Muzičari TV lica

Bane Čolak – Biografija 2020, Visina, Težina

Iako je svoj prvi muzički singl koji nosi naziv „Na zlo me tera“, snimio i objavio krajem 2015. godine, Bane Čolak je veću popularnost stekao tek 2016. godine kada je postao jedan od učesnika pete sezone rijaliti programa „Parovi“.

Po prestanku učešća u rijaliti programu „Parovi“, Bane je ostao dosledan svojoj odluci da gradi muzičku karijeru, pa je svoju publiku obradovao novim pesmama.

O kojim konkretno pesmama je reč, ali i o tome na koji način je Bane Čolak uopšte započeo muzičku karijeru, moći ćete da saznate ukoliko pročitate njegovu biografiju.

Bane Čolak  – biografija

Bane Čolak, rođen je 20. septembra 1993. godine u Vršcu. Kada je imao samo tri godine, iz svog rodnog grada Vršca, Bane se sa porodicom preselio u Užice gde je odrastao i gde je završio osnovno i srednje obrazovanje.

Generalno posmatrano, svoje detinjstvo Bane Čolak pamti kao lepo i bezbrižno, međutim, u njegovom detinjstvu postoji i jedan događaj koji ga je prerano suočio sa ozbiljnim strahom i obavezom da se upusti u borbu za sopstveni život.

Naime, 2003. godine, kada je imao samo deset godina, Bane Čolak je vozeći se sa svojom majkom doživeo tešku saobraćajnu nesreću zbog koje je čak tri dana bio u komi i zbog kojeg se našao u stanju u kojem je bio životno ugrožen.

Period u kojem je nakon buđenja iz kome ležao u bolnici sa zadobijenim teškim povredama glave, Bane Čolak i dalje pamti kao ubedljivo najteži i najtragičniji period u svom životu.

Kao posledica saobraćajne nesreće koju je pretrpeo, Banetu je ostao veliki ožiljak na čelu, koji bi kako on tvrdi bio još veći da donekle nije uspeo da ga sanira uz pomoć izvesne vračare koja mu je bajala.

Ožiljak koji mu je ostao na čelu, Bane danas doživljava kao svoj zaštitni znak po kojem ga ljudi lakše prepoznaju.

Po završetku osnovne škole, Bane Čolak je završio srednju ekonomsku školu u Užicu, a po završetku pomenute srednje škole, odlučio je da se iz Užica preseli u Beograd, kako bi upisao Beogradsku poslovnu školu.

Nakon što se preselio u Beograd, Bane je paralelno sa posvećenošću predavanjima na Beogradskoj poslovnoj školi počeo da razvija ideju o tome da započne muzičku karijeru.

Shodno takvoj ideji koju je razvijao, Bane je 2010. godine odlučio da postane DJ i nastupao je u brojnim noćnim klubovima širom Beograda.

Bane Čolak – početak i razvoj muzičke karijere

Kao što smo prethodno napomenuli, Bane Čolak je svoju muzičku karijeru započeo 2010. godine kao DJ.

Baveći se poslom DJ-a i nastupajući po brojnim noćnim klubovima širom Beograda, Bane Čolak je dobio priliku da upozna mnoge pevače i pevačice, ali i da kroz druženje i kroz razmenu iskustava sa njima u potpunosti prepozna svoj muziči talenat koji je kako se pokazalo veći nego što je on prvobitno uopšte i bio svestan.

Prepoznavši muzički talenat koji nosi u sebi, Bane Čolak je nakon pet godina od trenutka kada je postao DJ, odlučio da se oproba i kao pevač i u saradnji sa pevačem Ivanom Gavrilovićem, 2015. godine, snimio je i objavio je svoj prvi muzički singl koji nosi naziv „Na zlo me tera“.

Ovaj muzički sing, Bane Čolak i Ivan Gavrilović su ispratili video spotom koji je objavljen na YouTube-u, a u kojem se pojavljuje poznata starleta Tijana Ajfon.

Osim što se pojavila u Banetovom spotu, Tijana je jedan određeni vremenski period bila i u emotivnoj vezi sa Banetom, a upravo ta činjenica, u određenoj meri je pomogla Banetu da skrene pažnju javnosti na sebe i da postane poznat.

Međutim, uprkos snimanju i objavljivanju svog prvog muzičkog singla i uprkos emotivnoj vezi sa starletom Tijanom Ajfon, veću popularnost, Bane Čolak je stekao tek nakon što je 2016. godine postao jedan od učesnika pete sezone rijaliti programa „Parovi“.

Iste godine kada je učestvovao u petoj sezoni rijaliti programa „Parovi“, dakle 2016. godine, Bane Čolak je snimio i objavio svoju drugu po redu pesmu, koja ovog puta nosi naziv „Beograd moj dom“. Kao i svoju prvu pesmu, Bane Čolak je i svoju drugu pesmu takođe ispratio video spotom koji je objavljen na YouTube-u.

Nešto čime je video spot za Banetovu pesmu pod nazivom „Beograd moj dom“ posebno privukao pažnju publike, jeste poruka kojom počinje, a koja glasi: „Pesma je inspirisana životnom pričom. Posvećena svima koji su daleko, ali su im Beograd i majka Srbija i dalje u srcu“.

Nakon svoje druge pesme, takođe 2016. godine, ovog puta u saradnji sa svojom koleginicom Sanjom Maletić, Bane Čolak je snimio i objavio i svoju treću po redu pesmu.

Reč je o pesmi koja nosi naziv „Repriza“, a za koju su Bane Čolak i Sanja Maletić snimili i video spot koji je publici dostupan na YouTube-u.

Inspirisan svojim učešćem u rijaliti programu „Parovi“, Bane Čolak je u februaru 2017. godine snimio pesmu pod nazivom „Daj mi špricer daj mi vinjaka“. Tekst pesme, inspirisan je učesnicima i dešavanjima u vili „Parova“, a pesma je objavljena na zvaničnom YouTube kanalu Baneta Čolaka.

2017. godine, Bane Čolak je postao jedan od učesnika prve sezone rijaliti programa „Zadruga“, koji se emituje na programu televizije „Pink“.

Pre nego što je postao učesnik pomenutog rijaliti programa, Bane je svojoj publici obećao nove pesme, koje se kako je obećao mogu očekivati nakon njegovog izlaska iz „Zadruge“.

Kao jedan od povoda svog učešća u „Zadruzi“, Bane je naveo želju da se približi što brojnijoj publici i da zadobije njene simpatije koje će mu kako smatra biti od koristi po povratku u „spoljašnji svet“ i po nastavljanju građenja muzičke karijere.

Uporedo sa radom na svojim novim pesmama, Bane Čolak je i dalje aktivan kao DJ i samim tim, on i dalje nastupa po brojnim noćnim klubovima širom Beograda, ali i širom Srbije i u inostranstvu.

Priliku da kao DJ nastupa i širom Srbije, kao i u inostranstvu, a ne samo u Beogradu, Bane Čolak je dobio zahvaljujući tome što je snimio i objavio svoje pesme, ali i zahvaljujući tome što je njegov rad medijski ispraćen i predstavljen ljudima izvan Beograda.

Ime i prezime: Branislav Čolak (Bane Čolak)

Datum i mesto rođenja: 20. septembar 1993. godine, Vršac, Srbija

Zanimanje: Pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/BaneColakOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/banecolak_13/ (@banecolak_13)

Twitter: https://twitter.com/branislavcolak (@BranislavColak)

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCvOOgAN86VuhEEbTDwTughg

Sponzorisano:

Loading...
loading...