Muzičari

Zorica Brunclik – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Zorica važi za jednu od najpoznatijih pevačica na prostorima tadašnje Jugoslavije, i jedna je od retkih koja i dan- danas traje na estradi.

Svojim neverovatnim vokalnim sposobnostima, harizmom i specifičnim izgledom izdvajala se od ostalih.

Njeni nastupi su uvek puni energije, a neke od njenih najpoznatijih pesama su: “Dođi u moje noći“; “Kad bi me pitali“; “Avlije, avlije“; “Branili su našu ljubav“; “Kako ti je, kako živiš“; “Košava“; “Otkopčano jeleče“; “Tamo gde si ti“ i mnoge druge.

Od 1985. godine je u braku sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, njih dvoje imaju veoma skladan brak.

Zorica Brunclik – Biografija

Rođena je 29. juna 1955. godine, kao najstarije dete u porodici, u bivšoj Jugoslaviji, u Beogradu. Zorica ima tri mlađa brata sa kojima je živela kod majke Zlatije, koja se od njihovog oca Andreja, koji je bio Slovenac, vrlo rano razvela.

Njeni roditelji su se razveli kada je Zorica imala tek dve godine, deca su pripala majci i zajedno sa njom su ostali da žive u Smederevu. Njena majka se čitav život trudila da im obezdi sve što im je potrebno, bila je brižna, a Zorica je u znak zahvalnosti za njen trud svoju ćerku nazvala po njoj.

Kako je njen otac bio mnogo bogatiji od njene majke, živeo je u izobilju, te je mogao mnogo više materijalnih stvari da priušti njoj i njenoj braći. Zbog toga su deca volela da idu kod njega, međutim, kada se njen otac po drugi put oženio, njihova majka im je zabranila da odlaze kod njega, zbog čega je Zorica i odrasla u Smederevu, odlazivši često kod svoje bake, koja je bila Grkinja, u Požarevac.

Jedna od Zoričinih bliskih drugarica bila je ćerka poznatog Bore Spužića Kvake, koji je primetio njen ogroman talenat te ju je posavetovao da počne da se bavi pevanjem. Predstavio ju je bendu koji je nosio naziv “Plava zvezda“ 1969. godine. Nisu osporili njen talenat, te su ubrzo počeli zajedno da nastupaju u kafani “Beogradaska estrada“, a takođe i u Zenici u hotelu “Metalurg“.

Jedna zanimljiva anegdota iz njenog života odnosi se na njenu prvu zaradu, naime kada je Zorica dobila svoj prvi honorar odmah je uplatila pare na račun svoje majke, kako je suma novca koju je uplatila bila u visini deset mesečnih plata njene majke, Zlatija ju je odmah poslala kod ginekologa kako bi proverila da li je Zorica svoj novac zaradila nepoštenim putem.

Nije želela da se odrekne obrazovanja, bila je veoma vredna, te je uporedo sa nastupima učila i prvo završila u Aranžerskoj školi na Narodnom Univerzitetu “Božidar Adžija“ kurs ikebane. Kasnije je u Nišu upisala i uspešno završila Ekonomski fakultet. Nakon ovog fakulteta, upisala je pravni fakultet, ali njega nije završila.

Zorica Brunclik se kao majka ostvarila veoma mlada, sa svojim nevenčanim suprugom ostala je truda, ali je sama iznela trudnoću, s obzirom da ju je on ostavio kada je saznao za istu. Njeno prvo dete, ćerka Marija, rodila se iz ove veze.

Stupila je u brak sa šefom orkestra Zoranom Tutićem sa kojim je i nastupala, ubrzo je sa njim dobila sina Đorđa. Par se razveo, a Zorica se nešto kasnije udala za harmonikaša Ljubu Kešelja sa kojim je dobila ćerku Miljanu.

