TV lica

Ognjen Amidžić – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Twitter

Već duži niz godina, Ognjen Amidzić važi za jednog od najzabavnijih i najpopularnijih televizijskih voditelja na domaćoj javnoj sceni. Njegovoj popularnosti, značajno doprinosi i činjenica da iza sebe ima uspešnu muzičku karijeru i to kao član čuvenog muzičkog sastava “Flamingosi”, koji je na žalost mnogih, kao i na Ognjenovu veliku žalost, prestao da postoji nakon prerane smrti jednog od svojih članova, Marinka Madzgalja.

Ognjen je trenutno aktian kao urednik i voditelj popularne Tv emisije “AmiG Show”, koja se već devetu sezonu emituje na programu televizije “Pink” i to svakog utorka u terminu od 23:00 h. Međutim, svoju voditeljsku i uopšteno novinarsku karijeru, Ognjen je započeo pre mnogo godina, tačnije još krajem devedesetih, kada je u svom rodnom gradu Šapcu, radio najpre na radio stanici “Šabac”, a potom i na televiziji “Šabac” gde je postao voditelj muzičke emisije “Vi-Dzej 015”.

O tome na koji način i zbog čega je Ognjen odlučio da započne svoju voditeljsku karijeru, o tome šta je doprinelo njegovoj želji da se oproba i kao muzičar i o tome ko je Ognjen Amidzić privatno, pročitajte u nastavku teksta.

Ognjen Amidzić – biografija

Ognjen Amidzić, rođen je 17. juna 1975. godine u Šapcu, gde je odrastao i živeo sve do završetka srednje škole i do započinjanja studija istorije, koje kako kaže ni dan danas nije završio.

Svoje detinjstvo, Ognjen pamti kao izuzetno srećan i pozitivan period života, u kojem je bio okružen pažnjom. Kako tvrdi, do svoje četvrte godine, Ognjen je imao treći krajnik i ta činjenica, uticala je na to da bude često bolestan i jako sitan dečak. Međutim, po operaciji trećeg krajnika, Ognjenovo zdravstveno stanje se značajno popravilo i od tog perioda, on je počeo normalno da raste i da se razvija.

Roditeljsku pažnju, koje je uvek bilo na pretek, Ognjen je delio sa svojom dve ipo godine mlađom sestrom Majom, koja je danas profesor engleskog jezika i koja je uvek bila i ostala Ognjenova velika podrška u životu.

Ognjenovi roditelji, sestru i njega su uvek učili tome da je škola važna i to je rezultiralo time da je Ognjen svoje osnovno, kao i srednje obrazovanje završio kao odličan đak i to kao vukovac. Ipak, nasuprot činjenici da je bio odličan đak i vukovac, Ognjen kaže da zapravo nikada nije voleo da uči, ali da je učio kako bi ispunio svoju obavezu i kako bi zadovoljio očekivanja svojih roditelja.

U periodu odrastanja, Ognjen je bio prilično privržen sportu, pa je shodno tome od perioda osnovne škole, pa sve do svoje devetnaeste godine vrlo posvećeno trenirao rukomet.

Rukomet, Ognjen je zavoleo zahvaljujući svom ocu Zoranu koji je po profesiji bio novinar i koji je u okviru svojih novinarskih angažmana često izveštavao o utakmicama rukometaškog kluba “Metaloplastika”. Na pomenute utakmice, Ognjenov otac je vodio Ognjena i on je na taj način stekao prvi kontakt sa ovom vrstom sporta koji je ubrzo zavoleo i počeo da trenira.

Politička i socijalna dešavanja, kao i kriza koja je bila aktuelna devedesetih godina, doprinele su tome da Ognjen prestane da trenira rukomet iako je kako smatra i kako se priseća bio prilično perspektivan igrač.

U periodu devedesetih godina, kojih smo se prethodno već dotakli, Ognjen je doživeo jedan od najvećih životnih poraza i udaraca sudbine. Naime, 1991. godine kada je Ognjen imao samo šesnaest godina, njegov otac Zoran bio je angažovan kao ratni izveštač i vršeći svoju profesionalnu dužnost poginuo je na ratištu u Hrvatskoj. Ta činjenica, uticala je na Ognjena, kao i na celu njegovu porodicu veoma stresno i doprinela je tome da Ognjen počne ubrzano da sazreva i da preuzima odgovornost jedinog muškarca u porodici. U tom periodu, dok je još uvek bio školarac, Ognjen je osetio potrebu da nastavi očevim stopama i da počne da se bavi novinarstvom.

