TV lica

Maca diskrecija, Senada Nurkić – Biografija 2020, Visina, Težina, Video, Instagram, Facebook

Među brojnim do tada anonimnim ličnostima koje su put do predstavljanja javnosti potražile kroz učešće u nekom od rijaliti programa, nalazi se Senada Nurkić, poznatija pod neobičnim pseudonimom Maca Diskrecija.

Senada Nurkić ili Maca Diskrecija, rođena je 1991. godine, tačnije 9. marta pomenute godine u gradu Tuzla u Bosni i Hercegovini.
Put do očiju javnosti i način da izađe iz okvira anonimnosti, ova devojka je pronašla kroz učešće u rijaliti programu “Parovi” u sezoni koja se na televiziji “Happy” prikazivala 2015. godine.

U okviru predstavljanja učesnika pomenutog rijaliti programa, Maca Diskrecija je kao povod svog ulaska u vilu navela želju za osvajanjem prvog mesta i želju za stvaranjem karijere. Prvo mesto, na njenu žalost nije uspela da osvoji, ali je po izlasku iz vile “Parovi” uspela da zadrži pažnju javnosti i da ostvari svoju najveću želju, a to je da sebe svrsta u red javnih ličnosti.

Ukoliko je Maca Diskrecija, osoba koja vas je bar na trenutak zaintrigirala svojom pojavom na javnoj sceni, predlažemo vam da se nešto bliže upoznate sa njom i to saznavši detalje iz njenog života.

Maca Diskrecija – biografija

Maca Diskrecija, rođena je 9. marta 1991. godine. Svoje detinjstvo, ali i dane rane mladosti, provela je u svom rodnom gradu Tuzli u Bosni i Hercegovini. Kako je otkrila gostujući u emisiji “Goli život”, čiji je urednik i voditelj Milomir Marić, zasluge za brigu i pažnju koje je imala u detinjstvu, Maca duguje svojoj majci Enesi Hodzić i svojoj baki po majci, sa kojima je provela svoje detinjstvo. Kako je Maca navela, u teškim godinama njenog odrastanja koje su bile propraćene ratnom i posleratnom krizom na prostoru Bosne i Hercegovine, njena baka po majci, bila je najvažnija i najupečatljivija figura u njenom životu.

Naime, dok je macina majka Enesa Hodzić, radeći kao konobarica, često provodila vreme van kuće, njena majka i istovremeno Macina baka, trudila se da Maci pokloni bezuslovnu ljubav i pažnju i da joj odvajajući novac od svoje skromne penzije omogući sve ono što joj je kao detetu bilo potrebno i neophodno. To što je baka mogla da obezbedi Maci, bilo je vrlo skromno, a često i nedovoljno čak i za osnovne potrebe jednog deteta, ali se Maca trudila da bude zadovoljna time, znajući da je to nešto najviše i najbolje što njena baka može trenutno da joj pruži. U periodu odrastanja, Maca Diskrecija uz sebe nije imala oca, niti nijednu važnu mušku figuru (recimo starijeg brata, strica ili dedu) u kojoj bi mogla da potraži i da pronađe zamenu za očinsku ljubav i za očinsku zaštitu.

Naime, kako je lično Maca Diskrecija gostujući u pomenutoj emisiji Milomira Marića navela, ali i kako je njena majka kroz intervjue koje je za vreme Macinog učešća u rijaliti programu “Parovi” davala pisanim medijima potvrdila, u vreme kada je Macina majka započela vezu sa Macinim ocem, Macin otac je već bio oženjen i imao je dete od četiri godine. Ta činjenica, Macinoj majci nije smetala jer je verovala rečima svog tadašnjeg partnera da je njegov brak već odavno u krizi i da je samo pitanje dana kada će se okončati. Oslanjajući se na tu tvrdnju, koju je nadajući se da je istinita doživljavala kao obećanje, Macina majka nije ni pomišljala da prekine tu tajnu vezu i upuštala se sve dublje u nju, ne očekujući ni u jednom trenutku da će se okolnosti vrlo brzo razviti na način na koji ona nije želela, a na koji su se razvile. Naime, nakon samo nekoliko meseci veze između Enese Hodzić, Macine majke i Senada Nurkića, Macinog oca, Enesa je ostala u drugom stanju. Kao i svaka druga trudnica, postavši svesna svoje trudnoće, ponesena bujicom prijatnih emocija i ponesena bujicom ushićenja, Enesa je odlučila da tu radosnu vest podeli sa Senadom.