Brak sa drugim suprugom trajao je šest godina, nakon čega je njen suprug napustio i nju i ćerku. Zorica nije odustala od vere u ljubav, 1985. godine ponovo ulazi u bračne vode, ovoga puta sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, sa kojim je i dan- danas u braku. Kemiš je naš poznat kompoziror i harmonikaš, a poznato je da su svi Zoričini bivši muževi bili harmonikaši. Iz ovog braka par ima samo jedno dete, ćerku Zlatu.

Muzička karijera Zorice Brunclik

Njena muzička karijera traje nešto više od pola veka, iza sebe ima brojne albume i singlove, te se svakako svrstava u jedno od najvećih imena na našoj estradnoj sceni.

Već smo pomenuli da je za početak njene muzičke karijere zaslužan Bora Spužić Kvaka, naš poznati kompozior i muzičar. Zorica je pet godina nastupala po raznim kafanama, restoranima i hotelima, sve dok nije upoznala Novicu Uroševića, koji je tražio pevačicu, a u to vreme je nastupao sa orkestrom Tihomira Paunovića Tike. Vrlo brzo ona postaje solista ovog orkestra.

Svoju prvu singl plloču, pesmu “Ne daj da nas rastave“, snimila je za PGP RTB 1975. godine. Pesma je doživela neverovatan uspeh, bila je rasprodata u tiražu od čak 300 000 primeraka. Na ovoj ploči nalazila se i pesma pod nazivom “Jedna ljubav ne postoji više“, koja je takođe postala veoma popularna, ali nije uspela da dostigne uspeh pesme “Ne daj da nas rastave“.

Miks singl pod nazivom “Zorica Brunclik Nina“ izadaje ponovo u okviru diskografske kuće PGP RTB, na njemu se našla numera “Donela te sreća meni“. Pesme “Došao je čovek pravi“ i “Ja sam žena koja čeka“ izašle su godinu dana kasnije, tačnije 1976. godine.

Iste godine objavljuje svoj prvi album “Ne daj da nas rastave“ na kom su se na “B strani“ našle obrade određenih pesama, kao što su: “Čuvam ovce kraj zelene jove“; “Sinoć ja i moja kona“; “Pošla Rumena na vodu“; “Dođi lolo“; kao i “Zvoni zvonce“, dok su već pomenute pesme bile smeštene na “A strani“.

Pojavljuje se na festivalu “hit leta ‘77“ sa pesmom, koju je snimila iste godine, “Život si mi odneo sa sobom“.

Svoj drugi album “Aj mene majka jednu ima“ snimila je zajedno sa ansamblom Branimira Đokića, a on je bio specifičan jer su se na njemu nalazile samo obrade narodnih pesama. Album je postigao ogroman uspeh.

Na festivalu “Hit parada ‘78“ predstavlja svoj novi singl “Ćuti, ja te molim“, da bi na drugom festivalu “Ilidža“ predstavila sebe hitom “Kad uđeš u moj dom“ sa kojim je i osvojila prvo mesto.

U periodu od 1979. godine do 1981. godine Zorica je objavila sledeće albume: “Između mene i tebe“; “Odakle si sele“; “Pahuljica“ i album “Ako te poljubim“.

Sa albuma “Pahuljica“, koji je izasao 1981. godine, posebnu pažnju publike pridobila je pesma pod nazivom “Domovina“ u kojoj ona veliča JNA i Tita.

Naredne godine Zorica zajedno sa tadašnjim suprugom Ljubom Kešeljom snima prema mišljenju mnogih najbolji album u svojoj karijeri, koji nosi naziv “Radosti moja“. Sa albuma su se izdvojile pesme “Preboleću“ i “A tebe nema“, a ploča je prodata u nešto više od 50 000 primeraka.

Za pesmu “A tebe nema“ narod je čuo i u megapopularnom filmskom serijalu “Žikina dinastija“, u kom se Zorica, 1982. godine, pojavljuje pevajući tu pesmu legendarnom Gidri Bojaniću i Marku Todoroviću.

Na njenom sledećem albumu “Ti si moja najslađa bol“, pored Ljube Kešelja radili su i Branimir Đokić i Novica Urođević, album je takođe postigao ogoman uspeh.

