditelji, kroz svoj predan, a često i mukotrpan rad, trudili su se da njoj i njenom mlađem bratu Zoranu obezbede sve što im je bilo potrebno i neophodno u periodu odrastanja i da im ne dozvole da na svojoj koži osete šta znači nemati. Na tome, Dara je svojim roditeljima izuzetno zahvalna.

Ono na čemu je Dara takođe izuzetno zahvalna svojim roditeljima, jeste to što su uložili mnogo vremena u njeno vaspitanje i što su joj uvek velikodušno pružali ljubav i podršku zahvaljujući kojima je odrasla u jednu zdravu i psihički stabilnu osobu.

Već u vreme pohađanja osnovne škole, Dara Bubamara je u sebi prepoznala talenat za muziku, kao i ljubav prema pevanju i postala je član dečijeg hora. Uz ogromnu podršku svoje porodice, već sa jedanaest godina, Dara je počela da učestvuje u različitim muzičkim emisijama, manifestacijama i takmičenjima koja su bila posvećena deci. Darino prvo učešće u emisiji i ujedno njeno prvo pojavljivanje na televiziji, vezano je za poznatu i nekada veoma popularnu i gledanu dečiju emisiju koja je nosila naziv “Muzički tobogan”, a koju je vodio kultni voditelj Minja Subota.

Kroz učešće u pomenutoj emisiji, Dara ne samo da je uspešno izrazila i pokazala svoj muzički talenat i svoju obdarenost za pevanje, već je i skrenula pažnju mnogih uveliko poznatih pevača i pevačica.
Jedna od pevačica koja je prva uočila Darin muzički talenat, jeste Lepa Lukić, koja je Dari u to vreme poklonila priliku da se pojavi i da učestvuje na jednom od njenih koncerata. Svoje pojavljivanje i svoje učešće na koncertu Lepe Lukić, Dara Bubamara će pamtiti do kraja života kao izuzetno lepu i vrednu uspomenu.

Neposredno nakon pojavljivanja i nakon učešća na koncertu Lepe Lukić, Dara Bubamara je bila predstavnik Vojvodine na čuvenom takmičenju pod nazivom “Zmajeve dečije igre”. Na pomenutom takmičenju, koje će takođe pamtiti zauvek kao lepu i vrednu uspomenu, Dara je odnela pobedu i to nastupajući sa pesmom “Svetski fol Rock and Roll”. Ta pobeda, učinila je Daru, kao i čitavu njenu porodicu izuzetno ponosnim i dala im je čvrst razlog da smatraju i da veruju da Dara i te kako ima veliki potencijal za stvaranje muzičke karijere u budućnosti.

Samo dve godine kasnije, dok je još uvek bila učenica osnovne škole, Dara Bubamara je učestvovala na još jednom muzičkom takmičenju, koje je u to vreme bilo izuzetno popularno i koje je nosilo naziv “Najlepši glas Jugoslavije”. Na pomenutom takmičenju, baš kao i na prethodnom takmičenju na kojem je učestvovala, Dara je osvojila prvo mesto i odnela je pobedu.

Ubrzo nakon toga, preciznije neposredno nakon što je završila osnovnu školu, Dara Bubamara je poželela da paralelno sa pohađanjem srednje saobraćajne škole u Novom Sadu, počne da se bavi pevanjem i to nastupajući u kafanama u Novom Sadu. Svoju želju, Dara je podelila sa svojim roditeljima i oni su iako u prvi mah nisu bili oduševljeni njenom idejom ipak odlučili da je podrže, ali pod uslovom da na nastupe uvek odlazi u njihovoj pratnji ili u pratnji neke treće odrasle osobe koju bi oni odabrali i zadužili je da pripazi na Daru.

Dara je pristala na kompromis sa svojim roditeljima i ubrzo je kao što su se i dogovorili uz njihovu pratnju i uz njihovo prisustvo na njenim nastupima počela da peva u kafanama u Novom Sadu.

Od početka karijere do danas

Iako su Darini roditelji bili ti koji su najčešće bili uz nju na njenim nastupima, onda kada su oni iz bilo kog razloga bili sprečeni da to urade, Daru je na nastupima pratila njihova dugogodišnja kućna prijateljica u koju su imali bezgranično poverenje, gospođa Zoca. Gospođa Zoca, po profesiji je bila šminkerka i radila je na jednoj novosadskoj televiziji, a ta činjenica predstavlja nešto što se pokazalo kao presudno za Darino započinjanje ozbiljne muzičke karijere.