Međutim, trenutak u kojem je Enesa, saopštila Senadu da je trudna, postao je trenutak u kojem se ona našla pred do tada najvećom i ujedno najtežom dilemom u svom životu. Naime, Enesa je imala dva izbora pred sobom, jedan je bio da posluša nagovor svog partnera i da abortira, a drugi je bio da nastavi život bez njega i da bebu donese na svet kao samohrana majka.

Ne želeći da bebi koju je nosila u svom stomaku oduzme priliku da se rodi i ne želeći da sebi oduzme priliku da se ostvari kao majka, Enesa je odbila predlog svog partnera, zajedno sa novcem koji joj je ponudio za abortus i odlučila je da na svet donese bebu i to kao samohrana majka.

O tome koliko su emocije koje je Macina majka gajila prema Macinom ocu bile iskrene, dovoljno govori činjenica da je Maca dobila ime upravo po njemu, Senada. Iste godine kada je Maca rođena, dakle 1991. njen otac Senad, umesto da zatraži da vidi dete koje je dobio sa Enesom, zaboravio je i na nju i na dete i pažnju je usmerio ka pripremi i ka izdavanju muzičkog materijala, koji je objavljen u formatu audio kasete i koji nosi naziv “Senad”. Pomenuta činjenica, možda ne bi ni bila toliko važna niti vredna spominjanja u okviru sadržaja ovog teksta, da je lično Maca nije više puta naglašavala u rijaliti programu “Parovi”, opozivajući se i oslanjajući se na nju kao na “dokaz” da je ona genetski talentovana za muziku.

Ono što je pored činjenice da je odrastala bez oca dodatno narušilo lepotu i bezbrižnost Macinog najranijeg detinjstva, bio je rat u Bosni koji je trajao od 6. aprila 1992. godine do 14. decembra 1995. godine. U pomenutom periodu, ratni vihor nije zaobišao ni Macinu porodicu pa je njena majka određeno vreme čak provela u logoru. Iako sasvim mala devojčica, koja je u to vreme imala svega tri godine, Maca je na sopstvenoj koži osetila posledice ratnog stradanja. Rastavljena i od majke, živela je jedan period samo sa bakom, ne znajući ni za očinsku ni za majčinsku ljubav i pažnju.

Od trenutka izlaska iz logora, prema Macinim rečima, ali i prema rečima njene majke, Enesa, Macina majka, postala je žena značajno narušenog zdravlja, što je dodatno bacilo teret na leđa ove porodice.

Naime, Maca je odrastala u porodičnom ambijentu koji je svakodnevno i kroz dugi niz godina bivao obojen bojama tuge i raznoraznih nedaća. Ipak, ni u takvoj činjenici, Macin otac nije prepoznao razlog da zaštiti svoju ćerku ili da preuzme brigu o njoj, pružajući joj tako preko potrebnu ruku spasa, već je nastavio da ignoriše njeno postojanje u svom životu, ne potrudivši se ni da je bar upozna.

Samim tim, Maca ne samo da nikada nije dobila priliku da doživi i da oseti ljubav i pažnju od strane svog oca, već nije dobila priliku čak ni da ga vidi.
Jedina slika koju je Maca mogla da formira o svom ocu, proistekla je iz priča njene majke Enese i iz pogleda na jednu jedinu njegovu fotografiju koju je imala. Pomenuta očeva fotografija, Maci je u periodu detinjstva bila toliko značajna i toliko draga, da jednostavno nikada nije želela da se razdvoji od nje.

Tu fotografiju, nosila je stalno sa sobom i čuvala je grčevito u svojim igračkama, zbog čega se fotografija kroz vreme oštetila i postala bleda i izgrebana. Na taj način, Maca je izgubila i tu, ujedno jednu jedinu sponu koju je imala sa svojim ocem. S obzirom da se fotografija o kojoj govorimo oštetila već dok je Maca bila izuzetno mala devojčica, vizuelni utisak koji joj je ona pružala, brzo je izbledeo u Macinom sećanju i Maca je prestala da se seća čak i lica svog oca.

Kroz vreme odrastanja, u Maci su se neprestano smenjivale i sukobljavale želja da vidi i da upozna svog oca i želja da ga nikada ne vidi i da ga nikada ne upozna. Njena želja da vidi i da upozna oca, proisticala je iz prirodne potrebe svakog deteta da ima i da oseti očinsku ljubav, očinsku zaštitu, podršku i toplinu.

