Muzičari

MC Stojan – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Marko Stojanović, odnosno MC Stojan, jedan je od trenutno najpopularnijih muzičara na našoj sceni, te je tražen kao saradnik od strane najvećih domaćih zvezda, u sve popularnijem žanru mešavine repa, hip-hopa, popa i folka.

MC Stojan, postao je popularan 2005. godine, kada je objavio hit pesmu „Bičuj me, Stojane“, a koja je i danas prva asocijacija na ovog uspešnog mladog momka.

MC Stojan – biografija 

Popularni muzičar je rođen u mestu Lučani kod Čačka, kao Marko Stojanović, 15. februara 1983. godine (kao najteža beba u Čačanskom porodilištu, sa 5200 grama), te je u rodnom mestu završio osnovnu školu, te je i srednje obrazovanje stekao u Čačku, a zatim je upisao Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu (gde je danas i apsolvent).

Kada je bio đak osnovne škole, MC Stojan je već znao da ima talenta za muziku, te je povremeno repovao, a za svoje odeljenje je i napisao u sedmom razredu, svojevrsnu „himnu“, a koja se zvala „VII-2 je mafija“.

Kako sam MC Stojan kaže, većina pesama koje je napisao je na neki način i autobiografska, te u njima obrađuje na šaljiv način teme vezane za svakodnevne muško-ženske odnose i uopšte se pak osvrće na stanje u društvu, te ima i veliku sposobnost da iskaže svoj stav na ciničan i vrlo smeo i provokativan način.

Marko voli žene, mačke i teretanu, ali mu je muzika ipak najveća strast, što je i svakako dokazao uspesima koje je postigao sa samo 35 godina.

Muzička karijera MC Stojana 

Kako je i napomenuto, mladi muzičar je pažnju javnosti skrenuo na sebe, pesmom „Bičuj me , Stojane“, koja je 2005. godine bila pravi „bum“, na domaćoj sceni, jer je obilovala eksplicitnim stihovima, ali je istovremeno unela novine i svežinu u estradni muzički svet na našem podneblju.

Nakon pomenute numere, MC Stojan je snimio još nekoliko pesama i postao je jedan od najtraženijih repera i hip-hopera u regionu i dijaspori, sa pesmama – „Nadice, isprži mi jaja“; „Kuku, lele“; „Doktor za grudi“; „U srce mi pucaj“; „Ćuti i puši“; „Very bad bitch“; „Vidim dobru ribu“; „93“; „Mamacita“; „Reci mi ko te ljubi“; „Luda žurka“; Ti si meni sve“; „Navučen na tebe“.

Do sada je Stojan objavio i dva solo albuma – 2016. godine, album „Bahata“ (sa hitovima poput pesama – „Mama“; „Bahata“; „Do zadnje pare“ i „Opasna“), te i 2017. godine, album „2017“ (sa pesmama – „Ostani budna“; „Pikaso“; „Aman, aman“; „Burj Khalifa“; „Njami, njami“; „Vodka i martini“; „Bogata“ i „Fejk“).

Međutim, mladi muzičar je ipak najpoznatiji po svojoj saradnji sa velikim brojem pevača sa naše domaće scene, a kako sam ističe, najdraža mu je bila pesma „Požuri“ koju je snimio sa pokojnom pevačicom Ksenijom Pajčin, sa kojom je bio i veliki prijatelj, te joj je nakon njene tragične smrti i posvetio pesmu „Da ona zna“.

Duetske numere koje je MC Stojan snimio sa raznim izvođačima su – „Skini sve“ (sa Niđom, 2005. godine); „Požuri“ (sa Ksenijom Pajčin, 2009. godine); „Sexy“ (sa Tinom Ivanović, 2010. godine); „Kakva guza“ (sa MC Jankom, 2012. godine); „Ne znam gde sam“ (sa Cvijom, 2012. godine); „Ti i ja“ (sa Janom, 2012. godine); „Živeli“ (sa Mitrom Mirićem i DJ Markom, 2013. godine); „Volim te“ (sa DJ Silverom, 2013. godine); „Vatreno, vatreno“ (sa Galenom, 2013. godine); „Ajmo, svi“ (sa Allegro bendom, 2013. godine); „samo zaigraj“ (sa Ša i DJ Đurom, 2014. godine); „Haljina bez leđa“ (sa Sandrom Afrikom, 2014. godine); „samo me ljubi“ (sa Miom Borisavljević, 2015. godine); „Zagrljaj“ (sa Mr. Black, 2015. godine); „Kraljevi grada“ (sa Acom Lukasom, 2015. godine); „Šta bi“ (sa Aleksandrom Prijović, 2015. godine); „Balkanka“ (sa Ljupkom Stević, 2017. godine); „Mein schatzi“ (sa Darkom Lazićem, 2017. godine); „Čekaj, čekaj“ (sa Aleksandrom Mladenović, 2017. godine); kao i „Pevačica“ (sa Janom i Đanijem, 2017. godine); „Ti odlaziš, ja ostajem“ (sa Dinnom, 2018. godine); „Jednom majka rađa“ (sa Jovanom Perišićem, 2018. godine).

Dva najnovija singla MC Stojana koje je izdao 2018. godine su „La Miami“ i „Lete pare“, a koji su propraćeni provokativnim spotovima i beleže milionske preglede na kanalu YouTube.