Naime, jednog dana, 1989. godine u novosadsku televiziju u kojoj je radila gospođa Zoca, došao je Milutin Popović Zahar i videvši ga, gospođa Zoca ga je zamolila da izdvoji malo svog vremena i da dođe u kafanu u kojoj će moći da čuje Daru Bubamaru. Zahar je pristao na to i Dara je iako tog dana nije bilo planirano da će nastupati i pevati, došla u dogovorenu kafanu kako bi Zahar mogao da je čuje. U pomenutoj kafani, u trenutku kada je Dara pevala kako bi je Zahar čuo, nalazili su se članovi muzičkog sastava “Dara Bubamara i Show Band”. Nakon što je Dara završila sa pevanjem, jedan od članova navedenog muzičkog sastava, prišao joj je i pitao je da li bi želela da im se priključi, jer su u potrazi za pevačicom. Nakon kraćeg vremena, tačnije nakon nekoliko razgovora koji su imali za cilj da dovedu do konkretnog i do preciznog poslovnog dogovora, Dara Bubamara, tačnije tada još uvek Radojka Adzić, postala je članica muzičkog sastava “Dara Bubamara i Show band” i zajedno sa njima počela je da nastupa i da zarađuje svoje prve ozbiljnije honorare.

U to vreme, baš kao što smo to već i objasnili u samom uvodnom delu teksta, Dari je pripao njen neobičan nadimak koji je kasnije prerastao u njen pseudonim po kojem je svi od tada do danas pamte i prepoznaju.
Međutim, kako je Dara Bubamara imala jako malo godina u trenutku kada je postala članica muzičkog sastava “Dara Bubamara i Show band”, bilo je potrebno da prođe bar nekoliko godina, pre nego što ona i njen bend pristupe snimanju i objavljivanju muzičkog materijala.

Shodno tome, tek 1993. godine, dakle nakon 4 godine od Darinog priključivanja bendu, bend je snimio i objavio svoju prvu pesmu, a to je pesma “Košava sa Dunava”, koje se i danas mnogi sećaju.
Ova pesma, postala je odlično prihvaćena od strane publike, a Dara je pevajući je postala izuzetno popularna. S obzirom da je u to vreme Dara imala tek 16 godina, mnogi su je videvši je posredstvom malih ekrana doživeli i opisali kao “simpatičnog i vrcavog devojčurka”.

Iste, dakle 1993. godine, muzički sastav “Dara Bubamara i Show Band”, objavio je istoimeni muzički album, na kojem su se pored pesme “Košava sa Dunava” našle i pesme “Školska ljubav”, “Žika”, “Plamen sreće” i brojne druge pesme. Pomenuti album, tačnije većina pesama koje su se na njemu našle, postale su takođe izuzetno slušane i dobro prihvaćene od strane publike, pa je bend stekao odličan preduslov da nastavi sa radom.

Međutim, iz javnosti nepoznatih razloga, bend je rasformiran i nije nastavio sa radom.
Ta činjenica, dovela je do toga da se Dara Bubamara, zadržavši svoj nadimak, tačnije pseudonim, opredeli za započinjanje svoje solo muzičke karijere.

Kao solo pevačica, Dara Bubamara je svoju karijeru započela već 1994. godine i to snimivši i objavivši svoj solo muzički album pod nazivom “Željo moja”. Nakon što se pomenuti album našao na tržištu i nakon što su se sa njega izdvojile pesme kao što su pesma “Volim da te volim”, pesma “Zumba”, pesma “Maler”, pesma “Mala” i pesma “Za tvoju ljubav”, Dara Bubamara je stekla još veću popularnost.

Po objavljivanju svog prvog solo muzičkog albuma, Dara Bubamara je napravila jednogodišnju pauzu, pa je 1996. godine, snimila i objavila svoj drugi solo album pod nazivom “Ja neću da ga vidim”. Sa ovog muzičkog albuma, izdvojile su se mnoge Darine pesme kao što je istoimena pesma “Ja neću da ga vidim”, ali i pesme “Nemoj da brineš mali” “Juče sam” i “Bilo je proleće”, pa je Dara postala još popularnija i još prihvaćenija od strane publike.
Već sledeće, dakle 1997. godine, Dara bubamara je snimila i objavila svoj novi muzički album pod nazivom “Dunav”. Sa tog albuma, izdvojila se pesma “Svi su tu kao nekada”, kao i pesma “Niti me ljubiš nit’ me drugom daješ”.
1999. godine, Dara Bubamara je snimila i objavila svoj četvrti po redu solo muzički album pod nazivom “Nisu to kiše” sa kojeg su se izdvojile pesme “Izdali smo našu ljubav” i “Golube”.

