TV lica

Zoran Kesić, voditelj 24 minuta – Biografija 2020, Visina, Težina, Facebook, Twitter

Brojna i veoma verna publika emisije “Fajront republika” koja je snimljena i koja se emitovala kroz ukupno tri sezone u produkciji televizije “Fox” i to u periodu od decembra 2008. godine do juna 2011. godine, imala je prilike da svoju naklonost pokloni voditelju te emisije Zoranu Kesiću.

Zahvalnost za osvajanje pomenute naklonosti publike, Kesić u najvećoj meri duguje svojoj duhovitosti koju je na vrlo inteligentan i prefinjen način imao prilike da ispolji kroz realizaciju emisije, tačnije kroz opaske i kroz razgovore koje je vodio sa mnogobrojnim gostima emisije.

O tome koliku su popularnost emisija “Fajront republika” i njen domaćin Zoran Kesić stekli, dovoljno svedoči činjenica da je ova emisija reprizirana na više različitih televizija, kao i činjenica da se opaske koje je Kesić u njoj izgovarao i danas prepričavaju.

Zoran Kesić – biografija

Zoran Kesić, rođen je 26. jula 1976. godine u Beogradu u opštini Vračar, gde je proveo nezaboravne dane detinjstva i školovanja.

Kako kaže, Kesić je imao sreće da se rodi u jednoj potpuno zdravoj i harmoničnoj porodici u kojoj su vladale samo pozitivne emocije poput uzajamne ljubavi i uzajamnog poštovanja. S obzirom da Kesić ima starijeg brata Ivana, želja njegovih roditelja, bila je da im drugo dete bude devojčica i da se zove Ana. Vođeni tom željom, oni su otišli toliko daleko da su pre nego što se Zoran rodio počeli da pripremaju stvari za bebu i to u roze boji. Među tim stvarima,

Zoran sa posebnom pažnjom pamti i spominje jedno roze ćebence, koje mu je iako se rodio kao dečak ipak pripalo i koje je sve do svoje jedanaeste godine, nosio svuda sa sobom. Zbog želje svojih roditelja da imaju devojčicu, Zoran je kroz duži period detinjstva imao dugu kosu.

Posebno mesto u Zoranovom sećanju na detinjstvo, zauzima njegova baka Milanka, sa kojom je provodio mnogo vremena i koja je vrlo aktivno učestvovala u njegovom odgajanju i u odgajanju njegovog brata dok su im roditelji bili zauzeti poslom. Naime, Zoranova majka, radila je u “JAT-u”, dok je njegov otac bio jedan od uspešnijih manekena Jugoslavije i ujedno jedan od reprezentativaca u atletici, a kasnije i policijski inspektor. Dakle, dok su Zoranovi roditelji često bili zauzeti poslom, on je provodio vreme sa bakom sa kojom je posebno voleo da odlazi u kupovinu i da obilazi prodavnice. Prilikom brojnih zajedničkih odlazaka u kupovinu i prilikom brojnih zajedničkih obilazaka prodavnica, dok bi Zoranova baka razgledala artikle na rafovima, Zoran je imao naviku da joj stavi rukicu u dzep i da se na taj način drži za nju kako se ne bi izgubio. Jednom prilikom, umesto da svojoj baki stavi ruku u dzep, Zoran je to uradio nekoj nepoznatoj ženi koja ga je zbog toga ošamarila i nazvala lopovom. Ni Zoranu, ni njegovoj baki, nije pošlo za rukom da nepoznatoj gospođi objasne o čemu se zapravo radi.

Ono što je pored upravo navedenih, smešnih anegdota iz Zoranovog detinjstva, takođe obeležilo njegovo detinjstvo, jeste njegova ogromna ljubav prema fudbalu. Naime, kao dečak, Zoran je maštao o tome da će se jednom, kada odraste profesionalno baviti fudbalom i da će postati proslavljeni fudbaler. Tom maštanju, Zoran je bio posvećen jako dugo i čak do svoje dvadesete godine, vrlo aktivno i vrlo posvećeno trenirao je fudbal i igrao je za klubove kao što su fudbalski klub “Sinđelić” i fudbalski klub “Milicionar”.

Jedan određeni period, Zoran je proveo i trenirajući košarku.

U periodu detinjstva, Zoran je stekao veliki broj iskrenih prijatelja, od kojih su mu mnogi ostali verni čak i danas.