Sledeci album doživljava znatno slabiji uspeh, nosi naziv “Uteši me“ iz 1984. godine. Zorica se ovde ne zaustavlja, radi na narednom albumu, koji izbacuje 1985. godine, pod nazivom “Ja sam tvoja karamela“. Na ovom albumu se izdvajaju pesme poput: “Zašto mi srce rani“; “Ti si bio sve što drugi nisu“; “Što ne dođes“, kao i “Kad bi te majka ponovo rodila“. Najpopularnija pesma koja se uveliko izdvojila od ostalih je “Otkopčano jeleče“ koja je mnogo puta bila nagrađivana, a takođe je iste godine postala hit godine.

U periodu od 1986. godine do danas snimila je sledeće albume: “Neću da se menjam“; “Ne dam da mi lome krila“; “Eh da je sreće“; “Muke moje“; “Eh, da je sreće“; “Ja znam“; “Rođeni jedno za drugo“; “Branili su našu ljubav“; “Kada bi me pitali“; “Dunjo mirisna“; “Kad procvetaju zumbuli“; “Celog života žalim za tobom“; “Ej, sudbino“; “Težak je ovaj život“; “Rođendana dva“ i “Nano moja, nano“.

2014. godine proslavila je pedeset godina muzičke karijere povodom čega je održala jubilarni koncert u “Beogradskoj areni“.

Privatni život Zorice Brunclik

Zorica je imala četiri značajne ljubavne veze, a iz svake veze je dobila po jedno dete. Iz prve, već pomenute, veze dobila je ćerku Mariju, iz drugog braka sa Zoranom Tutićem dobila je sina Đorđa, iz trećeg braka sa Ljubom Kešeljom ima ćerku Miljanu, a sa sadašnjim suprugom Miroljubom Kemišem ima ćerku Zlatu.

Kako se dugo pisalo u medijima, Zorica je svog sadašnjeg supruga preotela našoj poznatoj pevačici Vesni Zmijanac, zbog čega opravdano nisu dugo godina pričale. Danas Zorica i Kemiš žive u naselju Krnjača, koje se nalazi na levoj obali reke Dunav.

Zorica Brunclik je poznata i po učešću u jednom od najpoznatijih reality show programa “Farma“, gde se zadržala nekoliko meseci, tokom kojih je došla u sukob sa reperom Ivanom Ivanovićem Đusom, kao i sa Milošem Bojanićem.

Zorica je poznata po tome da “nema dlake na jeziku“, stoga je i u sukobu sa pevačicama Aleksandom Radović i Majom Nikolić. U sukob je došla sa njima kada je bila članica jednog od najpoznatijeg muzičkog takmičenja “Pinkove zvezde“ tokom 2016. i 2017. godine. Pored navedenih pevačica često se sukobljavala sa voditeljom iste emisije Milanom Kalinićem.

Popularna pevačica je takođe bila članica žirija muzičkog takmičenja “Zvezde granda“. Za vreme dok je bila član žirija često je ulazila u sukob sa legendama narodne muzike Snežanom Đurišić i Anom Bekutom.

Zorica Brunclik se nije dugo zadržala na ovom poslu, jer je kako kažu zbog kašnjenja na snimanje i neprofesionalizma morala da napusti “Grand produkciju“, za koju je tokom svoje dugogodišnje karijere snimila mnogobrojne albume i singlove.

Ulazila je i u sukob sa poznatim pevačem Miroslavom Ilićem, ali se kasnije pomirila sa njim, baš kao što je slučaj sa pevačicom Vesnom Zmijanac.

Zorica Brunclik je kao mlađa bila često politički aktivna, a poznato je da je bila članica stranke JUL. Tokom tih godina bila je veoma dobra prijateljica sa Mirjanom Mirom Marković.

Ime i Prezime: Zorica Brunclik

Datum i mesto rođenja: 29. jun 1955. godine, u Beogradu, Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija

Zanimanje: pevačica

Žanr: narodna i folk muzika

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...