TV lica

Marija Veljković, voditeljka slagalice – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram

Ono u šta mnogi nisu upućeni, a tiče se Marije Veljković koja je jedna od aktuelnih i mnogima dragih voditeljki popularnog TV kviza “Slagalica” koji se emituje svakog radnog dana u 19 h na televiziji “Rts”, jeste da je ona po profesiji glumica.

Naime, paralelno sa televizijskim angažmanom, Marija je poslovno angažovana i kao glumica i to najčešće kao pozorišna glumica.

Pozorišne predstave kao što su predstava “Šalabalabajke”, predstava “Prljavo i čisto nije isto”, predstava “Cimeri” ili predstava “Radi mi svašta”, samo su neke od predstava u kojima Marija Veljković nastupa kao glumica.

Osim kao glumica u pozorišnim predstavama, Marija Veljković ima iskustva i kao televizijska glumica. Konkretno, Marija je učestvovala u snimanju serije “Vojna akademija”, kao i u snimanju istoimenog filma, a pored toga, učestvovala je i u snimanju serije “Mješoviti brak”.

Opširnije o Mariji Veljković i o njenom poslovnom i privatnom životu, moći ćete da saznate kroz njenu biografiju.

Marija Veljković – biografija

Marija Veljković, rođena je 15. jula 1980. godine u Zaječaru, gde je i odrasla i završila osnovno i srednje obrazovanje.
Marijina majka i Marijin otac, koji je inače poznati ortoped, primarijus doktor Mirko Veljković, odgovorni su i zaslužni su za činjenicu što je Marija rasla u jednom zdravom porodičnom okruženju u kojem je naučena pravim životnim vrednostima.

Osim sa roditeljima, Marija je u detinjstvu jako često provodila vreme sa svojom bakom, koja i danas, kada je Marija odrasla i kada je već ostvarena poslovna žena, supruga i majka troje dece, predstavlja važnu figuru u njenom životu.

Po završetku srednje škole, Marija se preselila za Beograd, gde je započela svoj samostalni život i gde je upisala, a četiri godine kasnije i završila studije glume, na Akademiji umetnosti BK Univerziteta.
Upisavši studije, Marija je pripala klasi Anite Mančić i Nikite Milivojevića.

Kao jednu od anegdota koje pamti iz perioda pohađanja akademije, Marija navodi i opisuje događaj koji je imala na prvom semestru studija, u okviru kojeg je od svog profesora dobila kritike na račun svog dijalekta.

Naime, s obzirom da je Marija rođena i da je odrasla u Zaječaru, njen izvorni dijalekat, sličan je dijalektu koji možete čuti u filmu “Zona Zamfirova”. Primetivši to, jedan od njenih profesora, skrenuo joj je pažnju da to mora da ispravi ukoliko želi da jednom postane glumica.

Vođena željom da postane glumica, Marija nije postupila sujetno, već je poslušala savet svog profesora i potražila je pomoć svima poznate i nažalost sada već pokojne Milke Canić koja je po profesiji bila profesor srpskog jezika i lektor, a kasnije i supervizor Tv kviza “Slagalica”, u okviru kojeg je jedna od njenih saradnica bila upravo Marija Veljković.

Kako Marija tvrdi, Milka joj je u ogromnoj meri pomogla da savlada svoj izvorni dijalekat i da nauči pravilno da govori, to jest da akcentuje reči. Na tome što je Milka učinila za nju, Marija će joj biti zauvek zahvalna.

Od početka karijere do danas

Neposredno po završetku studiranja, Marija Veljković je doživela svoj televizijski debi i to kroz poslovni angažman koji je imala na nekada čuvenoj televiziji “BK”. Naime, na pomenutoj televiziji, Marija Veljković je vodila dečiju emisiju koja je nosila naziv “Tajni agent Izzy”, koja je u vreme emitovanja bila izuzetno popularna, kako među mališanima, tako i među njihovim roditeljima. Kroz taj poslovni angažman, kojeg se i danas rado priseća, Marija je postala poznata široj javnosti i uspela je da premosti put od anonimnosti do popularnosti.

Ipak, kako se nakon izvesnog perioda “BK” televizija zatvorila i kako je samim tim prestalo emitovanje njenog programa, Marija je određeni vremenski period, ostala bez televizijskog posla i posvetila se glumi u pozorištu.
Konkretno, Marija Veljković je postala deo glumačke ekipe koja realizuje predstave u najvećem i najpoznatijem pozorištu čitave Timočke krajine, a to je pozorište “Zoran Radmilović” koje se nalazi u Marijinom rodnom gradu Zaječaru. Kako kaže, Marija i danas sa ovim pozorištem ima divnu i vrlo uspešnu poslovnu saradnju.

