Muzičari

Nada Obrić – Biografija 2020, Visina, Težina

Svoju muzičku karijeru, Nada Obrić je započela sada već davne 1971. godine tako što je započevši saradnju sa kompozitorom Damjanom Babićem i izdavačkom kućom „Jugoton“ snimila i objavila svoj prvi singl koji nosi naziv „Neću da plačem“. Od trenutka objavljivanja svog prvog singla do danas,

Nada je snimila i objavila još 14 singlova, 15 kompletnih muzičkih albuma i 3 kompilacije svojih hitova.

Takođe, od trenutka započinjanja svoje muzičke karijere pa do danas, Nada je učestvovala na ukupno 6 muzičkih festivala na kojima se ravnopravno takmičila sa ostalim učesnicima.

Detaljnije o karijeri Nade Obrić, ali i o njenom privatnom životu, saznaćete ukoliko pročitate njenu biografiju.

Nada Obrić – biografija

Nada Obrić, rođena je 6. juna 1948. godine u Zvorniku u Bosni i Hercegovini. U svom rodnom gradu Zvorniku, Nada je odrasla, završila je osnovnu školu, a potom i Gimnaziju.

Tokom pohađanja osnovne škole, Nada je uporedo pohađala i treninge gimnastike, a njena angažovanost na tom polju bila je izražena toliko da je učestvovala na republičkom takmičenju, na kojem je osvojila prvo mesto.

Po završetku Gimnazije u Zvorniku, Nada se preselila u Sarajevo, vođena željom i odlukom da upiše Pravni fakultet.

Nadina posvećenost učenju u periodu pohađanja fakulteta, bila je tolika da je ona studije prava završila u roku.

Odmah po završetku Pravnog fakulteta, Nada Obrić se zaposlila kao pravnik u opštini u Sarajevu.

Uporedo sa građenjem karijere uspešnog pravnika, Nada je započela i svoju muzički karijeru i to 1971. godine nakon što je upoznala kompozitora Damjana Babića koji joj je predložio da uspostave saradnju.

1981. godine, Nada Obrić je zbog uspeha koji je ostvarila na polju profesionalnog bavljenja muzikom odlučila da odustane od karijere pravnika i tada je prestala da radi u opštini.

1981. godine, zbog sve većih obaveza koje je imala kao već mnogima omiljena pevačica, Nada Obrić je odlučila da napusti Sarajevo i da se preseli u Beograd.

Od početka karijere do danas

1971. godine, Nada Obrić je u saradnji sa kompozitorom Damjanom Babićem i izdavačkom kućom „Jugoton“ snimila i objavila svoj prvi sing koji nosi naziv „Neću da plačem“.

1972. godine, Nada Obrić je snimila i objavila i svoj drugi po redu singl koji nosi naziv „Neću ljubav drugu“, a iste godine, snimila je i objavila i istoimeni celokupni muzički album.

1973. godine, Nada je snimila i objavila singl pod nazivom „Pjesmom te zovem“.

1974. godine, ostavši verna svojoj odluci da se profesionalno bavi muzikom, Nada je snimila i objavila i svoj novi singl koji ovog puta nosi naziv „Ne idi drugoj ženi“.

1975. godine, Nada je svoju publiku obradovala novim singlom koji nosi naziv „Ko je kriv za moju tugu“, a iste godine, ova pevačica je snimila i objavila još jedan novi singl. Reč je o singlu pod nazivom „Ljubavi zovem te“.

1977. godine, Nada Obrić je snimila i objavila dva nova singla i jedan celokupni muzički album. Reč je o singlovima „Ja te čekam danima“ i „Gde se dvoje vole suvišan je treći“ i o muzičkom albumu pod nazivom „Pjesmom te zovem“.

1978. godine, Nada je snimila i objavila singl pod nazivom „Noćas za tebe pjevam“.

1979. godine, pevačica je snimila i objavila još dva nova singla i svoj treći po redu muzički album. Ovog puta, reč je o singlu pod nazivom „Duša me boli još tebe volim“, o singlu pod nazivom „Uzalud se tebi nadam“ i o albumu pod nazivom „Pjevaj Nado veselo“.

1980. godine, Nada Obrić je snimila singl pod nazivom „Kolo igra kod komšije“, singl pod nazivom „Pusti me na miru da svoj život živim“ i muzički album koji je poneo naziv po prethodno pomenutom i iste godine objavljenom singlu „Kolo igra kod komšije“.

1981. godine, Nada je snimila i objavila singl pod nazivom „Ne dozvoli da te druga voli“, a iste godine, snimila je i objavila je i istoimeni muzički album.

1982. godine, Nada je snimila i objavila muzički album pod nazivom „Pogledaj me ti u oči“.

1983. godine, pevačica je snimila i objavila muzički album koji nosi naziv „Čuvaj me“.

1984. godine, Nada Obrić je snimila i objavila muzički album koji nosi naziv „Nije lako bez tebe“.

1986. godine, nakon jednogodišnje pauze koju je napravila u muzičkoj karijeri, Nada je snimila i objavila jedan novi singl i jedan novi muzički album. Reč je o singlu pod nazivom „Bolna ti ležim“ i o muzičkom albumu pod nazivom „Suze ljubavi“.

1987. godine, Nada je po prvi put u svojoj karijeri objavila kompilaciju svojih hitova. Ta kompilacija, ponela je naziv „Najljepše pjesme“.

1988. godine, Nada je snimila i objavila najpre singl pod nazivom „700 dana bolujem“, a onda i muzički album pod nazivom „Sad mi trebaš“.

1989. godine, Nada Obrić je snimila i objavila muzički album pod nazivom „Kad ću sama“.

1991. godine, Nada je snimila i objavila muzički album „Oprosti mi suzu“.

1994. godine, nakon nekoliko godina pauze, Nada se vratila svojoj muzičkoj karijeri i to tako što je snimila i objavila muzički album koji nosi naziv „Ozdravilo srce moje“.

1997. godine, Nada Obrić je snimila i objavila muzički album pod nazivom „Došlo vreme“.

2001. godine, Nada Obrić je snimila i objavila svoj petnaesti po redu muzički album koji nosi naziv „Život je tako hteo“.

2008. godine, pevačica je objavila drugu po redu kompilaciju svojih hitova koja ovog puta nosi naziv „Folk zvijezde zauvijek“.

2009. godine, samo godinu dana nakon što je objavila svoju drugu po redu kompilaciju hitova, Nada je objavila i treću kompilaciju svojih hitova. Ovog puta, reč je o kompilaciji koja nosi naziv „Najveći hitovi“.

2017. godine, Nada Obrić je postala jedna od učesnica rijaliti programa „Zadruga“ iako se kako je lično Nada navela, njena porodica jednoglasno protivila tome. Nada je nakon samo mesec dana provedenih u pomenutom rijaliti programu napustila takmičenje.

Tokom takmičenja u ovom rijaliti programu, Nada je na ostale ukućane, kao i na publiku ostavila utisak mirne i staložene osobe, čije je ponašanje daleko od nepristojnog i konfliktnog koje je često svojstveno učesnicima različitih rijaliti programa.

Ime i prezime: Nada Obrić

Datum i mesto rođenja: 6. jun 1948. godine, Zvornik, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: Pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000730712107

Instagram: Nije poznato

Sponzorisano:

Loading...
loading...