Muzičari

Emina Tufo – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Emina Tufo je mlada pevačica iz Bosne i Hercegovine, koja se proslavila učešćem u takmičenju „Zvezde Granda“, koje joj je donelo veliku popularnost i ostvarilo želju da počne da gradi jednu pevačku karijeru o kojoj je oduvek sanjala.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o ovoj mladoj i perspektivnoj pevačici, te o njenoj vrlo uspešnoj pevačkoj karijeri i o nekim poznatim aspektima iz privatnog života.

Emina Tufo – biografija 

Poznata pevačica Emina Tufo je rođena u Bosni i Hercegovini, a u mestu Suhodol, 1995. godine, i sada je student Muzičke akademije, a uz to i redovno nastupa kako u Bosni, tako i u regionu i u dijaspori.

Kada govori o svojim muzičkim počecima, Emina se rado priseća da je njena majka još dok je bila u drugom stanju, znala da kaže da će ona postati pevačica kada odraste, a kada su već u prvim godinama njenog odrastanja roditelji primetili da je Emina veoma talentovana i da ima veliku želju da peva, podržali su je u njenim snovima.

U šali Emina kaže da je svoje prve „solističke koncerte“ imala u svojoj kući pred porodicom, kad se oblačila u mamine haljine i prevelike štikle, i bez najmanje treme pevala i uveseljavala svoju brojnu familiju.

U toku pohađanja osnovne škole, Emina Tufo je bila članica školskog hora koji se zvao „Prencess krofne“, te je kao solista na jednom muzičkom takmičenju odnela pobedu, i tada se i odlučila da upiše Osnovnu Muzičku školu.

Kao devojčica od trinaest godina, Emina je pretrpela razvod svojih roditelja, te je ostala da sa svojom majkom živi na selu, i da joj pomaže oko poljoprivrednih poslova kojima se ona inače bavi.

Međutim, Eminin otac je uvek bio podrška za svoju ćerku, te joj je i pomagao da ostvari svoje snove, tako da joj ljubavi i podrške nije manjkalo iako joj roditelji nisu živeli zajedno.

Kako je generalno u toku odrastanja Emina Tufo imala manjak novca, te majka nije mogla da joj obezbedi pohađanje časova klavira, Emina je često umela da ostaje duže u školi kako bi svirala klavir i pevala.

Ovakva situacija mlade i talentovane Emine je podstakla njenu razrednu nastavnicu Fadilu, koja je organizovala akciju prikupljanja novčanih sredstava da bi se Emini Tufo kupio njen lični klavir, kako bi ona mogla nesmetano da se usavršava i da vežba svoj neosporni talenat.

Emina danas vredno uči i radi na svojoj karijeri pevačice i kako je i pomenuto pohađa Muzičku akademiju, ali i dalje živi sa majkom na selu i pomaže joj koliko može u poljoprivredi i uzgoju zdravog voća i povrća koje kako i sama kaže najradije jede.

O svom privatnom životu, ova mlada i prelepa pevačica ne voli da govori u medijima, te je na neki način postala nezanimljiva „žutoj štampi“, a što kako sama kaže njoj i odgovara, jer želi da svoj trud i rad usmeri na muzičku karijeru i da postane poznata po tome a ne po tračevima i nekim senzacionalističkim novinskim pričama.

Emina ima svoj zvanični You Tube kanal, na kome objavljuje singlove i obrade nekih poznatih pesama, te je uspela da izgradi do sada imidž jedne posvećene i ozbiljne osobe, i sve češće joj se ukazuje prilika da radi sa poznatim tekstopiscima i kompozitorima.

Dok ne izgradi svoju karijeru i ne bude snimila svoj prvi album, pevačica nastupa na proslavama i u klubovima u rodnom mestu i u regionu.

Muzička karijera Emine Tufo 

Svoju muzičku karijeru Emina Tufo je kako je i navedeno počela još u osnovnoj školi, i nastavila je da se usavršava kada je upisala i Muzičku akademiju.

Svoju priliku da širokoj populaciji pokaže svoj raskošni talenat, ova prelepa i harizmatična mlada devojka je videla u emisiji „Zvezde Granda“ za koju se i prijavila 2015. godine, i iako je bila veoma hvaljena od strane žirija i stekla simpatije publike, ona je od takmičenja odustala.

No „Grand produkcija“ je prepoznala talenat mlade Emine te joj je ponuđen odličan muzički ugovor ali ga je ona odbila, jer je istakla da nije sa svojih dvadeset godina želela da se vezuje za neki pravac u muzici i za određenu kuću, kada ni sama još nije sasvim istražila svoje potencijale.

Na svom zvaničnom You Tube kanalu je Emina Tufo počela najpre da snima takozvane „covere“ odnosno obrade poznatih pesama, da bi 2015. godine objavila i singlove „Prašina“ i „Srna i kobra“, te i 2016. godine još jednu singl numeru imena „Slatka moja nevjero“.

Iste te 2016. godine je pevačica objavila i singl „Moja vodilja“ za koji je tekst i aranžman uradio Amil Lojo, te je snimljen i muzički spot i pesma je brzo postala veliki regionalni hit.

Dva najnovija hit singla mlade i prelepe bosanske pevačice Emine Tufo su „Prešuti me“ i „Zadnji zagrljaj“.

Ime i Prezime: Emina Tufo

Nadimak: Minčić; Minčika

Datum i mesto rođenja: 1995. godine; Suhodol, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/emina.tufo.50

Instagram: https://www.instagram.com/eminatufo95/

Twitter: https://twitter.com/eminatufo

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCfPMJODmO4IqQJf4lXd_djw/featured

Sponzorisano:

Loading...
loading...