Shodno takvoj Ognjenovoj potrebi, njegova majka je odlučila da mu pomogne i angažovala je ljude koje je pokojni Ognjenov otac poznavao i sa kojima je dugi niz godina sarađivao, a koji su pristali na to da Ognjenu pomognu da zakorači u sferu novinarstva.

Od početka karijere do danas

Oslanjajući se na pomoć kolega svog pokojnog oca, Ognjen je dobio priliku da se već kao tinejdzer zaposli na radio stanici “Šabac”, na kojoj je sa još nekoliko mladih i ambicioznih ljudi vodio emisiju koja je obrađivala teme koje su povezane sa muzikom i sa dešavanjima u svetu muzike.

U tom periodu, pripremajući priloge za emisiju koju je vodio i slušajući često muzičke hitove koji su se emitovali na televiziji “MTV”, Ognjen je zavoleo muziku i počeo je da uči da svira gitaru i bubnjeve.

Sa radio stanice “Šabac”, Ognjen se veoma brzo prebacio na istoimenu televiziju, na kojoj je postao voditelj emisije “ViDzej 015”, koja se takođe bavila muzičkim temama.

Po završetku srednje škole, tačnije po završetku šabačke gimnazije, Ognjen se preselio u Beograd, kako bi upisao studije istorije.

Međutim, po dolasku u Beograd, Ognjen se zaposlio na radio stanici “Beograd 202”, a ubrzo je prešao i na televiziju “Rts”, tako da je njegova zainteresovanost za studiranje postepeno pastajala sve manja, a zainteresovanost za bavljenje novinarstvom sve veća. Ta činjenica, rezultirala je time da je Ognjen zapostavio studio i da je svoju pažnju usmerio ka stvaranju novinarske karijere.

Po dolasku da televiziju “Rts”, Ognjen Amidzić je postao voditelj još uvek poznate, a tada i vrlo popularne muzičke emisije “Garaža”.

2001. godine, sa televizije “Rts”, Ognjen je prešao na televiziju “Pink” na kojoj radi i danas, a na kojoj je prvobitno postao urednik i voditelj do tada neviđene forme jutarnjeg programa. Naime, u toku emisije koja se prikazivala u jutarnjem terminu, Ognjen je svoje goste dočekivao u krevetu u pidzami. Pomenuta emisija, ubrzo je prerasla u emisiju “Balkan Net” koja se takođe prikazivala u formi jutarnjeg programa televizije “Pink”, a koja se sastojala od priloga iz tri Pinkova studija i to iz studija u Beogradu, iz studija u Sarajevu i iz studija u Podgorici. Ova emisija, imala je izuzetno zapaženu gledanost i visok rejting među publikom, što je Ognjenu, kao i njegovim kolegama koji su takođe učestvovali u realizaciji emisije, donelo popularnost.

Nakon što je vodio emisiju “Balkan Net”, takođe na televiziji “Pink”, Ognjen Amidzić je vodio i brojne druge emisije, kao što su emisija “Dzekiranje” emisija “Sav taj Pink” i emisija “Najbolji prijatelji”

2005. godine, u saradnji sa svojim velikim prijateljem Marinkom Madzgaljem, Ognjen je osnovao muzički sastav “Flamingosi” kaji je u saradnji sa izdavačkom kućom “City Records”, snimio i izdao svoj prvi muzički album pod nazivom “Razum i osećajnost”.

Iste, dakle 2005. godine, Ognjen Amidzić se oprobao i kao glumac i to kroz epizodnu ulogu u seriji “Ljubav, navika, panika” u kojoj je glumio policajca.

Samo godinu dana kasnije, dakle 2006. godine, “Flamingosi” su napravili saradnju sa pokojnim pevačem Luisom, sa kojim su se sa pesmom “Ludi letnji ples”, publici predstavili najpre na muzičkom takmičenju “Beovizija”, a potom i na muzičkom takmičenju “Europesma – Europjesma” na kojem su osvojili drugo mesto, a na kojem je pobedu odneo crnogorski muzički sastav “No name”.

Iste, dakle 2006. godine, Ognjen i Marinko, tačnije njihov muzički sastav “Flamingosi”, snimio je i izdao je i svoj drugi muzički album, pod nazivom “Gordost i predrasude”. Pomenuti muzički album, snimljen je i izdat je takođe u saradnji sa izdavačkom kućom “City Records”, a sa njega, izdvojile su se čak četiri pesme i to pesma “Lumperaj”, pesma “Milo, najmilije”, duetska pesma sa Eminom Jahović “La gitana” i duetska pesma sa makedonskom pevačicom Karolinom Gočevom “Ti i ja”.