Naime, Zoran kaže, da bez obzira što je stekao ogromnu popularnost i što je samim tim upoznao ogroman broj novih ljudi, uvek rado pronalazi vreme za druženje sa starim prijatelje, pored kojih se oseća najprijatnije, a na neki način i najsigurnije.

Period obrazovanja

Svoje osnovno obrazovanje, Zoran Kesić je završio kao odličan đak, ali su se u periodu njegovog pohađanja srednje škole neke stvari na polju njegove želje za učenjem promenile i on je postizao dobar ili vrlo dobar uspeh.

Kao omiljeni predmet iz srednje škole, Zoran izdvaja srpski jezik. Naime, Zoran je doslovno uživao u pisanju pismenih sastava iz srpskog jezika i često su upravo njegovi sastavi bili odabrani kao oni koji će se pročitati pred celim odeljenjem. Svoje sastave iz srpskog jezika, Zoran Kesić sada doživljava kao svoje prve “javne nastupe”. Jedan od sastava koji pamti i kojim je izazvao posebne reakcije svojih drugara iz odeljenja, ali i profesora, jeste sastav o ljudima koji se guraju u autobusu, a koje je kroz sadržaj pomenutog sastava opisao kao stoku. Kako sada tvrdi, “ljudi u autobusu”, bili su metafora za ljude u društvenoj zajednici.

Priznanje koje je Zoran Kesić osvojio u periodu pohađanja srednje škole, jeste diploma za najbržeg maturanta grada Beograda. Naime, Zoran je jedan određeni period, baš kao i njegov otac trenirao atletiku i takva njegova aktivnost, rezultirala je time da dobije pomenutu diplomu.

Pri kraju srednje škole, Zoran se dugo dvoumio da li da upiše Fakultet za sportsko i fizičko vaspitanje ili studije režije na Fakultetu dramskih umetnosti. Odlučio se za studije režije i čak dva puta je pokušao da upiše pomenuti fakultet.

Međutim, oba puta sreća nije bila na njegovoj strani i oba puta, bio je prvi ispod crte na listi primljenih i odbijenih studenata.

U trenutku kada je drugi put svoje ime ugledao ispod crte primljenih studenata, u Kesiću se probudio revolt i prepušten tom revoltu, odlučio je da više nikada ni ne pokuša da upiše fakultet.

Od tog trenutka, u kojem se pomirio sa sopstvenom odlukom da nikada neće biti student, Kesić je ispred sebe postavio zadatak da pronađe posao i da počne da radi na građenju sopstvene karijere.

Od početka karijere do danas

Za sam početak karijere Zorana Kesića, u najvećoj meri je odgovorna i zaslužna njegova majka. Naime, kada je Zoran napunio osamnaest godina i kada je svojim roditeljima saopštio konačnu odluku da ne želi da i po treći put konkuriše za studentsko mesto na fakultetu, ona je saznavši pritom da je na televiziji “Studio B” raspisan konkurs za nove, mlade saradnike emisije “Beograde, dobro jutro”, odlučila da televiziji dostavi prijavu sa Zoranovim podacima.

Ubrzo, Zoran je dobio poziv od televizije i otišao je na razgovor za posao, koji je nakon svega nekoliko dana i dobio.

Naime, sa samo osamnaest godina, Zoran je počeo da radi kao saradnik televizije “Studio B”. Njegov radni zadatak, koji mu je inače poverio Đoko Vještica, urednik i voditelj emisije “Beograde, dobro jutro”, bio je da se svakog jutra kao reporter uključi u program i da izveštava o stanju sa ulice. Svakog jutra u 06h, Zoran je odlazio na čuvenu pijacu koja se nalazi na Zelenom Vencu i pravio je priloge koji su se ticali komunalnih gradskih problema. Đoko Vještica, u Kesiću je otkrio i prepoznao ogroman potencijal i ogroman talenat za novinarsko zanimanje i njegove procene, u budućnosti su se pokazale i višestruko dokazale kao vrlo tačne i precizne.

Još u vreme pomenutog novinarskog angažmana, Zoran Kesić je počeo da dobija ponude sa drugih beogradkih televizija, čiji su čelnici takođe bili zainteresovani da mu ustupe mesto reportera.

Kao reporter emisije “Beograde, dobro jutro”, Zoran Kesić je radio punih pet godina.

