Glumci

Olivera Balašević – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Olivera Balašević je nama najpoznatija kao supruga kantautora Đorđa Balaševića, ali je i sama poznata glumica iako je svoju karijeru zapostavila od kada se udala i posvetila se porodičnom životu sa popularnim muzičarem sa kojim ima troje dece.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o liku i delu ove uvek nasmejane i vedre prelepe plavuše, koja je pronašla svoju sreću pored „panonskog mornara“ i nikada se nije pokajala jer je svoju karijeru stavila u zapećak.

Olivera Balašević – biografija 

Olivera Balašević je rođena u Zrenjaninu u Srbiji, 29. aprila 1959. godine, koja je od malih nogui volela sport i glumu, te je bila poznata kao gimnastičarka, a potom i profesorka u novosadskoj gimnaziji, te i glumica i producent.

Sa sadašnjim suprugom Đorđem Balaševićem sa kojim je decenijama u skladnom braku, lepa Olja se srela 1979. godine na snimanju filma „Pop Ćira i pop Spira“ u kome je tumačila ulogu simpatične Juce.

Olja danas kaže da njihov sustret i na filmu nije bio sasvim slučajan, jer je rediteljka Soja Jovanović dala Đorđu mogućnost da sam odabere svoju partnerku u pomenutom filmu, te su se tada i upoznali i stupili ubrzo u brak.

Kaže da ju je suprug za ulogu Juce kupio rečima „Mnogo bi mi pomogla“ i da je ona znala da će taj čovek zauvek biti njena najveća porška i potpora u životu, i tako je do danas i ostalo.

Olja i Đorđe su najpre dobili kćerku Jovanu koja je glumica, a potom i kći Jelenu i sina Aleksu, i danas zajedno žive u Novom Sadu, u čuvenoj i opevanoj Ulici Jovana Cvijića.

Olivera Balašević nije samo supruga i posvećena majka, već aktivno učestvuje i u radu svog muža, te je bila „iza scene“ kao producent njegovih nastupa, i kao glavni kritičar u nastanku njegovih nebrojenih hitova.

Brak tada poznate Olivere i pevača Đorđa Balaševića, koji su zajedno već skoro četri decenije, održan je u sred radne nedelje, na tajnoj ceremoniji, bez velike pompe, i dokaz je da je za sreću i ljubav potrebno dvoje.

Naime, kada su Olivera kao tadašnja reprezentativka Jugoslavije u gimnastici, i Đorđe kao muzičar u usponu bili gosti TV Novi Sad, tada su se između njih i rodile prve simpatije, a Olja je studirala na Fakultetu za organizaciju rada u pomenutom gradu Novom Sadu.

Olivera je bila tada veća zvezda od Balaševića, i imala je brojna priznanja i medalje u čak četri gimnastičarske discipline, pa je trebalo da donese odluku da li će da nastavi da se bavi sportom, ili da se uda za Đorđa Balaševića, što je on u šali 1981. godine prokomentarisao kao činjenicu da je on zapravo „prevagnuo kao peta disciplina“.

Đorđe smatra da je Olja prava žena za njega od trenutka kada su zajedno gledali jednu fudbalsku utakmicu i kada je ona zajedno sa njim prokomentarisala igru fudbalera Zlatka Vujovića, i da je istog momenta shvatio da je „sebi našao srodnu dušu“.

Pre nego što su se Olja i Đorđe venčali, oni su se zabavljali i pre braka su dobili ćerku Jovanu, koja je imala šest meseci kada su njeni roditelji odlučili da zakažu intimno venčanje i u tajnosti se venčaju.

Naime, tada je Đorđe bio na služenju vojnog roka, pa kako je kasnije isticao zbog neizvesnosti oko odsustva sa služenja u JNA on je umesto 15. marta, ipak Olju oženio 7. maja, kada je bio četvrtak.

Da se uopšte nisu opterećivali „papirom“ pokazuje i činjenica da su kumovima Bilji i Borčetu, rekli samo da dođu i ponesu lične karte jer im trebaju za „neko snimanje“, a Đole ni tada čak nije obukao odelo već se oženio u farmerkama.

Par je posle ćerke Jovane dobio i drugu ćerku Jelenu koja je završila književnost, a kao treće dete i sina Aleksu.