2007. godine, takođe u saradnji sa Marinkom Madzgaljem, Ognjen Amidzić je vodio emisiju “Ćao Darvine” koja se kao i većina prethodnih Ognjenovih emisija, takođe emitovala na televiziji “Pink”.

2007. godine, pored pomenutog voditeljskog angažmana, Ognjen je dobio još jedan glumački angažman i to ovog puta u filmu “Crni Gruja i kamen mudrosti” u kojem tumači ulogu Radonje.

Već sledeće, dakle 2008. godine, Ognjen je počeo da vodi svoju najpopularniju emisiju, a to je emisija “AmiG Show” koja se i danas kroz svoju devetu sezonu emitovanja, emituje na televiziji “Pink” i to svakog utorka u terminu od 23:00h.

U okviru rada na konceptu pomenute emisije, Ognjen je osmislio svoj alter ego kojem je dao ime Oskar Savić i kojem je takođe pronašao mesto u emisiji. Lik Oskara Savića, stekao je ogromnu popularnost i postao je omiljen među publikom. Prošle, dakle 2016. godine, američki TV voditelj Omni Koen, koji je autor i voditelj emisije koja nosi naziv “Watch What Happens: Live”, uputio je javnu optužbu na račun Ognjena Amidzića, opozivajući se na to da je Ognjen zapravo iskoristio njegovu kreativnost i njegove ideje kako bi stvorio koncept svoje emisije “AmiG Show”. Na opasku američkog kolege, Ognjen nije burno reagovao i kroz nekoliko intervjua koje je dao na tu temu, rekao je da je njegova emisija godinu dana starija od emisije “Watch What Happens: Live”.

Iste godine kada je pokrenuo svoju emisiju “AmiG Show”, dakle 2008 godine, Ognjen je nastupio u humanitarnom takmičarskom programu pod nazivom “Plesom do snova” u okviru kojeg je stigao do samog finala takmičenja, ali u kojem nije uspeo da pobedi.

Od 2009. godine, Ognjen je postao aktivan i kao voditelj priloga koji se emituju uživo sa imanja u Lisoviću, u okviru popularnog rijaliti programa “Farma”.

2011. godine. Ognjen Amidzić i Marinko Madzgalj, nakon nekoliko godina pauze, vratili su se svom muzičkom stvaranju i kroz svoj muzički sastav “Flamingosi”, snimili su i izdali su svoj treći muzički album pod nazivom “Seti se našeg zaveta (A strana)”. Sa pomenutog muzičkog albuma, izdvojila se numera “Eh, da mi je”, kao i duetska numera sa Anom Bebić “Litar vina” i duetska numera sa Nadom Pavlović “Uzmi ili ostavi”.

Iste, dakle 2011. godine, Ognjen se publici predstavio i kao voditelj tadašnjeg popularnog rijaliti programa “Dvor”.
2013. godine, Ognjen se još jednom oprobao kao glumac, ovog puta kroz ulogu alkoholičara u filmu “Drug Crni u NOB-u”.

2014. godine i ovog puta u saradnji sa izdavačkom kućom “City Records”, “Flamingosi” su snimili i izdali su i svoj četvrti muzički album pod nazivom “Seti se našeg zaveta (B strana)”.

2016. godine, nakon duže borbe sa karcinomom pankreasa, Marinko Madzgalj je na žalost prerano izgubio svoj život i to je uslovilo da muzički sastav “Flamingosi” prestane da postoji.

Ipak, iste godine, u znak sećanja na svog velikog prijatelja i kolegu, Ognjen je objavio još dve pesme koje je prethodnih godina snimio sa Marinkom, a koje nose naziv “Za sve sam kriv” i “Bože”.

Ognjen Amidzić privatno

Od maja 2012. godine, Ognjen Amidzić je u braku sa manekenkom Danijelom Dimitrovskom sa kojom je 29. novembra 2013. godine dobio svoje prvo dete, sina Matiju.

Pre braka sa Danijelom, Ognjen je pune četiri godine bio u braku sa uspešnom novinarkom i direktorkom PR službe Telekoma Srbije, Milicom Marković. Svoj brak, Ognjen i Milica su okončali sporazumno i po njegovom okončanju, ostali su u skladnim, prijateljskim odnosima.

Ime i prezime: Ognjen Amidzić

Datum i mesto rođenja: 17. jun 1975. godine, Šabac, Srbija

Zanimanje: Tv voditelj, muzičar

Visina: /

Težina: /

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...