Muzičari

Nedeljko Bajić Baja – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Nedeljko Bajić Baja je jedan od najpopularnijih pevača pop i folk muzike, koji je devedesetih godina bio poznat i po svom specifičnom stilu odevanja, kada je nosio odela drečavih boja, te su mnogi dovodili u pitanje njegovu naklonost suprotnom polu.

Baja danas važi za jednog od najomiljenijih pevača sa domaće scene, a neki od njegovih velikih i nezaboravnih hitova su pesme – „Koktel ljubavi“; „Veruj u Boga i u mene“; „Beži dalje“; kao i „Dragana“; „Znakovi“; „Stare slike“; „Sam u noći“; „Ljubav“; „Crna kosa, oči plave“; „Zeleni dol“; „Šta me briga“; „Harala si mojom dušom“; „Ako te voli više“; „Snaga vetra“; „Ti oprosti“; „Sastanak sa srećom“; „Zavičaj“; „Mini suknja“; „Noćni taxi“; „Noćna ptica“; „Sećanje na nas“; „Rođen spreman“; „Ključ“; „Iz života nestala si tiho“; „Zemlja ljubavi“; „Mokra do kože“; kao i „Vredna čekanja“; „Dodir neba“; „Čovek bez adrese“; „Bela ružo“; „Beži dalje“; te poznate i hit pesme „Crveni telefon“; „Od ljubavi jače“; Snovi od stakla“; Šta ti fali kad ti ništa ne fali“; kao i „Cveta dva“; „Dukat u srcu“; „Ginem, ginem“; „Eh, Neno, Neno“; „Fantazija“; kao i „Doći ću ti na venčanje“; „Hej, krčmaru“; „Kameleon“; „Kaži, kaži“; „Ljubomorci“; „Leptir“; „Zapisano je u vremenu“; „Malo kockam, malo pijem“; „Lutkica“; „Moj prsten u reci“; „Misleći na tebe“; te i „Non stop“; „Naslednik“; „Nepravda“; „Pijan sam“; „Oficir sa ružom“; „Rođendan je tvoj“; „Rame za plakanje“; „Seti me se, seti, seti“; „Suviše me podsećaš na nju“; „Varalica“ ;“Vatra i oluja“; „Tragovi karmina“, i mnoge druge numere.

Nedeljko Bajić Baja – biografija 

Popularni jugoslovenski pevač, rođen je u Šipovu kod Banja Luke, u Bosni i Hercegovini, 9. juna 1968. godine, i ima dva rođena brata i dve sestre.

Već kao dečak od šest godina, poznati pevač ostao je bez oca, a kako su mu roditelji, iako su bili radnici, bili takođe i vrlo muzikalni, Baja je počeo i sam da se bavi pevanjem, i to već sa nepunih sedam godina, odnosno i pre polaska u osnovnu školu.

Baja je završio osnovnu školu, a zatim i srednju turističko-ugostiteljsku školu, te je 1988. godine otišao u vojsku, na odsluženje vojnog roka, u mornaricu u Pulu i Split.

Posle vojske, pevač je odlučio da se preseli u Srbiju, gde je jedno vreme živeo u Zrenjaninu, da bi se kasnije nastanio u Novom Sadu, a krajem 1999. godine je prešao u Beograd, kako bi mogao pak da bolje organizuje svoju muzičku karijeru.

Uporedo sa životom u Srbiji, od 1991. godine, pevač je povremeno živeo i radio u Austriji, a gde ima nekretninu u Beču, te i u koju i dan danas rado ide.

Baja je muzičku karijeru otpočeo kao pšrofesionalni pevač, 1992. godine, kada je sa Draganom Stojkovićem Bosancom, snimio svoj prvi album „Vreme briše sve“ (radni naziv „Malo kockam, malo pijem“), da bi 1995. godine, sa tada poznatim Novicom Uroševićem, snimio i drugi album „Usijanje“.

Muzička karijera Nedeljka Bajića Baje 

Kako je i napomenuto, Baja je od 1992. godine pa do danas snimio sledeće albume, na kojima je imao brojne hitove – „Vreme briše sve“ (album iz 1992. godine); „Eh, Neno, Neno“ (album iz 1994. godine); „Usijanje“ (iz 1995. godine); „Ljubavnik“ (iz 1997. godine); kao i „Čežnja, strast i mržnja (iz 1998. godine); „Svetski čovek“ (iz 1999. godine); „Došlo vreme“ (iz 2002. godine); „Koktel ljubavi“ (iz 2004. godine); „Zapisano u vremenu“ (iz 2007. godine); „Album dragih uspomena“ (iz 2011. godine) i „Snovi od stakla“ (iz 2014. godine), te i album „Sastanak sa srećom“ (iz 2015. godine).

U 2016. godini, Baja je snimio pesmu i spot „Rođen spreman“; te i pesme i spotove za numere „Ključ“ i „Noćni taxi“, 2017. godine.

