TV lica

Marija Kilibarda – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Marija Kilibarda je jedna od najlepših i najpoznatijih srpskih TV voditeljki i novinarki, koja je osim mnogobrojnih TV angažmana u svojoj profesiji, ostala upamćena po braku sa jednim od najpoznatijih srpskih košarkaša Vladimirom Vladom Radmanovićem, od koga se nedavno pak i razvela.

Marija Kilibarda – biografija

Prelepa crnka, Marija Kilibarda, poznata po svojoj visini i po izuzetnom smislu za humor, rođena je u Beogradu, 29. avgusta 1980. godine, od oca Vlajka i majke Žanete, ali je odrasla sa očuhom Zdravkom, pošto su se Marijini roditelji razveli kada je ona imala svega godinu dana.

Inače, Marija Kilibarda ima i dve rođene mlađe sestre Oliveru i Jovanu, koje se pak ne bave javnim poslom, ali su takođe veoma atraktivne i Marija na društvenim mrežama ne retko kači fotografije sa omiljenim sestrama, prema kojima se kako kaže ponaša po pravilu vrlo zaštitnički.

Marija je u rodnom Beogradu pohađala osnovnu školu „Kralj Petar I“, te potom upisala i srednju medicinsku školu, smer fizioterapeut, da bi nakon toga ona upisala na Univerzitetu u Beogradu i Fakultet Političkih Nauka, na smeru za socijalnu politiku i socijalni rad, te i Višu školu na odseku za sportski menadžment.

Iako nije ni na FPN-u ni na Višoj školi diplomirala, jer je sa 19 godina počela da radi, ona ne isključuje mogućnost da jednog dana završi započete studije na obe visokoškolske ustanove.

Svoj prvi posao, Marija Kilibarda je dobila još u srednjoj školi, a kako ju je veoma zanimala pak politika, idealan je bio i angažman u u informativnoj službi Demokratske stranke, gde je radila oko godinu dana.

Privatni život prelepe voditeljke Marije Kilibarde

Iako je Marija javna ličnost, ona svoju privatnost nikako ne voli da eksponira, te se uvek trudila da svoje emotivne veze drži od očiju javnosti, ali joj je to ipak retko polazilo za rukom.

U februaru 2008. godine Marija je upoznala rukometaša Ognjena Kajganića, sa kojim je bila i verena, ali nakon tri godine su oni prekinuli svoju romansu, pre svega jer je naš poznati sportista tada igrao za jedan klub u Atini, pa iako je Marija često putovala u Grčku, njihova veza ipak nije uspela da opstane.

Manje je poznato da je nakon razlaza sa Ognjenom Kajganićem, Marija 2011. godine ponovo obnovila romansu sa nekadašnjim momkom iz srednje škole, Filipom, sa kojim je bila tada u vezi čak punih sedam godina, te su oni verovali da će njihova veza ovoga puta kada su oboje „stariji i mudriji“ ipak uspeti da opstane, ali ipak se par i po drugi put razišao 2013. godine.

Lepa voditeljka Marija je 2014. godine otpočela romansu sa popularnim košarkašem Vladimirom Vladom Radmanovićem, koji je nekada igrao za KK „Crvena zvezda“, a potom postao i igrač baš poznate NBA lige, i nastupao je za KK „Čikago Buls“, a pre romanse su se dugo poznavali i bili dobri prijatelji, te su svi bili veoma iznenađeni kada su Vlada i Marija iste te 2014. godine posle samo par meseci veze i raskinuli.

Ipak, par se ubrzo potom pomirio, te su početkom 2015. godine ponovo postali „ljubavni par“, da bi je Vlada zaprosio na njen 35. rođendan, te je Marija pristala da se za njega uda, i par se venčao 2016. godine (Vlada iz prethodne veze sa Jelenom Krivokapić ima i ćerku Petru, a koja je rođena 2010. godine, i koja je Mariju odlično prihvatila).