2000. godine, Dara je izdala CD sa svojim najvećim hitovima pod nazivom “Opa, opa – Best of”.

2001. godine, Dara je snimila i objavila je i svoj peti solo album pod nazivom “Dvojnica”. Za istoimenu pesmu sa ovog albuma, Dara je snimila i video spot u kojem se lično pojavila kao glavna akterka i to sa vidno promenjenim imidzom.

2003. godine, Dara Bubamara je snimila i objavila je svoj peti solo muzički album, pod nazivom “Polje jagoda”. Sa ovog albuma, izdvojila se istoimena pesma, ali i pesma “Vero nevero” i pesma “Iz dana u dan”.

2005. godine, Dara Bubamara je objavila još jedan novi, šesti po redu solo album pod nazivom “Bez milosti”, sa kojeg su se izdvojile pesma “Ovo neće izaći na dobro” i pesma “Ako umrem ove noći”.

2007. godine, Dara je snimila i objavila svoj sedmi solo album, pod nazivom “Dodirni me”. Sa ovog albuma, izdvojila se istoimena pesma, ali i pesma “Zidovi”.

2008. godine, Dara je nastupala na čuvenom Grandovom festivalu sa pesmom pod nazivom “Uzmi ili ostavi”, a iste godine, snimila je i objavila je i pesmu pod nazivom “Zamisli”.

2010. godine, Dara Bubamara je snimila i objavila je i svoj osmi solo album pod nazivom “Sangrija”. Sa pomenutog albuma, izdvojila se pesma “Mami, mami” i pesma “Ona te pali”.

2011. godine, Dara Bubamara je sa svojim mlađim kolegom Cvijom snimila i objavila duetsku pesmu pod nazivom “Noć za nas”, a iste godine, snimila je i objavila je i singl pod nazivom “Galama”.

2012. godine, Dara Bubamara je snimila i objavila je najpre singl pod nazivom “Delete”, a potom i duetsku pesmu sa svojim kolegom Bojanom Bijelićem pod nazivom “Pogledom te skidam”.

2013. godine, Dara Bubamara je objavila još jedan u nizu svojih albuma, ovog puta pod nazivom “Dara 2013.” Pesma pod nazivom “Kraljica ogledala”, pesma pod nazivom “Pesma za mamu” i pesma pod nazivom “Neka zna”, samo su neke od pesama koje su se našle na ovom albumu.

2014. godine, Dara Bubamara je snimila i objavila pet novih singlova i to singl pod nazivom “Opasan”, singl pod nazivom “Kraj i tačka”, singl pod nazivom “Karera”, singl pod nazivom “Uvek kad popijem” i singl pod nazivom “Nepopravljiva”.

2015. godine, Dara Bubamara je učestvovala na još jednom Grandovom festivalu, gde je premijerno izvela svoju novu numeru “Žena zmaj” i gde je osvojila nagradu publike. Iste godine, Dara je snimila i objavila i još dva nova singla i to singl pod nazivom “Volim sve što vole mladi” i singl pod nazivom “Neću kući”.

2016. godine, Dara Bubamara je snimila i objavila dva nova singla i to singl pod nazivom “Nevolja” i singl pod nazivom “Može nam se može”.

Dara Bubamara privatno

Privatno, Dara Bubamara je srećna i ponosna majka jednog osmogodišnjaka koji se zove Konstantin Kesić, a kojeg je Dara dobila kao plod ljubavi sa svojim sada bivšim suprugom Milanom Kesićem, sa kojim je bila nešto manje od deset godina u braku.

Pre braka sa Milanom, Dara je imala još jedan brak i to brak sa Lazarom Dugalićem.

Ime i prezime: Radojka Adzić (Dara Bubamara)

Datum i mesto rođenja: 21. maj 1976. godine, Novi Sad, Srbija

Zanimanje: Pevačica

Visina: 158 cm

Težina: 56 kg

YouTube:

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...