Muzičari

Jovana Tipšin – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Jovana Tipšin je jedna od naših najpopularnijih pop i turbo-folk pevačica, a poznato je i da je veoma pobožna osoba i da na estradi ima veliki broj prijatelja i da je omiljena među kolegama, što je danas zaista prava retkost.

Jovana Tipšin – biografija

Popularna pevačica je rođena u Beogradu, 22. decembra 1976. godine, te ima čak četri rođene sestre i tri brata, i odrasla je u složnoj porodici u rodnom beogradu u kome i danas sa suprugom živi i radi.

Jovana Tipšin je osnovnu školu, kao i srednju frizersku i srednju Muzičku školu, na odseku za solo pevanje završila u Beogradu, a shvatila je da veoma voli muziku kada je pak sa samo devet godina na svadbi svoga brata otpevala nekoliko pesama i oduševila sve prisutne goste.

Muzička karijera pevačice Jovane Tipšin

Iako se zvaničnim početkom Jovanine pevačke karijere smatra 1994. godina, kada je ona i izdala svoj prvi solo album, manje je poznato da je ona i pre toga nastupala na brojnim muzičkim festivalima i takmičenjima, osvajala nagrade i priznanja, te i osnovala sopstveni bend sa kojim je počela da peva po prestoničkim klubovima, diskotekama i splavovima.

Pomenute 1994. godine je izašao Jovanin prvi solo album „Drugarice za kasne sate“, sa hitovima kao što su pesme „Burma od zlata“; „Narandža na stolu“ i „Sve tuđe suze“, a na ovom izdanju za kuću PGP RTS, pevačica je ostvarila saradnju sa Draganom Brajovićem Brajom, kao i Zoranom Trifunovićem, te je njen debitantski album postigao vrlo veliki uspeh i ona je proglašena za folk otkriće godine.

Dve godine kasnije, 1996. godine, Jovana Tipšin je izdala album „Ne zaboravi me“, gde je pak i naslovna numera postala jedan od njenih najvećih hitova u karijeri, a ponovila je pak saradnju sa Brajom, te je sarađivala i sa Srki Bojem i sa Perom Stokanovićem.

1997. godine je izašao Jovanin treći solo album sa dosta obrada grčkih pesama, a koji je nosio naziv Ruža puna trnja“, da bi već naredne 1998. godine pevačica izdala i novi album „Idi, idi“, koji je plasirala uspešno i na bugarsko estradno tržište, gde je i danas pored Marte Savić i Lepe Brene, jedna od najtraženijih domaćih pevačica.

Jovana Tipšin je 2000. godine promenila saradnike i počela je da radi sa Milićem Vukašinovićem i Draganom Kojićem Kebom, te je izdala album „Ja te još volim“, na kome je ubedljivo najveći hit bila duetska numera sa legendarnim Kemalom Malovčićem „Senke“, za koji je 2002. godine dobila i nagradu „Zlatni mikrofon“ u Banja Luci.

2003. godine je pevačica u saradnji sa našim najpoznatijim tekstopiscem Marinom Tucaković, izdala album „Gen za ljubav“, gde je najpopularnija postala upravo naslovna numera, a album je izdat za „Grand produkciju“.

Dve godine kasnije, 2005. godine, Jovana Tipšin iz plavuše postaje zanosna brineta, te izdaje pak novi album „F.L.E.R.T.“, sa hit numerom „U tvome telefonu“, da bi 2007. godine postala jedan od izvođača „KCN records“-a, te je sa Tonijem Storadom snimila i duetsku numeru „Grad ljubavi“.

U 2008. godini je Jovana snimila dve singl numere „Miraz“ i „Ne veruj ženi koja voli“, te naredne 2009. godine i izdala svoj novi solo album „Kako je kad srce pati“.

U nastavku karijere je Jovana Tipšin 2013. godine snimila pesmu „Sanjam da si opet tu“, te 2014. godine i singl „Što me, dušo ne voliš“, pa potom 2016. godine singl pesmu „Muzika zaspala“ i 2017. godine hit numeru „Ovo je ljubav“.

Najnoviji singl koji je Jovana Tipšin snimila ove godine je „Diablo“, u duetu sa Mariom Mioc i on je i najava za njen novi album na kome vredno radi u poslednje vreme.

Privatni život pevačice Jovane Tipšin

Iako je deo estrade, na kojoj su skandali i medijski natpisi i tračevi sasvim uobičajeni, Jovana Tipšin je privatno veoma povučena osoba, koja je verena za vlasnika „Kopernikus“ kablovske TV (poznata kao KCN), Srđana Milovanovića, sa kojim je počela romansu 2008. godine, te su se verili 2013. godine.

Iako je u medijima bilo natpisa da je Jovanin dečko i verenik Srđan bio u vezi sa učesnicom „Parova“ Emom Lapin, te je ona i istakla da je pevačica znala za njihovu aferu, koja se dogodila 2016. godine, Jovana je to demantovala i istakla kako je sa svojim verenikom srećna, te žive zajedno i planiraju brak.

Inače je poznato da su Jovana i njen verenik venčani kumovi pevačici Dijani Janković Didi i Danielu Rokviću, koji su se venčali 2013. godine, a jedno vreme se spekulisalo i da se Jovana Tipšin udaje za španskog pevača Huana Santanu, mada je ona tada već bila srećno verena za Srđana Milovanovića.

Kako je napred navedeno, Jovana Tipšin je veoma produhovljena i pobožna osoba, uvek radi na sebi, te ne krije da aktivno uči nekoliko stranih jezika (kako je savladala engleski jezik, krenula je i na kurs nemačkog i italijanskog), da pokušava da se uvek informiše i stalno uvećava svoje opšte obrazovanje, a želja joj je da se uskoro ostvari i kao majka, te za sada ima mezimca, lepu pudlicu imena Giljermo, od koga se vrlo retko razdvaja.

Iako je veoma srdačna i neposredna, Jovana je nekoliko puta zbog brzopletosti napravila niz baš velikih lapsusa, te je u bundi od krzna govorila o zaštiti životinja, istakla kako želi da kupi knjigu svog omiljenog pisca „Kelja“ (misleći na nobelovca Paula Koelja), kao i da bi i ona volela da se kao i Novak Đoković hrani zdravo, i da joj se dopadaju saveti „Maje Vong“ (Maja Volk, poznata kao pobornik zdrave ishrane).

Ime i Prezime: Jovana Tipšin

Nadimak: Joca; Jovanica

Datum i mesto rođenja: 22. decembar 1976. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: pop i folk pevačica

Visina: 180 cm

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/jovana.tipsinoriginal

Instagram: https://www.instagram.com/jovanatipsin/

Twitter: https://twitter.com/jovanatipsin

YouTube: https://www.youtube.com/user/JovanaTipsinOFFICIAL

Sponzorisano:

Loading...
loading...