Međutim, nedugo nakon venčanja poznatog para, i otpočinjanja zajedničkog života u velelepnoj vili koju košarkaš ima u Starim Banovcima, pojavile su se u medijima spekulacije da se oni ipak razvode, što je iako je voditeljka to u par navrata demantovala, ipak ispostavilo kao tačno, te su nakon samo godinu dana braka, Marija i Vlada potpisali 2017. godine papire za razvod braka.

Voditeljska karijera Marije Kilibarde

Svoju voditeljsku karijeru je Marija Kilibarda započela na RTS-u, gde je pohađala poznatu školu novinarstva, te je prvi angažman imala na „Trećem kanalu“ RTS-a, gde je bila voditeljka emisije „Zoom Entertainment magazin“, a potom i neke popularne kvizove, kao i jedan tada vrlo poznat politički talk-show „Trougao“.

Lepa voditeljka Marija je sve do prestanka rada Trećeg kanala, bila verna svom timu, te je i bila prezadovoljna platom, a onda je 2004. godine vodila emisiju o fudbalu „Time out“, dok je pak i trajalo Svetsko prvenstvo u Portugalu, te je prešla da radi za TV „Avala“, i tu je ostala da radi oko godinu dana.

Kako je Marija počela na RTS-u, ubrzo je bila presrećna kada je dobila priliku da se vrati da radi za svoju matičnu kuću, te je sa kolegom Dejanom Dekijem Pantelićem, vodila emisiju „Bingo“, a koja je bila emitovana uživo, kao i sa kolegom Slobodanom Šarencem, emisiju „Rt dobre nade“.

Iako je na RTS-u Marija Kilibarda imala ambiciju da vodi neku emisiju zabavnog tipa, te jedan serijal putopisa kao njen kolega Jovan Memedović, tadašnji direktor RTS-a, Aleksandar Tijanić je otvoreno rekao voditeljki da za nju nema mesta u zabavnom programu, te je ona 2010. godine napustila ovu TV kuću i prešla da radi na TV „Prva“, gde je ona sa četri poznate voditeljke radila emisiju „Žene“ (sa Majom Volk; Irinom Radović; Ivanom Zarić; Natašom Ristić), te je emisija ostala na programu do prve polovine 2014. godine.

Inače je u međuvremenu, Marija Kilibarda bila angažovana da sa Andrijom Miloševićem 2011. godine vodi muzičko takmičenje „Prvi glas Srbije“, a u prvoj sezoni ovog šou programa, na TV „Prva“, te i 2012. godine je bila angažovana kao voditeljka druge sezone pomenutog šou-a.

Već naredne 2013. godine, Marija Kilibarda je postala glavna voditeljka emisije „Tvoje lice zvuči poznato“, zajedno sa glumcem Petrom Strugarom, da bi i naredne 2014. godine Marija vodila istu emisiju sa kolegom Bojanom Ivkovićem.

Marijin veliki prijatelj je kolega Ivan Ivanović, sa kojim je ona u Beogradu i otvorila restoran „Central park“, te rešila da se oproba u ugostiteljstvu, ali je na žalost njihov restoran izgoreo krajem 2012. godine, te su ga oni ponovo renovirali 2014. godine, kada je restoran opet imao peh te je zatvoren zbog naloga poreske inspekcije.

Sa TV „Prva“, Marija Kilibarda je prešla na TV „B92“, gde je kolega Ivan Ivanović bio izvršni producent „Jutarnjeg programa“, koji je ona vodila, ali je vrlo brzo zbog lošeg rejtinga emisija prekinula da se emituje.

Iako je imala brojne ponude da vodi emisije koje su vezane za reality programe, Marija ih nije prihvatila, te ima želju da se jednoga dana ostvari u TV ili filmskoj produkciji, kao i da vodi emisije o putopisima ili turizmu uopšte.

Ime i Prezime: Marija Kilibarda

Nadimak: Mara

Datum i mesto rođenja: 29. avgust 1980. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: TV voditelj; novinarka

Visina: 182 cm

Težina: 75 kg

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/kilimara/

Twitter: https://twitter.com/marijakilibarda

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...