TV lica

Milanka Opačić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Milanka Opačić je jedna od najpoznatijih i najuticajnijih političara u Hrvatskoj. U političku stranku se učlanila 1990. godine, a svega nekoliko godina kasnije postaje izaslanik.

Predsednik Vlade, Zoran Milanović, odlično sarađuje sa njom i smatra je jednom od svojih najbližih saradnika, kao i jednom od najtelentovanijih političara.

Ivica Račan je odgovoran za njeno političko angažovanje, naime, on ju je primetio i pozvao da se učlani u njegovu stranku, što je ona i učinila, bez obzira što je tada imala svega 22 godine.

Milanka Opačić – Biografija

Milanka Opačić je rođena 17. aprila 1968. godine u Socijalističko Federativnoj Republici Jugoslaviji, u Zagrebu.

U svom rodnom gradu, Zagrebu, završila je osnovnu školu “Marko Orešković“, nakon čega je upisala srednju školu “Centar za kulturu i umjetnost“, koju je uspešno završila 1987. godine.

Nakon završene srednje škole, Milanka je odlučila da se prijavi na prijemni ispit na Fakultetu Političkih znanosti (nauka).

Uspešno prolazi prijemni ispit, te upisuje Fakultet Političkih Znanosti, smer politologija, koji završava u roku, 1991. godine, i to sad veoma dobrim prosekom.

Politička karijera Milanke Opačić

Još tokom pohađanja fakulteta, Milanka Opačić se učlanila u stranku SDP- a, a sve to na inicijativu tadašnjeg predsednika Ivice Račana, koji ju je upoznao sa politikom.

Milanka je veoma brzo učila i napredovala, naime, svega dve godine kasnije postala je izaslanica u skupštini, a 1994. godine i potpredsednica SDP- a, a iste godine postaje članica Glavnog odbora.

Poznata političarka nastavila je da ređa svoje uspehe, naime, ona je u periodu od 1996. godine do 2000. godine bila na veoma visokom položaju, naime, radila je u stručnim službama Hrvatskog sabora.

Ponovo je izabrana za izaslanicu 2000. godine, a ova pozicij nije jedino za šta je bila zadužena. Milanka Opačić je u svom novom mandatu takođe bila na mestu predsednice Odbora za ravnopravnost polova, što je izuzetno velika stvar, pogotovo u to vreme.

Ovde se njen uspon nije završio, iste godine postaje i članica Mandatno- imunitetnog povjerenstva.

Nekoliko godina kasnije postaje predsednica “Odbora za obitelj , mladež i sport“(Odbor za porodicu, mlade i sport), a na to mesto je izabrana 2003. i 2007. godine, od kada je i zastupnica u mandatima.

S početka 21. veka postaje članica udruženja hrabri telefon.

Nikada nije razmišljala o napušanju svoje stranke, u kojoj je od 1992. godine, međutim, neke stvari su sr promenile zbog čega se nalazi u drugoj stranci danas. Kada je njena stranka pre 8 godina pobedila na izborima, Milanka Opačić je očekivano zauzela mesto potpredsednice Vlade, kao i poziciju ministarke socijalne politike i mladih.

Kada je stupila na navedene političke položaje, Milanka je održala nekoliko obećavajućih govora, naime, najavila je brojne značajne promene, naročito kada je Obiteljski zakon u pitanju, koje će se pre svega odnositi na određivanje visokih kazni za roditelje koji ne vode računa o svojoj deci, prvenstveno mislivši na one koji ne plaćaju uopšte ili redovno alimentaciju koja je zakonom propisana na mesečnom nivou.

Tokom godina se mnogo zalagala za pojednostavljenje, odnosno ubrzavanje procesa usvajanja, te je kao jednu od stvari koje je obećala da će poboljšati, upravo proces usvajanje, s obzirom da je ona sama usvojila dete.

Nekoliko godina kasnije, nakon dve decenije uspešne političke karijere, stvari su počele da idu u suprotnom smeru. Dve godine nakon što je stupila na položaj potpredsednice Vlade, u njenom Ministarstvu došlo je do brojnog, javnosti nejasnog, odlaska njenih kolega, odnosno saradnika.

