Muzičari

Mina Kostić – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram

Biografija Mine Kostić

Mina Kostić, poznata je pevačica romskog porekla, čije je „originalno“ ime Minira Jašari, i koja je rođena u selu Orašje u Bosni i Hercegovini 5. maja 1975. godine.

Kako je i sama pevačica mnogo puta isticala, nikada se nije stidela svog romskog porekla, ali kako su uslovi života njene biološke porodice bili veoma teški, Mina je usvojena kada je imala samo pet godina. Pored njenih bioloških roditelja Zoje i Alija Jašarija, Mina je veoma vezana za svoju „drugu majku“ Dudu, koja ju je odgajila i sa kojom je delila sve radosti detinjstva i prve ljubavne tajne.

Sada već 42-godišnja pevačka zvezda, muzikom se bavila još od malih nogu, a pre nego što je uplovila u profesionalne diskografske vode, pevala je na velikom broju svadbi (pa je tako pevačica uveličala slavlja i brojnih poznatih ličnosti kao što su koleginica Jelena Karleuša, i sportisti Dejan Stanković i Siniša Mihajlović).

Mina Kostić bila je udata za biznismana Tiosava Tiku Sretenovića, od koga se razvela, a iz svog drugog braka sa pevačem Igorom Kostićem (alias Igor X), koga je upoznala na snimanju spota za svoju pesmu ima ćerku Anastasiju. Međutim, ni pevačicin brak sa markantnim pet godina mlađim kolegom Igorom nije potrajao i takođe je završen razvodom.

Muzička karijera Mine Kostić 

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri, prelepa Mina Kostić iza sebe ima tri studijska albuma – prvi koji je izašao 2000. godine i nosi naziv „Srčani udar“; zatim drugi studijski album iz 2002. godine „No comment“ i treći i najuspešniji album, po mišljenju muzičkih kritičara ali i brojnih Mininih obožavalaca „Muziku pojačaj“ koji je izašao 2005. godine.

Neki od najvećih hitova ove pevačice, koja važi za jednu od najtalentovanijih umetnica na srpskoj estradi su – „Da li me vara sa tobom“; „Stariji čovek“; „Grudi od betona“; „Malo je falilo“; kao i duet sa kolegom Džejom Ramadanovskim i veliki hit „Slavija“.

Od 2013. godine do danas, Mina Kostić je izbacila i nekoliko singlova – „Ako te ikad izgubim“; „Nisam ti ja mama“; „Živim sa greškama“.

Privatni život Mine Kostić 

Zbog izuzetno atraktivnog izgleda, a i samog posla kojim se bavila, Mina je od početka svoje muzičke karijere emotivno povezivana sa brojnim kolegama i drugim javnim ličnostima.

Sama pevačica o svom privatnom životu nikada nije volela da govori za medije, i svoju intimu je čuvala daleko od očiju javnosti.

Međutim, kada je 2010. godine učestvovala u reality programu „Farma“ na jednoj poznatoj televiziji (gde je dospela do samog finala), pred milionskim auditorijumom je progovorila o svom prvom braku sa Tikom Sretenovićem, koga je optužila da je tukao i svoju majku i trudnu prvu suprugu. Veći skandal je sprečio učesnik i pobednik „Farme“, Minin stariji kolega Miloš Bojanić, koji je pevačicu na vreme zaustavio u nameri da obelodani sve pikanterije iz svog propalog prvog braka.

Kako se kasnije u medijima spekulisalo, veoma temperamentna pevačica je svojevremeno i pretukla svoju koleginicu Indiru Aradinović Indi, jer je ona bila uzrok njenog bračnog kraha sa poznatim biznismenom Tiosavom Sretenovićem (jer je pomenuti Minin prvi suprug, pevačicu varao sa Indi dok su još bili u zakonskom braku).

Mina je kasnije u intervjuu za jedan poznati magazin, priznala da se veoma teško oporavila od razvoda braka i da joj je bilo potrebno dosta vremena da počne ponovo da veruje muškarcima.

U najbolnijem periodu svog života, Mina je intenzivno nastupala po prestoničkim klubovima i splavovima, i njena karijera je išla uzlaznom putanjom. Na jednom od svojih brojnih nastupa, popularna „džepna Venera“ je upoznala i svog drugog supruga Igora Kostića, koga je najpre angažovala za ulogu u svom spotu za pesmu „Još jedna u nizu“, a kasnije sa njim snimila i duetsku numeru „Grudi od betona“.

Igor i Mina su emotivnu vezu započeli krajem 2007. godine, a pevačica je nakon što se udala po drugi put, uprkos prognozama lekara da neće moći da ima decu, ostala u drugom stanju i 2009. godine rodila ćerku jedinicu Anastasiju.

Ni drugi brak poznate pevačice nije dugo potrajao, i došlo je do raskida emotivnog odnosa i sa Igorom Kostićem ubrzo nakon Mininog izlaska sa „Farme“, 2010. godine. Kao razlog raskida veze između dvoje kolega, mediji su navodili Igorovu aferu sa manekenkom iz spota za njegovu solo numeru, koju je snimio dok je Mina bila u prethodno pomenutom reality-ju.

Nakon razlaza sa Igorom Kostićem, i brojnih medijskih skandala, bivši partneri su uspeli da reše nesuglasice i da iako je svako krenuo na svoju stranu, zajednički brinu o svojoj ćerki Anastasiji.