Kao najpopularnija numera MC Stojana, a prema broju pregleda na pomenutom YouTube kanalu jeste pesma „Haljina bez leđa“, koju je otpevao u duetu sa mega popularnom Sandrom Afrikom.

MC Stojan privatno 

Popularni MC za sebe kaže da su mu uvek žene bile inspiracija, i da nije bilo dana da nije bio zaljubljen, kao i da je dugo godina u stabilnoj vezi, iako ga mediji klasifikuju kao jako velikog zavodnika, koji olako menja partnerke, i koji vodi razvratnički život, a pretpostavlja da je to zbog njegovih pomalo vulgarnih i provokativnih pesama.

MC Stojan je apsolvent Ekonomije, koju planira da završi, ali mu se ne žuri jer se ostvario kao muzičar, te ima odlično plaćene nastupe, a radi upravo ono što najviše voli.

Iako niko ne bi mogao da pretpostavi, popularni reper je uvek bio odličan ili vrlo dobar đak, osim što je stalno imao jedinicu iz vladanja, jer se tukao i pravio probleme zbog devojaka.

Takođe, muzičar se oprobao i kao učesnik reality programa „Dvor“, ali tada nije postigao zavidan plasman, te i nije bio oduševljen formatom i konceptom reality-ja generalno, te ističe da se nikada više ne bi takmičio, bez obzira na visinu honorara.

Ipak, u pomenutom reality programu, Stojan je uspeo da uvredi legendarnu pevačicu narodne muzike Lepu Lukić, koja je bila blago rečeno zatečena, reperovom izjavom da joj je potreban „pastuv“, te iako se radilo samo o šali, pevačica je ostala dosledna i nije prihvatila izvinjenje.

Takođe je u „Dvoru“, MC Stojan, želeo da bude intiman sa slovenačkom starletom Urškom Čepin, a kako ne bi bio izbačen nakon nominacija, te je kasnije objasnio da je sve to bila samo njegova igra, šala i strategija.

MC Stojan ne čita tabloide, jer su prepuni laži o njemu, te je demantovao priču da je bio u vezi sa izvesnom Biljanom, koja je vlasnica diskoteka u Austriji, i da je zbog nje bio u sukobu sa Vukom Mobom, svojim popularnim kolegom i nekadašnjim prijateljem (sa kojim je trenutno u svađi).

  1. godine, MC Stojan je povređen na svom nastupu u jednom klubu u Tuzli, i tada je reper polomio skočni zglob, a sve jer su ga pomahnitale obožavateljke bukvalno povukle sa bine, te je pao u publiku, i kasnije je u šali izjavio da su mu žene ipak na kraju „došle glave“.

Poznati pevač je i veliki ljubitelj tetovaža, te na svojoj levoj ruci, ima istetoviranog samuraja, gejšu i dve vrane, a u svom stilu je objasnio i značenje tetovaže koju ponosno pokazuje, te da je ona sinonim stalne borbe sa ženama, koje su mu „popile mozak“.

  1. godine MC Stojan se ofarbao u plavo, te poradio na svojoj figuri u teretani, pa je na svojim profilima na društvenim mrežama pozirao kao pravi profesionalni model.

Dugi niz godina je poznati muzičar veran samo jednoj devojci, izvesnoj Neveni, koja ne voli da i bude eksponirana u javnosti, i vrlo je lepa i skromna devojka, a imidž zavodnika i šmekera koji se njenom momku pripisuje, uopšte joj ne smeta, jer ga ona najbolje poznaje.

Zanimljiva je činjenica da MC Stojan ima mačku koju obožava, te da najviše veruje svojoj sestri, a da na društvenoj mreži „Facebook“, ima čak četiri svoja lična profila.

Kao i u svetu, na hip-hop i rep sceni, i kod nas postoje stalna prepucavanja muzičara, te je odavno poznato da se MC Stojan nalazi u sukobu sa Vukom Mobom (koji ga je nazvao gej muzičarem i plagijatorom), kao i sa bosanskim muzičarem Bubom Korelijem, koji ga je ničim izazvan grubo izvređao na „Instagramu“, te iskritikovao njegovu novu pesmu „La Miami“.

MC Stojan je iz „rata“ sa Bubom Korelijem izašao kao apsolutni pobednik, jer mu je sasvim lepo i uljudno odgovorio na prozivke, rečima – „Ljudi će ti sve oprostiti, samo uspeh nikada“, a kada ga je bosanski muzičar ponovo uvredio, Stojan je postavio sliku sa „Instagrama“ na kojoj se Buba Koreli hvali patikama od 900 evra, a pored je stavio novinski isečak o deci koja žive bez osnovne životne egzistencije, te nemaju ni hranu ni pijaću vodu.

Takođe, do danas Stojan nije odgovarao na „prozivke“ Vuka Moba, te mu nije jasno zašto se ovaj na njega „namerio“, kada su natpisi da mu je Stojan preoteo devojku, potpuno neistiniti.

Ime i Prezime: Marko Stojanović (umetničko ime MC Stojan)

Nadimak: Stojan

Datum i mesto rođenja: 15. februar 1983. godine, Lučani, Srbija

Zanimanje: muzičar; MC; reper; hip-hoper; DJ

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/mcstojan2

Instagram: https://www.instagram.com/mc_stojan/

Twitter: https://twitter.com/mcstojan

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=aY315DSuhVw

Sponzorisano:

Loading...
loading...