TV lica

Karmela Vukov Colić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Karmela Vukov Colić je poznata hrvatska noinarka i nekadašnja voditeljka emisija TV Bingo; Loto i „Nedeljno popodne“.

U nastavku teksta će biti nešto više reči i o profesionalnom ali i privatnom životu popularne Hrvatice, koja je imala brojjne uspone i padove ali je na kraju uspela da nađe svoju sreću i mir. 

Karmela Vukov Colić – biografija 

Poznata voditeljka Karmela Vukov Colić je rođena u Zagrebu 7. jula 1968. godine, te je do sada ostvarila brojne uspehe u voditeljskom poslu.

Kako je još u osnovnoj školi Karmela imala smisla da piše lepe sastave iz maternjeg jezika, njena učiteljica je Karmelu uključila u novinarsku sekciju i tako se kaže nekadašnja voditeljka i rodila ljubav prema ovomn pozivu, zapravo zahvaljujući razrednoj učiteljici Ivanki Vranković.

Ista razredna je kako Karmela ističe zaslužna i za njenu ljubav prema „mikrofonu“ jer je na svim školskim priredbama i svečanostima ona bila narator i voditeljka, pa se treme rešila od ranih dana, a kasnije joj je to pomoglo u profesionalnom smislu.

Posao na „Radiju 101“ je lepa Karmela Vukov Colić dobila nakon jedne audicije na koju se prijavila dok je pohađala srednju školu sa svojom drugaricom Minkom, te je na radiju ostala sve do 1987. godine kada je prešla na televiziju.

Na televiziji je Karmela Vukov Colić radila preko tri decenije, i uvek je bila na vrhu u emisijama koje je vodila sa puno profesionalizma, mada kako kaže nije se opterećivala pitanjima rejtinga i popularnosti, bavila se aktuelnim temama i uživala u tome što radi.

Prelepa voditeljka je pravi poliglota te govori engleski, rski, portuigalski, španski i italijanski, a veoma je posvećena obrazovanju i usavršavanju, što joj je usađeno još za vreme pohađanja osnovne škole, i srednje škole u rodnom Zagrebu.

Danas poznata voditeljka radi kao novinar pošto se povukla sa televizije, te ima i blog na hrvatskom i italijanskom jeziku na kome deli razne savete i iskustva iz života te danas u petoj deceniji nakon što je izgubila petnaest kilograma izgleda bolje nego ikada.

Privatni život Karmele Vukov Colić je oduvek bio zanimljiv medijima, naročito kada je ostala u drugom stanju sa poznatim fudbalskim trenerom Tomislavom Ivkovićem, i to u isto vreme kada se on oženio njenom koleginicom Tihanom Zrnić, koja je takođe bila u drugom stanju.

Nakon niza peripetija je Tomislav Ivković zatražio DNK test i tako je utvrđeno da je Karmela zaista sa njim zatrudnela nakon kratke i burne romanse, te i rodila je dečaka Nou za koga otac plaća alimentaciju od 2007. godine.

Pre nego što je rodila sina Nou, Karmela je imala i ćerku Reu, te je bila poznata kao samohrana majka i važila je za velikog profesionalca, ali je privatni život nekako uspevala da drži sakriven od medija.

Nakon što se porodila i ostala da se kao samohrana majka bori za sebe is vog sina i stariju kćer, Karmela je postala jača i smatrala je da su deca zapravo ta koja čine njen život smislenim i vrlo ispunjenim, što je kako kaže odlika jekih žena, te se nikada nije preterano trudila da po svaku cenui nađe idealnog muškarca za sebe.

Voditeljska i novinarska karijera Karmele Vukov Colić

Kako je napred i navedeno, svoju voditeljsku karijeru je Karmela Vukov Colić započela na „Radiju 101“, na kome je ostala sve do 1987. godine kada je dobila ponudu da pređe na HRT.

Od tada pa sve do danas je prelepa voditeljka imala niz emisija, kao što su – „TV Bingo show“; „Loti hrvatske lutrije“; „Gost urednik“; „ Dobro jutro Hrvatska“; „Nedeljno popodne“; „Jadranske igre“.

Karmela je učestvovala i kao takmičarka u šou formatu „Zvijezde pjevaju“ koji je bio humanitarnog karaktera i koji se snimao tokom 2008. godine, a potom je iste godine otpočela da na kanalu HRT-2 vodi i emisiju „Jutarnji program“ i „Glazbeni megaherz“.

Nakon 25 godina uspešne karijere, voditeljka se povukla sa televizije mada je kako sama ističe ponosni mentor mladim kolegama, i danas uređuje svoj blog koji se zove „Ciao Carmela“.

O nekim svojim profesionalnim počecima, lepa voditeljka rado govori, te ističe da se u to vreme kada je ona počinjala da radi na televiziji, znalo šta jedan pripravnik radi i kako stiče poverenje i kredibilitet, te je na početku ona sakupljala relevantne informacije, učila od starijih kolega, a kaže jedini čovek pred kojim su joj drhtale noge je bio Laza Rakijaš tadašnji urednik „Zagrebačke panorame“.

Kada je počinjala, kao mlada novinarka, te išla na teren sa starijim kolegama, priseća se da je svaki tekst koji je novi kolkega napisao pregledao upravo Laza Rakijaš, te bi ga precrtavao i prepravljao, a onda bi i nju i sve mlade pripravnike poslao da sve odrade ponovo, i iz takvih iskustava je mnogo uspela da nauči.

Danas Karmela izgleda bolje nego ikada, nakon što je 2013. godine u svega tri meseca smršala čak 15 kilogrrama, i smatra da joj je ta godina zapravo i bila jedna prekretnica u životu, jer je uspela da obnovi kuće svoje bake u Moslavini, kao i kuću svog dede u Zlarinu, te tamo provodi slobodno vreme sa svoje dvoje dece, ponosna što im može pokazati njihove korene, a daleko od Zagreba i njegove vreve koja joj nekada ne prija.

Ime i Prezime: Karmela Vukov Colić

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 7. jul 1968. godine, Zagreb, Republika Hrvatska

Zanimanje: novinarka; radijska i TV voditeljka i urednica; blogerka

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://hr-hr.facebook.com/ciaokarmela/

Instagram: https://www.instagram.com/karmela_vukov_colic/

Twitter: /

YouTube: /

Blog: https://ciao-karmela.eu/

Sponzorisano:

Loading...
loading...