Mina svoj trenutni emotivni status krije od medija i očiju javnosti, a odgovara isključivo na pitanja o muzičkoj karijeri i o nastupima kojih kako sama pevačica kaže „ne manjka“, i otkriva da priprema novi singl koji uskoro treba da predstavi svojoj mnogobrojnoj publici.

Minina ekranizacija pesme „Živim sa greškama“ koju je uradio poznati muzički reditelj Dejan Milićević početkom 2017. godine, približava se broju od milion pregleda na popularnom sajtu „YouTube“.

Od kafanske pevačice do jedne od najpoznatijih estradnih zvezda u zemlji i regionu 

Iako je često dolazila u sukob sa svojim rođenim bratom, koji ju je optuživao da se stidi svoje prave porodice i svog romskog porekla, Mina Kostić nikada nije krila da je prešla trnovit put do uspeha, i da je svoju karijeru započela kao pevačica u kafani-restoranu Karanfila Fuke, pre nego što je i postala punoletna.

Vlasnik popularnog restorana, Karanfil Fuka je Minu štitio kao sopstvenu ćerku, jer su u to vreme u njegov restoran dolazile kako javne ličnosti, tako i brojni momci iz sveta kriminala, koji su pokušavali da osvoje lepu pevačicu. Mina često ističe da je u pomenutoj kafani upoznala mnoge ljude iz sveta estrade, a koji su joj kasnije pomogli da izgradi svoju solo karijeru.

Estetske intervencije 

Za razliku od Mininih koleginica koje, sa manje ili više uspeha pokušavaju da sakriju da su zatražile pomoć estetskog hirurga, Mina je otvoreno progovorila i o svojim korekcijama na grudima (koje je uvećala 2006. godine ugradnjom silikona), kao i na usnama u koje je takođe stavila silikon a po ugledu na slavnu američku glumicu Anđelinu Džoli.

Teški trenuci u životu popularne pevačice 

Prva velika tragedija koja je zadesila poznatu pevačicu, bila je smrt njene rođene sestre koja se utopila 1992. godine, kada je imala samo 13 godina. To je ostavilo neizbrisiv trag na detinjstvo popularne folk zvezde, koja ima ukupno devetoro braće i sestara. 

Mina Kostić je imala veoma težak i usponima i padovima ispunjen život, što ju je kako i sama često voli da istakne učinilo jakom osobom i „nekim ko nema dlake na jeziku“; sve u životu, popularna pevačica je postigla sama svojim napornim radom, a uz veliku podršku žene koja ju je usvojila, njene pomajke Dude.

Kada je doživela krah svog prvog braka sa pomenutim biznismenom Tikom, Mina je ostala i finansijski neobezbeđena, jer je naivno sva svoja sredstva koja je zarađivala na tadašnjim brojnim nastupima, ulagala u njihov zajednički dom ili pak davala svom tadašnjem suprugu za njegove poslovne investicije jer mu je bezrezervno verovala.

Kasnije je u svim medijima i brojnim intervjuima isticala kako ju je Tika beskrupulozno prevario i uzeo joj sve što je imala, ali da joj je najteže palo to što je izgubila svoj ponos i dostojanstvo i da je jedva uspela da se izbori sa svojim strahom izgubljene vere u ljude.

Velika tuga u pevačicinom životu, bila je i prognoza lekara da nikada neće moći da se ostvari u ulozi majke. Na svu sreću, i na Minino veliko iznenađenje, u vezi sa Igorom Kostićem je ostala u drugom stanju, i postala ponosna majka prelepe devojčice Anastasije.

Takođe, Mina je uvek ponosno isticala da je sa Igorovom ćerkom iz prvog braka, Anđelom, imala divan i prijateljski odnos od samog početka njihove emotivne veze, a mnogo pre nego što je bila  rođena njihova biološka ćerka.

Iako je odgojena od strane žene koja joj nije bila biološka majka, Mina je svoje roditelje i svoju braću i sestre uvek finansijski podržavala, i sa njima je ostala u korektnim odnosima.

2013.godine, njena pomajka Duda je doživela infarkt u svojoj 76. godini, što je popularnu pevačicu veoma potreslo, i danima je bila u beogradskom Urgentnom centru čekajući sa strepnjom vesti o ženi koja joj je bila druga majka.

Kada se Duda oporavila i više nije bila životno ugrožena, pevačica je u medijima javno izrazila svoju zahvalnost lekarima koji su njenoj pomajci spasili život, i otkrila kroz kakve je trenutke prolazila dok je čekala da se „njena Duda“ oporavi.

Iako je Minin brat Enver Jašari, poznatu pevačicu optužio da se stidi svog porekla, i da se sa roditeljima samo povremeno čuje, a da oni žive samo od svoje penzije, Mina je to demantovala.

U septembru 2016. godine, Mininoj biološkoj majci Zoji je iznenada pozlilo i kako je kasnije utvrđeno ona je pretrpela blaži oblik moždanog udara, pa je bila na lečenju u jednoj poznatoj prestoničkoj bolnici, a kasnije se Mina brinula o njoj u porodičnoj kući u beogradskom naselju Ledine, sve dok se Zoja nije u potpunosti oporavila.

Ime i prezime: Jasmina Mina Kostić

Nadimak: „Džepna Venera“

Datum i mesto rođenja: 05.05.1975. godine, Orašje (Bosna i Hercegovina)

Zanimanje: pop-folk pevačica; estradni umetnik

Visina: 160 cm

Težina: 46 kg

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/minakostic_official/

Twitter: https://twitter.com/minakostic

YouTube: /

Official web-site: http://mina-kostic.weebly.com/index.html

Sponzorisano:

Loading...
loading...