U toku svoje bogate muzičke karijere, Nedeljko Bajić Baja je učestvovao na brojnim muzičkim festivalima, te je tako sa pesmom „Suze na venčanju tvom“, 1996. godine osvojio prvu nagradu na festivalu „Moravski biseri“, da bi i kasnije tokom godina osvojio veliki broj nagrada preko „Oskara popularnosti“, sve do muzičkog „Gran pri“-ja.

Baja je u svojoj karijeri bio „ekskluzivac“ brojnih produkcijskih kuća – „Diskos“; „ZAM“; PGP RTS; VIP; BN Music; „Gold“.

Kao jedna od najupečatljivijih muzičkih ličnosti devedesetih godina, Baja je ostao dosledan svom stilu pevanja, ali je ranije brze numere postepeno zamenio baladama, te su danas neke od pesama sa milionskim pregledima na „YouTube“ kanalu – „Zapisano je u vremenu“; „Snovi od stakla“ i „Mokra do kože“.

  1. godine, za pesmu Pere Stokanovića, „Snovi od stakla“, Baja je dobio dva priznanja – za folk pevača godina i za hit godine, po glasovima čitalaca magazina „Vesti“.

Manje je poznato da je Bajinu pesmu „Ljubav“, napisao poznati roker Bora Đorđević (alias Bora Čorba), koji je na jednom zajedničkom gostovanju u inostranstvu, Baji rekao da ima pesmu „baš za njega“, te mu je dao tekst, a poznati folker je uradio muziku i aranžman za ovu numeru.

Privatni život Nedeljka Bajića Baje 

Baja je jedna od javnih ličnosti, koja je svoj privatni život uspela da sačuva za sebe, te su ga uglavnom zaobilazili skandali, izuzev kada su mediji zbog njegovog načina odevanja (u svetlo ružičasta parna odela), proširili informacije da je pevač naklonjen istom polu, što je on jednom prilikom demantovao, ali se nikada nije preterano obazirao na medijske natpise, te i zlonamerne komentare, već je vredno radio i gradio svoju karijeru.

Popularni pevač je dugi niz godina u vezi sa izvesnom Ivanom, koju je upoznao kao manekenku na snimanju svog muzičkog spota za pesmu „Mokra do kože“, a sa kojom je pevač započeo vezu 2012. godine, te su je u početku krili od javnosti jer je lepa plavuša tada imala dečka.

Međutim, već početkom 2013. godine, u medijima se proširila vest da je svoje 44 godine, poznati pevač Nedeljko Bajić Baja, i dobio svog prvog sina sa tada nevenčanom suprugom Ivanom, koja je od njega mlađa čitavih 19 godina, te da se ona i porodila u GAK „Narodni front“ u Beogradu.

Nakon brojnih navoda i spekulacija, Baja je odlučio da lično objasni nastalu situaciju, te je otkrio da nema ni ženu ni dete, i da ih on sigurno ne bi skrivao po iznajmljenim stanovima u Beogradu (kako su mediji objavili), te se izvinio svima koji su zbog pomenutih tračeva dospeli u neprilike i nezgodnu situaciju.

Kasnije 2015. godine, Baja je dao jedan od svojih retkih intervjua za novine, u kome je naveo da se u međuvremenu i oženio, te da ima sina Marka od dve godine, i da je marta 2015. godine, po drugi put postao otac preslatke devojčice Milice.

Koliko je uzaludan posao demantovati medijske napise, Baja je naglasio i time što nikada nije upoznao popularnog glumca Žarka Lauševića, iako su brojni naslovi u žutoj štampi tvrdili da su njih dvojica veliki prijatelji, te da se često druže u Americi.

Poznati folker je kako kaže zadovoljan svojim radom i uspesima, te ima i zakazane brojne veoma tražene nastupe u zemlji i inostranstvu, ali i da ga u poslednje vreme često mešaju sa sinom vrlo poznatog glumca i reditelja, Radoša Bajića, koji se takođe zove Nedeljko, i koji je glumac.

Baja ističe da se nikada nije uplitao u tuđu privatnost i nije se mešao ni u čije lične i porodične odnose, te da očekuje da i on bude ispoštovan od strane svojih kolega i medija, te da se oni bave njegovom karijerom i uspesima, a ne da gledaju u njegove privatne probleme ili lični život.

Baja je jedan od retkih muzičara koji nikada za svoje nastupe ne ugovara honorare, već on uzima samo procenat od prodatih ulaznica, što dodatno pokazuje njegovu veličinu, ali i skromnost i svu ljubav prema poslu kojim se bavi, te da mu nije stalo da se od pevanja obogati, već da uživa kako u radosti pevanja, tako i u sreći svojih vernih fanova, kojih je svake godine sve više.

Ime i Prezime: Nedeljko Bajić

Nadimak: Baja

Datum i mesto rođenja: 9. jun 1968. godine, Šipovo, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop-folk pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/nedeljkobajicofficial/

Instagram: https://www.instagram.com/nbbajaofficial/

Twitter: https://twitter.com/nbajicofficial

YouTube: https://www.instagram.com/nbbajaofficial/

Sponzorisano:

Loading...
loading...