Tokom više od godinu i po dana, preko trideset članova njenog tima napustilo ju je. Milanka je odlučila da dovede nove ljude, njihov prvobitan broj bio je 46, a njihova uloga je trebalo da bude da zamene one koji su već tamo radili, a koji su je napustili za tih godinu i po dana.

Međutim, ministarka je ponovo iznenadila javnost odlukom da zadrži svega troje ljudi, ponovo iz javnosti nepoznatih razloga.

Žarko Vukobrat, bio je jedan od njenih savetnika, na čijem je dolasku popularna političarka dugo vremena insistirala, međutim stvari nisu tekle onako kako je on zamišljao.

Nije dugo ostao na tom položaju, koji je napustio napisavši poprilično kontraverznu poruku kolegama, a ta poruka je glasila: “Sretno svima..do nekog drugog cirkusa“. Mediji su dugo spekulisali o razlogu njegovog odlaska, ali ispostavilo se da je on samo jedan od onih koji nije mogao da izdrži haos koji vlada kod potpredsednice.

Stvari su počele da se odvijaju poprilično loše po Milanku Opačić. Veoma brzo je upravna inspekcija pokucala na njena vrata.

Upravna inspekcija je detaljno pregledala svaki mogući fajl, prilikom čega je otkrila veliki broj nepravilnosti, naročito kada je u pitanju odnos prema službenicima, prilikom kog je često donosila nezakonita rešenja. Ova nezakonita rešenja se odnose prvenstveno na status samih službenika, odnosno samovoljnog smanjenja njhove plate, te ni ne čudi što ju je toliki broj saradnika napustio u tako kratkom roku.

Ministarka Milenka se nije mnogo potresla oko ovoga, te je samo izjavila da nju napadaju oni koji do sada nisu radili svoj posao.

Milanka je nakon skoro tri decenije odlučila da napusti stranku SDP- a, te je svoje mesto našla kao nezavisna zastupnica u saborskom klubu stranke koju vodi Bandić Milan.

Privatni život Milane Opačić

Političarka Milanka Opačić živi u kući koja je smeštena u zagrebačkoj Dubravi, a koja prema podacima iz medija vredi 2,2 miliona kuna.

Milanka je svoj boravak u ovoj kući prijavila 2011. godine, a takođe je poznato da vozi automobil Renault Megane.

Javnosti je poznato da je Opačićeva usvojila dete, ćerku Lanu, 2003. godine, te da se od tada intenzivno bori da se zakon o usvajanju poboljša i da se čitav proces ubrza.

Milanka Opačić je u ljubavnoj vezi sa jednim beograđaninom, reč je o Nemanji Gospaviću, kog je upoznala pre dva leta kada je bila na odmoru u Dubrovniku.

Razlika u godinama između Milenke i Nemanje je deset godina, a njen partner je radio u jednom od restorana kada su se upoznali.

Par je ubrzo počeo da se pojavljuje na brojnim javnim manifestacijama, te samim ti je privukao pažnju svih medija.

Kako je njihova veza bivala sve ozbiljnija, Nemanja je odlučio da se doseli u Zagreb, gde danas zajedno živi sa Milankom i njenom ćerkom Lanom. Nemanji nije smetalo to što Milanka ima dete, a njena ćerka Lana ga je veoma lepo prihvatila.

Ova pomalo kontraverzna političarka pored svog velikog uspeha, poznata je i po sjajnom smislu za modu. Brojni kritičari u Hrvatskoj, pa i u okruženju, svrstavaju je u jedne od najelpše odevenih dama na javnoj sceni.

Od kada je promenila stranku, odlučila je da se više posveti svom privatnom životu. Kaže da joj njena jača polovina, Nemanja, vratio veru u ljubav, te da se oseća sjajno od kada je sa njim.

Ime i Prezime: Milanka Opačić

Datum i mesto rođenja: 17. april 1968. godine, SFRJ, Zagreb

Zanimanje: političarka

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...