Osim kao glumica pomenutog zaječarskog pozorišta, Marija je aktivna i kao glumica u brojnim beogradskim pozorištima. Jedna od predstava u kojima Marija igra u Beogradu, jeste predstava “Šalabalabajke” u okviru koje Marija sarađuje sa proslavljenim srpskim glumcem Slobodanom Bodom Ninkovićem. Osim u upravo navedenoj, Marija Veljković igra i u predstavi “Prljavo i čisto nije isto” i kao jedna od glumica te predstave, sa ostalim glumcima koji takođe igraju u njoj, Marija redovno obilazi beogradske osnovne škole i obrazovne ustanove koje se bave radom sa decom koja su ometena u razvoju, a kojoj glumci pomažu da shvate i da prihvate osnovna pravila lične higijene i osnovna pravila očuvanja higijene životne sredine.

Pozorišna predstava “Mileva Ajnštajn” koja se prikazuje u zaječarskom pozorištu “Zoran Radmilović”, kao i predstava “Cimeri” ili predstava “Radi mi svašta”, koje se prikazuju u beogradskim pozorištima, samo su neke od pozorišnih predstava u čiju je realizaciju takođe uključena Marija Veljković.

O svom radu u pozorištu, Marija Veljković ima samo reči hvale i kada taj segment svoje poslovne angažovanosti uporedi sa segmentom poslovne angažovanosti na televiziji, kaže da joj on pruža mnogo više razmene energije sa publikom i mnogo više adrenalina.

Ipak, Marija uživa i u svom radu na televiziji, a o tome najbolje svedoči da je već duži niz godina aktivna kao voditeljka Tv kviza “Slagalica”.

Kroz realizaciju pomenutog Tv kviza, Marija je kako tvrdi značajno proširila svoje opšte znanje i na to je izuzetno ponosna.

2003. godine, Marija Veljković je doživela novi glumački debi i to ovog puta kao televizijska glumica. Naime, pomenute godine, Marija je postala deo glumačke ekipe koja je realizovala snimanje serije “Mješoviti brak”. U toj seriji, Marija je tumačila ulogu Milice Savić.

Od 2012. do 2014. godine, Marija Veljković se oprobala i kao glumica najpre u seriji, a potom i u filmu “Vojna akademija” gde je tumačila ulogu doktorke.

2016. godine, u periodu kada je po treći put bila u drugom stanju, Marija je napisala i objavila knjigu pod nazivom “Trudnoća je dar”. O svojoj knjizi, Marija kaže da ona predstavlja svojevrsnu formu pisanog vodiča, tačnije pisanog uputstva o roditeljstvu, koje je posebno dragoceno za sve buduće mame, a pogotovo za mame koje se u toj ulozi nalaze po prvi put.

U Marijinoj knjizi, mogu se naći saveti lekara sa kojima je u okviru pripremanja i pisanja knjige razgovarala, a takođe, mogu se naći i njeni lični osvrti na razvoj trudnoće, kao i osvrti njenih koleginica i dragih prijateljica koje su takođe prošle kroz iskustvo sa trudnoćom i koje su to iskustvo kroz Marijinu knjigu poželele da podele sa drugim ženama. Neke od žena čija je iskustva o trudnoći Marija opisala u svojoj knjizi, jesu njena draga koleginica Kristina Radenković koja je takođe voditeljka Tv kviza “Slagalica”, ali i Danijela Pantić i Nina Lečić.

Marija Veljković privatno

Privatno, Marija Veljković je već šest godina u srećnom braku sa svojim suprugom Milanom Milovanovićem koji je po struci arhitekta i sa kojim ima troje predivne dece i to sina Đurađa koji ima 5 godina, ćerku Rosu koja ima 3 godine i ćerku Nevu koja je rođena u februaru ove, dakle 2017. godine i koja ima tek nepuna dva meseca.
Marijin i Milanov brak je jako skladan i to je ono što poznatoj voditeljki i glumici pruža neiscrpan izvor snage i motivisanosti. Naime, kako Marija tvrdi, a kako Milan potvrđuje, njih dvoje se od početka braka fantastično dopunjuju i uzajamno se podržavaju što je rezultiralo time da izgrade obostranu sreću.

Ne postoji nešto što je Mariji teško da uradi za Milana i ne postoji nešto što je Milanu teško da uradi za Mariju. Brigu o deci, ali i kućne poslove, ovaj par vrlo rado i podjednako deli. Ono što takođe ovaj bračni par voli da naglasi, jeste da njih dvoje savršeno dobro funkcionišu i sa familijom.

Naime, Marija je u divnom odnosu sa Milanovom majkom, a svojom svekrvom, dok je Milan u divnom odnosu sa Marijinom majkom, a svojom taštom. Ta činjenica, u velikoj meri im kada zatreba olakšava brigu o deci, jer i jedna i druga baka vrlo rado i vrlo često pristaju da pričuvaju unuke i da im kvalitetno posvete vreme, onda kada naravno privremeno Marija i Milan to ne mogu, zbog brojnih obaveza koje imaju.

Ime i prezime: Marija Veljković

Datum i mesto rođenja: 15. jul 1980. godine, Zaječar, Srbija

Zanimanje: Tv voditeljka, pozorišna i televizijska glumica

Visina: 175 cm

Težina: /

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...