Međutim, tu želju je neretko gušio Macin revolt koji je bio rezultat činjenice da otac nju nikada nije prvi potražio. Onda kada se Maca prepuštala želji da upozna svog oca, pokušavala je na sve moguće načine i to najčešće uz majčinu pomoć da dođe do njega. Međutim, u tome nikada nije uspela. Sve što je u potrazi za svojim ocem Maca uspela, jeste da sazna da je živ, da se sa porodicom preselio u Italiju i da je u međuvremenu dobio još jedno dete.

Činjenica da njen otac pored nje ima još dvoje dece i da ona ni njih ne poznaje, stvorila je još veći teret u njenoj duši.

Jednom prilikom, u momentu kada se po ko zna koji put vratila svojoj želji da upozna svog oca, Maca Diskrecija je čak uspela da pronađe broj telefona svog strica, koji kao i ona živi na prostoru Bosne. Taj broj telefona. pozivala je više puta, ali je sa druge strane uvek dočekao samo glas njene strine, koja joj je obećavala da će njenu poruku da želi da upozna oca preneti njenom stricu i njenom ocu. Da li je ta poruka zaista preneta njenom stricu i njenom ocu, Maca Diskrecija nikada nije saznala, jer odgovor od svog strica, niti od svog oca nije uspela da dobije. Takva činjenica, rezultirala je time da je Maca vremenom sve više gubila nadu da će je otac ikada potražiti i da će ikada uspeti da ga upozna.

Macina urođena ljubav prema pevanju

Ono što je pored svih nedaća i svih patnji koje je proživljavala i koje su je pratile, obeležilo detinjstvo Mace Diskrecije, jeste njena kako kaže urođena ljubav prema muzici i urođena želja da se jednog dana kada odraste bavi muzikom. Ta ljubav i ta želja, bile su nešto što joj je mnogo puta bojilo detinjstvo lepšim i vedrijim bojama i nešto što je predstavljalo njen oslonac i njen pokretač.

Naime, već kao sasvim mala devojčica, Maca Diskrecija je vođena željom da se otisne u svet muzike, počela da se prijavljuje na različita muzička takmičenja koja su bila aktuelna na prostoru Bosne, ali na njima na njenu veliku žalost nikada nije uspela da osvoji neko zapaženo i značajno mesto. Ipak, to joj nije slomilo nadu da će jednoga dana u svojoj nameri ipak uspeti i da će snimiti svoju pesmu.

Jedno od najznačajnijih i najpoznatijih muzičkih takmičenja na kojima je Maca Diskrecija učestvovala, jeste takmičenje pod nazivom “Zvezda možeš biti ti”. Međutim, ni na ovom kao ni na brojnim drugim takmičenjima na kojima je prethodno učestvovala, Maca nije uspela da odnese pobedu, niti da osvoji bar drugo ili treće mesto, koje bi joj kao takvo pomoglo u kako u ličnoj, tako i u javnoj afirmaciji. Ta činjenica, navela je Macu Diskreciju da odustane od učešća na budućim muzičkim takmičenjima, ali je nije navela da osustane od svoje ljubavi prema muzici, tačnije od svoje ljubavi prema pevanju.

Svoju urođenu ljubav prema pevanju, Maca Diskrecija je pre nego što je napunila 18 godina, pretvorila u način da zaradi novac i da svojoj majci i svojoj baki pomogne da prežive.

Naime, pre nego što je napunila 18 godina, Maca Diskrecija je vikendom počela da peva u kafanama u Tuzli i da tako obezbeđuje novac za izdržavanje sebe i svoje porodice.

Kako Maca tvrdi, na toj činjenici da je uspevala da ih izdržava, majka i baka su joj uzvraćale neizmernom zahvalnošću.

Pevanjem u kafanama u Tuzli, Maca Diskrecija se bavila godinama i upravo u periodu bavljenja tim poslom, stekla je i svoj nadimak Maca Diskrecija, za koji tvrdi da ga je sama sebi nadenula i to zbog toga što je kako opet sama za sebe kaže “umiljata kao mačka” i diskretna na polju veza koje je imala sa različitim muškarcima, od kojih su mnogi oženjeni. U vreme bavljenja pevanjem u kafanama u Tuzli, Maca Diskrecija je u sebi prepoznala želju da uradi i da postigne nešto više u svom životu i da na neki ozbiljniji način počne da se bavi muzikom.

Ta želja, dovela je Macu Diskreciju do takmičenja u rijaliti programu “Parovi”.