Karijera Olivere Balašević 

Olivera Balašević je najpre bila posvećena gimnastici, bila je uspešna reprezentativka Jugoslavije u četri discipline, i osvajala brojna priznanja i medalje, te je trenirala i učestvovala na mnogim takmičenjima, ali je film bio i ostao njena velika ljubav, i u bioskopu je zapravo i upoznala svog životnog saputnika.

Ona je ostvarila nekoliko značajnijih filmskih uloga, pre svega 1979. godine u pomenutom filmu Soje Jovanović „Pop Ćira i pop Spira“, te kasnije i u filmovima „Ulični pevači“ (drama iz 1981. godine); „Specijalna redakcija“ (iz 1989. godine), i u filmu koji je režirala sa svojim suprugom 2010. godine i koji se zvao „Kao rani mraz“.

Često se u medijima spekulisalo da je brak Balaševića u krizi, a onda se 2007. godine pojavila informacija da se nakon tri decenije braka par odlučio za razvod, međutim ispostavilo se da su bile u pitanju samo glasine.

Međutim, u braku poznatog para nije bilo uvek sve idealno kako se na prvi pogled činilo, te je njihova čerka Jovana sa svega 13 godina doživela saobraćajnu nesreću i borila se za život,. Što je poznatog muzičara sasvim dotuklo i povukao se iz javnosti i jedno vreme prestao da stvara kada za malo nije upao u tešku depresiju.

Olivera je uvek bila „stub porodice“, onaj pravi borac i oslonac, te je hrabro držala sve konce u svojim rukama, i kada je Jovana napokon došla svesti posle nesreće a Đorđe je pitao kako može da je uveseli, ona mu je onako „šašava i luckasta na majku“ odgovorila da bi mogao da se tetovira.

On to ipak nije shvatao kao šalu, te je kao mi svojoj supruzi i deci ispunio sve želje, i na svom ramenu je tetovirao „Malog princa“.

U tom periodu se Olivera i Đorđe nisu nikada našli „dalje jedno od drugog“, ali je njihov brak opstao kada je Olja saznala da čeka treće dete i kada se rodio sin Aleksa.

Mediji su u savršenom braku poznatog para stalno tražili neke sitne trzavice i tako se pojavila informacija da je Olja prevarila supruga sa jednim poznatim beogradskim menadžerom, ali su se i te spekulacije pokazale kao neistine.

Deca porodice balašević su samostalni i odrasli ljudi, te je Jovana koju od milošte zovu Beba već vrsna i poznata glumica i ima dvoje dece, a mlađa Jelena koju zovu Lola je završila književnost i režiju, te je bila u medijima kao žrtva nasilja koje je pretrpela od svog supruga i roditelji su podržali njenu odluku da se razvede.

Najmlađi sin Aleksa je kako Olja kaže, veoma naočit i „najvisočiji“ od svih Balaševića, te je on trenutno na studijama Prava.

Olivera Balašević za sebe najpre kaže da je ponosna majka i žena „panonskog mornara“, pa tek onda navodi svoje profesionalne uspehe kao osvajačica četri zlatne i dve srebrne medalje.

Kaže da je završila fakultet pre roka, za svega tri i po godine, da je skočila najteži skok u gimnastici nzahvaljujući svojoj posvećenosti svemu što radi, i da je zapravo to njena najveća tajna.

Kada se udala za Đorđa, Olivera je okončala i svoju glumačku karijeru u usponu, te kaže da je odnbila neke izvanredne ponude Bore Draškovića i Živka Nikolića, te da je bila zadovoljna kao učiteljica a kasnije i profesorka fizičkog vaspitanja.

Suština je kako kaže Olja Balašević u danu koji počinje osmehom, i to je ljubav i srž njenog odnosa sa Đoletom, kada on kaže „eto i danas sam uspeo da te nasmejem“, njoj više ništa nije teško i nikakve prepreke pred sobom nema.

Ime i Prezime: Olivera Balašević

Nadimak: Olja; „panonska princeza“

Datum i mesto rođenja: 29. april 1959. godine, Zrenjanin, Jugoslavija

Zanimanje: glumica; producent; rediteljka; dizajner kostima

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: /

Twitter: /

YouTube: /

IMDb profil: https://www.imdb.com/name/nm0049461/bio

Sponzorisano:

Loading...
loading...