Tek nakon perioda od pet godina, Zoran Kesić je konačno dobio priliku da uđe u studio i počeo je da radi kao voditelj emisije koja je nosila naziv “Svetionik”. Sa pozicije voditelja emisije “Svetionik”, Zoran Kesić je prešao na poziciju autora dokumentarnog filmskog programa koji se realizovao u produkciji televizije “Studio B”.

Na polju autorskog rada, Zoran Kesić se pokazao kao vrhunski profesionalac, a o tome najbolje svedoče nagrade koje je dobio.

Naime, u periodu od 1998. godine do 2001. godine, na “jugoslovenskom festivalu jeftinog filma” koji je organizovan i koji se održavao u Subotici, Zoran Kesić je osvojio čak pet nagrada i to kroz učešće sa svoja četiri kratka dokumentarna filma. Dokumentarne filmove sa kojima je konkurisao za učešće na pomenutom festivalu i za koje je osvojio nagrade, Zoran i danas čuva na VHS kasetama, a nagrade koje je za njih dobio, poverio je na čuvanje svojim roditeljima.

2000. godine Zoran Kesić je prekinuo saradnju sa televizijom “Studio B” i postao je saradnik televizije “B92” na kojoj je dobio priliku da realizuje svoju autorsku emisiju koja je nosila naziv “Bg Direkt”. U okviru realizacije pomenute emisije, Zoran je pravio priloge sa ulice, koji su se ticali svega onoga što se u datom trenutku njemu učinilo interesantnim i vrednim ekranizovanja.

2002. godine, Zoran Kesić je zbog odlaska na služenje vojnog roka, koji je inače služio u Rašci, bio prinuđen da na kratko pauzira i da odloži svoju novinarsku karijeru.

Po odsluženju vojnog roka, Zoran se vratio svojoj staroj ljubavi, to jest radu na televiziji i ovog puta, realizovao je emisiju koja je nosila naziv “Viša sila”, a koja je obrađivala teme iz sfere parapsihologije i ezoterije.

Već 2003. godine, Zoran Kesić je svoje novinarsko zanimanje nastavio na televiziji “Metropolis” koju i dan danas pamti po tome što je na njoj otpočeo da se bavi realizacijom humorističkih emisija koje su po karakteru slične emisijama kakvim je posvećen i danas.

Emisija “Prekid programa”, a zatim i satirične minijature koje su emitovane pod nazivom “Ozbiljne vesti” predstavljaju prve televizijske projekte koje je Zoran Kesić realizovao na televiziji “Metropolis”. Nakon pomenutih projekata, na istoj televiziji, Zoran je konačno počeo da vodi i svoju prvu ozbiljnu humorističku emisiju koja je nosila naziv “Dezinformator”, a koja je predstavljala parodiju na informativni program.

2008 godine, Zoran Kesić je sa televizije “Metropolis” prešao na televiziju “Fox”, na kojoj je postao urednik i voditelj kultne emisije “Fajront republika”, koja je emitovana kroz tri sezone i koja je više puta reprizirana na različitim televizijama.

Danas, Zoran Kesić je urednik i voditelj satirične emisije koja nosi naziv “24 minuta” i koja se emituje na televiziji “B92”, svake subote u 21h.

Zoran Kesić privatno

U septembru 2013. godine, Zoran Kesić se venčao sa svojom suprugom Ivanom Majstorović, a u januaru 2014. godine, dobio je sina Andreja.

Ono što u velikoj meri okupira pažnju ovog, mnogima omiljenog Tv voditelja, jeste njegov hobi. Naime, Zoran Kesić je veliki zaljubljenik u stripove i poseduje bogatu kolekciju stripova na koju je ponosan i uz koju je u stanju da se opusti.

Na svakom putovanju na koje ode, Zoran umesto suvenira kupuje stripove, koje kasnije, nakon što ih pročita uredno slaže i čuva na svojim policama.

Miris stripova, Zorana vraća u detinjstvo i uz njih, bar na kratko, Zoran uspeva da se vrati onom detetu koje još uvek nosi u svojoj duši i koje kako kaže nikada ne želi da izgubi.

Ime i prezime: Zoran Kesić

Datum i mesto rođenja: 26. jul 1976. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: Tv voditelj

Visina: /

Težina: /

YouTube: https://www.youtube.com/user/24minutaofficial

Facebook:

Sponzorisano:

Loading...
loading...