TV lica

Romina Knežić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Romina Knežić je poznata hrvatska voditeljka, urednica i novinarka, koja je aktuelna na TV „Nova“ gde vodi informativnu emisiju „Dnevnik“ sa kolegama Marijom Miholjek; Petrom Perežom i Sašom Kopljarom.

U nastavku teksta će biti nešto više reči i o privatnom životu kao i o karijeri ove poznate hrvatske voditeljke.

Romina Knežić – biografija

Popularna plavuša koja je danas zaštitno lice TV „Nova“, rođena je 1981. godine u Puli u nama susednoj Hrvatskoj, a žurnalistiku je završila u Italiji, i tamo je punih godinu dana i radila na TV „Telequatro“.

Romina je pisala za italijanske novine dok je studirala u Italiji, te se po povratku u Hrvatsku udala 2008. godine za Sergeja Šitova koji je ruski advokat, a sa kojim je 2011. godine dobila ćerku Zoju.

Velelepna ceremonija venčanja je održana u Opatiji u „Villa Angiolini“, a svog današnjeg supruga je Romina upoznala sasvim slučajno kada je on kupio kuću u Opatiji u naselju Bregi, i tako joj postao prvi komšija.

Kako je Sergej Šitov vlasnik jedne prestižne advokatske kancelarije u Moskvi, svoju ljubav je u početku par održavao „na daljinu“, ali je vremenom postalo naporno da Sergej svakoga meseca dolazi u Hrvatsku, te se tu stalno i nastanio, i uz Rominu je i odlično naučio da govori hrvatski jezik.

Sam čin prosidbe je bio kako Romina kaže senzacionalan, jer ju je sadašnji suprug zaprosio u Rusiji kada su obilazili imanje Peterhof, koje je ruski car Petar Veliki poklonio carici Katarini, a sam prsten je bio od belog zlata i za Rominu je specijalno izrađen u Istri.

Dugo vremena su Romina i njen suprug živeli zbog poslova na čak tri adrese, u Moskvi, Opatiji i u Zagrebu, ali su se zbog ćerke Zoje koju su dobili u aprilu 2011. godine odlučili nastaniti u Zagrebu, odakle Sergej putuje zbog obaveza u Rusiju.

No iako je sve delovalo idilično ipak je daljina i brojne obaveze učinila svoje, te se par razveo 2014. godine sporazumno i u prijateljskim odnosima, te je sama voditeljka Romina Knežić informaciju u medijima zvanično potvrdila tek nakon godinu dana.

Mediji su spekulisali da se nakon dužeg vremena Romina Knežić našla u vezi od 2018. godine, sa direktorom Zagrebačke filharmonije Mirkom Bochom, koji je zbog nje ostavio suprugu sa kojom je bio dvadeset godina u braku, te se iselio iz njihovog zajedničkog doma upravo zbog lepe voditeljke.

Koliko su ovi novinski natpisi istiniti svakako će pokazati vreme, ali je činjenica da je poznati Mirko Boch koji ima 48 godina, kako njegovi prijatelji navode odavno spazio mlađu voditeljku i zbog nje je spreman da se razvede od supruge Nataše sa kojom ima dvoje dece, odnosno dva odrasla sina.

Poznati par Romina i Marko, je nedavno osvanuo u jednim hrvatskim novinama, i uslikani su u opuštenoj šetnji Zagrebom, te su sve jače tvrdnje da su oni u tajnoj ljubavi, a voditeljka koja ima 37 godina je bila vedra i nasmejana, i držala je pod ruku svog novog izabranika, koga je upoznala 2017. godine na humanitarnom balu „Crvenog krsta“.

Karijera Romine Knežić

Kao poznata novinarka i voditeljka, Romina Knežić je radila najpre na „Radio Rijeka“ pune četri godine, da bi potom 2007. godine prešla na hrvatsku TV „Nova“ gde i danas radi u informativnoj redakciji i vodi sa svojim kolegama emisiju „Dnevnik“.

Kada je u Italiji završila prestižne studije žurnalistike, Romina je radila na tamošnjoj privatnoj televitiji „Telequatro“, i to razne poslove od montažera, preko izveštača i voditelja, a u to vreme je bila i dopisni novinar iz Italije za Hrvatsku.

Kako je napred i navedeno, Romina je pisala i za jedne italijanske novine i pre svega se bavila životima i pravima manjina u različlitim delovima sveta, i njen je rad bio veoma zapažen i cenjen.

Iako je imala brojne ponude da ostane u Italiji, ipak se voditeljka vratila u Hrvatsku, gde je pune četri godine bila voditeljka i urednica na „Radio Rijeka“, odakle je 2006. godine odlučila da pređe na televiziju.

Naime, ona je 2006. godine od čelnika TV „Nova“ dobila ponudu da radi za pomenutu TV kuću, ali je ipak posle razmišljanja ponudu prihvatila 2007. godine, i obrela se u informativnoj redakciji gde je uređivala i vodila „Dnevnik TV Nova“.

Kako je veoma elokventna i angažovana u humanitarnim akcijama, Romina Knežič je vodila i njedan humanitarni koncert institucije „Ana Rukavina“, sa svojim kolegama Petrom Perežom i Miom Kovačić.

Na takozvanom „Media festivalu“ koji je održan 2015. godine u gradu Rovinju i koji ocenjuje ko je najbolji a ko najpopularniji voditelj i novinar po mišljenju stručne javnosti i publike, Romina Knežić je bila među petnaest najpopularnijih TV voditelja i novinara u Hrvatskoj, sa pomenutim kolegama Petrom Perežom i Sašom Kopljarom.

Ime i Prezime: Romina Knežić

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 1981. godine, Pula, Republika Hrvatska

Zanimanje: novinarka; TV voditeljka i urednica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/romina.knezic.hr/

Instagram: /

Twitter: https://twitter.com/knezicnovatv

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...