Macino učešće u rijaliti programu “Parovi”

U rijaliti programu “Parovi”, Maca Diskrecija je učestvovala u toku sezone koja se na televiziji “Happy” emitovala 2015. godine. Osnovni povod njenog učešća kako je sama navela, bila je njena želja za osvajanjem prvog mesta, ali i njena želja za pravljenjem karijere po završetku rijalitija.

Za vreme boravka u vili “Parova”, Maca Diskrecija se svim snagama trudila da koliko god može skrene pažnju gledalaca na sebe. Kao svoj način skretanja pažnje na sebe, birala je skandalozno ponašanje koje je po mišljenju mnogih najčešće prelazilo granice dobrog ukusa. Izjave poput onih u kojima je navodila da je u toku jednog dana imala seksualni odnos sa čak deset muškaraca ili da bi volela da ima seksualni odnos sa javnim ličnostima kao što su političar Čedomir Jovanović ili pevač Saša Kovačević, samo su neke od njenih skandaloznih izjava. Pomenute, skandalozne Macine izjave, često su se smenjivale sa izjavama koje su kod gledalaca, ali i kod ostalih učesnika rijaliti programa “Parovi” izazvale utisak da Maca ne razmišlja baš mnogo o onome o čemu govori. Izjava u okviru koje je Seju Kalaču, takođe učesniku iste sezone “Parova”, postavila pitanje o tome šta bi pre upotrebio u pustinji da li ventilator ili klima uređaj, predstavlja samo jednu u nizu takvih izjava.

Osim pomenutim izjavama, Maca Diskrecija je često skretala pažnju na sebe i svojim oskudnim oblačenjem koje je više otkrivalo nego što je pokrivalo, ali i svojim čestim simuliranjem seksa.

Takvo njeno ponašanje u rijaliti programu, doprinelo je tome da se u štampanim medijima pojave brojni šokantni naslovi i natpisi o njoj. Takvi natpisi i naslovi, objavljivani su čak i po njenom izlasku iz vile “Parova”

Neki od najšokantnijih natpisa i naslova koji su osvanuli kao sadržaj štampanih medija, a koji se dovode u vezu sa Macom Diskrecijom, tačnije koji se odnose na nju su naslovi koji navode na provokativniji sadržaj.

Pomenuti, ali brojni drugi, vrlo slični natpisi i naslovi koji su osvanuli u štampanim medijima, kako se čini nisu ni najmanje zasmetali Maci Diskreciji, niti su uzdrmali njenu želju da ostane prisutna u javnosti i da se bavi javnim poslom. Naime, Maca je nastavila da neguje svoj način ponašanja čak i po prestanku učešća u rijaliti programu “Parovi”.

Maca Diskrecija nakon učešća u rijaliti programu “Parovi”

Nakon učešća u rijaliti programu “Parovi”, Maca Diskrecija je ostala istrajna u svojoj nameri da se zadrži na javnoj sceni i vođena takvom namerom, ubrzo po izlasku iz čuvene vile, tačnije svega nekoliko meseci po izlasku iz vile, snimila je pesmu pod nazivom “Diskretno”. Tekst pesme, potpuno je u njenom maniru i prožet je provokativnim rečenicama. Pomenutu pesmu, Maca je ispratila i snimanjem spota, koji je takođe provokativan, a po mišljenju mnogih čak i vulgaran.

Snimanje pesme i snimanje spota za pesmu “Diskretno”, Maci Diskreciji je otvorilo vrata za učešće u nekoliko emisija na različitim televizijama.
Jedna od poslednjih emisija u kojima je Maca Diskrecija gostovala, bila je emisija “Moćni program” koja se emituje na televiziji “Pink”. U pomenutoj emisiji, Maci je bila poverena uloga “domaćina” emisije, ali i obaveza da zajedno sa svojim “kolegom” Ognjenom Amidzićem ugosti Divnu i Marka, koji su inače poznati po svom učešću u emisiji “DNK” koja se takođe emituje na televiziji “Pink”.

Svoju priliku da se pokaže kao voditelj bar na jedno veče, Maca Diskrecija je iskoristila tako što je ponovo na sebe skrenula pažnju skandaloznim ponašanjem. Naime, Maca je na zaprepašćenje mnogih, u toku emisije uhvatila svog “gosta” Marka za međunožje, što je izazvalo ljutnju kod njegove supruge Divne, koja je napustila emisiju.

Ime i prezime: Senada Nurkić (poznatija kao Maca Diskrecija),

Datum i mesto rođenja: 9. mart 1991. godine, Tuzla, Bosna i Hercegovina

Profesija: Starleta

Visina: /

Težina: /

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...